<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

AKKURAT SOM I GAMLE DAGER

(19.08.21) For en dag det var på Vaulenbanen! Som å sette seg i en tidsmaskin med så mange gode gamle spillere i aksjon for Vaulen. Legendene Anders Idsø, Thomas Idsø, Eivind Staurland, Tom Arne Bø Pedersen og Stian Lima samlet på samme elleverbane igjen. Spillere som preget klubben i dens storhetstid fra 2001 til 2015.

Det ble en underholdene 4-4-kamp hvor Vaulen styrte og skapte sjanser, men ble nok straffet litt på manglende tempo. Tom Arne Bø Pedersen 2, John Petter Gilje og Anders Idsø stod for målene!

Mange imponerende prestasjoner i dag. Øyvind Steinsbø spilte sin første fotballkamp på 14 år og gjorde knapt en feil. Lars Petter Grønvigh hadde også et meget bra innhopp med innlegg det var internasjonal klasse over.

Se bilder fra kampen her!

VAULEN B
4–4
LYE IL

28 min
Marius Liland
Anders Idsø (Arefjord)
35 min

45 min
Lye
Tom Arne Bø Pedersen (Gjelsten)
57 min

John Petter Gilje (Grønvigh)
74 min

75 min
Håvard Rosseland Johansen
Tom Arne Bø Pedersen
77 min

86 min

16. Jarle Eike

Tett kampprogram etter både ferie og lang pause har tæret på Vaulens tropp som har en rekke skader. For å stille en slagkraftig tropp hentet man inn noen gamle helter i Idsø-tvillingene og Eivind Staurland. Øyvind Steinsbø spilte også sin første kamp på 14 år.

Lav kveldssol og lagene skiftet side før avspark, dermed spilte Vaulen mot sola og opp mot klubbhuset.

Kampen var rimelig jevnbyrdig i starten. Først etter 20 minutter startet det å komme sjanser.

Håndballkeeperen Jack Aguera har et større mål å dekke nå, men reddet Håvard Johansens skudd. Stian Lima fikk lagt tilbake til seg, men skuddet ble blokkert. John Petter Gilje hadde også et dribleraid i boks før han gikk seg fast.

Lye ble blåst av for offside da Johansen bredsidet inn etter 25 minutter. Motsatt var John Petter Gilje på ferde igjen da han nær rundet keeper.

Lye tok ledelsen etter 28 minutter ved Marius Liland. Vaulen fikk ikke klarert unna da man ble presset og bortelaget tok vare på muligheten.

I forbindelse med målet pådro Stian Lima seg en strekk og det var tydelig at han ikke kunne fortsette. Inn kom Eivind Staurland som stopper, Chris Dodds tok over på venstrebacken, mens Anders Idsø ble flyttet opp på midten.

Torbjørn Ankerheim kastet seg frem på Michael Sivertsens legg, men ble blåst av for hands.
Bendik Aarstad kom nær for Vaulen etter 33 minutter, men headingen på corneret gikk over.

Vaulen utlignet etter 35 minutter da Nils Ivar Arefjord la igjen til Anders Idsø, som fra 16 meter sendte avgårde et velplassert skudd.

Chris Dodds ble vist det gule kortet etter å ha kjeftet på dommeren i det 41. minutt.

Like før dommeren blåste for pause gikk Lye opp i 1-2. Vaulen mistet ballen på venstre, Lye skar innover og la over mot krittmerket hvor det ble tappet inn.

En rekke bytter i pausen fulgte. Inn kom Thomas Idsø, Jean Andre Gjelsten, Lars Petter Grønvigh og Tom Arne Bø Pedersen. Ut gikk Nils Ivar Arefjord, Chris Dodds, Espen Knudsen og Torbjørn Ankerheim.

Dermed begge Idsø-brødrene sentralt på midten!

Vaulen utlignet etter 57 minutter da Tom Arne Bø Pedersen var sterk i boksen og fikk headet inn Gjelstens legg fra venstre.

Alle var lovet en halvtime her og to nye bytter etter timen da Sondre Bjøkne og Torbjørn Ankerheim kom inn for Michael Sivertsen og Øyvind Steinsbø.

Vaulens spill satt bedre og bedre. Man trillet rundt og skapte sjanse på sjanse. Tom Arne Bø Pedersen hadde både et headet corner og et skudd som gikk over.

Vaulen og Tom Arne Bø Pedersen fikk frispark etter 65 minutter, men Tommen kom i dommerens bok for snakking.

John Petter Gilje headet så utenfor på Bendik Aarstads ball inn i boks da vi skrev 66 minutter.

Kjempeprestasjon av keeper Jack Aguera som reddet flott etter 69 minutter.

Endelig uttelling for Vaulen etter 74 minutter da John Petter Gilje headet inn det strålende legget fra høyrekant LP Grønvigh.

Lye svarte kjapt og det var Håvard Rosseland Johansen som satte fra skrå vinkel.

Kampen hadde tatt fyr og Vaulen kom foran igjen etter 77 minutter. Innlegg inn i boks til Tom Arne Bø Pedersen som på mirakuløst vis brasset ballen i venstre kryss!

Dramaet var ikke over og Jean Andre Gjelsten kom for sent inn i en sklitakling. Dermed straffespark til Lye etter 81 minutter. Sindre Slethei steppet opp, men Jack Aguera var raskt nede og holdt straffen!

