VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SYV STRAKE SEIRE

(31.05.22) Seiersrekken bare fortsetter for B-laget. Etter 3-2 over Pol har man nå syv strake seire hvor seks har vært i serien.

Det er 16-17 år siden sist man så en slik triumfmarsj for B-laget, men kveldens kamp var nær ved å bli et bananskall. Pol ledet kampen to ganger i førstre omgang og Vaulen virket sløve og ukonsentrerte.

Vaulengutten Bjørn Lorentzen skjøt gjestene foran da han så keeper stod langt ute etter tre minutter. Audrius Mirauskas svarte like etter da han kriget inn et frispark fra Knudsen.

Hodemist bak hos Vaulen etter 21 minutter og Simon Vistnes kunne skyte i åpent mål. Før Vaulen svarte etter 35 minutter da Bendik Aarstad stanget inn et corner fra Nygård.

Etter 2-2 halvveis justerer man i pausen og kommer ut som et helt nytt lag i starten av andre omgang. Ballen ville derimot ikke i mål selv om det smalt et par ganger i stolpene fra Sakkestad og Nygård.

Så etter 74 minutter får man endelig målet da Torbjørn Ankerheim løper inn fra kort hold etter at Alexander Nilsen Surdal hadde vist lette bein på høyre.

Pol har mye ball etter dette, men det lille som kom av sjanser redder Jack Aguera slik at man vinner 3-2 på en heller laber dag.

Malurt i begeret var skaden til Morten Nygård. Brudd i beinet helt nede mot den miderste tåa og den til høyre for den var fasiten etter røngten.

Øyvind Vollen og John Petter Gilje måtte også gi seg tidlig med skader.

VAULEN B 3–2
POL

3 min
Bjørn Lorentzen
Audrius Mirauskas (Knudsen)
7 min

21 min Simon Vistnes
Bendik Aarstad (Nygård)
35 min
Torbjørn Ankerheim (Nilsen Surdal)
74 min

31.05
Serie
Vaulenbanen
Tilskuere: 35 Dommer: Osvald Høyland (Kåsen)

11. Audrius Mirauskas

66. Morten Fløtre Solheim <– 46 minutter (–> 89 minutter)

87. Andreas Svensen

Tautrekking om å få være med her av de A-lagsaktuelle spillerne da det var maks fem plasser.
Magnus Kartevold sliter med betennelse i akilles og stod over. Magnus Torgersen (jobb) og Håvard Nygård (skole) hadde meldt forfall. Bendik Aarstad fikk kink i nakken mot Jarl, men friskmeldte seg. John Petter Gilje var også klar etter en kraftig smell i låret mot Storhaug. Alexander Nilsen Surdal ankom sent og startet på benken.
Hos Pol fant vi de to vaulengutta Bjørn og Ole Lorentzen som spilte for 92- og 93-kullet i sin tid.
Erik Stråtveit var også så vidt innom juniorlaget i 2011.

Vaulen B (3–4–12): Jack Aguera – Eirik Moen, Øyvind Vollen, Espen Knudsen – Jan Philip Beto Aartun, Bendik Aarstad, Morten Nygård, John Herman Ås – John Petter Gilje – Audrius Mirauskas, Morten Fløtre Solheim.

Første omgang

Osvald Høyland (f. 1947) fra Kåsen var nyinnsatt dommer og etter å ha flippet mynten valgte Pol å ha sola i ryggen.

Vaulen skulle trille mye i starten og ble kanskje litt passive av det? Pol hugget til og vaulengutten Bjørn Lorentzen scoret mot sine egne. Han så keeper Jack Aguera stod langt ute og løftet delikat over etter tre minutter.

Hjemmelaget hevet tenningsnivået etter dette og fikk betalt etter syv minutter. Espen Knudsen løftet inn et frispark fra venstre. Audrius Mirauskas vant den første duellen før han selv fikk skutt inn borte ved stolpen til 1-1.

