<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

BLE TATT BRODDEN AV

(27.10.23) Ingen kan ta Vaulen B på innsatsen, men da Brodd toppet laget for å sikre opprykket vel da møtte man rett og slett et bedre lag.

Det ender med 4-0 tap og da spiller veteran Tom Arne Bø Pedersen en strålende kamp hvor han også redder et straffe.

Grønntrøyene fra Storhaug hadde med ni mann som har spilt i 3. divisjon for dem denne sesongen og de hadde det meste av ball mot etablert forsvar, mens Vaulen hadde noen brukbare kontringer hvor den siste presisjonen manglet.

Et tabloid poeng i at Erik Arnebrott gjorde comeback mellom stengene for Brodd da deres keeper måtte av med skade. Arnebrott hadde ikke stått i mål siden mars 2020 mot Tromsø for Viking.

Da dommeren blåste av kampen ble det fyrt opp fyrverkeri foran et tallrikt Brodd-publikum.

Vaulen på sin side endte på 4. plass.

Kampfakta her!

Twitteroppdateringer her!

VAULEN B 0–4
BRODD 2

37 min
Casper Aalen Norseng

59 min

75 min

82 min

29. Daniel Olsen

Avtroppende trener Robert Solvang var i Kristiansand på håndballturnering med sønnen. Hans erstatter Aleksander Idland måtte melde pass av jobbmessige grunner. Dermed endte man opp med Frode Lima som tredjevalg. Lite respekt for Frode som har gitt klubben syv KM-gull...

Keeper Jack Aguera var utenland. Eirik Haglund og Stian Lima med sene forfall. Sander Bergevik ble også programhelt, mens far til Mathias, Robert Olsen-Rønsberg, kom med på dommerkortet meget sent.

Vaulen manglet også gode folk som Møller og Torgersen, mens Mirauskas og Fløtre Solheim er på skadelista.

Vaulen B (4
–3–3): Tom Arne Bø Pedersen – Theodor Haugen, Simon Sakkestad, Aleksander Gundersen, John Herman Ås – Torbjørn Ankerheim, Eirik Moen, Even Kvame – Erik Vogel, Amund Belaska, Jonatan Hebnes.

Første omgang
Mye Brodd i starten før Amund Belaska stormet frem. I en 50/50-duell med keeper gikk det hardest utover nesegrevet til Brodds sisteskanse som måtte få behandling etter seks minutter.
På en sjelden visitt satte Jonatan Hebnes fart på venstre etter ni minutter, men han ble blåst i mot for armbruk.
Så kaotisk i boks da Tom Arne Bø Pedersen reddet forsøk fra hjørnet av femmeteren før en medspiller ryddet unna på strek etter 10 minutter.
Even Kvame tredde så fri Amund Belaska. Store flater lå foran ham, men det litt tamme skuddet ble reddet etter 13 minutter.
Så satte Vaulen fart på høyre og man vant en corner. Nærmest før det ble slått inn ble det blåst av mot Belaska som var uheldig og slo en albue i en grønnskolling etter kvarteret.
Jonatan Hebnes fløy så høyt og bredsidet til ballen etter at Ankerheim slo inn fra høyre, men ballen spratt via bakken og inn til keeper. Vaulen var nå noe bedre etter en trå start.
Brodd hadde ikke vært ekstremt giftige tross sitt spillemessige overtak, men etter 18 minutter kunne ballen lett ha havnet i buret, men headingen gikk utenfor.
Så dro Amund Belaska seg innover fra venstre i boks. Skuddet tok i en grønn og spant rundt i boksen før keeper omsider fikk kontroll etter 20 minutter.
Brodd headet igjen utenfor like etter. Her var Aleksander Gundersen misfornøyd etter å ha fått en albue mot seg.
Keeper Tom Arne Bø Pedersen reddet så en markkryper kontrollert etter 22 minutter.
Så en høy ballvinning av Jonatan Hebnes. Amund Belaska tok over og slo hardt inn fra skrå vinkel, men ballbanen ble skåret av ved keeper før en ventende Erik Vogel etter 24 minutter.
Bø Pedersen måtte så gi en retur. Ballen trillet langs streken før John Herman Ås fikk unna.
Brodd kom foran etter 37 minutter. Da Casper Aalen Norseng kom seg løs til venstre i boks og la inn borte i lengste.
Så et par gule til Brodd 2 med kort tids mellomrom. Først til Erik Arnebrott, så til Jose Valecillos Marcano.
Mathias Rønsberg var ikke tilstede under oppvarmingen, men nå var han på plass og kom inn for Hebnes etter 42 minutter.
Brodd fikk så unna et småfarlig frispark fra Gundersen. Det ble kontret og Vaulen måtte sette inn et par blokkeringer etter 44 minutter.
Tom Arne Bø Pedersen fikk så fingertuppene på og fikk gitt til corner. En innøvd variant fulgte hvor forsøket fra hjørnet av boks ble blokkert av kaptein Simon Sakkestad etter 45 minutter.
To minutter ble lagt til. Brodd hadde vært klart best spillemessig, men sjansemessig var det ganske jevnt da Vaulen fikk en del tilløp ut av sine kontringer.

