VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

FINALEKLARE BEACHBOYS!

(20.10.22) Lokalfotballens største trofésamler har fortsatt muligheter for mer heder og gull etter at dem torsdag slo Våganes 4-2 i KM-semien. Nå venter finale mot vinneren av Kopervik 2 og Lye.

Våganes var et meget hardtkjempende lag som hele tiden lå på grensen, men Vaulen hadde ingen planer om å bukke under.

Etter en god start fikk Vaulen seg en på tygga da Kevin James Murphy fikk drømmetreff opp i vinkelen.

Våganesforsvaret var noen beist, men de var ikke like tekniske og de ble stresset av det høye presset. Etter 19 minutter slo dem et tilbakespill i blinda, der var det ingen keeper. Ballen var i ferd med å gå over streken, men Morten Fløtre Solheim ville ikke lage pinlig stemning her og avverget selvmålet ved å tuppe ballen over målstreken fra 4,5 cm.

Våganes lagde mange frispark og måtte smake steken etter halvtimen da Giljes frispark på vakkert vis ble stanget inn av Audrius Mirauskas. Den var ikke lett å sette når ballen nærmest kom uvinklet fra midtsirkelen.

Det var rimelig jevnt frem til pause før Våganes jagde en utligning i andre omgang. Vaulenkollektivet forsvarte seg bra og skulle isteden øke til 3-1 noe mot spillets gang. Michael Sivertsen kan ta seg jobb på sirkus for måten han løftet ballen over forsvareren til David Møller som ble trådd på hælen inne i boks. Linjemannen vinket som en besatt - straffespark!

Toppscorer Bendik Aarstad steppet opp fra krittmerket, keeper reddet, men Bendik satte inn returen til 3-1!

Man så ut til å ro det i land, men seks minutter på overtid ble det ny spenning da Anders Martinussen Skog headet inn en corner.

Våganes var desperate og lagde isteden et frispark på midtstreken. Bendik Aarstad prøvde å peile inn noen i boksen, men slo alt for langt. "Sakkan, så dårligt," utbrøt han før han så ballen sprette over keeper og inn i nettet til 4-2!

Vaulenspillerne kunne dermed slippe jubelen løs for ganske riktig blåste dommeren av kampen like etter.

Kampfakta her!

VAULEN B 4–2
VÅGANES

11 min
Kevin James Murphy
Morten Fløtre Solheim
19 min
Audrius Mirauskas (Gilje)
30 min
Bendik Aarstad
66 min

96 min Anders Martinussen Skog
97 min

19. Mads Isaksen <– 46 minutter

4. Bendik Aarstad <– 89 minutter (–> 93 minutter)

<– 91 minutter

24. David Møller –> 41 minutter (<– 76 minutter)

23. Michael Sivertsen –> 46 minutter (<– 78 minutter)

–> 91 minutter

Spillerlogistikk her da man kun får benytte seg av spillere med minst 1/3 av seriekampene fra høyere rangert lag. Noe som tilsvarer seks seriekamper i Vaulens tilfelle.

Vaulen uten Stian Lima, Magnus Torgersen, Alexander Nilsen Surdal og Torbjørn Ankerheim med flere.

2022 - Finaleklare (B-lag)

Vaulen B (3–412): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Eirik Moen – Mads Isaksen, Bendik Aarstad, John Petter Gilje, Håvard Nygård – Audrius Mirauskas – Espen Knudsen, Morten Fløtre Solheim.

Første omgang
Vaulens høye press stresset Våganes i starten og man hadde et overtak. Etter fire minutter skaffet Håvard Nygård oss kampens første corner.
Corneren havnet til slutt over på motsatt hvor Morten Fløtre Solheim la et småskummelt legg inn foran mål.

Bendik Aarstad var frempå med en heading like tilside etter syv minutter etter at Mirauskas hadde blitt felt på høyre.

Våganes kom litt bedre med og headet en corner i nettveggen fra andre stolpe etter åtte minutter.

Kevin James Murphy ga Våganes ledelsen etter 11 minutter med et praktfult skudd som suste opp i venstre kryss. Lite å gjøre med den.

Samme Murphy fikk gult kort etter kvarteret da han gikk voldsomt inn i Mads Isaksen som gikk ned med et skrik. Espen Knudsen kom til for å beskytte medspilleren og det ble noe ampert.

Espen Knudsen snappet så et tilbakespill og slo uselvisk mot Morten Fløtre Solheim, men det ble uheldigvis litt for upresist etter 18 minutter.

Et nytt fælt tilbakespill like etter. Denne gangen trillet ballen mot målet før Morten Fløtre Solheim løp opp ballen og tuppet inn fra kort hold. Både Morten og ballen havnet i garnet der!

Nå var det hektisk her for like etter skjøt Våganes i tverrliggeren etter et forsøk i boksen.

Våganes fortsatte å spille på kanten og dommer Frode Kleppe måtte til slutt henvende seg til bortelagets kaptein for å få roet det ned.

Mer Våganes da Alexander Omdahl Skogstø vridde et skudd like utenfor etter 24 minutter.

Audrius Mirauskas ble så dyttet overende i midtsirkelen. John Petter Gilje slo serven inn i boks. Perfekt mot Mirauskas som fikk vridd nakken rundt ballen og headet inn. En klassescoring av den tidligere litauske ungdomslandslagsspilleren med kamper i A Lyga!

