MILJØLAGET VAULEN B

FRYKTELIG KVELD FOR FOTBALLEN

(23.08.22)
Kjappe bein er B-lagets nemesis. I kveld hang man rett og slett ikke med på hva 4. divisjonsrekruttene til Hinna holdt på med.

Vaulens klart bestemann var keepervikar Tom Arne Bø Pedersen som avverget enda styggere tap enn 4-1.

Hinna var nok giret før denne kampen og seieren har gitt dem seks poengs luke til Fiskå i det som høyst trolig er kampen om opprykk.

Det var Hinnas enorme fart på topp som virkelig ga Vaulens forsvar problemer i kveld. Dem kom stadig gjennom på frispillinger og Tom Arne Bø Pedersen reddet sjanse på sjanse.

Vaulen skapte lite, men når man først kom til sjanser var dem store. John Petter Gilje, Jørgen Helland og Hogne Heggheim var alle meget nære i første omgang.

Etter 0-2 til pause kom nådestøtet etter 65 minutter. Like før slutt økte Hinna til 4-0 før Torbjørn Ankerheim fikk et trøstemål på tampen da Simon Sakkestad headet et frispark tilbake foran mål.

Vaulens normalt gode midtbane klarte aldri å etablere noe her. John Petter Gilje var ikke 100% etter overtråkk, Eirik Moen hadde vært syk i flere dager, mens Bendik Aarstad hadde slitne bein etter å ha spilt A-kamp i går.

VAULEN B 1–4
HINNA B
Henrik Andre Aslaksen
5 min

Zenun Zenunovic
16 min
65 min
Thomas Strand Grude
89 min

92 min Torbjørn Ankerheim (Sakkestad)

23.08
Serie
Vaulenbanen
Tilskuere: 40 Dommer: Frode Kleppe (Tjensvoll)

–> 73 minutter

Hinna B var revansjesugne på å ta Vaulen B etter å ikke ha slått oss i serien siden 2010. Vaulen B vant jo 1-0 i fjor og 3-1 i vår.

Vaulen B (3–1–4–2): 10. Tom Arne Bø Pedersen – 25. Magnus Kartevold, 3. Simon Sakkestad, 69. Espen Knudsen – 22. Eirik Moen – 35. Håvard Nygård, 4. Bendik Aarstad, 6. John Petter Gilje, 28. Hogne Heggheim – 17. Alexander Nilsen Surdal, 41. Jørgen Helland. Innbyttere: 18. Eirik Haglund, 19. Michael Sivertsen, 21. Eivind Ankerheim, 22. Magnus Torgersen, 27. Aleksander Berge, 43. John Herman Ås, 64. Torbjørn Ankerheim. Trener: Jarle Eike.

Hinna (4231): 1. Simen Fosse Aa – 11. Kendal Nudem, 16. Ole Groven Bech, 23. Nicola Umed Cavalli, 41. Alexander Moen 22. Thomas Strand-Grude, 25. Sondre Søberg Risa 5. Simen Derås, 20. Henrik Andre Aslaksen, 28. Zenun Zenunovic 29. Adrian Gausel Bjerga. Innbyttere: 30. Dylan Dallas Gies, 8. Mikael Krohn Næsheim, 21. Daniel Aarstad, 27. Kristian Boganes. Trener: Sveinung Moen.

Første omgang

Allerede etter sekunder fikk man et varsko over hva som var i vente da Zenun Zenunovic kom seg løs i boksen og fikk fyrt av, keeper Tom Arne Bø Pedersen reddet til corner.

Etter fem minutter satt den for Hinna. Henrik Andre Aslaksen kom fri sentralt og løftet over keeper. Da hjalp det lite at enkelte mente det var offside.

Hinnas kjappe spisser satt Vaulen virkelig på prøve her og dem skapte sjanse på sjanse. Etter 14 minutter hadde Simen Derås et flott medtak som sendte han alene mot keeper, men den duellen vant Bø Pedersen i Vaulen-buret.

Etter 16 minutter doblet hinna ved Zenun Zenunovic. Han løp rett og slett fra Vaulen-forsvaret.

Vaulens første relle sjanse kom etter 17 minutter da Alexander Nilsen Surdal spilte fri Jørgen Helland, men han ble nektet av keeper.

De lettbeinte Hinna-spillerne herjet utpå banen og Tom Arne Bø Pedersen holdt oss inne i kampen med en ny beinparade etter 20 minutter, mens et annet skudd gikk utenfor.

Vaulen måtte gjøre noe og svitsjet om posisjoner på Helland og Heggheim.

Et par Hinna-cornere fulgte før Vaulen kom til en gigasjanse. Jørgen Helland slo inn i feltet til Hogne Heggheim som avsluttet delikat opp mot hjørnet etter 33 minutter, men keeper Simen Fosse Aa leverte en fantastisk redning hvor han med fingertuppene utrolig nok klarte å tviste ballen rundt utsiden av krysset. Hogne stod bare igjen og lo av den utrolige redningen.

Opp mot pausen var Vaulen noe bedre med. Her kom man meget nær etter 39 minutter. Jørgen Helland la inn fra høyre til Alexander Nilsen Surdal som på fem meter hælet lekkert tilbake til John Petter Gilje. Fra åtte meter hadde han store rom å skyte i, men skjøt utenfor.

Tom Arne Bø Pedersen hadde en ny flott redning før han fikk hjelp av tverrliggeren på et skrått skudd etter 42 minutter. Simen Derås pådro seg like etter kampens eneste gule kort.

Simon Sakkestad hektet så sentralt i banen i farlig territorium. Heldigvis løftet Sondre Søberg Risa frisparket over.

