Scoret på første touch i comebacket
(01.09.11) Vaulen leverte ingen stor kamp, men vant 3-0. Stopper Stian Lima tok ansvar og ga Vaulen ledelsen etter å ha fullført et løp på 60 meter. "Hva i alle dager gjorde du der," humret trener Endre Tangen.
På tampen kastet Hundvåg frem masse folk. Are Meling doblet ledelsen på sin første touch i comebacket på A-laget. Christer Husvæg ordnet så 3-0 langt på overtid da Hundvåg hadde ramlet sammen.
3-0
HUNDVÅG
Stian Lima (Christiansen) 51 min

Are Meling (Jelsa)
91 min
Christer Husvæg (T Idsø)
94 min
1. sept. – Vaulenbanen Tilsk.: 50 – Serie – Dommer: Rune Røyland (Hovsherad)

19. Sven Ole Høvring

I lys av masseforfall på stopperplass var Anders Idsø drillet inn i Vaulens forsvar. Daniel Vatland og Tore Søraas var nemlig skadd, mens Alexander Landsnes og Eivind Staurland var på jobbreiser.
Keeper Håkon Kvissel Ohren ble spilleklar i tide og satt på benken. Ellers var Christer Husvæg tilbake siden sist.
Stian Falnes sliter med en strekk, mens Øystein Berge Gjellestad er langtidsskadd. Ørjan Olsen har meldt overgang til Tasta.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Anders Idsø, Petter Søndenå – Thomas Idsø, Magne Christiansen, Anders Dale – Henrik Jelsa, Gaute Schei, Christian Lyse.
Hundvåg vant myntkastet, dermed fikk Vaulen den lave kveldssolen i øynene i første omgang. Keeper Mathias Paulsen måtte låne caps av Halil Husic som misfornøyd måtte stå med flatpakket hår på sidelinjen.
Det var en jevn og sjansefattig start. Anders Dales heading etter Gaute Scheis raid på høyresiden gikk utenfor etter fire minutters spill.
Et innlegg gikk etter 11 minutter i brystet på Magnus Kartevold på sekstenmeter og ballen spratt inn like foran femmeteren. Der stod Christian Lyse som hadde åpent mål, men han klarte ikke å lese skruen i ballen og mål trillet forbi han.
Bedre takter av Vaulen nå. Gaute Scheis legg fant Magne Christiansen som bredsidet like utenfor.
Vaulen hadde mange potensielle målscorere på laget, men slet med å spille seg frem til sjanser. Vi tar et langt hopp til 22 minutter hvor et skummelt Hundvåg-innlegg fra venstre endret retning og spratt like utenfor høyre stolpe. Det påfølgende corneret ble headet på innsiden av stolpen og ble halvklarert. Returen ble sparket unna av Magne Christiansen på streken!
Henrik Jelsas innlegg etter 26 minutter hadde fin retning mot Anders Dale, men han bommet på ballen da han forsøkte seg med et saksespark på 16 meter.
Vaulen hadde også et par ufarlige cornere i denne perioden.
Så etter 33 minutter hadde de gule en hektisk klarering som Magne Christiansen klarte å stoppe på 16 meter, men han fikk aldri kontroll over ballen og skuddet trillet inn til keeper.
HIL hadde noen halvsjanser, men keeper Mathias Paulsen var trygg i sine inngripener.
Etter 41 minutter slo Hundvåg en krosser over på venstre side av femmeteren. Fra skråvinkel fikk Mathias Paulsen gitt avslutningen ut til corner.
Petter Søndenås lange innkast etter 43 minutter fant Gaute Schei som ble felt på kanten av 16 meteren ute på venstresiden fem meter fra kortlinjen. Thomas Idsøs frispark ble slått inn lavt, men det var for liten fart over serven som enkelt ble klarert.
Midtbanen ble for stillestående og det ble derfor for lang distanse mellom leddene.
Hundvåg kunne lett ha vært foran til pause da Mathias Paulsen foræret dem en gratissjanse like før slutt. Klareringen fra utsiden av boksen ute på høyresiden gikk lavt inn i midten, men Hundvågspissens forsøk på skudd var like dårlig.
