<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

VANT KNOKKELKAMPEN

(23.05.24) Som alltid ble det en knokkelkamp av de sjeldne når Vaulen B tok turen til lille Eureka-banen for å møte Storhaug.

Vaulen vinner til slutt 3-2, betyr tre av tre seire for rekruttavdelingen denne uken.

Tette dueller over hele banen ga lite fint spill, men Vaulen var farlige når dem spilte tidlig i bakrommet.

Lagene fulgte hverandre tett og på 2-2 blir innbytter Michael Sivertsen matchvinner når han sklir inn Even Kvames innlegg.

Det siste halvannet minuttet ble faktisk spilt i tussmørket da det ikke er lov med flomlys etter 22:15 i tettbebygget strøk.

STORHAUG 2–3
VAULEN B

21 min
Mo Odai Al-Azaizi (Torgersen)
Robin Steinsbø
47 min

55 min
David Møller
57 min

82 min
Michael Sivertsen (Kvame)

23.05
Serie
EUREKA-banen Midjord
Tilskuere: 10 Dommer: MP Stoltenberg (Madla)

19. Eirik Haglund

En del spillere borte fra sentralrekka i dag, men Eirik Moen friskmeldte seg før kampstart samtidig som Simon Sakkestad tok plass på benken med en vond akilles. Mohammad Odai Al-Azaizi hadde også vondt i hodet, men startet.
Thomas Surdal Arnesen er på gang og venter å være med i neste runde.
B-laget har et lite keeperproblem (dem har ikke keeper) og har faktisk benyttet seg av fem ulike keepere på de fem første kampene, men her var Krister Vistnes klar igjen.

Vaulen B (3
–1–4–2): Krister Vistnes – Magnus Torgersen, Espen Knudsen, Stian Lima – Eirik Moen – Even Kvame, David Møller, Torbjørn Ankerheim, John Herman Ås – Mohammad Odai Al-Azaizi, Daniel Olsen.

Første omgang
B-laget har slitt borte mot Storhaug de to siste sesongene. 0-0 i fjor og en litt heldig 4-2 seier i 2022 da man kontret inn etter å ha mottat massivt press for 3-3.
Storhaug er ikke avsatt med de beste vilkårene oppe på Midjord og med avspark klokken 20:30 ville det ble sen kveld. Noen mørke tordenskyer truet også i det fjerne og det var en trygghet å ha et par tribuner i bakhånd.
Når man kom i gang med kampen var det Storhaug som startet best. Stensbø headet blant annet en corner i stolpen etter tre minutter.
Vaulens første tilløp kom etter seks minutter da Even Kvame var nær ved å få kranglet inn et langt kast fra Daniel Olsen.
Så en flott TV-redning av Krister Vistnes på et skudd fra distanse etter 13 minutter.
Vaulens spiss Odai var nær ved å komme forbi keeper etter 14 minutter.
Igjen ble Mohammad Odai Al-Azaizi spilt fri etter 20 minutter, men keeper reddet til corner. Magnus Torgersen slo en perfekt serve fra venstre. I et høyt svev kom Odai flyvende inn og stanget inn 0-1 oppunder nettaket.
Odai var den store beholdningen fremover med sin voldsomme kraft og fart. Etter 24 minutter ble et skudd fra han reddet til corner, her stod både Moen og Kvame og ropte på at dem ville ha ballen i bedre vinkler. Den påfølgende corneren fra høyre signert John Herman Ås gikk over på andre stolpe hvor Espen Knudsen headet like over krysset.
Storhaug sklei så til på en krosser i boks, men Krister Vistnes reddet.
Even Kvame fikk seg så en smell og måtte ha behandling før han kom seg på beina igjen etter 32 minutter.
Så et skummelt brudd av Vaulen hvor forsøket fra Odai ble reddet. Igjen stod det lagkamerater som ville ha ball da David Møller var helt ledig. Angrepet var ikke over og Even Kvame skjøt i stanga på restene. Ballen havnet hos Odai som knallet inn ballen, men det ble blåst av for en tvilsom offside.
Odai hadde så et skudd etter 37 minutter som ble reddet.
Uten linjemenn er det bingo med offsideavgjørelser og Vaulen var heldige etter 42 minutter da dommeren blåste av en stor sjanse i mot oss.
Tre minutter ble lagt til. Det hadde vært mye tut og kjør og ingen spesiell vakker kamp for øyet med masse dueller og spill som ble brutt av.

