Kanonkamp mot Bryne 2
(01.10.07) Bryne 2 sendte utpå et stjernespekket mannskap, men Vaulen var svært gode i kampen som endte 1-1.
Trond Kindervåg stupheadet Vaulen i ledelsen på et mål i superklassen, før Bjørn Rune Salte noe enkelt fikk utlignet 12 minutter før slutt. Helt på tampen hadde Magne Christiansen et skudd på innsiden av stolpen og ut.
Totalt sett en bra kamp av Vaulen. Et Brynelag med ferten av sølv hadde spillere som Tommy Høiland, Quinton Jacobs, Trygve Åse Lunde, Jørn Hagen, Magnus Ueland, Henning Rugland i aksjon.
LYN GORDON: Vaulen var med på det høye tempoet i en bra kamp.
1-1
BRYNE 2
Trond Kindervåg (Christiansen)
67 min
78 min
Aleksander Ladsten
1. oktober - Vaulenbanen - Tilskuere: 60 - Serie - Dommer: Lars Dahlgren (VBK)
28. Morten Vadla
Jarle Eike var ikke helt klar etter bilkollisjon. Anders Owren var på ferie, mens småskadde Stein-Ivar Andersen (kne) og Anders Idsø (ankel) startet.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Marius Fossmark, Espen Klette - Thomas Idsø, Anders Dale, Magne Christiansen, Anders Idsø - Trond Kindervåg, Tom Stian Sunde.
Bryne startet i et forrykende tempo med mye bevegelser og høy fart. Vaulen hadde nok med å forsvare seg.
Etter en traurig start kom Vaulen fremover etter 12 minutter. Anders Dale brøt foran Quinton Jacobs og fant en pigg Trond Kindervåg på høyre. Ballen ble slått inn på Magne Christiansen i halvsirkelen foran mål, som igjen rullet ballen ut på venstre til Anders Idsø. Presset skjøt Vaulens venstrekant vel utenfor. Men tendenser.
Atten minutter nå og Anders Idsø slo langs venstre til Trond Kindervåg, som fra skrå vinkel skjøt hardt, men upresist på tverrs av mål.
Brynes venstrekant, Atle Thunshelle, fikk stå helt fri på en halvklarering og fra hjørnet av femmeteren var det bare en god keeper i Tom Arne Bø Pedersen som avverget mål.
Trond Kindervåg fikk tak i ballen på 18 meter etter 31 minutter, etter en kjapp vending skjøt han hardt, men rett i armene til Arnt Ove Braut.
Kindervåg var på farten igjen etter 35 minutter og gjorde et bra forarbeid, Tom Stian Sunde la igjen innlegget til Anders Idsø som testet skuddfoten, men like tilside.
Det var det siste Anders gjorde i denne kampen da han måtte ut med sin vonde ankel. Inn kom Are Meling som tok rollen på midtbanen, selv om han og Trond byttet litt posisjoner underveis.
UT MED SKADE: Anders Idsø var god i den tiden han fikk spille, men måtte ut med en ankelskade. Foto: Loyd Evensen.
En skjerpet Tom Stian Sunde fikk tak i et elendig utspill etter 37 minutter. Han klarte nesten å finte seg forbi sistemann, men skuddet fra 16 meter gikk i Bryneforsvarerens lange fot og til corner.
Trygve Åse Lunde fikk et noe billig frispark etter 39 minutter på drøye 20 meter til høyre for mål. Jørn Hagen klemte til, men traff nettveggen.
Brynes Henning Rugland kom nær etter 42 minutter da han headet et innlegg i bue mot det venstre krysset, men keeper Tommen fistet til hjørne.
TRØBBEL: Både Tom Stian Sunde og Trond Kindervåg skapte store problemer for Brynes forsvar. Men her har Magnus Ueland vunnet ballen og gitt til Quinton Jacobs. Foto: Loyd Evensen.
