VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

GJORDE DET UNØDIG SPENNENDE

(24.05.22) Vaulen med fem av fem seire i serieinnledningen, men i kveld var det i ferd med å glippe. På stillingen 3-0 og mot ti mann luller man seg selv i søvn. Storhaug får blod på tann og gir alt i duellene, mens Vaulen sliter med å heve seg igjen. 3-0 blir til 3-2 og en voldsomt nervøs slutt før Håvard Nygård sikrer det hele med 4-2 på overtid!

Kampfakta her!

STORHAUG 2–4
VAULEN B

31 min
Alexander Nilsen Surdal

50 min
Jan Philip Beto Aartun

52 min
Jan Philip Beto Aartun (Aarstad)
Christopher Holtan Tysland
71 min

Brim Simen Eskeland
77 min

94 min
Håvard Nygård

24.05
Serie
Midjord
Tilskuere: 15 Dommer: Bjarte Finnesand (Mastra)

87. Andreas Svensen

Avdelingsvinneren i denne divisjonen rykker opp, men skal Vaulen rykke opp må også A-laget gjøre det samme i divisjonen over. Detaljer om opprykk finner du hos kretsen her!
Vaulen B hadde en del forfall mot Hjelmeland sist. Her er Alexander Nilsen Surdal, Magnus Kartevold, Øyvind Vollen, Mads Isaksen og Jack Aguera tilbake. Ut går Krister Vistnes, Morten Nygård (syk), Mathias Strunck Gundersen, Sondre Bjøkne og Espen Knudsen.

Vaulen B (3–4–12): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Eirik Moen – Eirik Reiestad, Bendik Aarstad, John Petter Gilje, John Herman Ås – Jan Philip Beto Aartun – Michael Sivertsen, Alexander Nilsen Surdal.

Første omgang
EUREKA-banen på Midjord var både nedslitt og liten. Her skal det legges nytt dekke i sommer og det skjønner vi godt da teppet minnet oss om gamle Hinna stadion for en 15 år siden.

Allerede etter tre minutter lå ballen i mål, men dommeren hadde allerede blåst av da Bendik Aarstad heaadet inn Magnus Kartevolds frispark. Uten at vi forstod hvorfor.

Storhaug i rødt og Vaulen i oransj. Etter fem minutter så dommeren at likheten ble for stor og Vaulen måtte ta på seg gule vester.

Den trange banen ga en tett og fysisk kamp hvor forhåndsfavoritten Vaulen slet med å få ut noen effekt av sitt vingbackspill.

Jan Philip Beto Aartun hadde riktignok et skudd like utenfor etter kvarteret, mens John Petter Gilje var nær ved å skru inn fra flagget da man fikk to kjappe cornere.

Storhaugs beste sjanse var et skudd nede i kroken som Jack Aguera fikk gitt til corner.

Etter 28 minutter kastet faktisk Storhaug-stopperen ballen i tverrliggeren og ut! Det spørs om alle dommmerne hadde tillatt de innkastene. Like etter var vertene også nære ved å skli inn et frispark.

Så etter 31 minutter tok Vaulen ledelsen. Alexander Nilsen Surdal mottok ballen feilvendt på 15 meter, han vendte flott og skjøt nede til venstre.

Mer rot fulgte før det klaffet på en presis overgang for Storhaug etter 41 minutter. Her vartet Jack Aguera opp med en beinparade. Simon Sakkestad fikk så tilsnakk da han lagde frispark på 18 meter, frisparket ble blåst over.

Knappe minuttet ble lagt til før man gikk til pause etter en hendelsesfattig omgang preget av mye fysisk fotball.

Andre omgang

I pausen satte man inn to spisser i Håvard Nygård og Morten Fløtre Solheim. John Herman Ås og Michael Sivertsen gikk av. Nå gikk Alexander Nilsen Surdal ned som 10'er, mens JP Aartun ble venstrekant.

Starten på andre omgangen var langt mer underholdende. Først fanget Jack Aguera egen retur etter forsøk fra venstre. Så var Vaulen frempå da Håvard Nygård låret over fra åtte meter på Aartuns kross fra venstre. Eirik Reiestad var så nær ved å finne Morten Fløtre Solheim i boks, men keeperen nådde frem først.

