<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

ÅRSBESTE I FØRSTE

(21.06.22) SIF 2 stilte med fem mann som spilte forrige A-kamp i fjerde divisjon, samt to til som vanligvis er rundt førsteelleveren. Dem var virkelig ute etter en skalp her og hadde da også avlyst A-lagstreninga for å bli det første laget som tok poeng fra Vaulen B.

Bare så synd for dem at Vaulen spilte årsbeste i første omgang og ledet 2-0 etter mål av Surdal-brødrene. I starten av andre omgang justerer SIF og kommer lengre opp i banen, noe som gir redusering til 2-1.

Det er lenge spennende, men Vaulen har en sterk benk og hever seg igjen. Michael Sivertsen scorer det forløsende 3-1 målet før han skaffer straffe til Bendik Aarstad som setter punktum med 4-1.

Kampens store spiller var nok Alexander Nilsen Surdal som var involvert i det meste offensivt i dag.

Utvilsomt en sterk seier av Vaulen da SIF sist spilte 1-1 mot Hinna 2. Nå har man vunnet ni av ni seriekamper.

Før man tar helt ferie skal man ut i avgjørende cupkamp mot Finnøy på mandag. Vinner man den kampen tar man seg videre til kvartfinale fra en gruppe med bare lag fra 5. divisjon!

Kampfakta her! Tabellen her! Twitteroppdateringer her!

VAULEN B 4–1
SIF B
Thomas Surdal Arnesen
21 min

Alexander Nilsen Surdal (Surdal Arnesen)
25 min

53 min
Matias Seglem Aasen
Michael Sivertsen (Surdal Nilsen)
72 min

Bendik Aarstad (straffe) (Sivertsen)
77 min

21.06
Serie
Vaulenbanen
Tilskuere: 30 Dommer: RO Furenes (Sandnes Ulf)

–> 82 minutter

Morten Fløtre Solheim er offshore. Morten Nygård håper å rekke cupkampen mot Finnøy etter beinbrudd. Håvard Nygård er også ute med bicepsskade etter at han ga alt og vant mot Rune Larsen i armbakk på lagfesten. Stian Lima er tilbake i lett trening etter kneskade, men får ikke lov å spille kamper før etter ferien.
Både Michael Sivertsen og Eirik Haglund ankommer sent og starter på benken.

Vaulen B (3–4–12): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Eirik Moen – Eirik Reiestad, Torbjørn Ankerheim, Bendik Aarstad, Thomas Surdal Arnesen – John Petter Gilje – Alexander Nilsen Surdal, Audrius Mirauskas.

Første omgang

B-laget i 3-4-1-2 hvor Thomas Surdal Arnesen kom inn for John Herman Ås i tolvte time etter sent oppmøte.

SIF startet best og hadde fire cornere de seks første minuttene.

John Petter Gilje stod for Vaulens første sjanse, en suser i retning som mange så inne, men keeper rakk opp.

Audrius Mirauskas skaffet så Vaulen et corner etter ni minutter. John Petter Gilje slo inn fra venstre og fant Bendik Aarstad som headet like over.

Nok en SIF-corner etter 12 minutter. Keeper Jack Aguera bokset rett ut til Mihigo som skjøt over fra 10 meter.

Alexander Nilsen Surdal satt så et innlegg fra Eirik Reiestad utenfor etter 14 minutter, der oppfattet han ikke at John Petter Gilje stod bak han med ladd kanon.

Etter 21 minutter tok man ledelsen. Et volleyskudd fra Bendik Aarstad gikk rett til værs. Audrius Mirauskas gikk i en luftig duell til høyre i boks. SIF-forsvareren headet på tverrs av egen boks over mot venstre hvor Thomas Surdal Arnesen slang frem en lang fot og satte ballen nede i korthjørnet fra 12 meter.

Vaulen doblet etter 25 minutter da lillebror Thomas Surdal Arnesen fant storebror Alexander Nilsen Surdal med en telepatisk pasning mellom SIFs stoppere. Alene mot keeper gjorde storebror ingen feil og 2-0.

Vaulen vant duellene her og spilte fin fotball, samtidig lå man meget solide i forsvar. Etter 26 minutter ble Audrius Mirauskas felt på 20 meter litt til høyre for mål. John Petter Giljes frispark ble derimot reddet komfortabelt av keeper.

Et meget høyt nivå fra Vaulen her. Audrius Mirauskas var nær ved å bryte ballbanen til keeper før John Petter Gilje gikk i offside da Bendik Aarstad og Alexander Nilsen Surdal pirket seg gjennom sentralt i boks. Så en hel volley fra Bendik Aarstad på frisparket fra Gilje, men keeper bokset unna etter 33 minutter.

Eirik Reiestad fikk så et skudd fra høyre blokkert til corner etter 36 minutter. John Petter Gilje slo langt mot andre stolpe hvor Simon Sakkestad måtte rygge og ikke fikk nok kraft bak headingen.

