Dårlig trend fortsetter
(01.09.05) Randaberg slo Vaulen 2-1 i en sjansefattig kamp. En sterk vind gjorde spilleforholdene vanskelig og det var bare 3-3 i klare sjanser.
GO, JOHNNY, GO: Johnny Erga jaget inn et selvmål til 1-1, men Randaberg kom tilbake.
1-2
RANDABERG
7 min
Bård Kloster
Selvmål
59 min
65 min
1. september - Hinna - Tilskuere: 150 - Serie - Dommer: Leidulv Nygaard (Tjensvoll)
16. Bjarne Hov
Vaulen 4-5-1: Tom Arne Bø Pedersen - Stian Lima, Sverre Gjuvsland, Stein-IVar Andersen, Alexander Landsnes - Magne Christiansen, Thomas Idsø, Eivind Staurland, Anders Idsø, Stian Adamsen Husvæg - Tom Stian Sunde.
Vaulen startet i sterk motvind og begge lag slet med å skape noe i starten. Nærmest var Vaulen da et innlegg spratt over Magne Christiansen som var i god posisjon...
Så tok Randaberg ledelsen på et lekkert angrep. Christer Rimestad la over fra motsatt til Morten Støle Simonsen som skjøt i tverrlegger, ballen spratt til Postmann Pat kloningen, Bård Kloster, som headet inn fra kort hold. Snakk om å være effektiv, det var Randabergs første sjanse!
Like etterpå kom man til et skudd fra 16 meter, men Tom Arne Bø Pedersen fikk kastet seg over ballen. Som om ikke det var nok ble et langt innkast headet i bue oppå bøylen til krysset få strakser etter.
HÅRFIN: Stian Lima har kanskje Vaulens flotteste manke om dagen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Etter dette roet det seg noe. Vaulen slet med å få etablert noe særlig spill, både grunnet vinden og få oppspillspunkt.
Stian Husvæg gikk på et langt sololøp fra venstre kant mot mål etter 13 minutter, med farten sin holdt han Randabergspillerne bak seg, men skuddet fra 20 meter gikk halvmeteren over tverrlegger.
Medvinden ga en ekstra fart på skuddene og etter 19 minutter prøvde RIL seg fra litt til høyre for mål, men Tommen vartet opp med en pen enhåndsredning.
Gode takter av Vaulen ble vist etter 21 minutter da en høy og presis ball fra Sverre Gjuvsland fant Tom Stian Sunde som headet tilbake i føttene til Thomas Idsø som dessverre måtte se skuddet gå utenfor.
Eivind Staurland og Sverre kolliderte så i en hodeduell etter 25 minutter, begge måtte ta seg et pust i bakken før de fortsatte.
RISHOLT: Eivind i driv legger Postmann Pat bak seg. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Husvæg fikk så to sjanser på et presist innlegg fra Anders Idsø fra venste. På det første forsøket stusset hanmot mål, ballen kom tilbake i beina, men skuddet gikk himmelhøyt over.
Etter halvtimen slo Stein-Ivar Andersen inn et frispark i boksen som tilslutt fant Husvæg, men headingen dalte inn til Burundis landslagskeeper, Janvier Ndikumana. Nytt godt angrep kom etter 33 minutter da Thomas tilslutt kom ned til dødlinjen på høyre, krossen inn i feltet fant Anders som måtte se skuddet gå opp i vegetasjonen bak mål.
En lekker ball fra Thomas etter 37 minutter fant Tom Stian på løp mot de to RIL-stopperne. Tommy fikk ballen forbi en mann, men ble så stoppet. Samtidig pådro han seg en strekk i venstre lår og dermed måtte han ut.
ULYKKESFUGL: Tommy kjempet godt på topp, men kan nå være ute en stund med strekk i låret. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Inn kom Ronny Hauge som tok rollen som enslig spiss på topp.
Etter 41 minutter la Ronny igjen til Magne Christiansen, men skuddet trillet ufarlig utenfor fra drøye 20 meter.
Et innlegg fra Thomas Idsø like før sidebytte fant Ronny på 8 meter som prøvde seg med en volley på hælen, men keeper kastet seg og reddet flott det akrobatiske forsøket. Det var Vaulens beste mulighet i omgangen.
RONNY: Med Ronny og Johnny fremover på laget mangler Vaulen nå bare en Raymond..? Foto: Lars Kristian Aalgaard.
STRAFFESPARKKONKURRANSEN
Det var heller liten deltagelse i pausens straffesparkkonkurranse, om det var derfor Svein Øksnevad vant skal være usagt. Han slo iallfall Oli i den intenst spennende duellen mellom Vaulens to mest magiske skuddbein.