Øyvind Vollen ble liggende igjen etter målet før han haltet mot benken. Simon Sakkestad kom inn for han et par minutter senere.

Vertene var nære på etter ti minutter da Bendik Aarstad smart tredde gjennom Audrius Mirauskas på venstre. Skuddet gikk like utenfor, men Aarstad var faktisk nær ved å få styrt inn på andre stolpe.

Audrius Mirauskas fikk verdifull matching her og etter 17 minutter kom han til en heading som gikk via en blå til corner.

Så etter 21 minutter tok Pol ledelsen på nytt. Igjen en gavepakke. Keeper Jack Aguera spilte kort til Simon Sakkestad i egen boks. Etter høyt press ble det balltap og Krister Vistnes kunne sette ballen i åpent mål. Vi får kalle det konsentrasjonssvikt i de bakre rekker.

Vaulen var ikke helt på her og hadde en ny hodemist like etter da man med nød og neppe fikk ut til kast. Ny sjanse til Pol etter 26 minutter da Jack Aguera reddet Krister Vistnes' skudd som hadde endret retning i Sakkestad.

John Petter Gilje signaliserte nå til benken at han slet med lårskaden han pådro seg mot Storhaug. Fem minutter senere kom Torbjørn Ankerheim inn på midten da John Petter kastet inn håndkleet.

Etter 35 minutter fikk Vaulen corner fra høyre. Morten Nygård slo inn til Bendik Aarstad som stanget inn. Stor vilje bak den headingen som var utagbar for keeper! Dermed var man like langt med 2-2.

Audrius Mirauskas kunne ha gitt Vaulen ledelsen etter 42 minutter, men han headet utenfor på Nygårds corner.

Minuttet ble lagt til før dommeren blåste av. En litt laber omgang av Vaulen som ikke virket å ha det tenningsnivået man er vant med. Om det var undervurdering eller bare flere spillere ute av form vites ikke.

Andre omgang

Dobbelbytte i pausen da spissene Michael Sivertsen og Alexander Nilsen Surdal kom inn for Morten Fløtre Solheim og John Herman Ås. Det betød at Audrius Mirauskas gikk ut som høyrekant, mens JP Aartun skiftet over til venstre.

Det var et helt annet lag man fikk se i starten av andre omgang. Vaulens klart beste periode i kampen.

Først fikk Alexander Nilsen Surdal nesten fluktet inn Audrius Mirauskas legg fra høyre etter 47 minutter, men Pol fikk ut til corner.

Ikke noe ut av den første corneren, men man vant en ny corner like etter. Her oppstod det kaos i boks og på etterpresset skjøt Simon Sakkestad i stolpen!

Ny stor sjanse like etter. Igjen var det en aktiv Audrius Mirauskas som fikk slått inn fra høyre. Denne gangen fant ballen Morten Nygård som skjøt i stolpen. JP Beto Aartun var nær på returen, men fortsatt 2-2.

Pols keeper reddet så Michael Sivertsens skudd til corner etter 52 minutter. Wow, et helt annet trøkk!

Michael Sivertsen tok så ballen med seg med magen sentralt i banen, men ble blåst av for hands! Mikki var i furore mot dommeren og fikk et gult kort tilbake.

Ny stor sjanse til Vaulen B etter 64 minutter da Alexander Nilsen Surdal skjøt i blokken.

Helge Skarestad hadde så en voldsom takling på Audrius Mirauskas etter 72 minutter. Frispark, men dommeren holdt korta tett til brystet selv om Audi lå og vrei seg i store smerter.

Morten Nygård tok det påfølgende corneret. Ballen ble slått inn på andre stolpe hvor Alexander Nilsen Surdal lempet tilbake foran kassen. Ballen gikk skummelt på tverrs av mål, men ingen der.

Så endelig satt den for Vaulen. Alexander Nilsen Surdal stormet frem på høyre. Om det var et skudd eller innlegg vites ikke, men Torbjørn Ankerheim løp ballen inn i nettet fra to meter! 3-2 til Vaulen.

