Feriefotball ga Vaulens første tap
(01.06.02) Vaulen (1) 2 - 4 (1) Åkra
Vaulen hadde her muligheten til å øke forspranget i toppkampen mot Åkra, men samba ble byttet ut med siesta da man tapte 4-2.
Vaulen tok oppskriftsmessig ledelsen ved Inge Martin Hinna, men George Weahs norske søskenbarn snudde kampen.
Da hjalp det lite at Eirik Ekholdt pyntet på resultatet like før slutt.
24
ÅKRA
Inge Martin Hinna
3 min

30 min Morten Vea

48 min Morten Vea

63 min
Henning Stava

67 min Knut Boge
Eirik Ekholdt
87 min

–>

Viktige Anders Idsø var i Bergen på et bryllup. Jarle Eike var tilbake fra kneskade. Erik Gysland var også klar igjen etter familiestevne i Vrådal sist helg. Ole Bjørn Bredesen var ny på skadelisten etter å ha plukket opp en fotskade i løpet av helgen.
Vaulen (4–42): Tom Arne Bø Pedersen – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Erik Hilden – Stein Ivar Andersen, Jarle Eike, Jan Tore Kleiberg, Alexander Landsnes – Pedro Salgado, Inge Martin Hinna.
Vaulen tok en tidlig ledelse da høyrebacken Jan Erik Ahlstrand Pedersen slo en gjennombruddspasning til Pedro Salgado på løp. Han raidet forbi to mann før han fant spisspartner Inge Martin Hinna med en briljant pasning. Hinna viste klasse da han plasserte ballen i lengste hjørne bak en utspilt Ståle Oldeide i Åkra-buret.
Nå trodde de omlag 60 tilskuerne at Vaulen skulle befeste sin plass rundt hegmoniet i 3. divisjon, men det skulle ei bli slik.
Etter halvtimen stormet Morten Vea ned høyresiden, med bare keeper foran seg plasserte han bak en sjanseløs Tom Arne Bø Pedersen.
Hva med Beachboys? Etter å ha surfet på en stor bølge denne sesongen så dem nå ut til å ha mistet fotfestet.
Spillerne fant ikke hverandre og det ble avstand i laget. Åkra på sin side hadde fått selvtillit av målet og rullet opp det ene angrepet etter det andre med deres klikk-klakk fotball langs sidene. Bare gode Vaulen-forsvarere i Salvesen og Gysland, samt en god målvakt nektet Åkra å ta føringen før hvilen.
I pausen la man om til et 4-3-3-system samtidig som Eirik Ekholdt erstattet Hinna.
Fiskerne fra Karmøy startet omgangen med et sjokk. En utsøkt pasning fra midtbanen fant Morten Vea som elegant lobbet over Bø Pedersen i Vaulens mål.
Målet ga Åkra en ny vitamininnsprøytning og da innbytter Henning Stava scoret på sin første touch etter 63 minutter var kampen så og si over.
Samme mann var i fokus fem minutter senere. Et innkast fant Stava med ryggen mot målet, en utålmodig vaulenforsvarerga en puff i ryggen på Stava som falt i staver.
Dommeren pekte noe strengt på straffemerket, men han skal ha for å holdt den samme linja kampen gjennom.
Den lettere korpulente høyrebacken Knut Boge fikk sjansen fra merket og fant nettet bak Vaulens keeper.
Inge Martin Hinna stod bak Vaulens største sjanse i denne perioden, da skuddet hans fra utsiden av boksen curlet i stolpen og tilbake i spill.
Med en 4-1 ledelse slappet nok Åkra av noe og Vaulen fikk mer initiativ på tampen. Med ti minutter igjen på uret løp Eirik Ekholdt fri før han ble brutalt stoppet av keeper Ståle Oldeide. Dommeren svarte med å gi Åkras siste mann et gult kort. For å være ærlig kunne det ha blitt gitt rødt kort der da Ekholdt var i en klar scoringsposisjon.
Uansett fikk Vaulen sitt trøstemål etter 87 minutter. Kaptein Jarle Eike slo en eminent innsidepasning fra midten av banen til Stein Ivar Andersen på høyrekanten. På et underlig vis gikk ballen i bue over til Eirik Ekholdt som stod klar på andre stolpe som den målsniken han er.
Ekholdt trenger man ikke å spørre to ganger, etter å ha mottatt ballen fyrte han kula over Åkra-keeperen med høyra.
Åkra kunne dermed reise hjem med en 4-2 seier i baggen, mens Tore Haugvaldstads gutter kunne konstatere sitt første serietap.