VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

FIKK DEM VIRKELIG OVERTALT FAST EDDI?


(06.06.20) Det har blitt en tradisjon at gutta krutt hvert år drar på hyttetur til Stian Limas residens i Mandal. I år fikk man også lokket ned Eirik Ekholdt fra Oslo.

Skal man tro noen festlige meldinger som tikket inn til redaksjonen 22:23 lørdag kveld skal Fast Eddi nå være klar for B-laget? "Få det ut på Vaulen Beachboys. Fast Eddi er klar for Vaulen B. Legg ut," skriver Vegard Ravndal til oss. Vedlagt ligger bildet som vi ser ovenfor - Ekholdt sittende i en badestamp iført sin gamle drakt sammen med C-lagsspillerne Kjetil Arne Refvik og Stian Lima.

Om det er noe sannhetsgehalt i påstandene spørs vel da Ekholdt har vært bosatt på Østlandet i femten år. Han er også vokalist i det oslobaserte hardcorebandet Exploding Head Syndrome.

Vi har ikke klart å grave oss til bunns i dette ryktet, men det hadde uansett ikke vært feil om Eirik dukket opp på en B-lagstrening i sommer!


Hadde en flott karriere
Eirik ble født i 1980 og er sønn av Lise Gro og Trond Ekholdt. Faren var et ungt talent i Viking under storhetstiden på 70-tallet, men fikk vel aldri sitt definitive gjennombrudd på et meget sterkt lag og skulle så gå til Bryne.

Eirik vokste opp på Vaulen og skulle få sin A-lagsdebut i 1997 som 17-åring. Han var et av flere talenter som kom opp fra klubbens gode 80-kull, som også inkluderte Idsø-tvillingene Anders og Thomas.

Etter opphold i USA og Jarl fikk han sin store gjennombrudd på A-laget i gullåret 2002 med 18 mål. Her huskes spesielt matchvinnermålet i siste serierunde. Målet hans mot Randaberg sendte nemlig Vaulen til topps og settes av flere som klubbens største sportslige høydepunkt.Ekholdt ble på ny toppscorer i 2004, da Vaulen på ny leverte en fantastisk sesong, men denne sesongen havnet man poenget bak Bryne 2.

Selv om "Fast Eddi" var fast for klubbens førstelag spilte han også parallelt for klubbens C-lag, sammen med blant andre bestekompisen Stian Lima. Her scoret han utrolige 95 mål på 47 kamper, noe som gir over to mål i snitt!

I 2004 klarte han kunststykket å bli toppscorer for A-, B- og C-laget, samt for Vaulen Håndball (høst/vår-sesong).

Eirik var rask og hadde smarte bevegelser. Han luktet hvor ballen ville havne - en typisk "Fox in the Box". Med 54 mål på 154 A-kamper vil han for alltid regnes blant de største på adelskalenderen.Etter sommerferien 2005 flyttet han til Lillehammer for studier. Her fortsatte han å spille for klubber som Biri og Ringebu Fåvang, men hadde noen gjestespill i Vaulen i åra som fulgte. Rundt 2010 la han opp fotballkarrieren, bare for å starte opp et av landets mest kritikerroste hardcore band, Exploding Head Syndrome.

Så sent som i fjor var han tilskuer da A-laget spilte kamp i forbindelse med EHS sin turnestopp i byen. Sjekk ut Eiriks band på facebook her.