Vaulen ropte så på straffe etter hands på et innlegg i boks, man hadde nok en sak der etter 35 minutter.

Magnus Kartevold var så ryddegutt da han avverget en stor sjanse på kontra etter 37 minutter. Like etter ville gjestene ha straffe, men Våganes-spilleren falt nok noe lett i boks.

Audrius Mirauskas slet med leggen og måtte kaste inn håndkleet. Inn kom David Møller etter 41 minutter.

Våganes' keeper ruset så ut og forhindret Morten Fløtre Solheim en stor sjanse etter en pen stikker fra Magnus Kartevold.

Mads Førde Os' skudd ble gitt retur på like før hvilen, men igjen var Kartevold på plass da han hakket den unna.

Bendik Aarstad slo så skummelt gjennom boksen fra venstre. Ballen havnet på høyresiden i boks hvor Mads Isaksen fikk sitt skudd blokkert etter 46 minutter. Like etter blåste man av for pause.

I pausen fikk trener Tron Øyvind Fornes Andersen tydeligvis et gult kort skal vi tro kamprapporten.

Andre omgang

Michael Sivertsen kom inn for Mads Isaksen i pausen. Før minuttet kom Bendik Aarstad i dommerens bok da han lagde frispark.

Våganes skulle ha mye ball inne på vår halvdel i andre omgang. Førde Os kom meget nær etter 50 minutter, men blåste avslutningen over.

Våganes' høyreback landet så på skulderen etter en løpsduell med Nygård. Store smerter og et stopp i spillet samtidig som høyreback og lege Magnus Kartevold stilte en diagnose til den uheldige.

Konrad Bergøy Miljeteigs skudd fra 13 meter så ut til å krype inn i lengste etter 57 minutter, men keeper må nok ha fått en fingertupp på ballen da det ble dømt corner.

Vaulen slet med å etablere spill da man ble baktunge. I et forsøk på å mikse det opp byttet Sivertsen og Fløtre Solheim posisjoner mellom kant og spiss etter timen.

Mer fare på ferde da Omdahl Skogstø skjøt i nettveggen etter 63 minutter.

Det ble større rom å boltre seg i for kjappe Håvard Nygård som fikk avsluttet, men ble blåst av for offside.

Michael Sivertsen løftet så vakkert over forsvareren til David Møller som ble tråkket på ankelen. Straffespark!

Bendik Aarstad steppet opp, men keeper reddet straffesparket. Toppscorer Bendik vil nok ikke ha på seg at alle hans mål er scoret på straffespark for han satte nemlig inn returen selv til 3-1!

Så et brilliant angrep av Vaulen hvor det ble benyttet one touch tre ganger på rad, noe som satte Våganes helt sjakk matt. Det var Nygård som løftet inn fra venstre, Fløtre Solheim headet på fot til David Møller som traff tverrligger med et curlet skudd etter 67 minutter.

Øyvind Vollen kom inn for Eirik Moen etter 71 minutter, samtidig la man vel om til en bakrefirer for å trygge det mer.

Anders Martinussen Skog gikk så fælt inn i John Petter Gilje. Meget fortjent gult kort for en grisetakling.

Innbytter Møller gikk så av da også han slet med leggene etter mandagens C-kamp. Inn kom John Herman Ås etter 76 minutter.

Michael Sivertsen ble så taklet ut på asfalten og ble liggende i store smerter. Det skulle vise seg at det var hamstringen som fikk den største trykken. Ikke bra med så mange skader i oppløpet.

Eivind Ankerheim erstattet Sivertsen som slepte seg ut av banen.

Espen Knudsen så at keeper stod langt ute og prøvde en frekkis fra 35 meter ute ved krittet. Ikke et ueffent forsøk som keeper måtte rygge på. Det gikk et gisp gjennom publikum der etter 81 minutter for det hadde vært litt av et mål!

Vaulen var så noe heldige da dommeren unnlot å gi Våganes fordel etter 82 minutter.

De oransje var nå mer kyniske og forsiktige. Selv om Våganes hadde det meste av ballen skapte dem lite, men de hadde noen gode skuddføtter på laget som kunne gjøre det fra distanse og frispark.

Aleksander Berge kom inn for Bendik Aarstad på midten etter 89 minutter, det betød at John Petter Gilje gikk ned som anker.

Minuttet på overtid gjorde man nok et defensivt bytte da Eirik Haglund kom inn for Fløtre Solheim.

Simon Sakkestad hadde varslet at han slet og måtte tøyes for krampe i begge bein etter 93 minutter. Han kunne ikke fortsette og Aarstad kom inn igjen.

En siste sluttspurt fra Våganes da dommeren syntes å legge til mer enn vi hadde forventet. Et frispark fra 27 meter traff muren og gikk ut til corner. Den påfølgende corneren ble headet inn av svære Anders Martinussen Skog til 3-2 etter 96 minutter.

Skulle det allikevel ikke gå veien? Like etter avspark fikk Vaulen et frispark på midten. Bendik Aarstad prøvde å peile inn i boksen, men hadde for mye kraft i serven. "Sakkan, så dårlig," utbrøt Bendik før han så ballen sprette over keeper og inn i nettet.

Spillerne kastet seg rundt Bendik og forstod at seieren var i boks. Ganske riktig for like etter blåste dommeren av kampen.

Nå må man vente en ukes tid for å finne ut hvem som blir motstanderen. Lye og Kopervik 2 møtes nemlig på nøytral grunn neste fredag.