Det ble ikke lagt til noe og man gikk til pause liggende under 2-0. Hinna var mye kvikkere både meg og uten ball. Vaulen startet meget svakt, men ble bedre etter noen justeringer. Man hadde jo tre svære sjanser, men det ville seg ikke.

Andre omgang

Hele benken ble sendt i oppvarming i pausen, men man nøyde seg med et bytte da en småskadd John Petter Gilje ga sin plass til Torbjørn Ankerheim.

Bendik Aarstad fant så Hogne Heggheim med en langball, men ballen rullet av låret hans på 16-meter etter 47 minutters spill. Like etter satte man et skudd like utenfor, det var vel Torbjørn Ankerheim?

Innbytter Mikael Krohn Næsheim dro seg så fri i feltet før han satte like utenfor etter 50 minutter. Like etter fortvilte Sondre Søberg Risa da han headet en innøvd corner utenfor.

Et skudd i steget ble så reddet av Tom Arne Bø Pedersen før dem fikk en corner. Knudsen og Aarstad fikk halvklarert corneren før Hinna fyrte utenfor.

Jørgen Helland kom så til en heading på et hurtig tatt frispark fra Simon Sakkestad. Ballen gikk vel via en rød og inn til keeper.

Så hadde Eirik Moen et flott legg fra venstre. Hogne Heggheim vet vi kan time godt med hodet, men headingen ble reddet av Fosse Aa etter 56 minutters spill.

Vaulen startet nå å bytte en del. Michael Sivertsen og Magnus Torgersen kom inn etter timen for Nygård og Sakkestad.

Så haglet det med skudd rundt Tom Arne Bø Pedersen som reddet flott tre ganger på kort tid.

Jørgen Helland var så nær ved å få styrt inn Kartevolds legg fra høyre. Isteden kontret Hinna inn 3-0 ved Zenun Zenunovic etter 65 minutter.

Nå var det nok bare snakk om å unngå fadese. Tom Arne Bø Pedersen leverte en ny god redning etter 66 minutter.

Så fulgte det en rekke bytter spredd utover noen minutter. Eirik Haglund og Eivind Ankerheim kom inn for Heggheim og Knudsen. Før John Herman Ås erstatet Eirik Moen. Et lite hopp til kampens 73. minutt da Aleksander Berge kom inn for Helland.

Det ble så dømt offside etter Daniel Aarstads innlegg i kampens 76 minutt. Den påfølgende nettkjenningen ble derfor underkjent.

Eirik Haglund sendte så avgårde en boksåpner. John Herman Ås fant Eivind Ankerheim foran målet, men avslutningen gikk via en rød og i høy bane oppå nettaket. Her ville Vaulen også ha corner.

Vaulen forsvarte seg godt etter 80 minutter. Først skar Magnus Torgersen av et farlig innlegg før Torbjørn Ankerheim fikk unna den påfølgende corneren.

Eivind Ankerheim ble slå spilt fri, men danset vekk fra ballen da han kom alene mot keeper etter 81 minutter.

Vaulengutten Daniel Aarstad spilte offensiv venstreback for Hinna. Etter 83 minutter testet han Tom Arne Bø Pedersen som reddet flott fra skrå vinkel.

Sondre Søberg Risa kom så til avslutning på klart hold etter en corner, men Tomme leverte en fantomredning!

Thomas Strand-Grude dunket så ballen oppunder nettaket til 4-0. Der kunne vår bestemann, Tom Arne Bø Pedersen, lite gjøre.

Samtidig kom Simon Sakkestad inn for Bendik Aarstad.

Aleksander Berge ble så sklidd inn i på siden av feltet. Michael Sivertsens frispark fra venstre gikk inn på andre stolpe hvor Simon Sakkestad headet tilbake foran mål. Der fightet Torbjørn Ankerheim inn trøstemålet 1-4 etter 92 minutter.

Dommeren blåste så av kampen og Vaulen gikk på sitt første tap i en offisiell kamp i 2022.

Forhåndsomtale
Loca lokalderby i kveld mellom serieleder Vaulen B og tabelltoer Hinna B. Trenerduell dette mellom Jarle Eike og Sveinung Moen, to spillere som aspirerte til Vikings A-lag på 90-tallet.

Vaulen har samlet en bra tropp, men det er et par spørsmålstegn. John Petter Gilje har slitt med et overtråkk siden Fiskå-kampen og må teste det an på oppvarmingen. Bendik Aarstad spilte 85 minutter for A-laget i går på midtbanen, så vi får se an hvor friske de beina er. Ellers har man fått inn et par jokere i A-lagsspillerne Hogne Heggheim og Jørgen Helland.

Keeper Jack Aguera sliter med ribbeina og etter å ha stått for A-laget i går må han ta vare på helsa. Veteranenen Tom Arne Bø Pedersen står dermed mellom stengene. Tomme har mye erfaring og er meget flink til å styre forsvaret så det går nok bra.

Hinna med et par tidligere vaulenspillere i troppen. Keeper Simen Fosse Aa stod for Vaulen U20 under korona, mens unge og lovende Daniel Aarstad allerede har fått sin A-lagsdebut for Hinna etter å ha gått gradene i Vaulen.

Hinna B har ikke slått Vaulen B siden 2010, så man har et brukbart tak på dem. Dem som venter på et ekte El Classico kan nok måtte vente noen år til. Forrige gang kretsen satte førstelagene opp mot hverandre i serien var i 2010.

Vaulen B ligger veldig godt an til å ta seriegullet og kvalifisere seg til KM, men opprykket er avhengig av at A-laget rykker opp. Da må MIL gå på en voldsom høstsprekk etter å ha vunnet alle sine kamper foreløpig.

Slår man Hinna B her vil plutselig Fiskå ha gode muligheter for å rykke opp.