Tung dag på jobb
(01.06.09) Vaulen fikk aldri til noe spill og har blitt et enten eller lag. Vedavåg på sin side slapp ikke Vaulen til sjanser og var tette bak noe fire baklengs på syv kamper er et bevis på.
SABLA GODE: Etter 0-0 ved pause rant det inn i andre omgang.
VEDAVÅG KARMØY
5-0
Even Nyland
47 min
David Rasmussen
52 min
Dag Eirik Einarsen
73 min
Håvard Eriksen
77 min
83 min
1. juni Sletten stadion Tilskuere: 145 – Serie Dommer: Jan Øyvind Ulseth (HIL)
25. Henrik Jelsa
Vaulen nærmer seg full tropp etter masse skader denne våren. Jostein Eidem, Stian Falnes, Eivind Staurland og Are Meling var tilbake i dag. Ørjan Olsen har gått på lån til Vardeneset frem til sommerferien.
Jarle Eike, Alexander Landsnes, David Møller og Bjarte Rannestad er fremdeles ute hos Vaulen. Stian Refvik var opptatt med jobb.
Vaulen (4–4–1–1): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Stian Lima, Marius Fossmark, Erik Hildén – Alexander Surdal Nilsen, Anders Idsø, Anders Dale, Jostein Eidem – Magne Christiansen – Are Meling.
Sol og varmt, men en sjenerende vind på Sletten stadion. Vaulen hadde medvind i første omgang.
Vedavåg fikk en kanonsjanse tidlig da man rev seg løs på venstre, legget på tverrs av mål ble klarert på streken av Erik Hildén til corner.
Et Anders Idsø-frispark fant Anders Dale i feltet etter 12 minutter, han avsluttet i stolpen, men linjemann vinket for offside.
Jostein Eidem fikk frispark på 30 meter ute på venstre etter 20 minutter, Alexander Surdal Nilsens forsøk strøk over høyre kryss.
Et langst frispark fra Anders Idsø gikk over Anders Dale og bak forsvaret, der lurte Jostein Eidem som skjøt himmelhøyt over.
Etter sjokkstart av Vea, var Vaulen nå mer med.
Etter halvtimen var Magne Christiansen heldig som fikk ballen forbi venstrebacken, Alexander Surdal Nilsen kom seg løs, men forsøket ble vridd med utsiden utenfor venstre stolpe.
Det var mange høye baller uten adresse av begge lag og det var en grusom kamp å se på.
Like før pause laget Stian Lima corner. Den innoverskrudde varianten fra høyre var nær ved å finne det lengste hjørnet.
Vaulen sov fra start i andre omgang og en misforståelse mellom Marius Fossmark og Erik Hildén førte til en felling på hjørnet av boksen. Kenan Muminovic slo knallhardt inn mellom beina på Tom Arne Bø Pedersen som hadde et Myhre-moment. Even Nyland pirket den løse ballen over streken.
Like etter stusset Are Meling ballen gjennom til Magne Christiansen som fra omlag 16 meter skjøt hardt og flatt, men rett på keeper.
Stian Lima mistet ballen bak etter 49 minutter. Håvard Eriksen rev seg gjennom feltet og setter like utenfor nærmeste.
Vaulen slet i motvinden og var kraftig trykket bakpå. Man fikk ikke til noe spill.
David Rasmussen doblet ledelsen etter 52 minutter. Et langt innkast fra venstre gikk gjennom feltet før Rasmussen satte ballen i høyre hjørne. Vaulen protesterte på en dytt i feltet, men dommeren brydde seg ikke.
De oransje slet med teknikken på gresset og pasningene gikk i hytt og pine.
Det var lite å glede seg over og etter 67 minutter la man om til 4-4-2. Christian Lyse kom inn på venstrekanten for Jostein Eidem, mens Anders Dale som slet med et vondt håndledd gikk ut for Fredrik Berntsen.
Et kast fra Erik Hildén ble stusset av Are Meling til Anders Idsø som på halvvolley ble nektet av keeper på streken etter 70 minutter.
Nå ramlet Vaulen helt i sammen. Et frispark fra høyre etter 73 minutter gikk igjen rett gjennom feltet, på andre stolpe satte Dag Eirik Einarsen ballen opp i nettaket.
Kantspilleren Stian Falnes kom inn for Are Meling etter 74 minutter. Dermed gikk Christian Lyse opp på topp.
Vaulen startet å bli småfrustrerte av å ikke få noe til.
Det ble 4-0 etter 77 minutter. Dag Eirik Einarsen slo på tverrs av feltet til en fri Håvard Eriksen som satte lett. Der måtte keeper springe i låna, Vaulen hang ikke med.
Pål Jacob Nessjøen erstattet Marius Fossmark på stopperplass etter 79 minutter.
Alexander Surdal Nilsen var noe heldig som fikk frispark etter 82 minutter fra 40 meter. Anders Idsøs frispark mot venstre stolpe ble møtt av Pål Jacob Nessjøen som headet i tverrlegger og over.
Istedenfor gikk Sabbane opp til 5-0 ved Håvard Eriksen. En lang ball ble slått frem i midten og vaulenforsvaret hang ikke med på notene. Eriksen satte kontrollert.
Resignert la man nå om til 4-5-1.
Stian Falnes spilte vegg i felt med Christian Lyse som med mann i rygg vendte om og la an, men skuddet ble blokket til corner etter 85 minuter.
Alexander Surdal Nilsens serve ble fanget av Pål Jacob Nessjøen som la ut til Stian Falnes på 16 meter, ballen ble gitt ut til høyre hvor Christian Lyse skjøt lavt og i ny blokk til kast.
Etter 88 minutter fikk Oddvar Snørteland en gratis sjanse da Erik Hildén nølte på venstrebacken. Skuddet gikk heldigvis utenfor.
Etter 92.30 var det slutt, nå venter Viking 2.