VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B
VERDIEN AV ET B-LAG


(19.05.20) Vi ser på viktigheten av å tilrettelegge for breddefotballen i nærsamfunnet. Det å få "lofta vedet" er noe mange og enhver har et behov for i "disse dager". Da er det viktig at en idrettslagene kan tilby et lavterskeltilbud for dem som har lyst å finne den gruppetilhørigheten fotballen gir.

Her har B-laget i årevis vært en pilar i lokalsamfunnet. Uten krav om å klare tjue på vippen eller 3000 meteren på under 20 minutter ser vi at alle blir inkludert.

Samtidig er det viktig at man har en klubb i ryggen som tilrettelegger for dette. Det skal ikke koste skjorta for å spille litt ball en gang i uka sammen med kompisene.

Her har nemlig klubbene på lokalt plan et samfunnsansvar man må være seg selv bevisst. Samholdet er fotballens styrke og hver tirsdag vet alle at det er B-lagstrening klokken 20:00. Det har blitt et møtepunkt og slikt har det vært i årevis nå.

Viktigheten har blitt gjort mer tydelig den siste måneden med en blomstrende interessen for å komme seg ned på feltet. Her har det vært godt over tjue deltakere hver gang siden restriksjonene ble åpnet opp, på toppene har det vært opp mot tretti deltakere!

Laget er en minimal utgift for klubben med lånt utstyr fra andre lag, minimal bruk av banekapasitet og alt gjort på dugnad.

Omlag halvparten av troppen har gått sine barnsben i klubben. Flere av medlemmene har også nådd en alder hvor de har vært medlemmer i over 25 år og har egne barn i klubben. En kjemperessurs i klubbkultur som må tas vare på.

"Kjærlighet for fotballen, kjærlighet for hverandre," er en slogan som har blitt brukt på A-laget siden 2012. I Vaulen finnes evige bånd mellom spillerne. Øyvind Vollen og Tom-Are Svenning startet opp som poder på 1987-laget og spiller ennå sammen på B-laget som 33-åringer! Denne sesongen har dem også fått et gjensyn med Stian Refvik, Daniel Lie og Eric Ordaz, som dem spilte sammen med på aldersbestemt.

Flere av spillerne møtes også utenom de faste øktene og driver egentrening. Det er et voldsomt kjør på appen Strava hvor B-laget har dannet en egen treningsgruppe.

Vaulen Beachboys sier hipp hurra for breddefotballen og håper at verdien av et B-lag synes på lik linje med verdien av barne- og ungdomsfotball. Å holde flest mulig gående er også et økonomisk pluss for klubben i lengden. Det er bedre å hente inn fornuftige summer fra flere, enn store summer fra få.

Fotball skal ikke være for fiffen, selv ikke på Vaulen. De fleste av spillerne på B-laget er i etableringsfasen med hus og unger, noe alle vet er dyrt. Den usikre økonomiske situasjonen vi lever i er et annet argument for at avgiftene må holdes nede.

"Flest mulig, lengst mulig, best mulig" må ikke bare bli en floskel seendes flott ut i en sportsplan. Her har da også Vaulen vært flinke i åresvis. Fornuftige priser har gitt en enorm bredde i senioravdelingen. I 2011 hadde man sågar tre elleverlag og et syverlag på seniornivå da Vaulen D ble stiftet. Laget skulle senere gå over til 7er-fotball.


MEST MULIG BREDDE: Å holde på flest mulig er ikke bare positivt for klubbøkonomien, men også for fysisk og mental helse. Her ser vi høydepunkter fra Vaulen Ds kamp mot Øvre Steinar i 2011.


Bilder fra tirsdagens trening


Mange sjeldne drakter på kveldens trening. Mikael Jensen stilte i FK Partizan Beograd-drakt.


Øystein Winsnes dukket opp i en småfrekk Millwall-drakt.


Frode Lima og Christian Gramstad følger med på Mikael Jensens serve under fotballtennisen.


Ekstra prestisje for Stian Lima som møtte broremann Frode i fotballtennis.


Konsentrerte fjes under fotballtennisen som var en av oppvarmingsøvelsene.


Sondre Bjøkne dundrer ballen i mål.


Avslutningstrening etter innlegg fra kant og spillere i hver sin sone. Med 23 spillere i aksjon benyttet man seg av hele banen til forskjellige poster.


Presisjonen var så som så og keeper Tom Arne Bø Pedersen fikk lite å gjøre. Best var Espen Tore Refvik med to mål, hvor den ene var et kremmerhus.


Chris Dodds får deilig treff på kula.


Tradisjonen tro hadde Jarle Eike kokt i sammen en stafett på tid. Denne gangen var det lagsprint. Vinnerne ble dette laget - f.v. Tom Arne Bø Pedersen, John Petter Gilje, Fredrik Bjørnsen og Michael Sivertsen.


Den bitre andreplassen tilfalt denne gjengen som kom et fattig sekund bak vinnerne. Fra venstre mot høyre - Frode Lima, Christian Gramstad og Mikael Jensen.


Hvem er best på B-laget til å trikse? Det var en ny gren på tirsdagens fotballstafett.