Vaulen slått ut
(01.04.06) Vaulen og EIK spilte en jevn kamp både i spill og sjanser, at EIK tilslutt vant 1-0 var helt greit for Vaulen som nå ser frem til cupkampen mot SIF på tirsdag.
DETTE ER INGEN APRILSPØK: EIK slått i kvartfinalen, men videre til finalen!
EGERSUND IDRETTSKLUBB
1-0
Kim Vamråk
45 min
1. april - Loen - Tilskuere: 20 - Toove Bygg-serie (semi) - Dommer: ?
14. Endre Tangen <- 72 minutter
Vaulen uten Thomas Idsø som jobbet, men Magne Christiansen var god i ankelen og tok plass på midten.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Robert Hovland, Sverre Gjuvsland, Stian Refvik - Andreas Fløgstad, Eivind Staurland, Magne Christiansen, Anders Idsø - Christian Lyse, Christophe Dagsland.
EIK spilte i 3-5-2 formasjon og satset mye på fysikk med sine spillertyper. I starten var det jevnt i spill, men Vaulen virket mest kreative og oppfinnsomme i sitt angrepsspill. For EIKs to tankspisser stanget i Vaulens gode stoppere uten å komme forbi.
Vaulen kunne fort ha tatt ledelsen etter fem minutter da Stian Refvik tredde en ball presist ned i beina til Anders Idsø, til venstre for mål like innfor boksen skjøt han i lengste stolpe og ut!
Hurtige Christian Lyse kom til ny stor sjanse da han utnyttet en feil etter 13 minutter, men skuddet fra skrå vinkel ble gitt til corner av keeper Jan Arild Eliassen.
Corneret fra Anders Idsø fant Robert Hovland som headet(?) i tverrlegger, men dommeren så at Robert brukte hendene og ga gult kort.
EIKs første halvsjanse kom etter 18 minutter da frisparket fra Børge Hansen ble stusset utenfor av Torbjørn Wetteland.
To minutter senere fikk en EIK-spiller gult kort etter å ha felt Magne Christiansen styggt. Frisparket ga ny farlig Vaulenmulighet, men Anders Idsø stupheadet vel utenfor.
EIK kom fryktelig nær etter 22 minutter, da keeper Olsen ikke fikk tak i et skudd, ballen trillet langs linjen, men Sverre Gjuvsland fikk i siste liten klarert.
Vaulen kontret og fikk et corner som Steini tok fra høyre, ballen ble halvklarert til Anders Idsø som på direkten fra 18 meter sendte avgårde en suser som strøk utsiden av høyre stolpe.
EIK kom mer og mer med nå og etter 27
– Helsikke "Psycho", nå må du vera me å løiba du åg! EIK-spiller frustrert på lagkamerat etter å ha løpt i "lånå" på Vaulens lekre balltrilling.
minutter fikk dem en dobbelsjanse. Ørjan reddet først, mens returen føyk utenfor. Etterpå protesterte Vaulen kraftig da de mente det var offside.
Etter 32 minutter slo Anders Idsø et corner fra venstre over på andre stolpe hvor Magne Christiansen fikk stå i fred og heade, men keeper var godt plassert og fanget.
Stein-Ivar Andersen var på et heftig raid etter 39 minutter, men ble felt like på hjørnet av boksen. Steini, på engelsk Rocky, fikk seg også en liten overtråkk i, men fortsatte. På frisparket la Anders flatt ut til nettopp Steini, men det knallharde skuddet gikk halvmeteren over.
Christophe kom til et bra forsøk mot gamleklubben tre minutter før pause, han danset seg gjennom to mann før keeper vartet opp med enhåndsredning på det harde skuddet fra 18 meter.
Like før pause tok EIK-ledelsen etter at de hadde fått frispark nede på høyresiden. Ballen ble lagt tilbake til en midtbanespiller som gravde foten godt under ballen og la den over på motsatt hvor Kim Vamråk fikk heade inn 1-0.
Like etter blåste dommer av for pause. Surt for Vaulen var vel så gode som EIK.
I pausen foretok Vaulen et planlagt keeperbytte da Tom Arne Bø Pedersen kom inn for Ørjan Olsen.
