Grei treningsøkt
(01.02.18) Etter en litt rotete første omgang hvor man lå under 0-2 fikk man stagget Vidar etter pause.
Alle skulle få minst en omgang hver her og man benyttet seg av 21 ulike spillere.
0–2
VIDAR 2

25 min
Christian Jæger Landsnes

36 min
Daniel Scott Vennesland
1. februar – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Treningskamp – Dommer: X
1. Eric Ordaz <– 45 minutter

2. Anders Mæhle
<– 45 minutter

97. Paul O'Neill <– 45 minutter

11. Fredrik Stray Tjaum <– 58 minutter (–> 76 min)

5. Kristian Gaard –> 58 minutter

Tjueen spillere ble benyttet og alle spillerne skulle i utgangspunktet få 45 minutter hver.
Her fikk man åtte A-lagsdebut ved Even Sandøy Nærum (ny fra NTNUI), Idar Røed Randeberg (Stavanger), Erlend Høllen Sjøen (Stavanger), Zander Polderman (Stavanger), Oskar Moe (G16), "Sulli" (prøvespiller), engelske Chris Dodds (prøvespiller) og skotske Paul O'Neill (prøvespiller). Samtidig gjorde Ceu Lian Khar (Sunde) og Anders Mæhle (marinen) comeback i oransj. Nykommer Sisco Mick (Vidar) stod over med skade i hånden.
Ellers var det forfall fra Audrius Mirauskas (nyoperert kjeve, 1 uke), Chris Andr
é Mannes, Daniel Vatland, Sander Oaland og Jørgen Helland (jobb).
To andre som ikke var med var Kristoffer Muri (pause grunnet jobb) og Alexander Surdal Nilsen (venter til mars og ser om knær blir bedre for å fortsette). Veteranene Anders Dale og Anders Idsø trener med laget på fri basis og var ikke med her.
Vaulen (4–2–3–1), 1 omgang: Eric Ordaz Anders Mæhle, Paul O'Neill, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland Zander Polderman, Chris Dodds Sulli, Even Sandøy Nærum, Oskar Moe Daniel Lie.

Vaulen (4–2–3–1), 2 omgang: Endre Lien – Gabriel Økland Retallack, Fredrik Stray Tjaum (Kristian Gaard 58), Idar Røed Randeberg, John Herman Ås – Morten Nygård, Sivert Erland – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Erlend Høllen Sjøen – Daniel Lie (Fredrik Stray Tjaum 76).
To-tre pluss grader betød stilongs og ullsokker for et gledelig stort oppmøte.
Vidar stilte med fem mann fra A-troppen i første omgang.
Man fikk se at Vaulen var nær en pangstart da Fredrik Stray Tjaum fóret Daniel Lie på vei gjennom, han forsøkte å lobbe over en utrusende keeper bare for å se at ballen gikk halvmeteren over.
Etter en del midtbanekriging i starten tok Vidar 2 gradvis mer og mer over. Vaulen hang ikke helt sammen da flere ikke fant sin egen posisjon.
Vidar hadde da også flere sjanser på å ta ledelsen. Først en annullering, så et innlegg som ble nær fluktet inn før Eric Ordaz vartet opp med en enhåndsredning på skudd fra 20 meter.
Vi må til 20 minutter før det var noe å skrive hjem om. Et frispark fra Even Sandøy Nærum inn i boksen fant Fredrik Stray Tjaum, men han fikk bare ryggtavlen i ballen som føyk utenfor.
Christian Jæger Landsnes som like før hadde bredsidet utenfor fra fem meter betalte på skaden ved å klistre ballen i lengste kryss etter å ha stormet inn fra det venstre hjørnet av boksen. 0-1 etter 25 minutter.
Minuttet etter gikk prøvespiller Sulli i en 50/50-duell med Vidars keeper på 18 meter. Ballen ble halvklarert til Daniel Lie som forsøkte å løfte inn, men en utespiller løp opp ballen som gikk mot det tomme målet.
Nye sjanser for Vidar. Først redning av Ordaz på skudd fra distanse, så en suser i nedsiden av tverrlegger og ned på strek før Ordaz reddet returen.
Det var ikke ufortjent at Vidar doblet ledelsen etter 36 minutter. Det var en flott opprulling ut på kant og flatt innlegg i boks før kontant avslutning i mål av Daniel Scott Vennesland.
Mer trøbbel for Vaulen da et skudd fra Vidar endret retning slik at keeper Eric Ordaz måtte gi retur, men den løse ballen ble svakt blåst over etter 43 minutter.
En Vidar-spiller hektet så Oskar Moe på vei igjennom. I en seriekamp hadde man nok sett et kort her, men man nøyde seg med tilsnakk.
Ni endringer ble gjort i pausen og kun Daniel Lie og Fredrik Stray Tjaum fortsatte. Det var meningen at Kristian Gaard skulle startet andre omgang, men han ankom ikke i tide.
Med et helt nytt lag var det også blanke ark og tegnestifter... Allikevel fortsatte Vidar i samme spor ved å sette i nettveggen etter 48 minutter.
Daniel Lie ble så hektet og Vaulen fikk frispark nede på venstre. Ceu Lian Khar tok dødballen og det innoverskrudd forsøket gled like utenfor lengste kryss i det 54. minutt.
Kristian Gaard kom inn etter 58 minutter.
Gabriel Økland Retallack viste frem en god fot flere ganger. Etter 61 minutter slo han inn på hodet til Erlend Høllen Sjøen, headingen gikk rett på keeper fra åtte meter. Uansett hadde man blåst for offside om ballen hadde gått i mål.
Så oppspill på Daniel Lie som fikk vendt om på 25 meter etter 63 minutter. Igjen prøvde han å løfte over, men siktet var ikke helt fininnstilt slik at ballen ble fanget av keeper.
Så corner av Ceu Lian Khar inn på andre stolpe hvor Kristian Gaard headet vel utenfor.
Det var mest Vaulen i denne perioden. Ceu Lian Khars frisparkforsøk etter 73 minutter gikk over muren, men keeper leverte en TV-redning.
Fredrik Stray Tjaum erstattet så Daniel Lie på topp etter 76 minutter.
Ny sjanse for Vidar og Vaulen reddet på strek ved Gabriel Retallack etter 78 minutter. Like etter kunne Vaulen ha redusert ved Ole Wick Henriksen, men vinkelen ble for liten slik at keeper reddet.
Man gjorde også et taktisk bytte da Ceu Lian Khar gikk ut på kanten, mens Erlend Høllen Sjøen ble flyttet inn sentralt.
Gabriel Økland Retallack slo igjen inn etter 80 minutter, han fant Fredrik Stray Tjaum som avsluttet like utenfor. Like etter var Tjaum på ferde igjen da et innlegg fra høyre tok i en motspiller og snirtet stolpen før Ceu Lian Khar kom nær på restene.
Fredrik Stray Tjaum hadde satt fart på Vaulen med sitt store arbeidsfelt.
Retallack var på ferde igjen, men ble taklet i siste liten på 16 meter. Den løse ballen havnet ut til Ole Wick Henriksen som forsøkte å curle inn fra distanse i 85. minutt.
Sluttspurt her. Khar hælet til Høllen Sjøen i boks, innlegget hadde retning mot Ole Wick Henriksen i boks, men det ble headet unna.
Dermed endte det med 0-2 tap. En lærerik økt. Neste oppgave er onsdag om en uke klokken 19.00 hjemme mot SIF.