VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

GNISTRET I EN OMGANG

(21.05.22) Med 6-2 seieren over Hjelmeland har B-laget nå tatt tolv av tolv mulige poeng i 6. divisjon.

Supporterne satte en flott ramme rundt kampen og det gikk unna med is og pølser i bua.

Grunnlaget for seieren ble satt i første omgang hvor man ledet 4-0 etter 35 minutter. Tabelljumbo Hjelmeland ble presset høyt og Vaulen vant flere nøkkelbrudd som førte til mål.

I andre omgang dabbet det noe av og den omgangen ender 2-2.

Bilder fra kampen her!

VAULEN B 6–2
HJELMELAND
John Petter Gilje (Reiestad)
10 min

John Herman Ås
20 min
John Petter Gilje
30 min
Morten Nygård
35 min
Michael Sivertsen (Ås)
65 min

70 min Håvard Espeland Halsne

76 min Thomas Laugaland Munthe
Morten Fløtre Solheim (H Nygård)
88 min

21.05
Serie
Vaulenbanen
Tilskuere: 50 Dommer: Kerim Veledar (M/S)

4. Bendik Aarstad <– 46 minutter

43. John Herman Ås <– 65 minutter (–> 85 minutter)

87. Andreas Svensen

Ingen Jack Aguera denne gangen, han slet med ribbeina etter krasjen sist og er mye på jobbreiser fortiden. Inn fikk man Krister Vistnes fra C-laget.

B-lagsgutta Bendik Aarstad, Morten Nygård og John Petter Gilje spilte A-kamp på torsdag, men var med her også. Man fikk også med seg Jan Philip Beto Aartun, Eirik Reiestad og Mathias Strunck Gundersen fra A-troppen.

En del tunge forfall denne gangen hos Vaulen. Magnus Kartevold, Magnus Torgersen, Alexander Nilsen Surdal og Jack Aguera var ikke med. Stod over gjorde også Øyvind Vollen, Audrius Mirauskas, Stian Lima, Eirik Haglund, Eivind Ankerheim, Nils Ivar Arefjord, Henrik Lauvsnes, Torbjørn Ankerheim og David Møller.

Den gamle kjernen på B-laget husker nok flere møter med Hjelmeland det siste tiåret. Hjelmeland har nemlig spilt i 6. divisjon siden 2013. Denne sesongen har dem kommet noe skjevt ut med fire strake tap, så dem var nok revansjesugne her?

Hjelmeland fikk inn en stjernesignering på fredag. Tarald Hagalid har erfaring fra Norsk Tipping-ligaen med Donn og Staal, men startet karrieren i Hjelmeland.

Vaulen B (3–4–12): Krister Vistnes Aleksander Berge, Simon Sakkestad, Eirik Moen – Eirik Reiestad, Morten Nygård, Bendik Aarstad, John Herman Ås – Jan Philip Beto Aartun – Espen Knudsen, John Petter Gilje.

Første omgang
Perfekt ramme for denne kampen og Espen Knudsen tok avspark for de oransje. En rolig og pyntelig start på kampen hvor en corner til vertene var det lille å skrive hjem om.

Så etter syv minutter kom Jan Philip Beto Aartun til skudd som keeper hadde en liten glipp på.

Nå startet Vaulen å trykke på og både Espen Knudsen og Morten Nygård fikk sine skuddforsøk reddet like etter.

Da Vaulen gikk opp i føringen etter ti minutter var det etter læreboka. Vingback Eirik Reiestad fosset opp på høyre og slo inn til John Petter Gilje som møtte i boks, skuddet var utagbart og 1-0!

Vaulen var som en vepsesverm som jaget Hjelmeland hjemover, men av og til glemte man dronninga i bolet. Keeper Krister Vistnes skulle redde skuddet som kom til corner. Mer Hjelmeland like etter da et skudd gikk via en oransj og ut etter 13 minutter.

Så et av disse innøvde cornertrekka fra Vaulen. Det var nær ved å gi gevinst etter 16 minutter. Morten Nygård slo inn fra høyre. Bendik Aarstad kom fra dypet og møtte, men skuddet gikk like over!

Eirik Reiestad vant så en corner for Vaulen etter 18 minutter. Denne gangen slo John Petter Gilje inn fra høyre. Det ble møtt på andre stolpe og det var enten Aleksander Berge eller Bendik Aarstad som headet i krysstanga og ut!

Man fulgte tydeligvis et tidsskjema her for etter 20 minutter ble det 2-0. Espen Knudsen stormet inn fra høyre og la inn i retning Jan Philip Aartun. Ballen endte tilslutt ute hos John Herman Ås, som fra 20 meter skjøt ballen inn via en fomlende keeper.

Ai-ai-ai og ohlala! John Herman Ås' første mål for Vaulen etter å ha signert i 2015! Det har vært en running gag at John Herman Ås har innøvd en kreativ feiring gjennom alle disse årene. John Herman levde opp ved å knytte nevene og si "ja".

Espen Knudsen vant så en duell på venstre og stormet inn i boks. Han la uselvisk til JP Aartun. Det harde skuddet ble reddet før ballen gikk i en høy bue ned mot streken uten at den ville inn etter 24 minutter.

Hjelmeland var ikke helt ueffne fremover på banen. De headet blant annet en corner like utenfor, før et skudd fra 20 meter ble reddet av Krister Vistnes etter 28 minutter.

