Ingen revansj
(01.08.14) Vaulen skulle revansjere det stygge tapet fra vårsesongen. De oransje var helt på talefot, men et kremmerhus og en uheldig inngripen gjorde at man lå under 2-0. Et selvmål etter 78 minutter ga nye krefter og Vaulen pøste på mot slutten uten finne veien til nettmaskene.
1–2
ÅKRA

52 min Erling Myklebust

75 min
Christian Holko
Selvmål 78 min
1. august – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: S Eikesdal (Karmsund)

–> 86 minutter

En del forfall hos Vaulen som kun hadde fire mann på benken.
Åkra var det laget Vaulen slet mest med i vårsesongen, samtidig hadde ikke åkrabuen vunnet borte i år. Så det var en vanskelig kamp å spå på forhånd.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Fredrik Stray Tjaum, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ole Wick Henriksen, Amar Kotlica, Vegard Natland – Alexander Surdal Nilsen.

HEDER: Jarle Eike ble hedret før kampen med oransje roser for lang og tro tjeneste.
Alexander Surdal Nilsen fikk starte og erstattet Erik Løken på topp ellers var Vaulen uforandret.
Vaulen virket påskrudde fra start. Jimmy Jonevret tredde en lur ball bak forsvarsfireren til Åkra etter fem minutter, Alexander Surdal Nilsen lurte seg inn, men keeper kom for tett oppi og blokket.
Åkra hadde noen skudd fra distanse, mens Ole Wick Henriksen avsluttet et langt raid med å skyte i nettveggen etter 11 minutter.
Alexander Surdal Nilsen fosset frem etter 24 minutter og ble belønnet med corner. Ole Wick Henriksen slo inn fra høyre og ballen gikk mellom Stray, Idsø, Kotlica og Surdal Nilsen, men endte kun med ny corner.
Ole Wick Henriksens innlegg etter 28 minutter gikk over på andre stolpe hvor Vegard Natland var nær å nå frem på kanten av femmeteren.
Åkra hadde kommet mer med og Daniel Hadland nektet Tim Batigov i farlig terreng inne i boksen etter 32 minutter.
Jimmy Jonevret skjøt så halvmeteren utenfor fra 22 meter like etter.
Alexander Surdal Nilsen protesterte mot et kast som ble gitt feil vei og fikk gult kort for munnbruk etter 35 minutter. Noe strengt.
Offensivt innkast på venstre etter 38 minutter. Åkra halvklarerte med hodet ut på 16 meter hvor Ingvald Sandvik Halgunset prøvde å skyte på direkten, men han fikk ikke kontroll og skuddet gikk vel meteren utenfor venstre kryss.
Alexander Surdal Nilsen slo inn mot Amar Kotlica på første etter 41 minutter, men presset avsluttet han ufarlig utenfor. Like etter prøvde Surdal Nilsen helt selv, men skuddet gikk vel over. Dog bra oransj trøkk opp mot pause.
Det var to vokale lag og dommeren måtte faktisk roe gemyttene.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Sjansefattig og jevnt, men Vaulen hadde vist tendenser som ga håp til andre omgang.

Vaulen var uforandret til andre omgang. I starten var det et par småsjanser. Først Jimmy Jonevret utenfor på rester av et frispark etter 48 minutter, før Anders Idsø headet unna et småskummelt Åkra-corner etter 49 minutter.
Ut av intet tok Åkra ledelsen etter 52 minutter. Erling Flotve Myklebust dundret av fra 30 meter og skuddet gikk inn via stolpen!
Samme Myklebust var på ferde igjen etter 59 minutter, men denne gang var det ikke like mye kraft i skuddet fra 16 meter og keeper Eric Ordaz vartet opp med en TV-redning.
Daniel Hadland hadde rotet seg inn i boksen etter 61 minutter, men fra skrå vinkel fikk han ikke helt ladet kanonen og avslutningen ble gitt til corner.
Like etter fikk Åkras Magnar Mathiassen gult kort.
Stopper Morgan Gramstad kom inn for kanten Vegard Natland etter 62 minutter. Samtidig rokkerte man om med Tjaum på høyreback og Hadland på venstrekant.
Dette ga mer kraft fremover med Fredrik Stray Tjaums villskap. Tjaum var da også nær etter 62 minutter da et skudd fra 14 meter gikk i blokken i etterkant av et corner.
Men det ville seg ikke helt foran mål i dag. Alexander Surdal Nilsen avsluttet utenfor etter 67 minutter. Så overså dommeren at linjemann vinket, istedet kontret Åkra og økte nesten etter 69 minutter. Keeper Eric Ordaz var i flint, men slapp med tilsnakk.
Mye rart av dommeren. Ole Wick Henriksen la en blå i bakken, men denne gang blåste dommeren ikke en gang frispark.
Gedigen sjanse til Alexander Surdal Nilsen, men avverget til corner fra kloss hold.
Spissen Erik Løken kom inn etter 73 minutter. Det var meningen at backen Jimmy Jonevret skulle av og at man skulle legge om som sist, men isteden ville Alexander Surdal Nilsen av.
0-2 var også av den billige sorten. Åkra-spissen gikk i duell med keeper Eric Ordaz og vant. Plutselig var målet åpent og innbytter Christian Holko hadde en lett jobb etter 75 minutter. Ordaz protesterte for at det var angrep mot keeper, men ble ikke hørt.
En solid nedtur for Vaulen som ikke var så mye dårligere enn motstanderen.
Gjennomspill mot Erik Løken etter 76 minutter bar nær frukter, men det lange tåen fra den lange mannen var ikke lang nok. Keeper kastet seg foran og ble liggende i smerter etterpå.
Litt typisk for dagen måtte Vaulen ha hjelp for å score. Ole Wick Henriksens corner fra venstre ble nær stanget inn av Erik Løken på første stolpe. Ballen gled gjennom feltet og over på motsatt. Man lempet inn ved Ingvald Sandvik Halgunset og legget gikk via Ingvar Karlsens hjelm og dalte ned i lengste. 1-2 på selvmål etter 78 minutter og ny kamp!
Vaulens trykk økte ytterligere uten at de største sjansene oppstod. Milad Shamohammad slo inn, men ballen passerte både Amar Kotlica og Daniel Hadland etter 85 minutter.
Jarle Eike kom så inn til applaus etter 86 minutter. Han erstattet backen Jonevret og la seg selv litt bak spissene Løken og Kotlica.
Det satte igang et hektisk sluttspurt. Tre kjappe cornere etter 87 minutter ga ingen skudd på mål, men nok en Åkra-spiller var nær å sette ballen inn i eget nett.
Jarle Eike var nær å få assist i sin avskjedskamp da han headet ballen ned til Erik Løken etter 89 minutter, men han ble hindret. To påfølgende cornere ga heller ikke balanse i regnskapet.
To minutter på overtid var Amar Kotlica nære på, men Magnar Mathiassen fikk heroisk kastet seg mellom og blokkert.
Fire minutter ble lagt til, men det endte med tap 2-1.