Hundvåg ble ingen målestokk
(01.11.07) Vaulen hadde få problemer med å slå Hundvåg 3-0 torsdag kveld.
Magne Christiansen (bildet) scoret to mål, mens Marius Fossmark scoret det tredje.
MÅLMAGNE: Magne puttet to i dag og er dermed oppe på 17 mål, milevis foran nummer to som er Thomas Idsø på 10 mål.
3-0
HUNDVÅG
Magne Christiansen (A S Nilsen)
36 min
Magne Christiansen (straffe)
37 min
Marius Fossmark (A S Nilsen)
58 min
9. Bjarte Rannestad -> 30 minutter
Motstander Hundvåg var svært nær ved å rykke ned til 5. divisjon i høst, men overlevde ettersom Ålgård bevarte plassen i 2. divisjon. Laget bestod av mange unggutter, men stopper Pål Debes stod for viktig rutine.
Vaulen med den gamle storheten Ronny Hauge i mål. Stian Refvik var vraket som kaptein til fordel for Robert Hovland. Midtbanespiller Kenneth Dahle som har trent litt med Vaulen i årets sesong fikk sin debut.
Det gikk rykter om at neste sesongs trener Endre Tangen skulle spille, men han nøyde seg med å se kampen fra sidelinjen.
GUFFEN: Ronny "Guffen" Hauge holdt nullen og showet med tunneller og raid.
Vaulen (4-4-2): Ronny Hauge - Espen Klette, Robert Hovland, Marius Fossmark, Stian Refvik - Kenneth Dahle, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Anders Dale - Morten Vadla, Alexander Surdal Nilsen.
Det var en ganske tam første omgang, men alt som kom var det Vaulen som stod for.
Alexander Surdal Nilsen hadde et hardt skudd fra lang distanse som keeper måtte strekke seg etter, mens Morten Vadlas skudd fra hjørnet av boksen strøk utsiden av krysset.
Omgangens største sjanse var det Alexander som hadde. Morten Vadla slo inn fra venstre på hodet til Alexander Surdal Nilsen som fra kort hold headet like utenfor.
Alex slo så Vadla igjennom alene med keeper, men keeper kom ut og blokkerte.
DEBUTANT: Kenneth Dahle (t.v) her sammen med Steve McManaman spiller for 3. divisjonsklubben Stord, men bor i Stavanger. Neste sesong er han høyaktuell for Vaulen.
I pausen kom Bjarte Rannestad inn for Stian Refvik.
Det var en langt bedre andre omgang. Vaulen styrte spillet og Hundvåg ble tiltider svimle.
Etter 36 minutter rakk Alexander Surdal Nilsen en ball nede på høyre, han rundet en mann og slo flatt inn foran mål til Magne Christiansen som enkelt kunne bredside i mål fra kort hold.
Like etter var det igjen mesterhjernen Alex som var på farten. Han slo fri Morten Vadla som ble felt inne i feltet. Dermed straffe som sjefen selv tok - Magne Christiansen var sikkerheten selv og satte ballen oppe i det høyre hjørnet.
På 2-0 slapp Vaulen seg løs og man lekte katt og mus.
Kvarteret før slutt slo Robert Hovland på tverrs over til Morten Vadla på venstre, han gikk forbi en mann før skuddet ble slått ut av keeper.
To minutter senere slo Marius Fossmark en ball mot Magne, men ballen gikk over hodet hans og til Alexander Surdal Nilsen som plutselig var helt fri. Men han klarte ikke å overliste keeper som blokkerte på 16 meter, returen havnet ute til Kenneth Dahle som var nær ved å lykkes med en lobb fra 30 meter.
Morten Vadla ble så klart felt igjen inne i boksen etter 50 minutter, men dommer Ronald Urban vinket spillet videre.
Thomas Idsø fant Magne Christiansen på 20 meter som la an, men skuddet gikk på innsiden av stolpen og på tverrs av streken!
Så like før slutt ble det 3-0. Thomas Idsø slo til Alexander Surdal Nilsen som fra 20 meter skjøt i den høyre stolpen, på returen dukket Marius Fossmark opp og kunne enkelt putte ballen i kassen!
(F)LAKS? Marius Fossmark har fått en del tyn for ikke å ha scoret for A-laget, men i dag løsnet det omsider.