Andre omgang

Ingen nye endringer i pausen og Vaulen tok avspark spillendes mot klubbhuset.
Så et grovt balltap sentralt i de bakre rekker, men en fantastisk redning fra Tom Arne Bø Pedersen fulgte i kampens 48. minutt.
Nå var det veldig mye fra gjestene og et skudd tok i tverrliggeren og gikk over etter 51 minutter.
Så straffespark til Brodd etter en nedsparking etter en duell. Var det Sakkestad som var synderen? I forkant hadde Tommen spilt volleyball med seg selv på streken.
Erik Arnebrotts straffe ble reddet av Tom Arne Bø Pedersen i kampens 53. minutt. En duell der altså mellom to eks-keepere som liker seg best ute på banen. Ikke den beste straffen skal sies og Tommen reddet vel med beina.
Vaulen fikk en boost etter dette og Amund Belaska kom til en stor sjanse hvor keeper fikk reddet til corner.
Thomas Strand-Grude kom så inn for Erik Vogel etter 57 minutter.
Mathias Rønsberg leverte så et rapt skudd som ble reddet til corner også den. På selve corneren kastet Torbjørn Ankerheim seg foran da Aleksander Gundersen stod bak og ventet med en ladd børse.
I steden gikk Brodd opp i 0-2 etter at en suser fra distanse gikk inn etter 59 minutter. Målet var igjen signert denne sleipe Aalen Norseng.
Mathias Rønsberg vant så en corner. Theodor Haugen slo inn fra flagget, men Aleksander Gundersen fikk ikke klem på headingen da krossen var ørlite for høy.
Nå var det mye frem og tilbake. Mathias Rønsberg svarte for Vaulen med en kontring, men skuddet ble reddet.
Et par gule kort ble delt ut. Simon Sakkestad og Theodor Haugen kom i dommerens bok.
Samtidig var Brodds stopper Hasan Kalayci nede med krampe og det måtte tøyes på de svære låra.
A-kamp i morgen og Marius Auflem kom inn for aktuelle Even Kvame etter 66 minutter.
Mathias Rønsberg ble så spilt fri. Han dro innover i banen og skjøt over med venstre. Her landet Brodds keeper på skulderen og vrei seg høylytt i smerte.
Det ble snakket om skulder ut av ledd. Etter et par minutter med behanding valgte utrolig nok Khaled Ajmi å stå videre!
Aleksander Gundersen hadde så et frispark forsøk som ble holdt av keeper.
Torbjørn Ankerheim pådro seg et gult kort etter 72 minutter.
Brodds trener Roy Larsen måtte bruke den strenge tonen da han byttet av en motvillig keeper. Den omskolerte spissen Erik Arnebrott tok over mellom stengene, han var jo et stortalent i Viking og spådd en strålende karriere som keeper der. Så det var nærmest litt feige lag...
Kvarteret før slutt fullbyrdet Aalen Norseng sitt hattrick. Det var presist spill sentralt før det ble trillet i krok.
B-lagets seriedebutant Marius Auflem headet så på en corner som ble reddet etter 76 minutter, men det var mye Brodd. Marcus Laursen hadde et par store sjanser. Først over krysset, deretter dundret han avgårde et skudd som ble reddet.
Amund Belaska var frempå igjen etter 80 minutter da Rønsberg leverte et strålende forarbeid, men Amunds forsøk ble dreid over vinkelen.
Aalen Norseng var frempå, men ble heldigvis blåst av for offside.
Brodd 2 satte all tvil til side ved å sette inn 0-4 ved Jack Sandvik. Der gikk det rett og slett for fort for Vaulens bakre rekker. De oransje virket sluttkjørte.
Mathias Rønsberg var et friskt pust og hadde en dribling innover før skuddet ble reddet etter 85 minutter.
Så enorme sjanser for Brodd. Bø Pedersen fikk presset mannen utover, men det ble lagt inn foran mål hvor Vaulen på mirakuløst vis fikk slått unna.
Robert Olsen-Rønsberg kom inn for Ankerheim etter 87 minutter. Dermed hadde vi far og sønn Rønsberg på banen samtidig for andre gang denne sesongen!
Bø Pedersen leverte så en strålende refleksredning etter 90 minutter.
Det skulle legges en del til for avbrekkene og to minutter ute i overtiden hadde tidligere vaulenspiller Samir Habibi et skudd som strøk utenfor lengste stolpe.
Tom Arne Bø Pedersen vant så en duell mann mot mann på en sjanse som så ferdigscora ut etter 94 minutter. Denne Tommen leverte så en eminent dobbelredning på corneren.
Helt på tampen etter 96 minutter fikk Vaulen den siste sjansen da Amund Belaska kriget seg løs sentralt og sendte Arnebrott i full strekk på et skudd som hadde retning borte ved venstre stolpe.
Det var noe av det siste som skjedde og like etter at dommeren hadde blåst av gikk det av fyrverkeri da Brodd 2 feiret opprykk til 5. divisjon.