VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SNURPET IGJEN

(26.09.23) Etter det hysteriske 6-4 tapet sist var det et mer velbalansert Vaulen som vant kontrollert 2-0 mot topplaget Storhaug tirsdag kveld.

Dermed har man kontakt med 3. plassen, tre poeng bak nettopp Storhaug.

B-laget har nå benyttet seg av 56 ulike spillere i løpet av sesongen. I dag stor veteranlagets Tom Arne Bø Pedersen i mål, mens en annen veteran i Robert Olsen-Rønsberg ble værende på benken.

Åtte spillere fra A-troppen fikk matching, fire av dem fikk en omgang hver.

Kampfakta her!

VAULEN B 2–0
STORHAUG
Amund Belaska (Sakkestad)
13 min

Jonatan Hebnes (direkte fra corner)
57 min

75. Robert Olsen-Rønsberg

Både Simon Sakkestad og Audrius Mirauskas haltet av i forrige kamp. Simon er klar igjen, mens Audi nok er ute i et par uker. Keeper Jack Aguera er på utenlandsreise her, mens hans stand-in Krister Vistnes slet med å rekke det. Dermed går det mot at man børster støv av Tom Arne Bø Pedersen, som forøvrig var en levende vegg i sist C-kamp.
Torbjørn Ankerheim er bortreist, men er klar igjen neste uke.

Vaulen B (4
–3–3): Tom Arne Bø Pedersen – Patrick Osei, Simon Sakkestad, Aleksander Gundersen, John Herman Ås – Sander Bergevik, Eirik Moen, Thomas Strand-Grude – Jonatan Hebnes, Amund Belaska, Sigurd Årthun.

Første omgang
Vaulen kunne ha fått en drømmestart etter fire minutter. Aleksander Gundersen dundret avgårde et langskudd fra 35 meter som smalt i tverrliggeren. Returen smalt via keeper og foran Jonatan Hebnes som satte inn fra kort hold, men dommeren blåste for offside uten at vi kan gå god for den.
Strandguttene kom foran etter 13 minutter. Simon Sakkestad slo opp fra egen banehalvdel og sendte Amund Belaska på løpetur. Amund var sterk i kroppen og ristet av seg sin oppasser før han elegant løftet over keeper til 1-0.
Etter dette var Belaska frempå igjen da han kjempet til seg en corner på første stolpe. På selve corneren kom Aleksander Gundersen nær å stange inn.
Storhaug hadde et par gyldne sjanser. Først brant de over da keeper ga retur i boks før Tom Arne Bø Pedersen vartet opp med en enhåndsredning. I etterkant av corneren kom det også et skudd i nettveggen.
Etter mye Storhaug kom Vaulen mer til hektene igjen opp mot halvtimen.
Thomas Strand-Grude kom seg til linja til venstre i femmeteren og slo rett i en motspiller til corner. Corneren havnet i returrommet til Eirik Moen som blåste ballen over nettingsgjerdet bak mål!
Jonatan Hebnes slo så et flatt legg sentralt hvor Amund Belaska ble hektet i boks, men dommeren var ikke interessert.
Samme Belaska kjempet så om en ball på 20 meter og havnet over ryggen på en motspiller slik at han landet opp-ned. Det gikk et gufs gjennom publikum, men han kom fra det med god helse etter 31 minutter.
Et kraftig klakk i skoen til Sigurd Årthun ledet ikke til frispark. Det var en så tydelig lyd at hele Vaulen kom i mot dommeren ennå mer. Spillet fortsatte og da Thomas Strand-Grude ble blåst i mot da han like godt kunne ha fått straffe kokte det over.
Nå var Vaulen dominerende. Thomas Strand-Grude testet blant annet keeper fra 20 meter. Så fant John Herman Ås spissen Amund Belaska i boks. Igjen gikk han ned og igjen hadde man en meget god sak. Belaska var ikke fornøyd og snakket på seg et gult kort.
Så en voldsom ettersleng fra Storhaug på Aleksander Gundersen uten at øyenbryn ble hevet hos dommeren. Etter at Belaska så satt et skudd utenfor måtte dommeren bort til vaulenbenken for å advare dem om å ikke klage mer.
Alle dommeravgjørelsene mot Vaulen ildnet i det minste Vaulen til innsats og ledelsen kunne lett ha vært større på dette tidspunktet.
Sigurd Årthun slo inn fra venstre etter 40 minutter og Amund Belaska var sterk som vant en luftig duell med keeper, men stussen dalte en liten halvmeter over målet.
Aleksander Gundersen kom i dommerens bok etter 45 minutter for en takling på midten.
Minuttet ble lagt til. Et bra vaulenlag hadde tidvis fått til mye lekkert "pass & move", men det gjenstod ennå litt igjen på sistepasningen.

