VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B
SOM FUGLEN FØNIKS


(12.05.20) Januar 2020 - med under åtte mann på treningene er avlyste økter nærmest regelen for B-laget. For å være sikker på å kunne stille lag i serien må man forsikre seg med A-laget om mulige lån av spillere.

Spol frem til nåtid - 26 mann på trening pluss seks mann fra støtteapparatet, hvor Frode Lima også skulle delta som spiller.

Fjorårets A-lagstrenere Stian Refvik og Jarle Eike har virkelig fått tilbake entusiasmen rundt B-laget siden dem tok over ansvaret 18. februar.

Tirsdagskveldene har nå virkelig blitt en hit blant bydelens mosjonister. Selv i disse dager hvor man må forholde seg til tekniske øvelser som flertallet ikke har forholdt seg til på et tiår.

At det er et sosialt savn og at B-laget gir et godt samhold kan også være en faktor i formelen. Det legges merke til at spillerne ofte står igjen etter øktene og prater sammen tross kjølen vi har opplevd de siste ukene.

Sivertsen vant dagens øvelse
Selv om man nå kan ha større grupper på øvelsene delte man igjen opp i mindre grupper slik at det ble mest mulig ballkontakt for hver spiller. Hele banen ble delt inn i forskjellige øvelser nærmest som sirkeltrening.


TILBAKE I MÅL: Tom Arne Bø Pedersen gjorde comeback mellom stengene på kveldens trening.

Man hadde også en avslutningsøvelse denne gangen og det var kjekt å se at Tom Arne Bø Pedersen tok på seg keeperhanskene igjen.

Det har blitt en tradisjon med en konkurranse på tid. Denne gangen var løypa utvidet enda mer. I tillegg til slalomløypa fra sist skulle man denne gangen også skru ballen i mål fra død vinkel, samt treffe tverrlegger fra sekstenmeteren. Legg til tidsaspektet så har du en stressnerve.

Dette taklet Michael Sivertsen best og han var helt suveren på tid. Han klarte fem av seks utfordringer på første forsøk og kom inn på utrolige 48 sekunder.
Bak fulgte Mats Husberg og Espen Refvik på delt andreplass med 1:26. Chris Dodds kom også på pallen med 1:30.

Igjen var det frivillig kondisjonsøkt med "4x4". Her var det 19 mann som deltok. Selv om "bare" 13 mann fullførte så er vi forundret. "Selv Winsten deltok. Hva er det som skjer med verden," undret trener Jarle Eike.

Det er meningen at B-laget skal spille halv serie med oppstart 25. august når man tar i mot Ganddal 2 på Vaulenbanen. Laget bør være i god form innen dess. Hinna 2 er herved advart!

Svære navn deltok
Det var da også salig miks av spillere på ukens økt. Her finner man spillere som har vært på toppnivå tidligere, mikset med spillere som knapt har spilt organisert elleverfotball.

Av store navn på dagens økt så vi:
  • Thomas Idsø - vant Stavanger Aftenblads spillerbørs for 3. divisjon to ganger to ganger. Fikk notert A-kamper for Viking, var i søkelyset til flere 1. divisjonsklubber.
  • Tom Arne Bø Pedersen - kanskje klubbens beste keeper siden Arvid Kydland? Var med på gullet i 2002 og drev Viking til vanvidd i NM 2005.
  • Øystein Winsnes - klubblegende med omlag 500 seniorkamper i oransj. På 00-tallet var han kanskje lokalfotballens mest undervurderte spiller? Velsmurte hofter som tråklet seg frem fra backen.
  • Fredrik Stray Tjaum - tidligere vært i søkelyset til både Start og Viking. Vil påstå han var A-lagets beste spiller på 10-tallet.
  • John Petter Gilje - fjorårets A-lagskaptein for Vaulen. Fra det gode 90-kullet og kunne nok ha fått en enda mer markant A-lagskarriere, men prioriterte studier utenbys.
  • Sondre Bjøkne - topper adelskalenderen for Hundvåg fra en tidsæra da Hundvåg var blant de beste stavangerklubbene.
  • Daniel Lie - gikk gradene i klubben og ble hentet til Viking hvor han trente med førstelaget etter å ha blitt toppscorer for Viking 2 i 2. divisjon. Skjøt Randaberg opp i 1. divisjon hvor han fikk flere kamper i 2011.
  • Stian Lima - var kanskje enda større håndballtalent og vant NM-gull i juniorklassen. Spilte på hobbynivå for C-laget i to-tre sesonger før han ble snappet opp av A-laget. Her ble han en klubblegende med 279 kamper fordelt på 14 sesonger!
  • Jean André Gjelsten - landskamper både i futsal og beach. Satset vel aldri helt på seniorfotballen her lokalt, men meget teknisk begavet og spilte flest sesonger for Hinna og Vardeneset.

Refvik er i karantene
Mandag fikk breddeklubbene en veileder fra regjeringen som beskrev hvordan fotballaktiviteten kan avholdes fremover. Kravet om en meters avstand synes å stå en stund til. Bare i eliteseriene er kontaktsport tillatt. For å få lov til det lever spillerne i karantene fra omverden. Det omhandler også B-lagets ene trener. Stian Refvik jobber nemlig som materialforvalter i Viking og vil ikke vil kunne delta på B-lagets treninger fremover da han til daglig er i kontakt med Viking-troppen.

Bilder fra kveldens økt:

Thomas Idsø var tilbake på feltet og hadde ikke glemt gamle kunster.


Trener Jarle Eike kjørte showet med et voldsomt opplegg hvor alle kjeglene og småmåla var i bruk.


Chris Dodds representerer Vaulen og Sunderland.


En korrekt antrukket John Petter Gilje. I bakgrunnen ser vi Michael Sivertsen i Buøy-tøy!


Daniel Lie og Tom Arne Bø Pedersen - to gamle helter på A-laget.


Nok et gammelt stortalent. Magnus Kartevold spilte på kretslagsnivå som 16-åring for Vaulen. Nå er han med så lenge han ikke må jobbe som turnuslege.


God stemning på fotballtennisen. Nils Ivar Arefjord gliser av Jean André Gjelsten.


Daniel Lie var tilbake på feltet. Pannebånd og hansker i midten av mai forteller om tempen!


En konsentrert Jean under fotballtennisen. Bak ser vi Øyvind Vollen og Frode Lima.


Vegard Ravndal rakk økta etter jobb og kom med noen røverhistorier fra 90-tallet.


Knoll og Tott - Christian Tollefsen (med ryggen til) og Vegard Ravndal.


Harald Øksnevad forklarer under den krevende øvelsen som ble gjort på tid.