Jarle Eike
Nytt tap
(01.07.03) Etter en tung vårsesong så var dette siste kamp før sommer pausen.
Vaulen prøvde seg i en klassisk 4-4-2 formasjon, noe overraskende var det at Anders Idsø startet på topp.
Motstander EIK har en rekke kvalitetsspillere og når de får spille til å flyte er de et topplag.
SÅ RØDT: Jarle Eike ble utvist etter to gule kort
1-4
E-I-K
28. min
Stian Hunnestad
58. min
Jarle Mong
Bjarte Rannestad (Arne Dalehaug)
68. min
73. min
Arve Omdal
82. min
15. Eric Ordaz
Vaulen startet bra de første fem og viste høy tenning. Etter 4 minutt slo Anders Idsø flott inn til Bjarte Rannestad, men headingen ble enkelt reddet. Det jevnet seg etterhvert ut og mye spill foregikk på midtbanen. I det tolvte minutt hadde Stian Lima et volleyforsøk i boksen, men skuddet ble stoppet.
Eiger tok ledelsen etter 28 minutter. Venstre ving Bjarte Rannestad ble brutalt stoppet da han prøvde å dra av en mann, dommeren vinket spillet videre og EIK utnyttet det store rommet som var etterlatt på venstre siden. Vingen fosset til linjen og slo inn til Jarle Mong som dempet, vendet og skjøt. Tommen reddet, men ballen ble liggende på 5 meteren og Stian Hunnestad tuppet den inn i et tomt mål.
To minutter senere gikk Jarle Eike energisk til i en tackling på midten. Han traff ballen, men dommer Lars Madland fra Varhaug må ha ment at Jarle tok mannen først og belønnet med gult kort. Etterhvert foretok Vaulen seg en formasjonsendring, Anders Idsø gikk ned som offensiv midtbanespiller i den alternerende 4-5-1 formasjonen som man har brukt mye i vår.
Rett før pause måtte Stian Lima gi seg, nok en gang var det ankelen som voldet problemer, inn kom Eirik Ekholdt.

Arne Dalehaug startet andre omgang friskt. Først skjøt han utenfor etter en flott pasning fra Anders Idsø. Få minutter senere slo Bjarte Rannestad en flott løpepasning, men før Arne fikk skutt ble han tacklet. Etter 55 minutt hadde Vaulen sitt flotteste angrep til da i kampen. Det startet med flott pasningsspill mellom Thomas Idsø og Eirik Ekholdt. Ballen ble slått flatt til Anders Idsø inne i feltet, men skuddet strøk utsiden av lengste stolpe.
EIK gikk opp til 2-0 etter 58 minutt. Jarle Mong forserte langs høyresiden, alle forventet et innlegg da Mong isteden fyrte ballen inn ved nærmeste stolpe.
Jarle Eike kom i fokus få minutter etterpå. Han kom for sent inn en tackling og dommeren trakk opp det andre gule og dermed utvisning. Med ti mann på banen skulle det bli vanskelig mot EIK som så fornøyde ut med ledelsen.
Vaulen reduserte etter 68 minutter da keeper Tom Arne Bø Pedersen startet et angrep tidlig, høyreback Stein-Ivar Andersen fikk ballen og slo langt mot Bjarte Rannestad på løp. En EIK-stopper rakk frem med et hode først, men ballen endte i beina til Arne Dalehaug som flott slo tilbake til en fri Bjarte Rannestad. Keeper rykket ut, men Rannestad satt ballen kaldt nede i venstre hjørne.
Målet ga dessverre ingen positiv virkning for Vaulen, EIK hadde mer pust med en mann mer og Beachboys gikk opp i limingen. EIKs Jarle Mong og Stian Hunnestad fikk gjøre hva de ville. Etter 71 minutter var Stian Hunnestad på et flott gjennomløp, men Bø Pedersen i Vaulen-målet var flott ute og stoppet skuddet. To minutter senere ble det 3-1. Innbytter Rune Eik driblet seg inn i banen fra sin høyre kant rolle og slo flott til Arve Omdal som fikk to forsøk. Først ble han stoppet av Alexander Landsnes, men Omdal vant tilbake ballen og plasserte den lett tilside for keeper fra kort hold.
Så etter 77. minutt dro Øystein Winsnes ned en EIK-spiller i stor fart. Dommeren blåste for straffe og gult kort til Winst. Rune Eik fikk tillit fra 11 meter og skøt i høyre hjørne, men Tommen kastet seg flott ned og slo til corner!

TIGERSPRANG: Tom Arne Bø Pedersen var flott nede på EIKs straffe.

To minutter senere raidet Stian Hunnestad seg gjennom som den berømmelige kniven i varmt smør, men Tommen vartet opp og reddet nok et mål. Så kom Ole Bjørn Bredesen innpå, ut gikk Anders Idsø. Etter 82 minutter måtte Tommen alikevel kapitulere mot stormkjøret. En lang ball fant en umarkert Stian Hunnestad som gjorde det enkelt med et hardt skudd i nærmeste hjørne.
I det 89. minutt gikk Gisle Aanerud knallhardt inn i en tackling. Dommeren ga fordel, men ved første dødballsituasjon trakk han opp det gule kortet til Gisle. Helt på tampen kom også Kjetil Aasland inn for Stein-Ivar Andersen som hadde fått en smell i tåa. Det endte 1-4.

SCOOTER-VEGARD: Det var iallfall noe å smile av. Vegard Ravndal har nemlig fått seg klubbens smekreste scooter!