VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

MYE FIN FOTBALL

(22.04.22) Et teknisk eminent B-lag gjorde tidvis SIF til tilskuere i første omgang, men effektiviteten var det så som så med.

I andre omgang var det langt jevnere, men 3-1 seieren var aldri truet.

Det var et meget erfarent B-lag som tross to unggutter i Eirik Reiestad (20) og Mathias Strunck Gundersen (17) fra A-laget hadde en snittalder på 31,1 år.

Troppen var noe odd sammensatt etter ørten forfall, men det var gode folk man først hadde med.

Vaulen tok ledelsen ved Michael Sivertsen allerede etter ti minutter. I andre omgang økte John Petter Gilje før SIF reduserte. Alexander Nilsen Surdal drepte all spenning da han ga 3-1 kvarteret før slutt.

Vi merker oss at Alexander Nilsen Surdal hadde en goal og to assists!

Et artig comeback fikk man også i Espen Klette som tok på seg den oransje drakten for første gang siden 2011. Klette ble med det en av seks spillere fra det gamle 90-kullet som var i aksjon.

Kampfakta her! Twitter her! Bilder her!

STAVANGER IF 2 1–3
VAULEN B

10 min
Michael Sivertsen (Nilsen Surdal)

55 min John Petter Gilje (Nilsen Surdal)
Arian Selheim
69 min

75 min Alexander Nilsen Surdal (Idland)

22.04
Serie
Siffen
Tilskuere: 40 Dommer: Morgan Hobberstad (Lye)

13. Øystein Winsnes

Aleksander Idland, Espen Klette og Torbjørn Ankerheim ankom sent og starter på benk.

Vaulen B (3–4–12): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Espen Knudsen – Eirik Reiestad, Bendik Aarstad, John Petter Gilje, John Herman Ås – Michael Sivertsen – Morten Fløtre Solheim, Alexander Nilsen Surdal.

Første omgang
Jarle Eike hadde satt opp et lag i en 3-4-1-2 med wingbacker.

Kaptein Simon Sakkestad vant myntkastet slik at keeper Jack Aguera fikk en lei kveldssol i øynene.

Det var mest SIF i startminuttene. De hadde et frispark i mur, mens Aguera holdt et skudd trygt etter en opprulling. For Vaulen gikk Eirik Reiestad ned i boks på et raid uten at det ble gitt noe.

Vaulen vant et corner etter ni minutter da Eirik Reiestads innlegg ble feid unna. Man tok et innøvd trekk hvor Morten Fløtre Solheim søkte Alexander Nilsen Surdal på første stolpe, men man fikk ikke rent treff på avslutningen. Det var ikke over og på bølge to fikk Nilsen Surdal bedre treff da ballen strøk utenfor lengste stolpe.

Vaulen B tok ledelsen etter 10 minutter. Alexander Nilsen Surdal stormet ned langs høyre og la et pent innlegg til Michael Sivertsen som satte stolpe inn.

Herlig for Mikki som ikke hadde scoret siden oktober 2019! Det virket som om målet fikk det til å bruse i blodet for unge Sivertsen for han nærmest fløt oppå Siffen etter dette. Først satte han opp Bendik Aarstad hvis skudd ble blokkert. Så en Messi-finte ut av en annen verden ute på venstresida.

Simon Sakkestad trøkket voldsomt til i en duell etter 12 minutter og en SIF-spiller lå strødd etterpå. Korrekt gult kort fra dommeren.

På et corner fra John Petter Gilje kom først Espen Knudsen nær, ballen gikk ut igjen til Gilje og denne gangen fant han Alexander Nilsen Surdal som igjen var nær.

B-laget var flinke i sitt høye press og stresset SIF til å gjøre feil. Etter 21 minutter var man nær å få betaling for dette, men Alexander Nilsen Surdal ble dømt til offside.

