Bittert tap
(01.07.10) Vaulen tok ledelsen ved Fredrik Berntsen etter kaos på et corner. Frøyland presset på i andre omgang og det var ikke ufortjent at dem utlignet. Vaulen hadde så en gedigen sjanse til å score, men isteden gikk Frøyland i angrep og satte inn vinnermålet. På overtid stod oransje i kø for å score uten hell.
FRØYLAND
2–1
30 min
Fredrik Berntsen
Sigbjørn Skjæveland
70 min
Hans Kristian Haaland (Høyland)
85 min
1. juli – Frøyland stadion Tilskuere: 85 – Serie – Dommer: E R Løyning (Hellvik)
0. Endre Tangen
Vaulen med en rekke forfall og rokkering på laget da Stian Lima måtte kaste inn håndkleet på oppvarming. Noe som betød flere spillere i uvante posisjoner.
Forfallslisten til Vaulen; Marius Fossmark, Thomas Idsø, Jarle Eike, Erik Hildén, Magnus Torgersen, Magnus Kartevold, Petter Søndenå, Ørjan Olsen, Kristoffer Dionato Johannesen, Christer Husvæg, Christian Lyse, Sven Ole Høvring og Are Meling.
Vaulen (4–2–3–1): Elton Rossebø – David Møller, Eivind Staurland, Anders Idsø, Eirik Mæland – Magne Christiansen, Anders Dale – Ole Nilsen Salthe, Henrik Jelsa, Øystein Berge Gjellestad – Fredrik Berntsen.
Frøyland (4–4–2): 1. Pawel Folc, 3. Atle Marcussen, 19. Marius Lode, 21. Roy Jarle Aarthun, 22. Joakim Grødeland, 4. Sigbjørn Skjæveland, 8. Rune Svihus, 9. Bengt Skrettingland, 11. Trygve Alexander Lende, 14. Steinar Severson, 23. Hans Kristian Håland. Innbyttere: 12. Ken Arild Nordmark, 5. Rein Storhaug Friestad, 6. Trygve Birkeland, 7. Atle Gabriel Høyland, 24. Olav Sigbjørnsen, 25. Elias Abdo, 13. Håkon Tjørhom.
En rekke spillere forlater Vaulen i sommer og dette var den siste kampen til Ole Nilsen Salthe og Jostein Eidem.
God sommertemperatur i dag og en strøken matte på Kverneland.
Vaulen trykket på i starten og man kom til et par halvsjanser. Først var det Eivind Staurland som headet utenfor, før Anders Dale skjøt to meter tilside.
Frøylands første forsøk kom etter 11 minutter da Sigbjørn Skjæveland fant Trygve Alexander Lende i boksen, men skuddet gikk utenfor.
En god Eirik Mæland brøt et Frøyland-oppspill etter 16 minutter ga ballen til Øystein Berge Gjellestad, som igjen fant Fredrik Berntsen. Skuddet fra venstre side av boksen gikk i tverrlegger og ut i spill!
Så hadde Frøyland en god periode anført av Rune Svihus og Hans Kristian Håland. Etter 24 minutter fikk Bengt Skrettingland stusset en dødball mot mål, men Fredrik Berntsen reddet på strek.
Eivind Staurland fikk gult kort etter 27 minutter for en brutal takling, selv om Vaulen mente han var på ballen.
29 minutter nå og Fredrik Berntsen la igjen til Øystein Berge Gjellestad som slo inn fra venstre, ballen fant hodet til Ole Nilsen Salthe som headet i ryggen på en Frøyland-spiller til corner.
Ole Nilsen Salthe ble så sendt til Vaulens medisinmann for å tørke blod på sitt kne.
Anders Idsø tok corneret fra høyre. Det oppstod kaos foran mål og på andre stolpe fikk Magne Christiansen lirket ballen mot mål. Ballen ble liggende løs inne i femmeteren og der dukket Fredrik Berntsen opp og tuppet ballen over streken!
Vaulen ridde inn ledelsen til pause. Lite skjedde foran begge mål. Frøyland virket rett og slett tannløse.
Vaulen var nær ved å få en pangstart i andre omgang da Fredrik Berntsen løp opp en ball og fikk kastet seg inn med en tå like foran keeper, men dommeren fant noe å blåse for.
Ole Nilsen Salthe stod for Vaulens andre stolpeskudd etter 47 minutter. Det var Eirik Mæland som skar innover og ga videre til Fredrik Berntsen, ballen ble gitt videre ut på høyre hvor Ole altså skjøt fra 20 meter. Ballen snirtet utsiden av venstre stolpe!
