Seks på rad og tabelltopp
(01.06.23) Tjensvoll tok ledelsen på et frispark og la seg bakpå etter det. Vaulen får først snudd kampen etter timen tross total dominans.
Tjensvoll prøver seg på slutten, men blir isteden kontret i senk slik at Vaulen vinner 4-1. Dermed vår første reelle rekke med seks serieseire siden 2012 samt tabelltopp.
41
TJENSVOLL

7 min
Vetle Kristoffer Lie
Selvmål (Gundersen)
11 min
Eriel Pires Antonio (Natland)
59 min
Pacifique Nahimana
89 min
Bendik Aarstad
92 min
1. juni – Vaulenbanen Tilsk: 35 – Serie – Dommer: Marie Enersgård (Hundvåg)

21. Erik Vogel

Aleksander Gundersen (94) er suspendert. Nicolai Moi Sene som ble hentet fra Tjensvoll i vinter står over igjen. Mads Jacobsen Mørland, som også kom fra Tjensvoll i vinter, starter.
Edvardas Kupsys og Even Kvame var tilbake igjen, mens Theodor Haugen og Audrius Mirauskas stod over igjen. Amund Belaska er ute her. Ole Østbø stod oppført på dommerkortet, men gikk i sivile klær.
Trym Landråk Gjerstad og Sander Oaland er langtidskadde.
Vaulen står med fem strake seire. Man hadde seks strake seire i serien i fjor, men det var inkludert en walkover mot nettopp Tjensvoll. Sist man hadde seks reelle serieseire på rad i en sesong var i 2012.
Vaulen (433): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Edvardas Kupsys, Vegard Natland – Mads Jacobsen Mørland, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje – Aleksander Gundersen, Eriel Pires Antonio, Pacifique Nahimana.
Vaulen hadde kun reelt vunnet seks på rad i serien to ganger på et tredels århundre, i 1990 og 2012. I fjor fikk man riktignok 18 poeng på 6 kamper, men da var det en walkover involvert.
Lokalderby dette da Tjensvoll holder til rett over motorveien, men så veldig mye folk var det ikke. Rammen var allikevel fin da Svein Øksnevad steppet inn som speaker og snurret plater.
Sola skinte og det var muligens grunnen til at man lagene side. Vaulen skulle dermed angripe mot klubbhuset i første omgang.
Vaulen gikk rett ut fra blokkene og Pacifique Nahimana fikk brutt Tjensvolls oppbygging. Et strålende legg fant foten til Aleksander Gundersen som blåste halvmeteren over etter tre minutter.
Aleksander Gundersen ble så felt på venstre litt utenfor hjørnet av boksen. Torbjørn Aabrekk slo inn frisparket til Aleksander Idland som fikk headet, men keeper ga til corner fra høyre. Corneren dalte ned på andre stolpe hvor Idland igjen kom til en heading. Denne gangen gikk ballen i stolpen fra kort hold, men skrå vinkel.
Like etter kontret Tjensvoll og Vegard Natland hektet en motspiller på 17 meter til høyre for mål. Gult kort til Natland i kampens sjette minutt.
Vetle Kristoffer Lie slo et strålende frispark som suste inn i lengste kryss. Ikke noe å si på den scoringen, men helt i mot spillets gang.
Vaulen skulle svare etter elleve minutter. Aleksander Gundersen utfordret på venstre og fikk dratt ned til linja før han løftet inn foran mål. Ballen hadde retning Eriel Pires Antonio, men Heine Aamodt kom i mellom og satte ballen i eget nett.
Vaulen fortsatte å jage etter dette. Pacifique Nahimana driblet seg ned langs kortlinja og vant en corner etter seksten minutter. Aleksander Gundersen slo inn, men keeper fikk fistet unna.
Ellers spilte Mads Jacobsen Mørland i en ny rolle som høyre indreløper i dag. Den rollen klarte han fint og han slo mange kreative baller.
John Petter Gilje slo så inn fra venstre etter 22 minutter, men Nahimana headet utenfor fra bra hold.
Vaulen spilte med selvtillit, men Tjensvoll var stadig dypere og det var vanskelig å trenge seg gjennom den siste muren.
Gundersen løftet på nytt inn etter 24 minutter, denne gangen kom Nahimana løpende til på andre stolpe, men satte utenfor.
Så et heftig dribleraid av Aleksander Gundersen sentralt i banen. Han la videre til Mads Jacobsen Mørland, men skuddet fra seksten meter ble stoppet av en beinparade fra keeper etter 31 minutter.