Alexander Nilsen Surdal tok ballen med seg på en Cruyff-finte etter 22 minutter og ble hektet av Sondre Antonsen som fikk gult kort. Vaulen gikk rett i angrep og man fikk en stor sjanse på Morten Fløtre Solheims innlegg.

Nå var det som om vaulenspillerne gikk inn i FIFA-modus. Plutselig vartet man opp med storspill med mange trekk i laget. Til slutt var det Michael Sivertsen som hælet fri John Herman Ås i kanalen, men en SIF-spiller kom til i siste liten og fikk tacklet ut til corner.

Keeperen fomlet noe på det høye corneret fra venstre og Bendik Aarstad fikk et skudd blokkert videre til Michael Sivertsen som på akrobatisk vis fikk sendt ballen mot målet fra kort hold, men SIF var gode og heldige som reddet på strek etter 26 minutter.

Akkurat i denne perioden var SIF tilskuere til en strålende fotballkamp. Vaulens overflod av tekniske spillere slo ballen mellom seg og SIF-spillerne kom ikke oppi situasjonene. Etter 28 minutter burde dette ha gitt uttelling da Alexander Nilsen Surdal fant Bendik Aarstad like til venstre for mål på fem meter, men hans skudd gikk i stolperoten og ut! Her kunne han også ha slått til en fri Eirik Reiestad, men det var jo en 100%-sjanse han hadde selv.

Keeper Jack Aguera satte opp en mur etter 32 minutter da SIF vant et frispark på 23 meter litt ute til venstre. Skuddet strøk over målet, men Aguera hadde hatt kontroll der.

Mer SIF da et corner ble møtt på første stolpe og satt stolpe ut etter 34 minutter. Vaulen kontret og John Petter Gilje vant et corner fra venstre. Morten Fløtre Solheim slo inn mot Bendik Aarstad på andre stolpe, men det ble headet unna like foran han.

Igjen var det Alexander Nilsen Surdal som satte opp et angrep da han ga til John Petter Gilje på 20 meter, men keeper var nede og reddet skuddforsøket i kampens 37. minutt.

En meget frekk dragning av Michael Sivertsen i boks dro han nærmere mål før skuddet i steget ble reddet av keeper som måtte gi skummel retur i boks etter 39 minutter.

Litt mer SIF igjen opp mot pause og John Herman Ås slo ut en befriende klarering etter at SIF kom til store sjanser etter 41 minutter.

Motsatt skaffet Morten Fløtre Solheim oss nok en corner. Her gikk Simon Sakkestad dramatisk ned da han ble holdt, men ingen straffe fra dommeren.

SIF kom så frem på venstre. Skuddet fra hjørnet av sekstenmeteren gikk over hodene på dem sentralt slik at keeper Jack Aguera måtte avvente i midten av målet, heldigvis curlet ballen like utenfor andre stolpe.

En høy klarering fra SIF dalte ned til John Petter Gilje som dundret av på hel volley fra 25 meter. Han fikk god kontaktflate på det avanserte skuddet, men ballen gikk vel tilside.

Så kontret SIF, noe som endte med et skudd i nettveggen fra høyre.

Dermed gikk Vaulen til pause liggende en goal foran. Wow, en voldsom dominans midtveis der og man burde ha drept kampen, men det ble litt dillete i avslutningssituasjonene. Ofte er det så enkelt som å få opp blikket og trille lavt ned i hjørnene, men det er jo lett å si for undertegnede som tross alt ble delt toppscorer for C-laget i 1998.

Andre omgang
Etter hvilen kom Aleksander Berge inn på midten for Bendik Aarstad som kun hadde tid til å spille en omgang grunnet gjøremål.

Omlag 35-40 tilskuere fikk se en litt død start på andre omgang og noen av dem startet å underholde seg selv med tilrop av det mer berusende slaget.

Morten Fløtre Solheim fosset frem på høyre og dro seg innenfor boksen før et skudd skled av foten hans og gikk utenfor etter 50 minutter.