Magne Christiansen måtte gi seg i pausen da han hadde pådratt seg en lyskestrekk, inn kom lynkjappe Johnny "Zandstra" Erga.
Vaulen fikk et frispark på høyresiden etter 49 minutter, Anders Idsøs innoverskrudde innlegg smøg seg rett gjennom feltet og gikk meteren utenfor.
Med vinden i ryggen var Vaulen det førende laget og etter 57 minutter slo Anders over til Stian Husvæg, han vendte inn for å få ballen over på høyre, men skuddet trillet utenfor første stolpe.
HUSI: Stian Husvæg knaller til i andre omgang. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Utligningen kom rett før timen. Ronny brøt Randaberg og Anders slo vegg med Thomas før han la inn i boksen fra venste. Ballen gikk ned mot lengste stolpe hvor to RIL-spillere ble stresset av Johnny Erga som jaget og det endte med at man scoret selvmål med leggen!
Kampen livnet til etter målet, så på et corner imot etter 62 minutter fikk Sverre seg nok en kraftig smell i en kollisjon med egen keeper. Forsvarsbautaen ble liggende i smerter, men reiste seg opp og bet i seg smertene.
HARDHAUSEN: Sverre stod foran og kriget som kaptein. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
BIG MAC: Stian Lima klarte seg bra i duellen med Morten Ståle Simonsen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
To minutter senere prøvde Stian Lima seg med et susende skudd, men ballen gikk i en motstander til corner.
Den muligheten tok ikke Vaulen vare på og isteden var det Randaberg som fosset frem på høyre, man la over til motsatt hvor Bård Kloster enkelt kunne putte ballen i mål. Snakk om å ta vare på sjansene!
TOMMEN: Tom Arne fanger opp ballen foran tomålsscorer Bård Kloster. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Synd for Vaulen som var på gang. Så etter 69 minutter fikk Sverre gult kort for en tøff takling på hjørnet av 16 meteren. Dermed tre gule til Suldølingen som må stå over mot Bjerkreim.
En umarkert Christer Rimestad fikk så heade utenfor fra bra hold etter 72 minutter, før Ronny minutter senere noe tvilsomt ble avblåst for offside av "Bare Egil"-linjedommeren. Ronny som på trass satte ballen oppe i vinkelen var ikke fornøyd med den avgjørelsen.
Få sjanser ble skapt og lite feinsmeckerfotball var å se. Ronny som lå sørgelig alene mot fire Randaberg-forsvarere hadde en tung jobb å utføre.
Etter 79 minutter måtte Eivind Staurland, som snart skal opereres for Gilmore's Groin, gi seg. Inn kom Øystein Winsnes som endelig fikk sjansen sentralt på midten.
Minuttet senere måtte Sverre gi seg med store smerter i brystet etter duellen på corneret tidligere i omgangen. Inn kom backen Ole Bjørn Bredesen som overtok kapteinsbindet, samtidig gikk Alexander Landsnes inn som stopper.
Randaberg forsvarte seg godt og nærmest kom man først på overtid da Øystein tråklet seg gjennom før han skjøt fra 18 meter, men skuddet ble blokkert i muren av sort og hvitt. På returen skjøt Ole Bjørn over.
To minutter på overtid fikk Thomas ballen bra tilrettelagt for seg selv, men det harde skuddet gikk rett på keeper. Samme mann prøvde seg igjen like etterpå, men denne gangen trillet ballen inn til keeeper.
Dermed ble det tap 2-1. Vaulens femte strake tap, klubbens verste rekke siden opprykket i 2001.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon belønnes med pizza fra Hinna Bistro!  I juryen satt Winst, Sneddi og Salvi som ga pizzaen til Sverre. "Som kaptein viste han vilje og guts, og gikk frem som et godt eksempel for de andre," het det fra juryen.
KONG SVERRE: Sverre Gjuvsland gikk til i hver duell med dødsforakt og viste vei.
INNKAST FRA WINST
Likhetene mellom de gretne gubbene i Muppet Show og Øystein Winsnes er slående.
Overalt hvor han går sprer han gretne meldinger.
Winst som helst spiller når det er mørke skyer i horisonten startet i dag på benken, men fikk de siste 11 minuttene. "Det er greit det," forteller en for anledningen ydmyk Winst. "Jeg er jo bare med på skinn og bein."
"I tillegg blåste det sånn i dag at jeg kunne ha risikert å bli blåst av banen," fortsetter den 65 kilo lette.
HERR OND: Øystein Winsnes, som forøvrig ble taklet hardt i kampen. Alle på tribunen var enige om at det burde være et forbud om å å takle Winst, en mann så tynn at han sliter med å bli truffet av vannet i dusjen...