Kjempet godt fra seg
(02.04.05) Vaulen spilte fredag første treningskamp på gress. Motstander var 2. divisjonsklubben EIK.
TRÅDDE TIL: Tom Stian Sunde var god i sin nye posisjon på høyre back.
E-I-K
2-2
31 min
Anders Idsø (straffe)
Rune Eik
34 min
Rune Eik
64 min
85 min
Henning Frode Holm
1. april - Bakkebø - Tilskuere: 50 - Treninskamp - Dommer: Olaf Omdal (EIK)
15. Jarle Eike
Treningsbanen til EIK var noe ujevn og Vaulen-trener Bent Lie ville at spillerne skulle spille Rema-fotball. "Ofte er det enkleste det beste."
Vaulen startet med følgende lag: Pedersen - Sunde, Landsnes, Hovland, Hauge - Christiansen, Staurland, A Idsø, T Idsø - Husvæg, Dagsland.
Vaulen startet best og kunne tatt ledelsen etter allerede tre minutter. Christophe Dagsland slo en god kross fra høyre som EIK-backen Vidar Nodland smelte i egen stolpe og ut, før de fikk klarert rett foran nesen på Stian Husvæg.
EIK våknet så og en god Tom Arne Bø Pedersen måtte varte opp med to kvalifiserte redninger på skudd fra høyrekanten Espen Rasmussen, mens Magne Christiansen reddet på streken i det tiende minutt etter en corner ble headet mot mål av Børge Hansen.
Da stormkjøret fra EIK la seg kom våre helter mer med i kampen.
Så etter tjueto minutter var Vaulen frempå igjen. Denne gangen slo Dagsland et nydelig innlegg med sin venstrefot, ballen havnet i beina på Anders Idsø som fikk skutt, men keeper reddet.
Etter halvtimen vant Vaulen tilbake ballen etter et corner. Thomas Idsø slo over til Alexander Landsnes i feltet, headingen som nok var ment å gå mot mål gikk isteden over til Dagsland på høyre. Christophe la ballen tilrette og skjøt, men EIKs Stian Hunnestad handset på linjen. Straffe!
Anders Idsø la ballen til høyre i mål, mens keeper gikk til venstre og dermed 1-0!
1-0: Andi scorer sikkert på straffen.
Men mål kommer ofte etter hverandre. Like etter ble en ball halvklarert av Vaulen og fra 18 meter dunket Rune Eik til med sin farlige skuddfot, ballen føyk opp i det høyre hjørnet bak en sjanseløs Tommen.
Etter målene roet kampen seg og lagene gikk til pause på 1-1. Vaulen spilte periodevis bra, men slet ofte med å få unna ballen på det humpete føret. Foran ga en utrettelig Stian Husvæg alt og EIK slet med å få roen i spillet.
SVEISEN: Idol-Chris' nye sveis er i klasse med Robert "Den siste mohikaner" Hovland sin. Chris var forøvrig god og EIK fikk aldri kontroll på han.
I pausen kom Eirik Ekholdt og Henning Frode Holm inn, ut gikk Magne Christiansen og Eivind Staurland. Idsø-brødrene lå sentralt, Ekholdt og Dagsland tok hver sin ving, mens Holm og Husvæg la seg på topp.
BESKRIVENDE BILDE: Mye kjemping og lite spill på humpete og tung bane. Her er Tom Stian i brytekamp.
Etter 51 minutter fyrte EIK av gårde et lavt og godt frispark fra 23 meter, men Tom Arne ga til corner.
Henning Frode burde ha gitt Vaulen ledelsen etter 63 minutter. Anders krosset over fra venstre, EIK fomlet ballen ned i beina til Henning Frode Holm som på kloss hold ikke fikk stokket beina. Isteden kontret EIK langs høyresiden, ballen havnet tilslutt hos Rune Eik som fra 12 meter løftet ballen over en utrusende Tom Arne.
DRUSEN: De langs sidelinjen mente Landsnesen og Kim er Vaulens nye look a likes. Her markerer Landsnesen tomålsscorer Rune Eik.
EIK var aggressive og fikk tre gule kort, etter 73 minutter fikk Stian Husvæg gult for Vaulen da han kroppstaklet en EIK-spiller.
Okkafolket skapte lite i andre omgang. Kvarteret før slutt fikk en EIK-spiller ballen på ti meter, men stresskuddet ble reddet av Tommen.
Etter 82 minutter kom Øyvind Vollen inn på backen for Ronny Hauge. Jarle Eike som hadde fått en smell i ryggen på torsdagstreningen ble sittende på benken.
Det var lite spill i andre omgang, men mye duellspill og kriging på en bane som ikke tillot balltrilling.
Så fem minutter før slutt klumset EIK det til for seg selv, spill på tvers straffet seg da Henning Frode Holm snappet opp ballen på 16 meter og dunket den inn i nærmeste hjørne!
Dette var nok like stort for Henning som da han som 17 åring slo av en passiar med Matthew Le Tissier da han var på prøvespill i Southampton?!
Etter målet tok Vaulen helt over og kunne fort ha vunnet kampen. EIK var på hælene og etter 89 minutter kom Dagsland i store kliv nedover venstresiden, han dro seg innover før han fra 14 meter skjøt ned i første hjørne, men keeper fikk blokkert!
Det endte 2-2 som Vaulen var svært fornøyd med. "Dette var bra. Vi viste bra innstilling og jobbing," sa Bent etter kampen.