Lett match i toppkamp
(01.09.22) Duellen mellom 2. og 3. plassen ble aldri noe spennende. Vaulen rullet over et ungt Staal 2 og vant til slutt hele 7-1.
Selv om opprykkstoget synes å ha gått er det mye positivt å ta med seg fra kampene etter ferien da spillet flyter meget bra om dagen.
STAAL 2
17

9 min
Vetle Birkedal (straffe)

20 min Jørgen Helland (Birkedal)

36 min Sondre Brokka (Aarstad)

43 min Sondre Brokka (Birkedal)

49 min Ørjan Bergum (Brokka)
Husieen Sied 61 min

75 min Vetle Birkedal (Belaska)

92 min Amund Belaska (Helland)
1. sept – Jørpeland stadion Tilsk: 50 – Serie – Dommer: Jackson Bizinde (Vidar)

18. Daniel Nicol

Eriel Pires Antonio, Trym Landråk Gjerstad og Daniel Bersaas Jacobsen har blitt signert denne uka, men var ikke med her. Daniel Nicol stod i den opprinnelige troppen, men rakk det ikke. Anders Polland Vik hadde fått skulderen ut av ledd på trening, visstnok for niende gang i karrieren og ble med i sivilt. Amar Kotlica var i Tyskand. Flere unggutter har forøvrig reist videre til studier, deriblant Martin Wathne som har flyttet til Bergen for studier på BI.
Vaulen (3–142): Jack Aguera – Edvardas Kupsys, Aleksander Idland, Sondre Isene – Aleksander Gundersen – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Vegard Natland, Vetle Birkedal – Sondre Brokka, Jørgen Helland.
Et vått draktsett tatt rett fra maskinen fikk nok spillerne til å løpe litt ekstra da sola hadde forsvunnet bak fjellet.
Det var da også et skjerpet Vaulen i denne sekspoengeren. Før runden stod man nemlig med like mange poeng, men Staal 2 har en kamp tilgode.
Vaulen i sin 3-1-4-2 hvor Brokka, Birkedal og Helland vekslet litt mellom å være spisser og venstrekant.
Vaulen rett ut fra blokkene mot et juniorpreget Staal. Man hadde et frisparkforsøk og to cornere allerede de tre første minuttene.
Så etter fem minutter hælet Jørgen Helland frekt tilbake til Aleksander Gundersen som ble hektet i boks. Soleklart straffespark!
Vetle Birkedal steppet opp, sendte ballen til venstre og keeper til høyre.
Sondre Brokka kontret for Vaulen etter at Staal hadde hatt to cornere etter ti minutter. Vår nummer 11 fosset frem og slapp ballen videre til Vetle Birkedal på venstre, han skar innover i banen og skjøt via en motspiller og inn til keeper.
Sondre Brokka la så pent inn til Aleksander Gundersen som mot nærmest åpent mål fikk til en slapp avslutning som spratt utenfor. Like etter hadde Jørgen Helland et akrobatisk skudd som gikk inn til keeper.
Nå bølget det frem og tilbake og storscoreren Lars Edvard Danielsen var alltid småfarlig.
Sondre Brokka var nær ved å få flikket inn et innlegg fra Helland, men måtte nøye seg med corner. Vetle Birkedal slo kort til Aleksander Gundersen og fikk ballen tilbake. Innlegget mot første stolpe ble forstyrret av Sondre Brokka før ballen spratt videre til Jørgen Helland som nærmest løp ballen over streken til 2-0 etter 19 minutter.
Staal kom så til et bra skudd mot høyre stolpe, men en god Jack Aguera fløy gjennom lufta og reddet.
Kristoffer Ramsland pådro seg et gult kort etter 21 minutter. Det påfølgende frisparket fra 40 meter spratt forbi Bendik Aarstad på andre stolpe.
Vaulen var flinke i presset her og kriget godt mot en lettere motstander. Staal ønsket å spille seg ut, men Vaulen låste dem av.
Vegard Natland fant så Jørgen Helland fint i boksen, han prøvde å finne en fri Sondre Brokka motsatt, men pasningen ble for upresis.
Edvardas Kupsys leverte så en flott blokkering på Lars Edvard Danielsens skudd fra 15 meter. Det endte med to cornere som Vaulen headet unna to ganger.
Vegard Natland hadde så et luftig svev og landet vondt på ryggen, men kapteinen kom seg etter hvert på beina og fortsatte.
Vaulen brøt så Staal høyt i banen. Bendik Aarstad dro seg innover i boksen og vendte over til Sondre Brokka som satt inn fra 10 meter til 3-0 ledelse etter 36 minutter.
Jørgen Helland forsøkte seg så fra 24 meter ute på venstre, men skuddet strøk utenfor lengste stolpe.