Tidsskjemaet ble holdt og det stod 3-0 etter 30 minutter.
Hjelmeland skulle spille seg ut. Vaulen skjøv opp presset og John Petter Gilje snappet opp det korte utspillet. Han satte enkelt inn til stor frustrasjon for dem fra stolbygda.

Omlag 50 tilskuere koste seg i sola med storspillet. JP Aartun satte et skudd utenfor etter at Morten Nygård slapp ballen videre. Like etter hadde Morten Nygård et skudd som ble reddet.

Så 4-0 etter 35 minutter. Igjen var det Vaulens høye press som stresset Hjelmeland. Man fikk brutt på 16 meter ved Morten Nygård som delikat løftet over keeper.

Morten Nygård satte så Espen Knudsen på løpetur. Vi hadde "Balsam" i linsa, men hørte det smalt i stenger på skuddet.
Man fulgte opp og vant corner på returen. Bendik Aarstad kom til en kraftfull heading på corneren og en motspiller deiset ekkelt inn i stolpen, men var heldigvis okay etterpå.

Håvard Espeland Halsne hos Hjelmeland kippet så like over etter en defensiv blunder hos de oransje etter 41 minutter. Vel når Hjelmeland slo over Vaulens pressledd var det store rom, men de gjorde det sjeldent.

Dommeren la ikke til stort og man gikk til pause på stillingen 4-0.

Andre omgang

Vaulen tilbragte pausen ute i sola og lagleder Robert Hovland måtte bandasjere hodet til Simon Sakkestad som hadde fått et kutt i hodet.

To bytter ble gjort i pausen. Espen Knudsen hadde spilt i smerter og ga plassen sin videre til Håvard Nygård, mens Michael Sivertsen kom inn for Bendik Aarstad, som jo igjen spilte hele A-kampen sist.

Sivertsen er et godt navn i Vaulensammenheng. Denne Michael Sivertsen ble raskt involvert. Først et skudd som ble blokkert på 18 meter. Der så det ut som om han fikk vondt i foten, men ikke mer enn at han skjøt inn til keeper etter 47 minutter.

Håvard Nygård ville også være med på festen. Han var frempå med to skudd som ble reddet opp mot kampens 49. minutt. Først dro han innover og ladet kanonen, deretter ble han spilt fri.

Den unge A-lagsspilleren Mathias Strunck Gundersen kom så inn for John Petter Gilje etter 55 minutter.

Morten Nygård fant så JP Aartun til venstre. Han dro innover i boksen, men skuddet var litt for slapt slik at keeper reddet etter 59 minutter. En meget stor sjanse det.

Det hadde faktisk vært litt dødt over starten på andre omgang etter at man ble bortskjemt i første omgang.

Så gikk Vaulen opp til 5-0 etter 65 minutter. En presis stikker sentralt fra John Herman Ås fant Michael Sivertsen alene gjennom, han satte sikkert.

John Herman Ås gikk så av banen da Morten Fløtre Solheim meldte seg klar for tjeneste.

Dommeren stoppet faktisk spillet for en drikkepause. Ikke verst det i 13 grader, men det var jo varmt i sola.

Mer Vaulen da Håvard Nygård kom nær på en heading etter corner. I returrommet ventet Michael Sivertsen som ikke fikk ballen forbi første blokk etter et akrobatisk brassespark.

Så litt ut av intet ble det 5-1. Håvard Espeland Halsne trillet ballen i åpent mål etter litt rot bakover for Vaulen.

Dobbelbytte for Vaulen da Sondre Bjøkne og Andreas Svensen kom inn for JP Aartun og Eirik Moen etter 73 minutter.

Sondre Bjøkne kunne ha økt etter 75 minutter, men utsideskuddet gikk tilside for lengste kryss etter at han vandret i boksen.

Isteden reduserte Hjelmeland nok en gang. Thomas Laugaland Munthe, som like før hadde stått på midten gispende etter luft og med henda hengende på knærna klagende over hvor sliten han var, kviknet plutselig til og leverte fotballmagi ved å løfte ballen i målet fra høyresiden.

Hawaii-fotball her og Håvard Nygård satte så ballen like utenfor for Vaulen.

Aleksander Berge, som hadde blitt liggende etter en duell like før, ble byttet av etter 78 minutter. Eirik Moen kom derfor inn igjen på banen i en ny rolle.

Stor sjanse for Vaulen etter 83 minutter. Michael Sivertsen flikket videre til Håvard Nygård på Eirik Moens innlegg, men keeper var god som fikk gitt til corner. Den påfølgende corneren ble nær kriget inn av Simon Sakkestad, men ballen gikk utenfor.

Så en kraftig stempling av Jonas Hjorteland Gbada på Morten Nygård. Det betød et tidlig bad for Gbada, rødt kort etter 85 minutter der altså.

Morten Nygård ble liggende nede en god stund før han haltet av. Inn igjen kom John Herman "Målmaskinen" Ås.

Siden småhaltet Nygård mot garderoben for egen maskin, så det var nok ikke for alvorlig?

Lekkert spill ga 6-2. Her fikk man ballen til å gå på få berøringer. Håvard Nygård slo inn fra høyre og Morten Fløtre Solheim skjøt inn fra tre meter bak en utspilt keeper.

Dommeren så ikke noe poeng i å legge til noe her og blåste av kampen like etter at klokka hadde bikket 90 minutter.

Hva skal man si? Andre omgang levde ikke opp til førsteomgangen hvor man ledet 4-0, men jobben ble gjort og flere fikk verdifull matching.