<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

FAR OG SØNN SCORET

(27.08.23) God stemning på Kvitsøy hvor flere av B-spillerne hadde tatt med barn og koner, men det var også familiære forhold på banen. A-lagets nye funn, Mathias Rønsberg (17), hadde nemlig fått med seg faren Robert (39).

Vi kan ikke erindre at far og sønn har spilt samtidig for et seniorlag i Vaulen tidligere, langt mindre at begge scoret!

Det var en flott kamp av Vaulen. Spesielt i første omgang snurret man rundt med Kvitsøy. Vaulens høyreside med Mathias Rønsberg og Jonatan Hebnes gjorde venstrebacken deres svimmel. "Jeg vil ikke mere," sa backen til treneren.

Etter 3-0 halvveis var det flere av spillerne som brukte pausen til å planlegge sine målfeiringer foran fotografen.

I steden virket man litt mette og var ikke like dominante. Faktisk hadde man spilt 1-1 i andre omgang helt frem til to sene mål slik at man vinner 6-1.

Kampfakta her!

Twitteroppdateringer her!

KVITSØY 1–6
VAULEN B

7 min
Erik Vogel (Hebnes)

15 min Mathias Rønsberg (Moi Sene)

29 min Mathias Rønsberg (Gilje)

59 min Torbjørn Ankerheim
Henrik Høie
71 min

83 min John Petter Gilje (frispark)

93 min Robert Olsen-Rønsberg (Gilje)

75. Robert Solvang

Bortekamp mot Kvitsøy betyr alltid noen overraskelser i troppen. Her gjorde Jonatan Hellevik Hebnes (19) et gledelig comeback, vi forstår at han nå vil satse på A-laget igjen etter halvannet års pause.
Da Robert Olsen-Rønsberg ble signert tidligere i uka antok vi at det var kun for veteranlaget, men han er med i troppen til Kvitsøy sammen med sønnen Mathias.
Noen forfall var det. John Herman Ås (jobb), Magnus Torgersen (travelt på hjemmebane) og Eirik Moen (bortreist) stod over, mens Morten Fløtre Solheim skadet kneet mot Riska 2.

Vaulen B (4
–3–3): Jack Aguera – Jonatan Hebnes, Simon Sakkestad, Espen Knudsen, Stian Lima – Anders Polland Vik, Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Nicolai Moi Sene, Erik Vogel.

Første omgang

A-laget ankom med en tidlig båt og fikk gått seg en tur i det flotte været.
Det ble klart at dommeren hadde tatt feil vei og ble forsinket. Vaulen ble enige med Kvitsøy om å starte med en lokal dommer da folk ville komme seg hjem til normal tid.
Vaulen rett ut fra blokkene og fikk to cornere før minuttet.
Anders Polland Viks skudd fra 20 meter ble så nært fomlet inn av keeper Silas etter fem minutter.
Etter å hatt kommandoen var det fortjent at man kom foran etter syv minutter. Høyreback Jonatan Hebnes startet på et fantastisk raid fra midten før han sentralt på 16-meteren ga ballen videre til Erik Vogel som smekket Vaulen foran.
Erik Vogel var nær å doble ledelsen og sin egen målkonto etter 14 minutter, men innlegget fra Rønsberg sklei av foten hans der han stod på andre stolpe.
0-2 kom etter strålende fotball hvor man vendte spillet flott. Til slutt var det Nicolai Moi Sene som slo inn fra venstre før Mathias Rønsberg satte fra kort hold foran mål.
Kvitsøys Simon Møllegaard fikk gult kort etter 17 minutter. Simon er sønn av vaulenlegenden Sverre, som bivånet kampen fra sidelinjen.
Polland Viks frispark gikk via Gilje til Moi Sene som skjøt i tverrlegger, men det var uansett blåst for offside.
John Petter Gilje slapp så løs Mathias Rønsberg etter 20 minutter. Keeper ble rundet, men igjen blåste dommeren for offside.
Kvitsøy hadde en litt bedre fem minutters periode før Vaulen startet kjøret på nytt. Først en suser fra Anders Polland Vik som satte keeper i full strekk opp mot hjørnet. Så prøvde Jonatan Hebnes lykken etter 25 minutter, men flatt og midt på keeper.
Naturen kalte for Nicolai Moi Sene og Michael Sivertsen erstattet han etter 28 minutter.
John Petter Gilje fant så Mathias Rønsberg som fikk fyrt avgårde et skudd fra 20 meter som tok via en motspiller og gikk i bue over keeper til 0-3 etter 29 minutter.
Rønsberg var nær igjen like etter da et skudd gikk over. Vaulens høyreside var meget bevegelige og Kvitsøy slet med å få kontroll.
Et skudd fra John Petter Gilje ble reddet til corner etter 33 minutter, før Torbjørn Ankerheim var nær ved å sette fra hjørnet av femmeteren da Sivertsen flikket til han i boks etter 40 minutter.
To minutter ble lagt til før dommeren blåste for pause. En fantastisk omgang av Vaulen som hadde rundspilt hjemmelaget som riktignok var litt redusert grunnet skader.