Vaulen herjet nå og økte til 4-0 etter 43 minutter. Vetle Birkedal fosset opp fra venstre. Det ble lagt inn og pirket inn fra kort hold ved Sondre Brokka.
Rett før man gikk inn i overtiden sendte Staal et legg inn fra høyre som spratt ut av spill via tverrliggeren!
Dermed smått overraskende 4-0 fordel Vaulen til pause. Man hadde hatt flere presise overganger på en stor bane som tillot det.
Ingen endringer for Vaulen i pausen.
Sondre Brokka tok så nydelig ned et innlegg i boks etter 49 minutter, han sendte ballen videre mot høyre i boks hvor Ørjan Bergum fra skrå vinkel meislet ballen oppe i høyre kryss. Bergum slapp jubelen løs for sitt sjette A-lagsmål siden debuten i 2013.
Vaulen var et smelteverk for Staal som nå virket helt i villrede. Sjansene florerete for Vaulen. Bendik Aarstad satte like utenfor etter at Aleksander Gundersen hadde gjort en piruett i boksen i forkant. Så like etter fikk ikke Jørgen Helland stokket beina foran keeper etter legg fra høyre.
Med en slik solid ledelse var det klart at hele benken skulle komme innpå tidlig. Det hele startet med Harun Bashir Ali inn for Vegard Natland etter 56 minutter. Like etter ble Ørjan Bergum erstattet av Even Kvame.
En flott opprulling fra Even Kvame fulgte. Han fant Helland som vinklet ut til Birkedal som skjøt like utenfor på direkten.
Staal reduserte så noe mot spillets gang. Jack Aguera reddet først flott før det oppstod kaos i boks, man fomlet noe og fikk ikke unna. Husieen Sied satte inn for vertene.
Vaulen var nære på to cornere. Først ved Bendik Aarstad, deretter ved Aleksander Idland.
Nye bytter for Vaulen da Amund Belaska kom inn for en småskadd Sondre Brokka etter 65 minutter. Gabriel Økland Retallack erstattet så Sondre Isene minuttet etter.
Vetle Birkedal la så lekkert til Amund Belaska som skjøt i stolpen etter å ha rundet keeper. Amund reiv seg i håret etter den.
Dobbelbytte så. Tidenes yngste Vaulen-debutant, Arne Hårde-Keogh, kom inn til sin andre A-kamp da han erstattet Jack Aguera i målet. Samtidig byttet Gundersen-gutta da Mathias kom inn for Aleksander.
Vi var ballgutt da Aleksander Idland plutselig fikk gult kort etter 73 minutter, vi forstod i etterkant at det var for uthaling av tid da han skulle ta en dødball. Sekunder senere fikk også Vetle Birkedal gult kort da han uredd løp rett frem med ball i boks og rett inn i leggen til en motspiller.
Amund Belaska ble så stukket fri etter 75 minutter. Han kunne ha skutt selv fra 14 meter, men la til venstre hvor Vetle Birkedal fikk en enkel jobb. Vetles tjuende mål for sesongen alle kamper inkludert, hans 17. i serien.
Atle Espedal Jr fikk så gult kort etter å ha dratt noe voldsomt i trøya til Mathias Strunk Gundersen etter 78 minutter.
Vi fortsatte å rulle opp angrep på angre her, noe som var sterkt med alle byttene.
Vetle Birkedal var på vei igjennom på venstre, men ble feilaktig avblåst for offside.
Amund Belaska kom så for tett opp i keeper da Birkedal slapp han fri etter 81 minutter. Jørgen Helland var nær inne i femmeteren like før.
Arne Hårde-Keogh leverte så en meget sterk redning på et hardt skudd i korthjørnet, han fikk ut til corner etter 83 minutter.
Amund Belaska vridde så like utenfor på restene av Birkedals raid, som igjen hadde blitt sendt fri av Harun Bashir Ali.
Like etter hælet Belaska fri Jørgen Helland i boks, men han ble taklet i skuddøyeblikket.
Vetle Birkedal snappet så ballen fra en forsvarer, men fikk ikke satt i en åpen goal fra død vinkel etter 87 minutter.
Amund Belaska la så inn og traff armen på en motspiller, man han fikk ikke medhold fra dommeren om at det var straffespark.
Jørgen Helland fant Vetle Birkedal som dro seg innover, han skjøt ned mot lengste, men ballen trillet utenfor.
Så to minutter på overtid økte man til 7-1. Jørgen Helland ga rolig til Amund Belaska som skjøt hardt nede i korthjørnet.
Det var også det siste som skjedde i kampen. Vaulen vinner høyst fortjent 7-1, man hadde enormt mange 100%-sjanser og seiersmarginen kunne ha vært enda større.