VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

MÅLENE HAGLET INN

(22.08.23) B-laget vant tirsdag 6-3 over Riska, dermed revansjerte man 5-3 tapet mot Riska fra i vår. Altså sytten mål i årets luftlinjederbyer.

Normalt er man gjerrige i starten av kamper, men her var det scoret fem mål etter 17 minutter, da ledet Vaulen 3-2!

Så spiller man faktisk den doble tiden av det igjen før det kommer en ny goal da Riska setter 3-3 etter 52 minutter.

Benkene blir avgjørende for at Vaulen på slutten tar kraftig over. De oransje kan sette innpå gode folk, mens Riska har pådratt seg mange skader og var fåtallige på benken fra start.

Spissduoen Mirauskas og Belaska setter inn nådestøtene og da vi rusler fornøyde hjem hører vi et voldsomt seiersrop fra garderoben.

Kampfakta her!

Twitter/X-oppdateringer her!

VAULEN B 6–3
RISKA 2
Amund Belaska (Polland Vik)
1 min

8 min Stig Morten Kristoffersen

9 min Thomas Johansen
Audrius Mirauskas (Fløtre Solheim)
14 min
Morten Fløtre Solheim (Belaska)
17 min

52 min Atle Soma
Audrius Mirauskas (Polland Vik)
73 min
76 min
Amund Belaska (Sakkestad)
87 min

19. Michael Sivertsen

Skolen har startet og bedre spillertilfang for B-laget denne gangen, men man fikk med en håndfull spillere fra A-troppen også denne gangen.
Espen Knudsen er i faresonen for B-laget med tre gule kort.
John Herman Ås jobber kveldsskift denne uka og har meldt pass.

Vaulen B (4
–3–3): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Simon Sakkestad, Espen Knudsen, Stian Lima – Sigurd Årthun, Eirik Moen, Anders Polland Vik – Morten Fløtre Solheim, Amund Belaska, Audrius Mirauskas.

Første omgang

B-laget synes å ha lagt om fra tre til fire bak de par siste kampene. Her mønstret man i en 4-3-3 ikke ulikt A-laget.
Man hadde internt blitt enige om å flytte frem avsparket med fem minutter. Etter at kaptein Simon Sakkestad vant stein, saks, papir kom man seg i gang.
Vaulen gikk rett i angrep og vant en corner fra venstre. Anders Polland Vik slo en kort corner til Eirik Moen og fikk ballen tilbake på hjørnet av boks, her løftet han elegant inn i boks til Amund Belaska som vant hodeduellen på fem meter. Keeper fikk fingertuppene på kula, men ballen fant nettmaskene til 1-0 rett før minuttet.
Etter seks minutter ville hjemmelaget ha straffespark da et innlegg gikk i hånda på en gul, men dommer Enok Aspelund lot forseelsen passere.
Riska flyttet opp mange folk på et langt kast fra venstre etter åtte minutter. Etter flere dueller endte ballen til slutt ute på 20 meter hvor Stig Morten Kristoffersen sendte avgårde et utakbart skudd på hel volley som gikk inn borte ved stolpen.
Snuperasjonen tok bare minuttet for Thomas Johansen møtte et legg fra venstre ved å løpe ballen inn med hodet før han kolliderte med keeper Jack Aguera. Her ville Vaulen ha offside uten at vi så det fra vår vinkel.
Amund Belaska ble så tatt ned i stor fart etter 13 minutter. Ballen gikk videre til Morten Fløtre Solheim som hadde klar bane, men da blåste dommeren for frisparket.
Det skulle allikevel bli mål like etter. Frisparket ble klarert ut til høyre hvor Eirik Moen løp opp ballen. Han løftet flott inn i kanalen hvor Morten Fløtre Solheim var presset, men Audrius Mirauskas kom på "ytter'n" og klinket inn 2-2 etter 14 minutter.
Det var vidåpent her. Riska hadde hatt ytterligere to store sjanser vi ikke rakk å få notert på twitter mellom alle målene.
Så 3-2 etter 17 minutter. Det var en nydelig pasning fra Amund Belaska ute på venstre som fant Morten Fløtre Solheim, han satte kaldt ballen under en utrusende keeper.
Audrius Mirauskas har vært i storform etter ferien og fightet bra ved å vinne med seg ballen høyt på høyresiden etter 21 minutter. Han slo over på motsatt, hvor Morten Fløtre Solheim fikk et urent treff på et volleyforsøk. Faktik så spant ballen bort fra målet og ut til kast!
Det fortsatte med sjanser begge veier. Thomas Johansen hadde et skudd som ble holdt av Aguera, mens ingen var på da Polland Vik sveipet inn et frispark fra hjørnet av boksen.
Morten Fløtre Solheim hjalp så til defensivt hvor han etter en duell landet med all kraft ned på kneet. Det ble stopp i spillet og det ble sagt at Morten hadde låst kneet.
Synd for Morten som hadde virket sharpere på lenge etter å ha trent med A-laget den siste tiden. Vi ønsker god bedring!
Erik Vogel erstattet Fløtre Solheim i kampens 29. minutt.
Så et flatt legg fra Amund Belaska. Han slo inn fra venstre og på første stolpe var Audrius Mirauskas nær å få fluktet ballen inn, men Riska vartet opp med redning på strek etter halvtimen.
Riska jukset mye og det var store rom å slå i. Simon Sakkestad så dette og slo langt til Amund Belaska som stormet mot keeper, men Riskas sisteskanse kom vinnende ut av duellen etter 33 minutter.
Riska fikk så en gratissjanse da et løst tilbakespill ble fanget opp av Atle Soma etter 37 minutter. Jack Aguera var "Should I stay, or should I go now?". Han valgte å stå og fikk forstyrret nok til at Soma kom for langt ut mot siden da han passerte og det endte faktisk med utspill fra mål.
Erik Vogel fikk så en dobbelsjanse på Eirik Moens legg i boks. Hans forsøk kom fra kort hold, men keeper reddet da Vogel ikke fant veien inn i buret etter 39 minutter.
Mer slurv av Vaulen da en ny løs ball ble løpt opp. Jack Aguera reddet, men måtte gi en ekkel retur før man slapp med skrekken etter 41 minutter.
Ny smell for Vaulen da Audrius Mirauskas sklei inn på asfalten med hofta først, men tøffingen ristet det av seg.
Riska var så nær ved å sette inn en corner på første etter 44 minutter. Det endte med ny corner som Soma headet utenfor etter 44 minutter.
Amund Belaska fikk så lagt ballen til rette i boks. Spissen fikk fyrt av, men forsøket som kom litt for sentrert ble slått over av keeper etter 45 minutter.
Audrius Mirauskas headet den påfølgende corneren tilside.
Usken Nevestveits forsøk ble så avverget på strek da Riska-spillerne stod i kø på flere bølger etter en corner to minutter inne i overtiden.
Så tre minutter på overtid fant Mirauskas midtbanespiller Eirik Moen i boksen. Han bredsidet med venstra, men stolpe og ut for Moen.
Like etter ble det blåst for pause. En særs underholdende omgang. Riska jukset mye, mens Vaulen ikke alltid virket like konsentrerte. Det borget for mer mål for de oppmøtte.