Nytt bytte etter 83 minutter da Nils Ivar Arefjord kom inn igjen til fordel for John Petter Gilje.

Lye dro så fra sentralt i banen og plasserte til høyre slik at det stod 4-4 etter 86 minutter.

Tre minutter ble lagt til.

Vaulen hadde noen gedigne sjanser. Blant annet ble Torbjørn Ankerheims skudd gitt retur på ut i feltet, men ingen oransje klarte å krige seg frem i kaoset.

Hadde dette vært en amerikansk film ville nok Thomas Idsøs frispark fra 18 meter ha gått inn, men forsøket gikk over målet.

Like etter hadde Tom Arne Bø Pedersen også en heading mot mål som ble reddet.

Det endte 4-4. Vaulen var nok mest misfornøyd med det, man hadde kvaliteten i spillet, men var ikke skarpe nok foran kassen. Samtidig som Lyes yngre spillere hadde mer fart i avgjørende situasjoner.

Underholdningen var det iallefall ikke noe å si på for de omlag 35 tilskuerne som hadde møtt opp for å se de aldrende stjernene.

Vaulen (4–3–3): Jack Aguera
– Øyvind Steinsbø, Bendik Aarstad, Anders Idsø, Stian Lima – Chris Dodds, Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje – Nils Ivar Arefjord, Espen Knudsen, Michael Sivertsen.

JACKS BOTHJØRNE
Same same... men annerledes.

Det er en annen slags pandemi som dommeren har blitt smittet av denne sesongen. Etter så lang tid har de triggerfingrer dermed 200 kr å forlange fra spillerene etter kamp.

VAR har reddet Magnus Kartevold, som fikk en lapp fra mandags feilstraffe. Jean skal ikke få samme behandling etter at videodommeren oppe i klubbhuset sa ingen «Clear and obivous error»

Tvillinger Idsø fikk også pass, fordi botmester kunne ikke fortelle hvem som var hvem.

Genial ide kom fra Lars Petter Grønvigh. Folk som ikke har fått noen bot i løpet av sesongen må betale gjennomsnittet av hva de andre spillerne fikk

OPPBYGGING TIL KAMP

Voldsom ringerunde for å få til en tropp denne gangen. Derfor en meget aldrende tropp med snittalder på 35,94 år!

Vi legger merke til store historiske navn som 2xIdsø, Eivind Staurland, Stian Lima, Tom Arne Bø Pedersen, Jarle Eike. Sekstetten har til sammen 1754 A-kamper. Dette kan bli siste gangen vi får se disse samlet på en elleverbane, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid.

Det er en del om og hvis her. Bendik Aarstad har slitt med en vond hamstring og vil ha en "late fitness test". Tom Arne Bø Pedersen kunne ikke stille før ved avspark og starter på benken. Gjelsten og Bjøkne møter til andre omgang.

Simon Sakkestad, Christian Gramstad, Magnus Kartevold, Eirik Haglund, Alexander Nilsen Surdal, Mads Isaksen, Øyvind Vollen, Morten Fløtre Solheim, Øystein Winsnes, Espen Tore Refvik, Audrius Mirauskas og Eivind Ankerheim har alle meldt inn forfall.

Lye IL skal ned fra høyfjellet når de møter Vaulen B. Lyefjell holder til seks kilometer øst for kommunesenteret Bryne. Lye IL ble stifta i 1983, men er en klubb Vaulen vel aldri før har møtt på seniornivå? A-laget holder til i 6. divisjon.

Lye rykket opp fra 7. divisjon i 2014 og har holdt seg i 6. divisjon siden. I 2019 endte dem på 5. plass i 6. divisjon og Håvard Rosseland Johansen ble toppscorer med 21 mål på 16 kamper! Vaulen B holder til i samme divisjon slik at det ikke blir noen straffer i forkant av kampen.

LEGENDENE
Anders Idsø innehar andreplass på adelskalenderen med 464 A-kamper. Tredjeplass på Målkongen med 138 mål fra midtbanen! Vant spillerbørsen i Aftenbladet en gang.
Landskamper i strandfotball og har der møtt Eric Cantona.

Thomas Idsø
er tvillingbror til Anders. 8. plass på adelskalenderen med 351 kamper selv om han var en sesong i Vidar og stod over to sesonger med kneskade. 6. plass på "Målkongen" med 98 mål. Vant spillerbørsen til Aftenbladet to ganger.

Stian Lima
279 kamper for A-laget. Hoppet over juniorfotballen da han var stortalent i håndball. Comeback i fotballen via syverfotball, spilte back for A-laget fra 2002 til 2017.

Jarle Eike
264 kamper for A-laget mellom 1996 og 2019 selv om han var konstant skadd! Sofistikert midtbanespiller som også var A-lagstrener i to år. Nå spillende trener for B-laget.

Eivind Staurland
fikk 199 A-kamper fra 2004 til 2012 som stopper og midtbane, har siden holdt det gående på C-laget. Startet i Årdal som keeper og Bryne ville hente han etter at han var en levende vegg mot dem i Rogalandscupen.

Tom Arne Bø Pedersen fikk 196 A-kamper, selv om la opp for første gang som 24-åring. Fantastisk keeper som drev Viking til vanvidd da "lille Vaulen" nesten slo dem ut i NM 2005.

Vi må heller ikke glemme Sondre Bjøkne når vi snakker om legender fra lokalfotballen. Sodda har rekorden i antall A-kamper for Hundvåg! Bor nå på Vaulen.