VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

ENDELIG VANT MAN HJEMME

(21.09.21) En god første omgang av Vaulen som burde ha ledet mer enn 2-0. Det åpnet meget friskt. Simon Sakkestad headet en Gilje corner som tilsynelatende Morten Fløtre Solheim hoftet over streken, men var den inne først? Så en stikker til Alexander Nilsen Surdal, første forsøk ble reddet, men han løp opp returen og satte inn 2-0 fem minutter før pause.

Dirdal justerte seg i andre omgang og var livsfarlige da de lempet i bakrommet på sine raske angripere, men det virket som om Vaulen skulle dra det i land tross en del slurv.

Så tok kampen fullstendig fyr. To mål på ett minutt fra Dirdal ga 2-2 med ti minutter igjen. Tre minutter senere felles Alexander Nilsen Surdal og Vaulen får straffespark. Den setter John Petter Gilje inn til 3-2!

Her var det bare å holde pusten frem til det 93. minutt da dommeren blåste av. Da var dirdalspillerne kjapt oppe til dommeren for de hadde litt av hvert å klage på. Blant annet et tilbakespill som ble tatt med hendene, samtidig som straffen vi fikk virket litt billig.

Vaulen gjorde det unødvendig spennende her. Man burde ha drept kampen på 2-0. Man hadde tre skudd i stolpene, var ørten ganger alene gjennom og fikk et cornermål annullert for ingenting.

Kampfakta fra kampen her! Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter.

VAULEN B
3–2
DIRDAL
Morten Fløtre Solheim (Sakkestad)
13 min

Alexander Nilsen Surdal
40 min

79 min Petter Brattebø

80 min Bendik Aarstad s.m. (Brattebø)
John Petter Gilje (straffe)
83 min

34. Nils Ivar Arefjord

Spenstig laguttak for Vaulen som endelig fikk satt den gamle målmaskinen Alexander Nilsen Surdal som midtspiss i en litt skjev 4-3-3.

Allerede etter 30 sekunder kunne Vaulen ha gått foran. Alexander Nilsen Surdal dundret ned høyresiden og slo flatt inn foran mål, der bredsidet John Petter Gilje på direkten. Vi var klare for å feire, men på mirakuløst vis fikk Dirdal reddet på strek og gitt til corner.

De 40 tilskuerne fikk virkelig valuta for pengene og etter fire minutter var man nære igjen. Denne gangen var det Anders Idsø som fosset frem sentralt, han sendte avgårde en torpedo fra 35 meter. Keeperen fikk manøvrert skroget oppunder tverrligger og fikk reddet.

Det var et voldsomt kjør av Vaulen i starten. Det haglet med innlegg fra begge sider og flere cornere.

Jean Andre Gjelsten ble byttet av etter ti minutter med noe som lignet på en lyskestrekk. Man foretok et rent bytte da Chris Dodds erstattet han.

Vaulen likte å stresse Dirdal til å gjøre feil og låste dem ofte av helt oppe. På det vant man en corner etter 13 minutter.
John Petter Gilje slo inn fra venstre. På andre stolpe headet Simon Sakkestad mot målet, omlag på streken sikret Morten Fløtre Solheim ballen inn med hofta.
På dommerkortet stod det Simon Sakkestad, men våre bilder viste vel at ballen ikke var inne før Morten Fløtre Solheim dyttet den over streken.

Kvarteret nå og Vaulen var nær ved å doble ved John Petter Gilje som fosset frem i boks på venstresiden, men vinkelen ble for smal.

Hva så med Dirdal? De var et typisk bygdelag med noe ujevn besetting, men de hadde også et par veldig gode spillere fremover på banen.
Deres beste sjanse til da kom etter 18 minutter. Stig Gilja slo flatt inn mot femmeteren hvor Jørgen Brattebø skled frem, men han fikk ikke nok treffpunkt på ballen.

Anders Idsø slo så et innoverskrudd frispark i retning Morten Fløtre Solheim, som var nær ved å heade inn.

Dommeren hadde lagt seg på en linje hvor han tillot en del holding. Simon Sakkestad var i hardt vær grunnet det, men man fikk til slutt klarert.

