VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

TOK SEG TIL KVARTFINALEN

(27.06.22) Vaulen B er videre til kvartfinalen i OBOS-cupen etter at dem mandag slo Finnøy 5-1 på bortebane. En sterk prestasjon da de andre lagene i gruppa var fra 5. divisjon!

Vaulen fikk en flying start da Bendik Aarstad scoret på straffen før avspark.

Finnøy utlignet etter 12 minutter da et frispark inn på andre stolpe ble kriget inn, her ble Bendik Aarstad dyttet i stolpen slik at målet var ute av stilling.

Like etter tok man ledelsen på nytt da Håvard Nygård headet et corner tilbake foran mål til Audrius Mirauskas som headet inn fra fem meter.

Vaulen var meget gode ut omgangen og økte fortjent til 3-1 etter dagens prestasjon da Håvard Nygård danset seg langs streken forbi to-tre forsvarere pluss keeper slik at han tilslutt gikk over målstreken med ballen!

På overtid i første omgang satte Bendik Aarstad inn sitt niende mål for sesongen da han tappet inn et innlegg fra Thomas Surdal Arnesen.

I andre omgang var man ikke like overlegne, men John Petter Gilje kastet seg frem og fikk lirket ballen forbi keeper til 5-1 etter 83 minutter.

B-laget tar dermed ferie med elleve strake seire!

Hvem går videre?
Dirdal, Ganddal, Havdur, Rubbestadnes, Vaulen 2 og Kvitsøy er lagene som har tatt seg videre så langt.

Gruppe 1 | Gruppe 2 | Gruppe 3 | Gruppe 4 | Gruppe 5 | Gruppe 6 | Gruppe 7 | Gruppe 8

FINNØY 1–5
VAULEN B

0 min
Bendik Aarstad (str)
Roar Haug
12 min

14 min Audrius Mirauskas (H Nygård)

27 min Håvard Nygård (Nilsen Surdal)

45 min Bendik Aarstad (Surdal Arnesen)

83 min John Petter Gilje (M Nygård)

27.06
Obos Cup gruppespill
Tilskuere: 20 Dommer: Ronny Ludvigsen (Lura)

<– 70 minutter

7. Audrius Mirauskas <– 73 minutter (–> 84 minutter)

–> 77 minutter

Stian Lima er tilbake i lett trening, men får ikke spille kamper før i høst. Henrik Lauvsnes er også langtidsskadd og ventes ikke tilbake før på høsten.
Keeper Jack Aguera er opptatt med flyttesjau, slik at ingen av spillerne som var med A-laget til Finnøy på fredag er med her. Eric Ordaz gjør comeback mellom stengene, hans første elleverkamp i mål siden 2019.
Morten Fløtre Solheim er offshore.
Michael Sivertsen er i troppen, men skal gi svar på kampdagen om han rekker det. Så får vi se om man henter inn en erstatter i tolvte time. Morten Nygård kommer rett fra jobb og starter ikke.
Forfall fra Torbjørn Ankerheim gjør at man er en bror unna fra å stille med tre brødrepar.

Vaulen B (3–4–1–2): Eric Ordaz – Magnus Kartevold, Espen Knudsen, Magnus Torgersen – Eirik Moen – Håvard Nygård, Bendik Aarstad, John Petter Gilje, Thomas Surdal Arnesen – Alexander Nilsen Surdal, Audrius Mirauskas.

Første omgang

B-laget mønstret i en 3-1-4-2 hvor det var et sent bytte. Michael Sivertsen måtte nemlig snu for å hente sko slik at Håvard Nygård kom inn i startelleveren.

Vaulen B måtte vinne for å gå videre, men hadde mye selvtillit etter ti strake seire i serie og cup.

Grunnet divisjonsforskjellen fikk man et straffespark før avspark. Bendik Aarstad viste klasse ved å sette ballen i høyre kryss, mens keeper slengte seg motsatt.