Andre omgang

Nicolai Moi Sene kom innpå igjen i pausen da Erik Vogel tok plass på benken. Nå kom også dommeren med ferga og vi fikk et dommerskifte.
Kvitsøy var hele tiden på etterskudd og etter 53 minutter fikk dem gult kort for å ha hektet Rønsberg.
Et frispark fra Rønsberg ble så gitt til corner. Corneret ble til ny corner hvor Gilje var nær ved å heade inn da Rønsberg slo inn, men keeper reddet etter 55 minutters spill.
Anders Polland Vik var farlig frempå og hadde et skudd i nettveggen.
David Møller kom inn som stopper etter 56 minutter da Espen Knudsen igjen kjente det på baksiden av låret.
Ballen spratt så i en Kvitsøy-spiller som sendte Torbjørn Ankerheim inn i bakrommet. En nådeløs avslutning fra 14 meter sendte Vaulen opp i 4-0 ledelse.
Så et bra skudd til Stian Lima å være etter en frekk vegg med Michael Sivertsen etter 62 minutter.
Nicolai Moi Sene dundret så like over på angrepet etter.
Det dabbet noe av her nå for Vaulens del og Anders Polland Vik var nær ved å lage selvmål etter 64 minutter, men heldigvis snek ballen seg utenfor stolpen.
Corneren ble slått inn i boks og en haug med spillere så nærmest ut som dem hektet seg opp i hverandre før et tonn med kjøtt deiset i bakken, mens ballen gikk forbi dem.
Motsatt moret Mathias Rønsberg oss med fintene sine. Han gikk både til høyre og venstre og oppasserne fant aldri ut av det uansett hvem dem satte på han.
Vaulen vant så en corner etter at Nicolai Moi Sene ble torpedert. Her landet Nicolai hardt på skulderen og signaliserte at han måtte ut.
På restene av corneren strøk skuddet utsiden av stolpen.
Atle Kristiansen kom så inn for Moi Sene etter 69 minutter.
Kvitsøy reduserte til 1-4 etter 71 minutter da Henrik Høie fikk headet inn en corner.
Vaulen skulle vel hatt straffe da Michael Sivertsens skudd ble reddet av en utespiller med hånda etter 72 minutter? Sjansen kom etter at det ble gitt retur på Rønsbergs skudd.
Litt rotete kamp nå. Robert Olsen-Rønsberg kom så inn for Sivertsen på spissplass etter 80 minutter. Dermed hadde man far og sønn på banen!
Kvitsøy ønsket nå å flytte opp laget noe som ga større rom. Atle Kristiansen var nær ved å løpe inn en ball etter 81 minutter.
Kvitsøy var tidvis stygge og fikk gult kort etter 82 minutter.
Det påfølgende frisparket tok John Petter Gilje fra 24 meter. JPGs strøkne frispark overlistet keeper og det stod 1-5!
Stian Lima fikk så gult kort etter 87 minutter, antageligvis for munnbruk.
Et skudd fra John Petter Gilje i boks mistet så fart i en motspiller etter 91 minutter.
En corner fra venstre signert John Petter Gilje gikk over på motsatt hvor Robert Olsen-Rønsberg nikket inn 1-6. For en debut for 39-åringen som i lett sjokket løftet opp armen for å juble før han ble gratulert av lagkameratene.
Dommeren blåste av kampen like etter. En flott forestilling av Vaulen B!