Andre omgang

Strandguttene gjorde ingen nye bytter i pausen.
Tidlig i omgangen kunne Riska ha kontret inn en corner da Vaulen var blottlagt. Så tok et skudd via fjeset til Stian Lima. Ballen svirvlet like utenfor stolpen etter 52 minutter.
Etter et langt press fikk Riska uttelling. Et hardt legg inn i boks fra høyre fant Atle Soma som var nådeløs og smekket inn 3-3.
Riska var i flyten og fortsatte kjøret.
Sigurd Årthun skulle så rette opp egen feil og kastet seg inn i en takling, han traff ballen perfekt, men dommeren mente det var noe voldsomt og ga det gule kortet etter 56 minutter.
Vaulen slet rett og slett med fysikken til det rutinerte Riska-laget og vendte mye rumpa til i dueller.
Erik Vogel slo så flatt opp på Amund Belaska, men markkryperen gikk inn til keeper.
Riska fikk så en gylden sjanse blåst av for offside etter timen uten at dem nødvendigvis var enige i den.
Amund Belaska var så nær ved å få løpt inn en goal, men måtte nøye seg med corner etter 62 minutter.
Så byttet Vaulen innpå mer fysikk da Torbjørn Ankerheim og David Møller kom inn etter 64 minutter. Ut gikk Årthun og Knudsen, sistnevnte syntes å ha pådratt seg en strekk.
Vaulen frempå like etter da keeper måtte gi retur på Mirauskas tunge skudd før Ankerheim blåste returen over.
Nå var det bedre takter fra Vaulen med mye spill i og rundt boks.
Riska startet også å hangle med flere trøkker og få friske innbyttere igjen.
Anders Polland Vik løftet så inn fra sentralt i banen. Audrius Mirauskas svevde inn og headet ballen over keeper og inn i mål til 4-3!
Mirauskas scoret sitt tredje for dagen etter 76 minutter. Polland Vik fant han litt til venstre i boks. Fra femten meter fyrte han avgårde et velplassert skudd oppe i motsatt vinkel til 5-3!
Da var det game over for Riska. Mathias Strunck Gundersen kom inn for Stian Lima etter 77 minutter.
En kid med sykkel stoppet så opp på siden av webmasteren og lurte på hvorfor jeg tok bilder. Han skulle grave videre og spørre om jeg hadde en sønn som spilte her.
Samtidig ute på banen trakk dommeren tilbake en situasjon og ga gult kort til Torbjørn Ankerheim etter 81 minutter.
Amund Belaska satte så ballen i stolpen i etterkant av et frispark. Samme mann var nære igjen like etter før Vogel kastet seg frem på returen fra burvokteren etter 82 minutter.
Simon Sakkestad løftet så over siste ledd. Amund Belaska kom stormende mot keeper. Det første forsøket ble reddet, men ballen spratt i retning målet før Belaska headet inn i det tomme målet til 6-3!
Belaska var meget fornøyd med sitt andre mål for dagen og det virker som at han har gått på dansetimer hos Eriel og Passi på A-laget, da han startet en dans med mye vrikking av rompa.
Atle Kristiansen og Michael Sivertsen fikk notert seg en kamp da dem kom inn for Belaska og Mirauskas etter 89 minutter.
Minuttet ble lagt til før dommeren blåste av kampen. Vaulen vinner til slutt komfortable 6-3, men kampen vippet i over en time.