Strandguttene hadde ingen planer om å legge seg bakpå. Bendik Aarstad fikk et skudd blokkert i boks og på corneren headet Alexander Nilsen Surdal over serven fra John Petter Gilje etter syv minutters spill.

Finnøy så mest av ball i starten. På et frispark fra de høyre hjørnet av feltet slo man inn på lengste. Her ble det kriget inn av Roar Haug. Vaulen var dog meget misfornøyde mot dommeren da de mente Bendik Aarstad ble dyttet kraftig i rygg slik at han krasjet i målet. Den ene stolpen var jo en meter bak linja, ballen var forøvrig muligens over selve streken, men ikke inne i selve målet.

Dommeren dømte så et feilaktig tilbakespill til vår keeper Eric Ordaz, Finnøy viste stor fair play ved å trille dødballen utover streken.

Eirik Moen ble så hektet på høyresiden av boksen på høyden med straffemerket. John Petter Gilje slo over feltet til Håvard Nygård som fra streken headet tilbake foran målet. Der headet Audrius Mirauskas inn fra kort hold slik at det stod 2-1 fordel Vaulen etter 14 minutter.

Nå tok Vaulen mer over kampbildet. Dem var flinke å spille seg gjennom et stort mellomrom og så slå i svære bakrom på de hurtige kantene Nygård og Arnesen.

Så en stor sjanse etter 24 minutter. Alexander Nilsen Surdal slo inn fra høyre. Ballen fant Audrius Mirauskas på andre stolpe, men han fikk strømpetreff og ballen gikk i fanget til keeper som hadde ruset ut på innlegget. Like før hadde også Bendik Aarstad et skuddforsøk.

3-1 målet etter 27 minutter var en perle av en scoring. Alexander Nilsen Surdal hælte tilbake til Håvard Nygård som tok ballen fra høyresiden av boks og dro seg innover mot målet. Noen voldsomme tyngdeoverføringer sendte Finnøy-forsvarerne til høyre og venstre. Siste "bossen" var keeper og han ble også liggende igjen kravlende og svimmel før Håvard nærmest spaserte over streken med ballen.

Det er så artig at et aldrende B-lag får forvalte disse unge spillerne som gir laget en ny dimensjon. Håvard skal forøvrig være med resten av sesongen før militæret på nyåret.

Et susende skudd fra Thomas Surdal Arnesen mot korthjørnet ble så fistet over av keeper. Bendik Aarstad headet den påfølgende corneren over.

John Petter Gilje fikk så gult kort etter at han traff fotbladet til motspilleren på en sklitakling bakfra etter halvtimen.

Nå var det mye Vaulen. Tre sjanser på tre minutter fulgte. Mirauskas headet en corner over. Nilsen Surdal kom i stor fart og la skummelt 45 fra linja. Så skudd i nettveggen av Nilsen Surdal etter bra kjemping i boks av Aarstad etter 34 minutter.

Etter 40 minutter fikk man et frispark sentralt på 25 meter. John Petter Gilje fikk godt treff, det tunge skuddet traff en Finnøy-spiller på femmeteren og skuddet gikk over.

I sitt comeback i stort mål var Eric Ordaz våken da han først ble testet. Han slengte seg fint og holdt et skudd fra 16 meter etter 45 minutter.

Minuttet på overtid satte man inn nådestøtet. Alexander Nilsen Surdal la flatt inn fra høyre. Et par meter bak andre stolpe la Thomas Surdal Arnesen kort inn foran mål til Bendik Aarstad som tappet inn sitt niende mål for sesongen. Hva var oddsen for at han skulle være toppscorer til sommerpausen?

To minutter ble lagt til og en fortjent 4-1-ledelse til pause. Her var det bare å tune inn kretsens facebooksendinger for å få med seg trekninga.

4-1 var forøvrig det samme A-laget ledet til pause på fredag.

