Startet med seier
(01.02.13) Vaulen startet forberedelsene til comebacket i 3. divisjon med å slå Madla IL 3-1.
Det var en helt grei treningsøkt hvor man så et bra potensiale, men pasninger og tempo var så som så.
3–1
MADLA IL
Eirik Hadland (Lima)
10 min
Prøvespiller A (Lyse)
13 min

59 min
Straffe
Halil Husic
76 min

1. februar – Randaberg Arena Tilsk.: 50 – Trening – Dommer: Atle Larsen (Brodd)

24. Prøvespiller B

26. Halil Husic –> 45 minutter (< 79 min)
27. Trym Berg Øvrebø –> 45 minutter

29. Harald Nedreskår –> 45 minutter

25. Espen Gjøsund Nilsen –> 57 minutter

Ut av vinterens fem signeringer kom det tre debutanter i Andreas Meier Strømme, Steffen Lyse og Trym Berg Øvrebø. Daniel Lie og Mirza Krljez hadde meldt forfall.
To prøvespillere fikk også sjanse da man hadde ytterligere forfall fra
David Berg, Anders Idsø, Jarle Eike, Stian Falnes og Anders Dale.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Stian Lima, Jon Nessa, Marius Fossmark, Steffen Lyse – Thomas Idsø, Andreas Meier Strømme – Eivind Ovedal, Prøvespiller A, Eirik Hadland – Are Meling.
Deilig med innekamp i kulden, selv om det kanskje var litt tung luft for spillerne.
I målet til Madla fant vi den tidligere Vaulen-spilleren Ørjan Olsen som dog ikke brukte innestemmen.
Vaulen startet å trille, Madla virket å ha respekt og lå lavt.
Etter ti minutter brøt Thomas Idsø på egen halvdel og slo med utsiden til Stian Lima. Ballen ble slått på direkten diagonalt over til Eirik Hadland som var på løp. Fra 16 meter satte unggutten ballen nede til høyre. 1-0!
Like etter var Vaulen nær å doble ved samme mann, men denne gangen satte Hadland utenfor etter legg fra Ovedal.
Prøvespiller A ga så 2-0 etter at Steffen Lyse hadde løftet ballen inn på venstresiden i feltet. Avslutningen var velplassert til høyre i mål.
Så et hurtig angrep etter 16 minutter. Prøvespiller A fant Eivind Ovedal som raidet ned til linjen og skar inn, legget ut fant Are Meling som avsluttet like utenfor.
Eivind Ovedal ble så felt på høyrehjørnet av boksen. Thomas Idsøs frispark gikk i hårtustene til Jon Nessa før Are Meling headet i nettveggen fra skrått hold.
Hva så med Madla? Etter 19 minutter skjøt dem via en oransj og fikk et corner som Nessa skulle heade unna. Ellers kom dem stort sett kun til skudd fra distanse gjennom hele kampen.
Idsø serverte Lima som kom på bra løp etter 24 minutter, men innlegget i boksen ble vinket av for offside på Eivind Ovedal.
Halvtimen nå og igjen hadde Idsø regien. Han fant brystkassen til Eivind Ovedal som fikk med seg ballen, innlegget ble headet unna på strek.
Madla skjøt så fra 18 meter etter 34 minutter uten å sette Steffen Holm på stor prøve.
Idsøs gode samspill med Ovedal var nær å bære frukter igjen etter 35 minutter. Hurtigtoget kom alene mot keeper, men avslutningen mot korthjørnet ble gitt til corner.
Idsøs påfølgende corner ble headet over av Ovedal.
Madla kom til et skummelt innlegg etter 39 minutter, men en god Jon Nessa kom først på ballen.
Vaulen hadde dagens lengste angrep etter 42 minutter, tilslutt var det Are Meling som fikk avslutte, men Ørjan Olsen vartet opp med en refleksredning og fikk gitt til corner.
Steffen Lyse tok corneren fra høyre. Den fant pannebrasken til Jon Nessa fra fem meter, men Marius Fossmark kom i stor fart bakfra og forstyrret nok til at headingen gikk via stolpen og inn til keeper!
Lagene gikk til pause med 2-0 ledelse til Vaulen.
I pausen kom det inn hele seks spillere. Uoffisielt var det Harald Nedreskår for Lima, Daniel Vatland for Fossmark, Arnt Ove Ivesdal for Nessa, Trym Berg Øvrebø for Thomas Idsø, Halil Husic for Eirik Hadland og Prøvespiller B for Are Meling.
Om det var alle byttene som gjorde det skal være usagt, men i starten av andre omgang skjedde det fint lite.
Første tilløp kom først etter 55 minutter da Halil Husic la tilbake til Steffen Lyse, men innlegget inn i boksen fant ingen.
Espen Nilsen Gjøsund kom inn for Steffen Lyse etter 57 minutter.
Madla fikk så et helt greit straffespark etter 59 minutter, det var vel Arnt Ove Ivesdal som ble litt for ivrig i en duell. Spiller nummer 22 satte ballen nede til venstre bak keeper som var etter den.
Like etter var Madla nær å utligne, men en våken Steffen Holm ruset ut og fikk kastet seg over ballen.
Nå fulgte en død periode hvor Vaulen hadde to halvsjanser som vi kun nevner for å ha noe å skrive om denne perioden. Nilsen Gjøsund la tilrette for Halil Husic etter 61 minutter, men skuddet gikk i blokken. Etter 72 minutter skjøt Andreas Meier Strømme vel over.
Madla hadde en gedigen sjanse etter 73 minutter. Et innlegg fra høyre fant en spiller fri på fem meter, men nervene tok han og han fomlet det til for seg slik at ballen rullet inn til keeper.
Forsvaret på Madla rotet det til etter 76 minutter og en våken Halil Husic snappet opp ballen. Han smatt forbi keeper og satte ballen i tomt mål. For å rekke ballen som var på vei ut tråkket Husic over og måtte gi seg.
Stian Lima kom innpå igjen etter 79 minutter da ballen omsider gikk ut av spill. Lima gikk inn på høyreback slik at Nedreskår tok over Husics plass på kanten.
Stian Limas innlegg etter 84 minutter fant Harald Nedreskår som headet vel utenfor. Trym Berg Øvrebø hadde så et langskudd fra 25 meter som spratt inn til keeper etter 87 minutter.
Eivind Ovedal pådro seg en strekk etter 88 minutter, men ble værende på banen da man ikke hadde innbyttere igjen.
Madla hadde et langskudd utenfor like før slutt, men det endte med 3-1 til Vaulen. Neste oppgave er Lura torsdag klokken 20.00 på Vaulenbanen om ikke snøen kommer da...