Vaulen startet friskt og gikk rett i angrep. Anders Idsø headet tilbake til Magne Christiansen som fyrte avgårde en kanon fra 20 meter, men ballen strøk over høyre kryss.
Vaulen kom nær igjen etter 48 minutter, denne gang var det Christophe som la igjen til Anders, men det ville seg liksom ikke for skuddet det gikk like utenfor.
Etter 51 minutter måtte venstreback Stian Refvik gi seg, da han hadde stivnet helt i hoften etter en smell han fikk før pause. Thomas Nyland kom inn som spiss, samtidig som Christian Lyse gikk ned som back.
Det ble mer og mer strekk i lagene og begge lag kom til sjanser. EIK var nær på en gjennomspilling etter tellefeil hos Vaulen, mens Eivind Staurland klemte til fra 30 meter uten hell. Christophe driblet så av fire EIK-spillere på 16 meter, men skuddet endret retning og gikk til corner. Steini slo inn fra hjørnet, keeper fikk ikke bokset unna og ballen gikk til Sverre Gjuvsland som ble blokkert til ny corner.
Så var Sverre regissøren etter timen, en nydelig ball i bakrommet fant Andreas Fløgstad, han kom 50:50 med keeper og ballen spratt ut igjen.
Flere og flere Vaulenspillere hanglet og med en tynn benk måtte assistenttrener Endre Tangen noe motvillig starte å varme opp. Keeper Ørjan Olsen hintet også frempå ved å ta på seg en oransj drakt, men trenerne virket ikke så hypp på det...
EIK tok mer og mer over fra 60 til 80 minutter, samtidig som Vaulen ble baktunge. Etter 63 minutter var det Wetteland som kom alene, men Tommen kastet seg fryktløst ut og fikk avverget.
Christophe kom seg flott rundt på høyresiden etter 67 minutter, det flate innlegget fant Thomas Nyland som prøvde å flikke ballen i mål. Istedet gikk ballen i en EIK-spiller og fikk en høy bue som dalte ned mot mål, men en back fikk klarert på streken.
Ny EIK mulighet fulgte, men Tom Arne reddet atter en gang unna.
Etter 72 minutter kom Endre Tangen inn for en halvskadd Steini som slet etter et overtråkk.
Christian Lyse storspilte på backen og tok alt og alle på farten, etter 73 minutter løp han i mellom to EIK-spillere som kolliderte i hverandre og ble liggende strødd. En ball langs den venstre korridoren fant Christophe på løp som jobbet seg til corner. Andreas fikk ta to cornere og på det andre kom man svært nær ved Endre Tangen, men headingen gikk symptomatisk for dagen i ansiktet til Vaulens Sverre Gjuvsland. Det var alikevel ikke slutt for ballen kom ut igjen til Andreas som flakket inn en lobb fra drøye 20 meter, ballen kom inn helt oppunder tverrlegger og keeper måtte ha to forsøk før han fikk kontroll.
Dette var god cuptrening for Vaulen før NM-kampen mot SIF til uken og da 10 minutter gjenstod flyttet man Sverre opp på topp i en 3-5-2 formasjon.
Etter 81 minutter slo Andreas inn et farlig legg fra høyre, Thomas Nyland fikk ikke kontroll, Magne plukket opp restene, men ballen ville ikke inn.
To minutter senere ble Sverre Gjuvsland tatt på 20 meter rett foran mål. Drømmehold for Anders Idsø som prøvde seg, skuddet hadde en bra retning mot venstre hjørne, men keeper lot seg ikke lure og var nede med et tigersprang.
Presset fra Vaulen var enormt i denne perioden, et skudd fra Eivind gikk til corner.
På et nytt corner etter 86 minutter fomlet keeper ballen ut i returfeltet, men dommer blåste horribelt for frispark tiltross for at ingen var nær keeperen! Noe EIK nok var takknemlig for.
Siste forsøk for Vaulen var det Eivind som hadde etter 88 minutter, men han ville for mye i skuddet og ballen trillet inn til keeper.
De siste minuttene brukte EIK på å sulle vekk tiden og dermed er det laget fra Okka by som er videre til finalen i Toove Bygg serien.
De møter nå Sandnes Ulf i morgen, Sandnes som slo Vardeneset 4-3 i den andre semifinalen.