Vaulen gjorde en endring i pausen da Alexander Surdal Nilsen kom inn for Anders Dale. Alex tok plass på høyrekanten, mens Thomas Idsø gikk inn mer sentralt.
Are Meling fant Tom Stian Sunde etter 53 minutter, han raidet forbi Magnus Ueland og var på vei innover i banen da han ble taklet og fikk corner.
Jacobs fant Åse Lunde etter 56 minutter like utenfor feltet, skuddet endret retning i en oransj og sprettballen så vanskelig ut, men ikke for Tom Arne som fikk kontroll.
En kvikk Alexander Surdal Nilsen brøt et dårlig oppspill av Magnus Ueland, førte frem til en 25 meter, men skuddet gikk over.
Det var veldig gode takter av Vaulen nå og Brynes stjernespekkede mannskap var i ferd med å gå sure.
BALL I HATT: Trond Kindervåg legger igjen til Thomas Idsø. Foto: Loyd Evensen.
Etter 62 minutter ble en Brynespiller belønnet med gult kort etter en sen takling på Tom Stian Sunde. Bra dømt av Dahlgren som ga fordel.
Thomas Idsø slo inn et frispark etter 65 minutter, ballen fant Tom Stian Sunde like foran mål, men headingen gikk like over venstre kryss.
Så et supermål av Vaulen etter 67 minutter! Alexander Surdal Nilsen slo et flott innlegg fra høyre, Tom Stian Sunde tok en frekkis på hælen og fant Magne Christiansen på venstre, fra dørlinjen ble ballen slått hardt inn foran mål til Trond Kindervåg som stupheadet ballen inn på andre stolpe!
TV2s ekspertkommentator Frode Olsen, som var ubenyttet reserve for Bryne, mente ballen var ute da magne skulle slå inn, men en godt plassert Stian Lima i oppvarming kunne avkrefte dette på det sterkeste.
Marius Fossmark fikk seg en smell på et corner i mot etter 70 minutter, men reiste seg kjapt da han så sykepleier Frode Lima kom løpende utpå med plasthansken.
Are Meling var god også på midtbanen, etter 71 minutter presset han en Brynespiller til å slå feil. Tom Stian Sunde snappet opp ballen og fant Trond Kindervåg i midten, Kinder dro seg forbi to mann, men i ubalanse skjøt han utenfor.
Bryne hadde nå et bra trøkk. Etter powerplay havnet ballen ute på venstre hvor Jørn Hagen fyrte av  et skudd som gikk i tverrlegger ut.
Kindervåg jobbet til seg et corner etter 77 minutter. Thomas Idsø slo inn og fant nettopp Kindervåg, ballen gikk vel i magen og havnet litt for langt foran Trond slik at Bryne fikk klarert i siste liten.
Bryne 2 utlignet etter 78 minutter. Ikke ufortjent, men det var et surt mål å slippe inn. Et heller ufarlig legg fra høyre gikk mot andre stolpe, Stein-Ivar kunne bare heade ut, men dukket av ukjent grunn og der stod banens minstemann Aleksander Ladsten som headet inn.
Tommy Høiland kom så nær etter 88 minutter da han headet et rødt corner like over mål.
Trond Kindervåg kom seg kjapt ned på høyre og fyrte avgårde en kanon fra 20 meter som gikk via en Brynespiller i det lille hjulet på siden av målet.
Thomas Idsøs påfølgende corner gikk på tverrs av feltet til Magne Christiansen som stod bak og lurte. Magne mottok flott og vridde ballen opp mot det høyre krysset, han hadde nesten startet feiringen, men ballen gikk på innsiden av stolpen og inn til keeper. Nærmere mål kommer du ikke!
Bryne kontret og Høiland prøvde seg med et brassespark uten hell. Dermed endte det 1-1 noe som vel var et rettferdig resultat kampen sett under ett.
PÅ ETTERSKUDD: Feterte stjerner som Trygve Åse Lunde og Quinton Jacobs kommer til kort mot Thomas Idsø. Foto: Loyd Evensen.