Andre omgang

Begge spillerne med gule kort gikk av i pausen, men det var nok forhåndsbestemt at disse A-spillerne ikke skulle belastes mer med to forestående A-kamper.
To nye fra A-troppen kom inn for Belaska og Gundersen i Nicolai Moi Sene og Eriel Pires Antonio.
Det var en litt rotete start på andre omgang. Mange svake pasninger i lengderetning nærmest blåste vekk, noe en sterk vind kan ha litt av årsaken for.
Eriel Pires Antonio vant så ballen høyt. Ballen gikk så via Hebnes og ut til venstre hvor Nicolai Moi Sene vant en corner etter 56 minutter.
Jonatan Hebnes tok corneren fra venstre. Han spurte dommeren et par ganger om det var greit at han tok corneren nå. Muligens han ville forsikre seg om at dette skulle bli tellende da han skrudde ballen rett inn i nota! Dermed 2-0. Hebnes virket nærmest sjokket selv og sa at det ikke var meningen, det spørs om ikke vinden hjalp litt på også der?
Mer Vaulen like etter i kampens 58. minutt da Eirik Moen dundret utenfor fra 20 meter, den var ikke ueffen.
Jonatan Hebnes hadde vært i himmelen før han gikk hardt i bakken bokstavlig talt. Han ble nemlig presset ut borte ved høyrelinja og landet vondt på asfalten.
Hebnes kjente den, men kom seg opp igjen for å fortsette.
Storhaug hadde så en kontring dem vant en corner på, selve corneren var ikke ufarlig da den ble styrt like utenfor etter 61 minutter.
Thomas Strand-Grude slo så en lur ball i bakrom til Nicolai Moi Sene som satte utenfor. Kroppsspråket viste at Nico var forerget på seg selv der.
Dette var det siste Strand-Grude gjorde da han ble ersattet av erfarne David Møller like etter.
Så fulgte en lang periode hvor Storhaug hadde mye ball uten å skape noe som helst. Vaulen lå godt i ramma og prøvde å roe ned spillet når dem først vant ballen, noe som førte til at tempoet dalte og man så ikke at bortelaget kunne komme tilbake i kampen.
Etter 74 minutter fikk man et frispark sentralt ute på 22 meter. Sander Bergevik, som hadde vist frem en meget presis pasningsfot tidligere i kampen, tok frisparket og sendte avgårde et bra forsøk som slo i tverr og gikk over.
Magnus Torgersen kom inn for Årthun på midten etter 76 minutter. Torgersen er mest kjent som back, men han har jo landskamper for døvelandslaget i Futsal og er en eminent teknisk spiller.
For oss så det ut som at man nå spilte med to dype på midten i Moen og Torgersen med Møller foran dem, men det kan ha vært et synsbedrag.
Simon Sakkestad var så litt for sent inne i en saftig takling og fikk gult kort etter 77 minutter.
Eriel Pires Antonio vinklet så vakkert fri Nicolai Moi Sene til høyre i boks, men det var et svakt treff på avslutningen som nærmest ble en pasning til keeper etter 80 minutter.
Storhaug hadde nok innsett nederlaget og Vaulen skapte mye de siste ti.
Både David Møller og Jonatan Hebnes stod i kø på Moens legg fra høyre etter 82 minutter.
Så en elegant Zidane-finte av Simon Sakkestad langs benken, noe som høstet kjærlighet i campen.
Nicolai Moi Sene og Hebnes, som hadde skiftet side, stod for en ny fet sjanse etter 85 minutter. Moi Sene løftet elegant over til Hebnes som skjøt utenfor da han var fri på andre stolpe.
Etter 87 minutter trodde man det ble 3-0. Nicolai Moi Sene fikk et stort rom og skjøt. Skuddet ble reddet og ballen spant til værs før Eirik Moen tappet inn fra kort hold.
Moen er ikke den som scorer oftest og ble dermed veldig animert skuffet da dommeren blåste for offside. Moen la seg rett og slett ned på bakken og rullet rundt i skuffelse.
Eirik Haglund kom inn for Bergevik etter 88 minutter.
Flere gode muligheter på tampen. Etter 91 minutter fikk ikke Hebnes klem på en volley da Moi Sene slo inn, før Pires Antonio ble nektet alene med keeper sekunder etter.
Tre minutter ble lagt til før dommeren blåste av. Et velbalansert Vaulen holdt nullen mot Storhaug for andre gang denne sesongen.