Vaulen startet fælt etter pause. Det virket som om man hadde hvilepulsen inne. Først etter 46 minutter fikk en umarkert HIL-spiller stå på hjørnet av femmeteren og skyte over. Få minutter senere fikk dem renne igjennom, bredsideskuddet fra kloss hold ble reddet av Mathias Paulsen. En gultrøyespiller stjal fra han ballen og satte ballen i mål, men det hele ble avblåst for angrep på keeper.
Så tok Stian Lima saken i egne hender. Stopperen slo opp langt og fortsatte å løpe etter. Han fikk ballen tilbake fra Magne Christiansen på hjørnet av 16 meteren ute på høyre, skar litt innover før han vakkert plasserte ballen nede til venstre. 1-0!
"Big Mac" scorer kanskje sjeldent, men det er alltid vakre mål!
Målene innledet en periode hvor Vaulen rullet over gjestene. Thomas Idsøs frispark fant Gaute Schei som headet mot venstre stolpe, ballen gikk over til Henrik Jelsa på motsatt som fra hjørnet av femmeteren ble blokket til corner etter 53 minutter.
Henrik Jelsa ble så flott spilt fri på 16 meter. Alene mot keeper prøvde han å plassere nede mot venstre, men keeper leverte en flott benparade og ga til corner.
På corneret signert Magne Christiansen kom toppscorer Gaute Schei nær!
Gaute og Magne byttet så posisjoner, samtidig startet Vaulens innbyttere å varme opp.
Magnus Kartevold kom nær etter 61 minutter da han med bakhodet headet et Anders Idsø-frispark i bue like over mål.
Både Stian Lima og Magnus Kartevold slet med skader, men man hadde få alternativer på benken.
Thomas Idsø skapte bredde i spillet da han ga ut til Christian Lyse på venstre etter 65 minutter, men det ble ikke fart over avslutningen.
Henrik Jelsa slo så en støttepasning mot Anders Dale som Hundvåg snappet opp, avslutningen gikk like over høyre kryss etter 67 minutter.
Det var bare nesten for Vaulen. Blant annet ble Christian Lyse avblåst for en tvilsom offside etter 71 minutter. Etter 73 minutter ville Anders Dale ha straffespark da han ble tatt ned etter et innlegg fra høyre.
Anders Dale fikk gult kort etter 75 minutter da han forhindret en overgang.
Hundvåg kastet nå frem sin tunge stopper som ekstra spiss og la om til tre mann bak. Dette åpnet opp for Vaulen. Først fikk Magne Christiansen restene av et corner på andre stolpe, men forsøket ble blokket til nytt corner etter 79 minutter. Like etter hadde han et forsøk i nettveggen.
Christian Lyse taklet en motspiller på 23 meter og fikk feilaktig frispark i mot etter 81 minutter. Heldigvis var frisparket elendig.
Magnus Kartevold kastet seg så inn i en takling og ble belønnet med gult kort etter 83 minutter.
Christer Husvæg kom så inn for Christian Lyse etter 85 minutter.
Henrik Jelsa fikk så ballen over på høyre fra Magne Christiansen, han klarte nesten å drible seg gjennom.
Hundvåg var skumle og presset fremover. Kunne dem klare å utligne helt på tampen?
Are Meling kom inn for Magne Christiansen etter 89 minutter. Hans første kamp for året etter mye skadetrøbbel.
Are Meling jaget et fremspill på venstre og stresset en backen deres til å slå bakover mot keeper. Der dukket Henrik Jelsa opp som rundet keeper på hjørnet av boksen. Det lave innlegget fant en fri Are Meling som på sin første touch i comebacket satte ballen i åpent mål.
Are Meling var nær ny magi to minutter på overtid da han kom til innlegg fra høyre, men keeper fikk tak i ballen.
Så fire minutter på overtid satte Vaulen spikeren i kista. Are Meling fikk ballen feilvendt og flikket gjennom Henrik Jelsa på høyre. Innlegget gikk via Thomas Idsø i feltet og ut til Christer Husvæg på motsatt, han gjorde ingen feil og satte inn 3-0.