Ny kjempesjanse til Vaulen da John Petter Giljes skudd tok i en hvit og trillet like utenfor.
På restene av corneren endte ballen hos Audrius Mirauskas, han hadde kun keeperen foran seg, men skuddet ble reddet uten at dommeren ga corner.

Morten Fløtre Solheim var virkelig i form og han slo en farlig stikker i retning Alexander Nilsen Surdal etter 26 minutter, Alli var onside men klarte ikke å fange opp ballen ellers hadde han vært alene gjennom.

Ole Andre Lilleheim hos Dirdal fikk fortjent gult kort etter 27 minutter for å ha hogget ned Alexander Nilsen Surdal.

Stig Are Gilja skjøt så like utenfor på en kontring for Dirdal etter 28 minutter. Like etter var Alexander Nilsen Surdal nær ved å gjøre alt selv, men han ble blokkert i femmeteren.

Jørgen Brattebø var så fri i boks for Dirdal etter 35 minutter. Jack Aguera ruste ut og gikk ut i stjerne for å redde som den gamle håndballkeeperen han er.

Et raskt tatt frispark spilte fri Morten Fløtre Solheim på høyresiden i boks, hans skudd gikk oppunder tverrligger og ut etter 36 minutter!

Det programmessige gule kortet til Simon Sakkestad kom i dag etter 37 minutter.

Det var meget fortjent at Vaulen doblet etter 40 minutter. Alexander Nilsen Surdal dro seg fri, hans første forsøk ble reddet, men han var raskest i å løpe opp returen og tappet ballen mellom flere spillere til 2-0.

Audrius Mirauskas prøvde seg med en frekkis etter 45 minutter da han skar inn fra venstre, men skuddet gled over motsatt kryss.

Dommeren la ikke til noe og man gikk til pause på 2-0. En meget underholdende omgang med sjanser begge veier. Vaulen var hakket jevnere besatt slik at kula gled lettere mellom ledda for dems del.

Vaulen startet andre omgang uforandret.

Så kveldens snakkis etter 49 minutter. Jack Aguera rotet det til for seg på et tilbakespill og måtte kaste seg over ballen og bruke hendene for å avverge baklengs. Dirdal mente at det skulle ha blitt dømt indirekte frispark fra fem meter, men dommeren lot spillet fortsette.

En halvskadd Simon Sakkestad slet med bevegeligheten bak der og Dirdal kom til stadige sjanser med den store farten til Stig Are Gilja. Man følte seg ikke like trygg lenger på seier. Trener Jarle Eike gjorde et grep da han byttet side på våre kantspillere.

Ny stor sjanse til Vaulen etter 55 minutter. John Petter Gilje tredde gjennom Morten Fløtre Solheim. Fra meget skrå vinkel skjøt han i nærmeste stolpe, videre spratt vel ballen i keeper og på tverrs av målet.

Simon Sakkestad kriget inn en corner like etter, men dommeren annullerte målet uten at vi så noe ureglementert i den situasjonen.

John Petter Giljes corner etter 56 minutter spratt oppå tverrliggeren og ut!

Vaulen hadde sjanser til å punktere kampen an mas. Anders Idsø fant Alexander Nilsen Surdal fri i boks etter 58 minutter, men keeperen leverte en beinparade på skuddet og det endte med kast.

Vaulen trengte friske bein. Eivind Ankerheim kom inn for Chris Dodds, noe som igjen betød at Alexander Nilsen Surdal ble flyttet tilbake et ledd.

Gedigen sjanse for Dirdal etter 66 minutter, men Simon Sakkestad ordnet opp. Den så ferdigscora ut for gjestenee.

Vaulens Alexander Nilsen Surdal ble hockeytaklet etter 68 minutter, men fikk ikke en gang frispark. Primalskriket mot dommeren ble belønnet med gult kort.

Morten Breivik gjorde comeback etter skade da han erstattet Anders Idsø på midten etter 71 minutter. 41 år gamle Idsø er jo ennå topptrent selv om han ikke har trent allverdens med fotball de siste årene, men nå synes det som om han er villig til å hjelpe B-laget i det tette programmet som følger de neste ukene.

Dirdal tok stadig større sjanser fremover. Ofte doblet dem ved å sende backene fremover, så det oppstod løp bak våre backer som vi slet med å få med oss.

Ny beinparade av Dirdals keeper da John Petter Gilje vant ballen tilbake igjen og fikk skutt.