Eirik Moen måtte så tøye for krampe. Aleksander Berge erstattet han like etter i kampens 77. minutt.

Det var etter hvert mye temperatur og harde dueller. Etter 79 minutter så det ekkelt ut da Aarstad og en Pol-spiller deiset hardt i bakken etter et luftig svev, men begge kom seg etter hvert på beina etter å ha fått igjen pusten.

Dommeren blåste her frispark til Pol fra 35 meter. Bortelaget prøvde et direkte skudd som ikke var ueffent, men strøk over tverrligger.

Så like over fra Torbjørn Ankerheim da han prøvde seg på en frekkis fra 35 meter etter 81 minutter.

Pol jaget en utligning og Vaulen ble noe baktunge da vi fikk en spennende avslutning. Eric Laland Fuglesten var den som kom nærmest etter 87 minutter. Han fikk skutt to ganger fra skrå vinkel, men Jack Aguera reddet begge gangene.

Så en voldsom kollisjon på midten av banen hvor Morten Nygård ikke trakk seg i duellen om ballen. Det gikk ut over fotbladet til Morten. Han måtte hjelpes av og senere ble det konstatert brudd. Kjedelig for Morten, nå satser vi på at han rekker flere kamper før studiestart.

Morten Fløtre Solheim kom innpå igjen etter 89 minutter for den ulykksalige navnebroren.

Fløtre Solheim presenterte seg straks, men skuddet i steget ble reddet lett av keeper.

Helt på tampen var Vaulen nærmest, men skuddet til JP Beto Aartun gikk centimetre utenfor og stoppet i nettveggen. Den så vi inne!

Dommeren blåste av like etter og Vaulen kunne juble for sin sjette strake serieseier og syv strake totalt med cupkampen.

Nå må man stable et bra lag til bortekampen mot Suldal lørdag 11. juni.

Seiersstatistikk
2005-2006: 7 seire på rad, men mellom to sesonger og inkludert en walkover...

(26.09.05 Tjensvoll - Vaulen 2 2-3, 02.10.05 Vaulen 2 - SIF 2 4-0, 04.11.05 Vaulen 2 - Brodd 2 (3-0 på walkover), 25.04.06 Brodd 2 - Vaulen 2 2-5, 02.05.06 Vaulen 2 - Fogn 2-0, 05.05.06 Forsand - Vaulen 2 2-3, 15.05.06 Vaulen - Orstad 5-2)

2022: Pågående rekord - 6 seire (+ 1 cupseier)

(22.04.22 SIF 2 - Vaulen 2 1-3, 26.04.22 Vaulen 2 - Fiskå 3-0, 03.05.22 Hinna 2 - Vaulen 2 1-3, 21.05.22 Vaulen 2 - Hjelmeland 6-2, 24.05.22 Storhaug - Vaulen 2 2-4, 31.05.22 Vaulen 2 - Pol 3-2. PS: I denne fasen vant man også en OBOS-cupkamp 3-0 hjemme over Sandved 09.05.22.)

2005: 6 seire på rad

(20.06.05 Vaulen 2 - Tjensvoll 2-1, 22.06.05 Brodd 2 - Vaulen 2 3-8, 28.06.05 SIF 2 - Vaulen 2 2-3, 19.08.05 Fogn - Vaulen 2 2-8, 22.08.05 Vaulen 2 - Hundvåg 2 4-2, 05.09.05 Vaulen 2 - Pol 3-2)

2017: 5 seire sist i serien

(08.05.17 Hjelmeland - Vaulen 2 0-4, 19.05.17 Vaulen 2 - Suldal 3-1, 22.05.17 Hundvåg 2 - Vaulen 2 2-3, 30.05.17 Vaulen 2 - Tasta 2 5-0, 13.06.17 Vaulen 2 - Siddis 2 4-1)