MILJØLAGET VAULEN B

B-LAGET VISTE BREDDEN

(27.09.21) Atten forfall for B-laget, men dem som kom inn gjorde en flott jobb i en vanskelig kamp.
Simen Egelands Riska stilte nemlig med store kanoner som Torger Motland, Anders Ommundsen og Atle Soma, men hva gjør vel det når Vaulen setter innpå Aleksander Berge? I sin sesongdebut storspilte han som stopper.

Det var en vanskelig kamp med mye vind. Til tider var det også tendenser til overvann grunnet kraftige regnskyll. Vaulen kom best i gang i medvinden og allerede etter 25 sekunder kunne man ha kommet foran ved Morten Fløtre Solheim.

I andre omgang var det mye frem og tilbake. Torger Motland hadde noen kanonfrispark, mens Torbjørn Ankerheims skudd spratt to ganger oppå tverrliggeren!

Vaulen B virket fornøyde med 0-0 i denne kampen. Man la inn en stor innsats og nå håper vi beina er klare igjen til torsdag da man tar i mot 4. divisjonslaget Hana i OBOS-cupen.

Bilder fra kampen her.

Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter. Kampfakta fra kampen finner du her!

10. Eivind Ankerheim
<– 44 minutter (> 46 minutter) (<65 min)

12. Christian Gramstad –> 89 minutter

Kaptein John Petter Gilje vant myntkastet og valgte å spille med den sterke medvinden i ryggen.

Vaulen rett ut fra blokkene. John Petter Gilje fant Morten Fløtre Solheim foran kassen, hans skudd fra fem meter ble utrolig nok reddet! Der burde Vaulen ha vært foran etter 25 sekunder!

En riktig så bra start av Vaulen, man hadde en rekke cornere og farlige innlegg. Morten Breivik hadde også et skudd som ble blokkert fra 20 meter.

Vaulen var skuddvillige i vinden og både Gilje og Breivik hadde nye forsøk. Nærmest var John Petter Giljes forsøk som duppet ned like bak mål.

Tjuefire minutter nå og en gedigen sjanse til Morten Fløtre Solheim, men en like bra prestasjon av keeper som redder. Ikke over og ballen gikk ut på høyre hvor Nils Ivar Arefjords legg nesten blåste inn i lengste.

Det var mange stygge sklitaklinger på det våte føret og dommeren slet med å holde linja. John Petter Gilje kom i dommerens bok etter 27 minutter for trøyerivning.

Torger Motland hadde en voldsom frisparkfot på seg, keeper Jack Aguera måtte i full strekk på et forsøk fra 35 meter.

Morten Breivik var helt ferdig etter 29 minutter og inn kom Chris Dodds.

Morten Fløtre Solheim la så igjen til John Petter Gilje, men forsøket etter 31 minutter smygte seg halvmeteren utenfor.

Chris Dodds felte så Torger Motland på 16,6 meter. Dommeren lot det passere og Torger Motland tok en hevnaksjon på en vaulenspiller like etter slik at han fikk gult kort i kampens 37. minutt.

Voldsom takling av Torger Motland på Espen Knudsen like etter, men her ble det ikke en gang dømt frispark.

Så et frekt forsøk fra Chris Dodds. Hans forsøk fra midten av banen hadde fin retning oppunder tverrliggeren, men keeperen fikk fistet over til corner etter 41 minutters spill.

Eivind Ankerheim måtte av for å stoppe en blødning under øyet etter 44 minutter, man kastet innpå Mads Isaksen for å ikke avslutte omgangen med ti mann.

Samtidig var Riska på ferde, men Jack Aguera leverte en god redning på corneren.

To minutter ble lagt til før dommeren blåste av for halvtid. En meget bra omgang av Vaulen, bare effektiviteten foran mål manglet.

Så var spørsmålet hvordan Vaulen skulle klare seg i motvinden man fikk til andre omgang.

Trener Jarle Eike gjorde et dobbelbytte. Torbjørn Ankerheim som hadde ankommet sent til kampen kom inn for Mats Husberg, mens storebror Eivind Ankerheim kom inn igjen for Isaksen.

Brukbar mulighet for Eivind Ankerheim som var nær å heade inn Magnus Torgersens legg etter 51 minutter.

Nytt bytte for Vaulen etter 56 minutter. Tom Arne Bø Pedersen erstattet da Nils Ivar Arefjord.

Tom Arne Bø Pedersen ble felt etter 58 minutter, det påfølgende frisparket fra Morten Fløtre Solheim gikk over.

Riska byttet om og la om til to spisser, noe som ga dem mer trøkk fremover.

Espen Knudsen reddet så på strek for Vaulen etter timen.

Flatt oppspill på Eivind Ankerheim etter 64 minutter, men han fikk ikke riktig klem på skuddet slik at keeper reddet lett.

Mads Isaksen kom inn igjen for Eivind Ankerheim etter 65 minutter.

Aleksander Berge var muligens litt heldig som slapp kortet etter 68 minutter? Frisparket fra 24 meter så skummelt ut, men samme Berge fikk unna.