Andre omgang

Spillerne stod klare for å starte andre omgang, men dommeren hadde gått i garderoben slik at det varte og rakk. Nå startet det også å hølje ned og flere Storhaug-spillere tok plass under tribunen i påvente av dommeren.
Da man endelig kom i gang var det klart at man hadde gjort et bytte. Stopper Simon Sakkestad kom inn for Ås, det betød Knudsen frem som spiss og Olsen ned i kantrollen til Ås.
En forferdelig start på omgangen for Vaulen. Robin Steinsbø stormet ned på venstre og trillet ballen litt enkelt inn ved bortre stolpe.
Even Kvame riflet så avgårde et skudd som strøk nettveggen etter 53 minutter.
Litt mot spillets gang kom Vaulen fremover på venstre. Ballen falt til David Møller til venstre i boks, som knallet avgårde et tungt skudd oppunder nettaket til 1-2 etter 55 minutter.
Storhaug svarte med en gang. Et corner inn i boks fant Robin Stensbø som kanksje var litt heldig da avslutningen hans gikk gjennom en overbefolket boks og inn via treverket?
Etter dette var Storhaug nærmest å ta ledelsen. Simon Sakkestad hadde blant annet en viktig blokkering etter timen.
Espen Knudsen slet med lysken og ville av, inn kom Michael Sivertsen.
Offside-bingoen gikk så i disfavør Odai etter 64 minutter.
Det var mange tøffe dueller og klaging og syting til dommeren over dette. Etter 70 minutter fikk dommeren nok. Han flekket først opp et gult kort til trener Jarle Eike før han ga det til Espen Knudsen. Det gule til Eike ble visst strøket da det nok var Knudsen som hadde vært mest høylytt.
Fredrik Strand kom inn på backen for Lima etter 70 minutter.
Nytt bytte fulgte like etter da Patrick Osei kom inn for Møller, det betød at Kvame trakk inn som indreløper.
Storhaug nærmet seg her og headet over etter 73 minutter før Odai fyrte utenfor på en stor kontring like etter.
Et langt frispark fra Simom Sakkestad inn i boks fant Patrick Osei som fikk headet, keeperen slo vel ballen via stolpen og ut?
Odai var fri igjen. Det første forsøket ble reddet før han skjøt returen utenfor. Igjen var standarden at det lagkamerater som klagde på at de ville ha ballen.
Motsatt bendet Storhaug et skudd like over krysset etter 77 minutter.
Vaulen var avsluttet bedre nå og vi ante at noe var i anmarsj.
Even Kvame slo et flatt innlegg fra venstre etter 82 minutter som Michael Sivertsen sklei inn sentralt til 2-3!
Mads Isaksen kom inn for Kvame etter 84 minutter og kom nær med en gang da han fikk skutt i steget og keeper reddet.
Så svære sjanser for Vaulen først ved Odai før Isaksens skudd vel ble blokkert av "lagkamerat" Sivertsen etter 87 minutter.
Storhaug gikk for det nå og la om til tre mann bak.
Simon Sakkestad slapp med skrekken etter å ha rotet bort ballen som siste mann etter 89 minutter. Riktignok endte det i to påfølgende cornere, men disse fikk man headet bort.
Noah Kellerhals kom inn for Odai etter 90 minutter.
En kynisk Patrick Osei løp i veien for et tidlig kast og fikk gult kort etter 92 minutter.
Så nøyaktig 22:15 gikk flomlyset av. Nå var råd dyre. Dommeren sa han hadde halvannet minutt igjen. Man var faktisk inne på å spille resten en annen dag, men dommer og lagene ble enige om å avslutte i tussmørket.
Ingen kamp for de mørkredde dette og da dommeren blåste av seks minutter på overtid var det Vaulen som kunne juble for å ha inntatt andreplassen.