En delikat flikk fra Alexander Nilsen Surdal sendte så Bendik Aarstad alene mot keeper, men det ble reddet til corner. Stor mulighet det. Igjen et langt corner fra Gilje som igjen Sakkestad headet utenfor.

Vaulen var meget dominante nå. Eirik Reiestad slo så flott inn, Audrius Mirauskas stupte frem på fem meter, men fikk ikke kontaktflate med keeper etter 38 minutter.

En våken Jack Aguera var så våkent ute og ryddet opp på en kontring etter at Vaulen hadde flyttet frem folk på dødball. Så etter 41 minutter var man frempå igjen, ikke et ueffent skudd fra Bendik Aarstad gikk halvmeteren over.

Så tilsnakk fra dommer Furenes til Aarstad etter en susende takling etter 43 minutter.

Vaulen kom så i overtall på en kontring da Nilsen Surdal førte frem sentralt, men mye kluss ødela da ballen traff bak i hælen på Gilje.

Torbjørn Ankerheim stod så for dagens takling da han gikk kontant inn. SIF-benken ropte, men det var ikke frispark.

Dermed pause på stillingen 2-0 etter et mål fra hver av Surdal-brødrene. SIF startet best og hadde ørten cornere. Vaulen tok så mer og mer over og vartet opp med mye fint spill.

Andre omgang

John Herman Ås kom inn for en god Thomas Surdal Arnesen i pausen. Thomas slet med vondt under foten.

Alexander Nilsen Surdal stormet så frem tretti meter før et skudd fra 16 meter gikk via en hvit til corner etter 50 minutter. Den påfølgende serven fra John Petter Gilje ble fanget av keeper på strek.

Mer Vaulen. Først et skudd over fra John Petter Gilje etter 51 minutter, like etter la Alexander Nilsen Surdal igjen til John Herman Ås. Han slo presist 45 til Torbjørn Ankerheim som fra 16 meter plasserte like over venstre kryss.

SIF reduserte så etter 53 minutter. Matias Seglem Aasen fant veien sentralt og vridde vakkert rundt en utrusende keeper med utsida av foten.

SIF ble usikre av Vaulens høye press og man var nære på igjen etter at man vant dueller i boks ved Aarstad og Ankerheim.

SIF var bedre med nå og muligens var det grunnen til at man satte inn en raskere stopper i Idar Røed Randeberg? Kaptein Simon Sakkestad satt seg på benken etter 59 minutter.

Bendik Aarstad skar så inn i boks og la tilbake ut på 18 meter til Torbjørn Ankerheim som vridde et skudd like utenfor etter 62 minutter.

Michael Sivertsen kom inn for Eirik Reiestad etter 65 minutter.

Vaulen hadde fått mer kontroll igjen. Mer friske bein inn da Espen Knudsen kom inn for Magnus Kartevold etter 71 minutter.

Vaulen satte inn nådestøtet etter 72 minutter. John Herman Ås la inn fra venstre, nesten for Audrius Mirauskas på andre stolpe. Alexander Nilsen Surdal fanget opp på høyre og med et årvåkent blikk la han presist inn til Michael Sivertsen som bredsidet inn 3-1.

Alexander Nilsen Surdal slo så nydelig fri Michael Sivertsen som ble felt alene gjennom. Fellingen skjedde på 16 meter, men dommeren trakk situasjonen innenfor boksen - dermed straffespark!

Bendik Aarstad skjøt helt nede ved venstre stolpe til 4-1 etter 77 minutter.

Nå følte man seg sikre her og flere bytter fulgte. Aleksander Berge kom inn for Torbjørn Ankerheim etter 77 minutter.

Etter 80 minutter kom Eivind Ankerheim inn for Alexander Nilsen Surdal. Alli hadde vært involvert i det meste her!

Espen Knudsen slo så inn et frispark fra 25 meter, Bendik Aarstad kastet seg uredd frem og headet like utenfor.

Eirik Haglund kom nå inn for John Petter Gilje etter 82 minutter.

John Herman Ås la så inn fra venstre, men Michael Sivertsen headet over etter 86 minutter.

Bra spill av Vaulen, men offside på Bendik Aarstad da han satte utenfor etter 89 minutter etter at Aleksander Berge hadde regien.

Helt på tampen fikk Eirik Moen unna på strek da SIF fikk styrt et frispark mot første.

Dommeren så ingen grunn til å legge til noe her og blåste av da det startet å regne.

En meget solid seier for SIF som hadde syv fjerdedivisjonsspillere fra start. Spesielt i første omgang spilte man blendende fotball. Man hadde en liten dupp i starten av andre omgang før man rei inn i solnedgangen med tre nye poeng i sekken.

Dermed 27 av 27 mulige poeng frem til fotballpausen!