<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

ETT POENG UNNA GULLET

(22.09.22) B-laget har aldri vært nærmere å ta et seriegull siden toerlag ble introdusert i normalt seriespill i 1997.

Kveldens relativt overbevisende 4-2 seier borte mot Pol betyr at vil sikre gullet ved å ta ett poeng på sine to gjenstående kamper.

Det hadde vært kjekt å ha avgjort det på hjemmebane lørdag 1. oktober klokken 13:00 når B-laget tar i mot Suldal. Går det ikke der blir det virkelig kniven på strupen borte mot Brodd 2 den påfølgende lørdagen.

Gullet kan også bli servert om Hinna avgir poeng på lørdag borte mot Suldal.

Alt dette gullsnakket vil nok ikke en febersyk trener Jarle Eike høre noe om, selv om enkelte vil påstå det var gullfeber han hadde pådratt seg.

Det var to skjerpede lag som møttes på Stemmen torsdag kveld. Pol på sin side skulle kjempe knallhardt for å beholde plassen i 6. divisjon.

Vaulen fikk derimot en pangstart og ledet 2-0 allerede etter kvarteret. Først headet Audrius Mirauskas Nygårds legg i stolpen før Alexander Nilsen Surdal tappet ballen over streken. Så slo Audrius Mirauskas kort til John Petter Gilje på venstresiden av boksen, det var vel et innlegg, men ballen føyk knallhardt inn i lengste.

Per Skimmeland skapte kontakt etter halvtimen da han satte vakkert fra 16 meter.

Det tidligere vaulentalentet Ole Lorentzen var så uheldig da han sklei og handset i egen boks. Alexander Nilsen Surdal satte inn straffen like før timen.

John Petter Gilje satte inn nådestøtet med et lekkert skudd fra returrommet til 4-1 etter 74 minutter.

I overtiden rotet man det til bak og Pol fikk et trøstemål.

Bilder fra kampen her! Kampfakta her!

POL 2–4
VAULEN B

5 min
Alexander Nilsen Surdal (Mirauskas)

15 min John Petter Gilje (Mirauskas)
Per Skimmeland
30 min

59 min Alexander Nilsen Surdal (straffe)

74 min John Petter Gilje
Erik Stråtveit
92 min

41. Atle Kristiansen

Magnus Torgersen er ute med skade. Jack Aguera er tilbake etter sykdom. Stian Lima ble forespurt, men var på reisefot. Forfall også fra David Møller, John Herman Ås og en syk Eivind Ankerheim.

Pol har en rekke tidligere vaulenspillere i troppen. Espen Breivik, Ole Johannes Lorentzen, Bjørn Sebastian Lorentzen, Erik Stråtveit og Eivind Bøe har alle vært innom Vaulen på ulike stadier i karrieren.

Vaulen B (3–412): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Espen Knudsen – Eirik Moen, Bendik Aarstad, Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje – Audrius Mirauskas – Håvard Nygård, Alexander Nilsen Surdal.

Første omgang

Pol kom best i gang i sidelengs regn og Bjørn Lorentzen hadde en avslutning utenfor tidlig.

Så tok Vaulen ledelsen etter fem minutter da Håvard Nygård løftet over mot venstre i boks. Fra nærmest død vinkel headet Audrius Mirauskas i motsatt stolpe. Ballen trillet på langs av streken før Alexander Nilsen Surdal fikk tappet ballen over streken.

Her kreditterte vi først målet til Mirauskas på twitter, men dommeren skal ha gitt medhold i at det var Nilsen Surdal som var sist i ballen før den gikk over streken.

Kampen bølget frem og tilbake. Vaulen spilte offensiv fotball, mens Pol "jukset" litt og tok store sjanser. Etter kvarteret stod det 2-0 til Vaulen. Audrius Mirauskas slo en kort ball til John Petter Gilje i korridoren. Fra siden av boksen på høyde med femmeteren var det vel et innlegg man prøvde på, men ballen føyk inn i lengste kryss.

Pols Erik Stråtveit ville ikke være dårligere og slo inn fra siden også han, ballen spratt på oppsiden av tverrligger etter 19 minutter.

Nye sjanser fulgte for de oransje. John Petter Gilje hadde et frispark like over før Audrius Mirauskas fikk sitt forsøk blokkert etter frispilling av Nygård.

Pol kom så på en fet overgang etter 26 minutter, men det stoppet heldigvis noe opp. Dem kom allikevel til et skudd som keeper Jack AGuera reddet til corner etter 26 minutter.

Torbjørn Ankerheim var også frempå for Vaulen, mens hans skudd trillet inn til keeper.