Storhaug virket slitne på dette tidspunktet og det var total dominans.

Man fikk betaling for overtaket etter 50 minutter. Da Jan Philip Beto Aartun mottok ballen ute på venstre. Fra 22 meter avleverte han et flott skudd som gikk inn korthjørnet til 0-2.

To minutter senere stod det 0-3. Et langt innkast fra Magnus Kartevold gikk tilbake til samme mann. Han løftet inn i boks og ballen ble stusset videre av Bendik Aarstad. Kula spratt noe heldig helt igjennom til JP Aartun som på andre stolpe satte inn 0-3!

Dermed er JP Aartun ny toppscorer for B-laget med fem mål på seks kamper!

Dennis Ruud Olsen fikk så direkte rødt kort etter 56 minutter, da han fikk ut alt sinnet i en takling på John Petter Gilje.

John Petter Gilje kunne ikke fortsette etter den smellom og Aleksander Berge erstattet han.

Alt lå til rette for at Vaulen skulle dra i fra, men isteden ble man passive og fornøyde. Storhaug vant duellene og fikk blod på tann.

Etter timen var Jack Aguera våken og stormet ut som sweeper da han taklet en rød som var på vei alene gjennom.

Morten Fløtre Solheim stormet så i fra sentralt og ble felt som siste mann. Dommeren må ha prøvd å være grei, for han ga bare gult kort til synderen Aksel Hoff.

Der skulle Vaulen ha vært elleve mot ni!

Stopper Øyvind Vollen gjorde comeback etter ribbeinsbrudd da han erstattet Simon Sakkestad etter 69 minutter.

Storhaug hadde så svære sjanser før dem reduserte med et velplassert skudd i krysset fra over 20 meter.

Vaulen fikk så et frispark hvor Bendik Aarstad kom nær før Alexander Nilsen Surdal ble nektet av keeper.

Håvard Nygård og Bendik Aarstad hadde nye skuddforsøk på målet uten at det ble farlig.

Så var Storhaug særs nære. Eirik Moen reddet på strek. Aguera reddet og ballen var også innom stolpen etter 76 minutter.

Mads Isaksen gjorde årsdebut etter 76 minutter da han kom inn for Eirik Reiestad.

Så var det kamp igjen da Storhaug scoret 2-3 på en flott kontring hvor Brim Simen Eskeland var sist på ballen etter 77 minutter.

Et vristskudd fra Alexander Nilsen Surdal gikk over etter 80 minutter. Like etter prøvde Vaulen å roe ned spillet da man virkelig var shaky.

Storhaug hadde muligheten igjen etter 84 minutter da Vaulen headet like over eget mål. Den påfølgende corneren ble stupheadet ut til ny corner av Alexander Nilsen Surdal, men dommeren blåste utspill fra mål!

En liggende Alexander Nilsen Surdal blokket så et skudd i egen boks. Der ville Storhaug ha straffe for hands av Surdal uten at vi så det fra vår vinkel.

Storhaug pushet på og hadde et par nye cornere.

Vaulen var på ferde igjen etter 87 minutter da Mads Isaksen la 45 til JP Aartun, men hans forsøk på å tråkle seg forbi tre mann i boks lyktes ikke.

Storhaug fikk så stå og heade fritt på et frispark. Heldigvis gikk ballen over, men hvor var Vaulen der?

Et skudd var så på vei inn i målet da Eirik Moen på nytt fikk blokkert. Den påfølgende corneren etter 90 minutter ble headet utenfor.

Tre nervepirrende minutt ble lagt til.

Aleksander Berge fikk så gult kort etter 91 minutter for å ha skutt etter at dommeren hadde blåst. Fair enough det, selv om linja ikke var lik for Morten Fløtre Solheim tidligere i omgangen.

Christopher Holtan Tysland fikk så gult kort for behandlingen av Håvard Nygård etter 93 minutter.

Så fire minutter på overtid satte Vaulen spikeren i kista. Håvard Nygård dro seg gjennom og viste velsmurte hofter. Han fintet en gang til før han fyrte av. Ballen gikk i nota og 4-2 til Vaulen!

Etter 94:20 blåste dommeren av kampen. Dermed står B-laget ennå med en 100%-rekord, men i dag holdt det hardt. Etter timen var rett og slett årsverste.