Poengdeling mot Staal
(01.06.07) Vaulen spilte 2-2 mot Staal på fredag. Et resultat som var helt greit sett ut fra spill og sjanser. Anders Dale og Magne Christiansen scoret for Vaulen.
HEADET INN: Anders Dale kjempet inn 1-1 på heading.
2-2
STAAL JØRPELAND
33 min
Tomas Fjelde
Anders Dale (Thomas Idsø)
40 min
Magne Christiansen (Husvæg)
44 min
73 min
Kjell Harald Dalehaug
1. juni - Vaulenbanen - Tilskuere: 80 - Serie - Dommer: Andres Krogedal (Ganddal)
87. Eric Ordaz
Trond Kindervåg har nå fått en ny strekk og stod over. Espen Klette hadde fått seg en smell på trening og var ute. Anders Owren var heller ikke klar.
Vaulen med de samme spillerne som startet sist. Stian Husvæg og Ørjan Birkeland hadde derimot byttet posisjon slik at Husi var på topp og Birkis på høyre kant.
Vaulen (4-4-1-1): Tom Arne Bø Pedersen - Marius Fossmark, Robert Hovland, Tore Søraas, Stein-Ivar Andersen - Ørjan Birkeland, Thomas Idsø, Anders Dale, Anders Idsø - Magne Christiansen - Stian Husvæg.
Flott ramme rundt kampen i dag da Edwin Berg Hereid sang guttene ut på banen før kampen.
VAULENS POPSTJERNE: Edwin viste guts i dag og sang Vaulensangen både før kampen og i pausen til ellevill jubel.
Staal hadde et par skudd over i starten ved Arne Dalehaug, før Vaulen overtok det meste av spillet.
Etter fire minutter slo høyreback Marius Fossmark inn mot lengste. På hjørnet av femmeteren stod Anders Idsø som forsøkte seg med en volley, dessverre fikk han ikke skikkelig dreis på skuddet og ballen landet oppå nettaket.
Dagens dommer Andres Krogedal tillot ikke mye munnbruk og ga etter fem minutter tilsnakk til Anders Dale.
Stein-Ivar Andersen satte igang et heftig raid på venstre etter 17 minutter der han viste frem noen c-momenter i finter. Ballen ble lagt ut til Thomas Idsø som skjøt meteren over høyre kryss fra 20 meter.
Nå spilte Vaulen veldig bra og hadde Staal i kne.
Et Anders Idsø corner etter 23 minutter landet ned på foten til Tore Søraas, men skuddet gikk like over.
Alle trodde Magne Christiansen scoret etter 24 minutter. Ørjan Birkeland slo inn fra venstre nede ved dødlinjen, Magne møtte og puttet den i høyre hjørne. Vaulengutta jublet, men linjemannen på høyresiden hadde vinket for at ballen hadde vært over linjen! Vaulenspillerne protesterte og ristet på hodet over avgjørelsen.
Stein-Ivar Andersen var neste mann til å få tilsnakk for munnbruk etter 28 minutter.
En tilsynelatende ren takling av Robert Hovland på 20 meter ble blåst på etter halvtimen, heldigvis gikk frisparket fra Arne Dalehaug i muren.
Det var veldig ufortjent da Staal tok ledelsen etter 33 minutter. Dårlig press på ballfører gjorde at man fikk slått inn fra venstre, ballen traff hodet til stopper Tomas Fjelde som fikk heade inn.
SURT: Staal har mot spillets gang tatt ledelsen1-0.
Ny dramatikk med dommer i fokus like etter. Stian Husvæg kom igjennom og fikk passert keeper før han ble tatt. Dommer markerte for utspill. Assistenttrener Magnar Birkeland protesterte og krevde forklaring hvorav dommeren fortalte at Vaulenspissen hadde slått ballen så langt foran seg da han ble tatt, at han ikke ville ha nådd den. Dermed verken straffe eller rødt kort.
Thomas Idsø fant Ørjan Birkeland på høyre for mål, uegoistisk forsøkte han å finne spillere inne i kassen, men innlegget ble slått ut til corner. Anders Dale headet Anders Idsøs corner utenfor.
Vaulen utlignet etter 40 minutter. En ball ble halvklarert ut på 16 meteren hvor Thomas Idsø klinket til, prosjektilet traff keeper, gikk i tverrlegger og ut til Anders Dale som stupet inn i femmeteren og headet inn!
Et langt utspill fra keeper Tom Arne Bø Pedersen etter 44 minutter ble headet videre av Anders Idsø, Staalforsvaret misset på ballen og Stian Husvæg stakk igjennom. Alene med keeper sendte han avgårde en herlig lobb som gikk i slow motion mot mål før Magne Christiansen akkurat på mållinjen sikret målet med hodet.
Herlig snuoperasjon av Vaulen som kunne gå til pause til Edwins Vaulensang.
Staalforsvaret klarerte mye i returrommet og etter 48 minutter var det Magne Christiansen som fikk sjansen på en lobb da keeper var langt over, men det var ikke mye hammer over MC da forsøket ble for løst og ryddet unna.
Om det var bevisst vites ikke, men i andre omgang ble Vaulen mer baktunge. Staal presset på, men kom riktig nok ikke til klare sjanser.
Ørjan Birkeland fikk gult kort etter 59 minutter, trolig for munnbruk.
En lang ball fra Steini traff Husvæg i knollen etter 66 minutter, han fortsatte med stor fart inn i feltet, men vinkelen ble for skarp og venstrebensskuddet gikk utenfor.
Anders Idsø fant Husvæg på tur inn mot midten etter 68 minutter, men det tunge skuddet gikk rett på Staals sisteskanse.
Like etter ble Magne Christiansen tatt på nærmere 30 meter. Anders Idsøs frisparkforsøk var ikke ueffent, men gikk halvmeteren til høyre for mål.
Tom Stian Sunde kom inn etter 70 minutter for Ørjan Birkeland. Tommy tok rollen som spiss, mens Husi gikk ned på høyrekanten.
Tommy markerte seg straks med en heroisk innsats og slik han kjempet seg nedover venstresiden like etterpå er det bare å få tårer i øynene av!
TOMMY WAS HERE: I andre omgang kom Tom Stian Sunde innpå...
En sjelden miss av Thomas Idsø på egen banehalvdel så ballen gå til Staal. Arne Dalehaug slo ut på høyre til søskenbarnet Kjell Harald Dalehaug som banket inn 2-2 ved høyre stolpe. Et fillemål, men det hadde ligget i luften en stund.
Staal var nær ved å stjele alle poengene etter 76 minutter. Et legg over mot Arne Dalehaug på venstre ble headet mot lengste hjørne, men gikk centimetre utenfor! Den så nok mange inne!
Morten Vadla kom inn for Stian Husvæg på høyrekanten etter 78 minutter.
Kanskje Vaulens beste, Stein-Ivar Andersen, ble tatt stygt på det venstre hjørnet av 16 meteren etter 81 minutter. Thomas Idsø valgte å slå inn mot andre, Marius Fossmark steg til værs bare for å se ballen stryke lugge og gå utenfor.
Etter 86 minutter førte Stein-Ivar Andersen inn mot midten og sendte avgårde en markkryper mot det høyre hjørnet, men keeper rakk såvidt bort og fikk fistet til corner.
NESTEN: Keeper måtte strekke seg så lang han var på skuddet til Steini!
Kampen ebbet ut med 2-2, dermed har Vaulen tatt poeng i de fem siste kampene.