Pol skapte ny spenning i kampen etter halvtimen da Per Skimmeland viste store kvaliteter da han fikk skutt etter rask beinføring på 16-meteren. Lekkert satt av nysigneringen fra Bremnes.

Torbjørn Ankerheim var flink å komme på løp fra dypet og skuddet hans fra returrommet ble gitt til corner. John Petter Gilje fant en fri Bendik Aarstad på serven, men han bredsidet like utenfor på en gedigen sjanse etter 33 minutter.

John Petter Gilje stakk så fri Alexander Nilsen Surdal som kom helt alene gjennom, men en god keeper nektet han med en flott beinparade.

Vaulen ville så ha offside på et skudd hvor Jack Aguera vartet opp med en fantastisk redning.

Pol rystet Vaulen noe her og John Petter Gilje reddet blant annet et corner på strek etter 37 minutter.

Espen Breivik kom så til en dobbelsjanse på en kontring etter at Vaulen blottla seg på corner. Igjen var det Aguera som stod i veien med to flotte redninger etter 42 minutter.

Dommeren la ikke til mer enn sekunder før man gikk i garderoben.

Andre omgang

Stopper Magnus Kartevold kastet inn håndkleet i pausen og ble erstattet av spissen Michael Sivertsen. Det betød en omrokkering hvor Mirauskas og Moen gikk et hakk ned hver.

Gylden mulighet for Vaulen tidlig da Håvard Nygård slo flatt inn til Michael Sivertsen i boks, men keeper fikk kastet seg inn i beina hans.

Bjørn Lorentzen fikk gult kort etter å ha felt lynhurtige Nygård etter 51 minutter. Knudsen løftet inn frisparket, men Mirauskas ble blåst av for angrep på keeper.

Michael Sivertsen var tent for oppgaven og vant ballen høyt tilbake med en susende takling. Man fikk lagt inn til Torbjørn Ankerheim som curlet ballen tilside for både keeper og målet.

Håvard Nygård fikk gult kort i kampens 57. minutt.

Ole Lorentzen var noe uheldig da han sklei på egen 16-meter og handset. Dommeren dømte straffespark som Alexander Nilsen Surdal satte trygt nede til siden.

Matias Kvernenes burde ha scoret for Pol etter 64 minutter, men fra seks meter skjøt han over.

Nytt gult kort til Vaulen etter 67 minutter, denne gangen til Torbjørn Ankerheim.

Pol skal ha for at dem ga alt i denne meget viktige kampen for dem og her måtte det tøyes for krampe.

Vaulen startet så å bytte en del. Morten Fløtre Solheim erstattet Ankerheim tjue minutter før slutt.
Fløtrepus kom fri med en gang, men det ble blåst offside mot han etter at Gilje slo en delikat pasning på fot mellom ørten spillere. Her var Vaulenbenken meget uenige og det var nærmest bjeffing å høre.

Så kom nådestøtet. Michael Sivertsen la inn på første hvor Morten Fløtre Solheim møtte. Sivertsen taklet så det luktet svidd på nedfallsfrukten og ballen havnet i returrommet til John Petter Gilje som med en presis fot plasserte lekker inn 4-1 etter 74 minutter.

Morten Fløtre Solheim fant så Håvard Nygård i boks, han burde ha økt fra kort hold, men igjen var keeper Truls Fjogstad i veien for Vaulens store sjanser.

Det var det siste Nygård gjorde da Eirik Haglund kom inn for han etter 78 minutter.

Markus Espevik Larsen fikk gult kort etter 79 minutter da han stemplet Alexander Nilsen Surdal.

En høy ball dalte så ned i boksen. Perfekt foran Eirik Haglund som prøvde å dra til på direkten. Hadde han truffet der hadde det blitt en kjempegoal, isteden ble det en nestenpasning til Sivertsen.

Dobbelbytte fulgte da Øyvind Vollen og Aleksander Berge kom inn for Knudsen og Gilje etter 82 minutter. For en luksus å ha slike spillere på benken for et B-lag!

Nytt dobbelbytte like etter da Atle Kristiansen og Mads Isaksen kom inn, denne gangen var det Mirauskas og Surdal som viket plassen.

To minutter på overtid glapp det for Vaulen i de bakre ledd. Pols Erik Stråtveit takket og bukket og ga 2-4. Eller 3-4 som en lettere panisk Eirik Haglund trodde det var i sin ammetåke...

Simon Sakkestad headet så et frispark over etter 95 minutter. Vaulenbenken lurte nå hvor mye egentlig dommeren hadde lagt til. De tre minuttene som ble lagt til ble nemlig nærmere åtte da dommeren hadde kimsa.

Vel det hadde ikke så mye å si for man vant komfortabelt 4-2 og kan nå ta gullet med ett poeng til på de to siste kampene.