Andre omgang

Jarle Eike foretok et dobbelbytte i pausen. Michael Sivertsen og Morten Nygård kom inn for Håvard Nygård og Magnus Torgersen.

Alexander Nilsen Surdal avleverte så et skudd inn i vegetasjonen bak målet. Det var mye offing fra keeperen på jakt etter ballen etter 48 minutter.

De omlag 20 tilskuerne og 200 sauene fikk se et jevnere kampbilde i starten av omgangen. Finnøy var frempå med et par kjappe cornere etter 52 minutter.

Vaulen fikk til noen kontringer. Audrius Mirauskas hadde et par gode innlegg fra sin nye posisjon på høyrekanten. Først nådde ikke Michael Sivertsen helt frem, så la Surdal Arnesen legget ut igjen 45 til John Petter Gilje, men han fikk dårlig treff og skuddet gikk utenfor etter 57 minutter.

Nå var det bare å gi alle spilletid. John Herman Ås kom inn for Eirik Moen etter 61 minutter. Like etter hadde Mirauskas et nytt flott legg som passere mellom Sivertsen og Surdal Arnesen på andre stolpe.

En fase hvor Vaulen trillet mye i eget lag uten å vinne særlig mange metre fulgte. Et tilløp var det, men Michael Sivertsen kom ikke til med en heading i boks.

Aleksander Berge erstattet Bendik Aarstad etter 68 minutter.

Alexander Nilsen Surdal ble så spilt fri. Skuddet ble reddet og Thomas Surdal Arnesen skjøt i nettveggen på restene etter 69 minutter.

Mads Isaksen fikk de siste tjue minuttene som venstrekant for Thomas Surdal Arnesen. Det var nok Thomas' sin siste kamp i denne omgang.

Espen Knudsen har en fin fot. Hans frispark fra nærmere 30 meter ble holdt av keeper. Like etter kom Eivind Ankerheim inn for Mirauskas i kampens 73. minutt.

En Finnøy-spiller gikk så i bakken i løpsduell med Michael Sivertsen. Vi så ikke helt hva som skjedde og Mikki virket forundret da dommeren trakk frem det gule kortet etter 75 minutter.

Nok et bytte da Eirik Haglund kom inn for Alexander Nilsen Surdal etter 77 minutter. Det betød at John Petter Gilje fikk sjansen som spiss. "Johnsen" var jo meget lysten på en scoring her...

Så en genial pasning fra nettopp John Petter Gilje, men Michael Sivertsen ble nektet av en beinparade etter 79 minutter.

Morten Nygård slo så i retning John Petter Gilje i boks. Keeper kom rusende ut, men Gilje kastet seg ned og fikk slått ballen forbi keeper. Liggende på bakken så vaulenspilleren at ballen sneik seg over streken til 5-1!

Da var John Petter Gilje fornøyd. Inn igjen kom Audrius Mirauskas etter 84 minutter.

Audrius Mirauskas skaffet oss så et frispark på venstresiden av boksen etter 86 minutter. Eirik Haglund curlet følsomt inn på andre stolpe i retning Mirauskas. Finnøy fikk halvklarert ut i returrommet hvor Morten Nygård skjøt en volley i den etterhvert så beryktede hekken bak målet. Her ligger det nok mange fotballer?

Mads Isaksen viste klasse da han flikket fri Michael Sivertsen på høyre. Mikki er en meget lur spiller og han la smart over i retning Audrius Mirauskas. Audi headet vel hodet til Finnøy-spilleren som igjen traff ballen og gikk inn i målet. Dommeren underkjente for røft spill.

Mads Isaksen var boksåpneren igjen da han slo en strøken ball til Michael Sivertsen. Supert spill og på andre stolpe ventet Audrius Mirauskas, men fra kort hold og død vinkel traff han utsiden av stolpen etter 92 minutter.

Etter tre minutters tilleggstid blåste dommeren av kampen og Vaulen kunne juble for avansement.