En sliten Audrius Mirauskas ble byttet av etter 77 minutter. Igjen en strålende innsats av Audi som var den eneste som mottok applaus da han ble byttet av.
Mats Husberg ble byttet inn og fikk sin debut. Mats har vel knapt spilt elleverfotball i sitt liv, men er et naturtalent når det kommer til idrett.

Vaulenforsvaret trodde det var offside etter 79 minutter, men spillet fikk fortsette. Petter Brattebø dukket opp foran mål og reduserte til 1-2. Her var muligens John Herman Ås sistemann i ballen der han lå liggende.

Det var iallefall selvmål minuttet etter. Et hardt legg fra høyre ved Petter Brattebø ble løpt inn i eget mål av en uheldig Bendik Aarstad. Stor frustrasjon hos Bendik som hadde hatt en meget god kamp.

Nå skjedde alt på en gang her. Alexander Nilsen Surdal gikk for skudd i boks, men løp i en hvit og rød da han skulle dundre av. Straffespark! Det virket noe billig for oss og Dirdal-spillerne, men vi takker.

Her fikk Eirik Gilje gult kort for protester.

Minuttene raste før John Petter Gilje tok fart og satte inn 3-2 til Vaulen etter 83 minutter!

Det røynet på for Vaulen og John Petter Gilje fikk krampe etter en sklitakling. Han ble liggende i store smerter og Mats Husberg måtte trø til for å hjelpe. Samtidig signaliserte Simon Sakkestad til benken at man måtte ha klar en innbytter for han også.

Tom Arne Bø Pedersen kom inn for John Petter Gilje etter 90 minutter. Dermed rokkerte man om igjen da Tommen skulle spille spiss.

Dirdal var på full fart igjennom etter 90 minutter, men en herlig takling av Bendik Aarstad stoppet dem. Det påfølgende frisparket ble løftet over mål.

Vaulen brukte rutinen nå og dro ut så mye tid som dem klarte.

Var det siste sjanse for Dirdal etter 92 minutter? Vel Jack Aguera holdt ballen i fast grep.

Så da stoppeklokka stod på 93:10 blåste dommeren av kampen! Dirdalspillerne omkranset dommeren og var meget misfornøyde både med tilbakespillet og straffesituasjonen, men Vaulen hadde vel hatt noe å si dem også ved tap da Sakkestads annullering virket umotivert.

En herlig seier for Vaulen selv om man nok burde ha avgjort kampen tidligere.

Vaulen B (4
33): Jack Aguera – Øystein Winsnes, Bendik Aarstad, Simon Sakkestad, John Herman Ås – Jean André Gjelsten, Anders Idsø, John Petter Gilje – Morten Fløtre Solheim, Alexander Nilsen Surdal, Audrius Mirauskas.

FORHÅNDSOMTALE
Eirik Moen mister en del kamper fremover da han har dratt på ferie. Øyvind Vollen er opptatt med jobb både her og mot Riska neste uke. Magnus Torgersen har også meldt inn forfall denne gangen.

Torbjørn Ankerheim var syk på kampdag og måtte melde inn forfall fra den orginale troppen. Jean André Gjelsten ble kalt inn i steden.

Bendik Aarstad fikk testet hamstringen i helga og har meldt seg klar. Alexander Nilsen Surdal synes også å rekke det etter at han ble byttet av sist med lignende smerter. Eivind Ankerheim stod over sist med en akillesskade, men regnes klar igjen her.

Magnus Kartevold kjenner ennå smerter når han løper etter sitt overtråkk. Stian Lima sliter med et hamstringproblem. Espen Knudsen er nybakt far og har fått permisjon denne gangen.

Audrius Mirauskas viste hvor viktig han er for dette laget i seieren over Hinna 2, men han har bare rukket en kamp denne sesongen da både han og madammen jobber kveldsskift og har en kid hjemme. Han synes å være aktuell for troppen denne gangen.

Småbarnsforeldrene Tom Arne Bø Pedersen og Nils Ivar Arefjord kan være med, men rekker ikke å møte opp tidlig nok til å få starte kampen.

Mats Husberg og Morten Breivik kan få sine sesongdebuter, mens Anders Idsø kan få sin første seriekamp for sesongen.