Vaulen ville ha to straffer i det samme angrepet før Mads Jacobsen Mørland knallet ballen inn. Her så dog dommeren noe i forkant og dømte frispark i mot etter 33 minutter uten at vi helt fikk med oss hvorfor.
Det var voldsomt med broderinger fra Vaulen i denne perioden. En markkryper fra John Petter Gilje fra 20 meter ble så holdt lett av keeper etter 36 minutter.
Edvardas Kupsys fikk så ikke styrt en heading etter corner og ballen gled videre ut.
Dommeren la kun til noen sekunder og man gikk til pause på 1-1.
Tjensvoll tok avspark mot en nå irriterende lav kveldssol. De gule foretok faktisk tre bytter, mens Vaulen var uforandra.
Fint spill i forkant av Vaulen før Eriel Pires Antonio klemte til fra 16 meter, men keeper holdt skuddet som kom før minuttet var gått av omgangen.
Så en kunstnerisk finte av Pacifique Nahimana. Han la inn foran mål, men Aleksander Gundersen maktet ikke å stokke beine på to meter i kampens 47. minutt.
Edvardas Kupsys kom så til en heading i duell med keeper, men ble avblåst for offside etter at Aabrekk hadde slått inn på bølge to av en corner han selv tok.
Nahimana ble så felt på høyre. Alle ventet at John Petter Gilje skulle løfte inn i feltet, isteden spratt ballen oppå tverrligger og ut etter 53 minutter.
Bendik Aarstad kom inn for Mørland etter 56 minutter. Store sjanser i boks for Vaulen fulgte like etter. Det endte med en corner som Tjensvoll kontret, men lynraske Nahimana løp det opp.
Vaulen skulle komme foran etter 59 minutter. Vegard Natland fant Eriel Pires Antonio sentralt i banen på 18 meter. Med et utsøkt bredsidespark gikk ballen klistet opp i vinkelen og inn. Man skal vanskelig score et vakrere mål og "Peres" var da også i ekstase med god grunn!
Benjamin Fjeller Schultz fikk gult kort etter timen.
Et frispark fra John Petter Gilje ble rett og slett for pent og pyntelig slik at keeper hadde null problemer.
Vegard Natland gikk så inn med full kraft i en 50-50-duell om ballen. Den kjente Vegard, men han kom seg på beina og fortsatte i store smerter.
Eriel Pires Antonio fikk så ikke ladd kanonen da ballen kom for tett opp i han etter presist småspill i D'en etter 68 minutter.
Natland måtte kaste inn håndkleet etter 70 minutter. Inn kom B-lagets Eirik Reiestad som venstreback.
Nytt bytte like etter da Anders Polland Vik kom inn på midten for John Petter Gilje.
Vaulen ville først ha straffe før en høy ball vel ble slått via egen stolpe og ut av keeper etter 74 minutter?
Tjensvoll var nå på noen sjeldne visitter og kampen føltes ikke avgjort selv om man hadde vært overlegne i en times tid.
Spissbytte med kvarteret igjen for Vaulen da Lars Berge kom inn for Pires Antonio.
Tjensvoll hadde litt å fare med når dem først gikk fremover. Først en relativt ufarlig heading i boks etter et langt innkast, så en strak vrist fra relativt langt hold signert Bakkene Pedersen. Skuddet ble gitt til corner etter 82 minutter. Selve corneren ble headet unna av Lars Berge.
Eirik Reiestad dro seg så inn fra hjørnet av boks, medspillerne ropte skyt til Reie, men forsøket gikk i blokken.
Det hadde jevnet seg ut og vi så for oss en spennende sluttspurt før Vaulen plutselig kontret inn 3-1.
Jeg mener det var Eirik Reiestad som satte i gang Pacifique Nahimana like over midten ute på venstre. Det var et herlig soloraid hvor han dro seg inn fra hjørnet av femmeteren og fikk løftet forbi keeper og inn i mål. Wow, for en goal. Det var et omlag tretti meter langt raid som ble avsluttet på strålende vis.
På 3-1 tok man et dobbelbytte etter 89 minutter da Erik Vogel og Even Kvame kom inn for Bergum og Aabrekk.
Tjensvoll hadde mistet gnisten og 4-1 kom etter 92 minutter. Nahimana slo 45 ut til Gundersen. Skuddet var ikke det beste, men keeper ga retur i beina til Bendik Aarstad som satte inn fra kort hold.
Tre minutter ble lagt til og det endte med vår sjette strake serieseier, samtidig inntok man igjen tabelltopp etter at Hinna 2 hadde fått lånt den da dem spilte før oss denne runden.