Kampen åpnet seg opp da spillerne ble slitne i varmen. Det var en kamp uten særlig spill på midtbanen. Ballen gikk frem og tilbake og det var et tidsspørsmål før det kom et mål. De hvite fikk spesielt løpe fritt gjennom i mellomrommet og det var høy puls på Vaulens benk.
Trygve Alexander Lende skar gjennom etter 51 minutter og Vaulen var heldige som fikk unna ved David Møller etter at keeper Elton Rossebø hadde blitt passert.
Frøyland trykket på og et corner fra høyre gled gjennom feltet etter 52 minutter før Marius Lode skjøt over.
Frøyland hadde et par farlige cornere til og noe måtte gjøres. Hele vaulenbenken ble satt i oppvarming, blant dem G16-spilleren William Eilertsen som var med på A-kamp for første gang.
Tross at man ikke hang sammen så kriget Vaulen godt. Etter 62 minutter skjøt Magne Christiansen over fra 27 meter.
Frøyland kom så nær like etter da Hans Kristian Haaland klemte til, men en oppoffrende Anders Dale blokket skuddet som gikk inn til keeper Elton Rossebø.
Problemene fortsatte og Henrik Jelsa ble dratt mer ned mot midtbanen.
Vaulen var trykket bakpå og ble stresset, man slet med å spille seg over midten. Etter 66 minutter fikk Eivind Staurland blokkert et skudd fra Steinar Severson til corner.
Eirik Mæland fikk så halvklarert før David Møller laget frispark på 17 meter ute til venstre. Farlig hold for Sigbjørn Skjæveland som lekkert vridde ballen inn i nærmeste hjørne til 1-1 etter 70 minutter.
Stian Falnes kom så inn som spiss for en sliten Fredrik Berntsen som hadde gjort en bra jobb på topp.
Falnes presenterte seg raskt med å slå til Ole Nilsen Salthe som fikk fin retning på sitt skudd, men like over.
Hans Kristian Håland fant så Trygve Alexander Lende på høyresiden i feltet, vinkelen ble skrå og Eivind Staurland kastet seg inn og fikk blokkert etter 77 minutter.
Eirik Mæland fikk gult kort etter 78 minutter da han var litt for sen i en takling.
Den tidligere Lyn-spilleren Jostein Eidem kom inn i sin siste kamp for Vaulen etter 82 minutter. Ut gikk Øystein Berge Gjellestad.
Etter målet hadde Frøyland trukket seg litt lengre tilbake på banen og Vaulen fikk flyttet frem spillet sitt.
Anders Dale håpet på lykketreff etter 83 minutter da han klemte til på direkten i returrommet, men suseren gikk to meter over.
Henrik Jelsa fikk så frispark på 30 meter etter 84 minutter. Anders Idsøs frisparkskudd gikk oppunder tverrleggeren og keeper Pawel Folc fikk en hånd på ballen som spratt to ganger oppå tverrleggeren! Jostein Eidem var nær ved å gi en avskjedspresang da han inne i femmeteren kom nær på returen. I kaoset gikk ballen ut til Eivind Staurland som klinket til fra 10 meter, men ballen ble gitt til corner.
Frøyland kontret så etter 85 minutter. En høy ball ble lempet opp på Frøylands høyreside. Anders Idsø fikk ikke headet tilstrekkelig unna og Atle Gabriel Høyland stusset gjennom andreballen til Hans Kristian Haaland som dro seg inn i feltet og plasserte ballen inn nede ved lengste stope.
Utrolig bittert å komme under etter den gedigne trippelsjansen like før.
Sterke Ronny Hauge ble så satt inn på topp isteden for Henrik Jelsa etter 87 minutter.
Eivind Staurland fikk stusset et langt innkast fra høyre til Anders Dale som prøvde seg på et saksespark. Ballen gikk på tverrs til Ronny Hauge som la igjen til Stian Falnes etter 89 minutter, men skuddet gikk utenfor.
To minutter på overtid var det et nytt kast fra Stian Falnes på høyre som skapte problemer for Frøyland. Ronny Hauge headet videre til Eivind Staurland. Plutselig stod Magne Christiansen på kloss hold med ballen i føttene. Men Frøyland fikk blokket til Jostein Eidem som prøvde seg fra to meter, men et tigersprang fra Frøyland gjorde at man fikk blokket på strek! Er det mulig?
Dommeren var fornøyd etter 92:30 og tapet var et faktum.