Mye Riska i denne perioden. Et nytt hardt forsøk på dødball fra Torger Motland fulgte, men Jack Aguera var med på notene.

Bra mulighet for Tom Arne Bø Pedersen, men skuddet hans fra 18 meter tok i en gul spiller og gikk like over.

Så et comeback i oransj for Henrik Lauvsnes som ga seg i 2016 på juniornivå. Han kom inn på venstrebacken for John Herman Ås etter 72 minutter.

Sondre Bjøkne kom så inn etter 76 minutter da Chris Dodds tok seg et sete under taket på benken.

Torbjørn Ankerheim kunne ha blitt helten, men skuddet hans spratt utrolig nok to ganger oppå tverrliggeren. Den var ny! Tom Arne Bø Pedersen fanget opp restematen, men forsøket ble blokkert til corner.

Motsatt var Riska nær ved å krige inn en corner etter 79 minutter.

Riska var vel røffe og fikk så to gule kort med kort mellomtid.

Nakkehårene reiste seg da Riska var nær ved å skli inn et innlegg etter 86 minutter, men vi slapp med skrekken.

Vaulens siste bytte kom etter 89 minutter da Christian Gramstad kom inn som utespiller, han erstattet en sliten Morten Fløtre Solheim.

To minutter ble lagt til og det endte 0-0. Det virket som om begge leire var rimelig fornøyde med kampen.

Vaulen (4
–3–3): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Espen Knudsen, Aleksander Berge, John Herman Ås – Eivind Ankerheim, Morten Breivik, John Petter Gilje – Nils Ivar Arefjord, Morten Fløtre Solheim, Mats Husberg.

FORHÅNDSOMTALE

B-laget ligger på 4. plass og har tre kamper igjen mot lag som for øyeblikket ligger bak oss på tabellen. Riska 2 på 7. plass er først ut på mandag. Vaulen kan maks oppnå 18 poeng, noe serieleder Bogafjell 2 allerede har. Men opprykket har en tvist da Bogafjell 2 neppe vil rykke opp da deres førstelag er på nedre halvdel i 5. divisjon.

Gjesdal er også en tittelutfordrer da dem har full pott etter fem kamper. Så Vaulen 2 og Hinna 2 bak dem må nok ha en intern konkurranse om å havne øverst på tabellen.

Vaulen B er også en dark horse i cupen, men faren ved å ri to hester er at det går utover prestasjonene på begge arenaer. Vaulen har nemlig en skadeskutt tropp og med en rekke forfall her vil man være svekket på papiret.

Mandagens bortekamp mot Riska 2 er av det tricky slaget. Riska 2 har nemlig en rekke spillere som var med på Riskas bravader på 10-tallet. Det største navnet er nok Torger Motland som har erfaring fra høyeste nivå med Viking, samt spill i Adeccoligaen med SIF, Bryne, Randaberg og MK.

Det er derfor litt forunderlig at laget har startet såpass svakt som dem har.

Vaulen på sin side har slitt enormt med skader denne sesongen. Et aldrende lag som sliter med å tåle kampbelastningen etter halvannet års kamppause. På sitt beste, når alle kan være med, kan man slå alle, men i det siste har det tårnet seg opp med forfall.

B-laget har to kamper til uka, på torsdagen tar man nemlig i mot Hana i OBOS-cupen.

Henrik Lauvsnes og Aleksander Berge kan få sine sesongdebuter i kveld. Tom Arne Bø Pedersen og Torbjørn Ankerheim kommer til andre omgang.

Ekstrem lang forfalliste med atten mann ute. Audrius Mirauskas (jobb - klar til torsdag og søndag), Jean Andre Gjelsten (lyskestrekk),
Alexander Nilsen Surdal (hamstring - klar til søndag), Øyvind Vollen (jobbreise Oslo), Michael Siversen (prisutdeling Oslo), Simon Sakkestad (borte hele uken),  Eirik Moen (ferie), Bendik Aarstad (forfall), Øystein Winsnes (forfall - kan på torsdag, ikke søndag), Stian Lima (hamstring), Øyvind Steinsbø (smerter i lyske/lår), Anders Idsø (lår), Magnus Kartevold (ute for sesongen), Andreas Svensen (ute for sesongen), LP Grønvigh (kne), Tom-Are Svenning (lyske), David Møller (hamstring) og Eirik Haglund (kne).

Troppen: 1. Jack Aguera, 2. Magnus Torgersen, 4. John Herman Ås, 6. John Petter Johnsen Gilje, 8. Chris Dodds, 9. Tom Arne Bø Pedersen, 10. Eivind Ankerheim, 12. Christian Gramstad, 16. Mats Husberg, 21. Mads Isaksen, 25. Sondre Bjøkne,
27. Aleksander Berge, 34. Nils Ivar Arefjord, 35. Morten Breivik, 36. Henrik Lauvsnes, 64. Torbjørn Ankerheim, 66. Morten Fløtre Solheim, 69. Espen "Balsam" Knudsen.