Det var utvilsomt en jevnere andre omgang. Så mer Sivertsen-magi på venstre før han fikk lagt 45 til Alexander Nilsen Surdal som fikk sitt skudd blokkert.

2-0 målet var det klasse over. Man viste ro og "kylnad" i oppbyggingen. Alexander Nilsen Surdal lå sentralt og tredde presist på fot til John Petter Gilje i boks, han vektet kroppen over til venstre og satte inn til høyre i mål. Vi må bare prise oss for å få sett noe så lekkert på nivå syv i Norge, den hadde rullet hele kvelden på Eurosport!

Eirik Reiestad spilte så fri Morten Fløtre Solheim som ble nektet på en gedigen sjanse etter 57 minutter.

Dobbelbytte fulgte for Vaulen etter 59 minutter. Mathias Strunck Gundersen og Torbjørn Ankerheim kom inn for John Herman Ås og Michael Sivertsen.

Mye Vaulen igjen nå. Alexander Nilsen Surdal fant John Petter Gilje som fyrte over etter 62 minutter. Så en vektet pasning fra Aleksander Berge som spilte fri Morten Fløtre Solheim, men hans skudd fra skrå vinkel dundret i første stolpe og ut etter 64 minutter!

SIF fikk en redusering etter 69 minutter. Et legg fra høyre ble møtt på andre stolpe og satt inn av Arian Selheim som ikke hadde blitt plukket ut av Vaulen.

Simon Sakkestad stod med gult kort og det var nok grunnen til at han ble byttet av etter 71 minutter. Inn kom A-lagstrener Aleksander Idland som hadde bivånet andre omgang.

Alexander Nilsen Surdal fikk et rom i boks og skjøt like utenfor. Ballen gikk i nettveggen og var vel innom en hvit og sort, men ingen corner til stor frustrasjon fra "Suren".

Mathias Strunck Gundersen vant en corner fra høyre kvarteret før slutt. John Petter Gilje slo høyt inn til Aleksander Idland som var modig i en duell. Ballen føyk videre mot målet hvor Alexander Nilsen Surdal styrte inn med hodet fra kort hold. 3-1 til Vaulen og all tvil satt til side.

Så et etterlengtet comeback da Espen Tveit Klette dro den oransje drakten over hodet for første gang siden 2011. Espen var nok litt utilpass over all hypen vi hadde gjort over hans signering her forleden da han knapt har spilt fotball de siste årene. Han kom uansett inn som spiss for Morten Fløtre Solheim etter 77 minutter.

Vi ble snytt for et fantastisk mål etter 81 minutter. John Pette Gilje la inn til Espen Klette i boks, han la igjen på direkten til Torbjørn Ankerheim som dunket inn. Ohlala for et spill på høyde med det beste i utlandet, men dommeren blåste offside. Her opphevet vel SIFs høyreback den, men det er ikke lett uten linjemenn.

Tidenes Hundvåg-spiller, Sondre Bjøkne (44), kom inn for Eirik Reiestad etter 82 minutter, mens Øystein Winsnes (50) ble sittende på benken.

Torbjørn Ankerheim fant Alexander Nilsen Surdal i boks etter 86 minutter. Keeper kom på halvdistanse, men headingen fra syv meter gikk i bue både over keeper og målet. Alexander tok seg til ansiktet i frustrasjon.

Mye Vaulen på tampen, deriblant et par cornere før de 90. Det siste som skjedde var et hardt frispark signert Espen Knudsen som keeper reddet.

Like etter i kampens 93. minutt blåst dommeren av kampen.

Vi hadde fått sett et teknisk Vaulen som til tider gjorde SIF til statister, men effektiviteten var så der. SIF hadde et par virkelig gode spillere som gjorde at man alltid måtte være på vakt.

Allerede på tirsdag spiller B-laget igjen når man tar i mot Fiskå.