VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

FRA HIMMEL TIL HELVETE

(20.09.23) SIF B hadde kniven på strupen og hadde med 5-6 spillere fra A-troppen i 4. divisjon. Det var derfor meget overraskende at Vaulen herjet med dem.

På tribunen satt SIFs A-lagstrener Richard Enge og måpte. "Vi kunne hatt med fem City-spillere, det hadde ikke hjulpet," sa han da Vaulen økte til 3-0.

En evigjagende Audrius Mirauskas var en pest og en plage for SIF som ble stresset i utspillfasen.

To mål og en assist ble det på Audi før han måtte ut med skade etter 35 minutter.

4-1 ledelse til pause skulle bli til 4-6 tap da rollene ble snudd i andre omgang.

Muligens var den svirvlende vinden et større drawback enn hva man trodde fra tribunen. For nå var det Vaulen som startet å gjøre defensive feil.

Vaulen skapte knapt noe i andre omgang. Det positive får være at Ørjan Bergum kom inn etter langtidsskade og virket pigg og presis.

Kampfakta her!

STAVANGER B 6–4
VAULEN B

6 min
Audrius Mirauskas

16 min Audrius Mirauskas (Knudsen)

26 min Amund Belaska (Mirauskas)
Matias Seglem Aasen
30 min

39 min Amund Belaska (Knudsen)
Aksel Baarstad
56 min
Joakim Bergh
62 min
70 min

73 min

78 min

14. Frode Lima

Kaptein Simon Sakkestad er klar igjen forfall sist. Jack Aguera har slitt med sykdom, men spiller. Mathias Strunck Gundersen står over etter å ha trukket visdomstenner. David Møller er på jobbreise i København. Med en stor dybde på A-laget får man hjelp derfra igjen, men Patrick Osei var opptatt med jobb. Ørjan Bergum er tilbake fra skade og starter på benken.
En stor overraskelse er at Frode Lima (48) er med i troppen.

Vaulen B (4
–3–3): Jack Aguera – Espen Knudsen, Simon Sakkestad, Aleksander Gundersen, Magnus Torgersen – Even Kvame, Eirik Moen, Torbjørn Ankerheim – Jonatan Hebnes, Audrius Mirauskas, Amund Belaska.

Første omgang
Av en eller annen grunn høljer det "alltid" ned når B-laget spiller på Siffen.
SIF B startet best og hadde to tilløp tidlig før Vaulen tok en noe heldig ledelse. Det var en høy ball som spratt over keeper og blåste mot mål før Audrius Mirauskas pirket den over linja etter seks minutter.
SIFs forsvarslinjer ble stresset av Vaulens høye press og slet med å spille seg ut i vinden. Etter 14 minutter fikk Audrius Mirauskas en ny stor sjanse, men skjøt i en motspiller på nærmest blankt hold.
Vi så kampen under tribunetak med en gedigen pilar stående rett foran midten, men vi tror det var Espen Knudsen som sendte avgårde en presis ball fra dypet etter 16 minutter. Plutselig var det motorvei for Audrius Mirauskas som fra 16 meter plasserte elegant nede i kroken til 0-2.
SIF var frempå etter 20 minutter, men Jack Aguera leverte en god redning på Matias Seglem Aasens forsøk.
Vaulen stresset i hjel SIF og etter 26 minutter ble det 0-3. Mirauskas snappet ballen opp på 20 meter, han kunne nok ha avsluttet selv, men slo uselvis til Amund Belaska som sklei oss tre foran.
Vaulen kunne ha økt ytterligere ved Belaska som både hadde en heading over og et forsøk på å pirke inn på første stolpe da det oppstod kaos etter 29 minutter.
Litt ut av intet reduserte SIF til 1-3 etter halvtimen. Eirik Moen sklei og gikk ned pladask på det glatte banet. SIF satte fart sentralt og Matias Seglem Aasen satte sikkert.
Like etter stod Audrius Mirauskas ute ved sidelinjen på venstre og vinket til benken. Han kunne ikke fortsette. Synd da Audi hadde vært den store forskjellen her.
Høyreback Sander Bergevik kom inn etter 37 minutter slik at Espen Knudsen ble flyttet opp som spiss.
Så etter 39 minutter ble det 1-4. For et vakkert spill hvor Espen Knudsen slo en frekk flikk med ryggen til. Amund Belaska mottok ballen sentralt på 14 meter og dunket inn nede i korthjørnet!
Vaulen spilte mye pen fotball nå, selvtilliten var stor. Belaska kom til en sjanse til, men forsøket ble gitt til corner.

Andre omgang

I andre omgang skulle man spille mer mot elementene selv om det tilsynelatende var mest sidevind så pisket svære regndråper vaulenspillerne i ansiktet.
Thomas Strand-Grude er tilbake i klubben og 05-modellen fikk sin seniordebut for barndomsklubben da han erstattet Torbjørn Ankerheim som venstre indreløper.
SIF gjorde også noen bytter, vi la godt merke til Jason Arrey på midten. Han var fysisk overlegen og trøkket til fra start.
Keeper Jack Aguera leverte en enorm redning da SIF kom en mot en etter at Vaulen hadde rotet det til. Den påfølgende corneren ble satt inn på andre stolpe av Aksel Baarstad til 2-4 etter 56 minutter. Da tenkte vi det var sjarmerende med mer mål i denne kampen. Lite visste vi hva vi hadde foran oss.
Joakim Bergh stod høyt oppe etter en dødball og mottok ballen på hjørnet av boksen. Han sendte avgårde en lekker dupper som dalte ned i lengste kryss til 3-4 etter 62 minutter.
Nå var det fullstendig kollaps hos Vaulen.
Sigurd Årthun kom inn for Jonatan Hebnes etter 64 minutter.
Vi kunne ha satt alle pengene på SIF akkurat nå og etter 65 minutter smalt det også i stolpen bak Aguera.
SIFs Kowalik snurret seg så fri i boks, at ikke det ble mål etter 68 minutter!
Aleksander Gundersen fikk så tilsnakk da han lagde frispark på 18 meter etter 70 minutter. Her var det noen fra SIF som ropte på rødt kort da de mente at man ble fratatt en klar scoringsmulighet.
Det ble uansett mål av frisparket. Matias Seglem Aasen dundret presist nede i kroken til 4-4 etter 70 minutter.
Nye bytter for Vaulen da Erik Vogel kom inn for midtspiss Knudsen, noe som betød at Belaska tok over rollen sentralt på topp.
Etter 73 minutter var snuoperasjonen et faktum. Matias Seglem Aasen var frempå igjen til 5-4!
Nå samlet vaulenspillerne seg i ring for et krisemøte midt på egen halvdel. Her måtte det tas tak!
Kvarteret før slutt foretok man et dobbelbytte da man fikk innpå to nye backer i Bergum og Ås. Kvame og Torgersen gikk av slik at Bergsvik ble flyttet opp som høyre indreløper.
Kjekt å se Bergum tilbake etter langt skadeavbrekk, hans forrige A-kamp var for et drøyt kvartal siden.
Mer rot bak hos Vaulen med et farlig balltap. Matias Seglem Aasen løftet elegant i bue over keeper til 6-4 etter 78 minutter. Wow, for en utvikling. SIF ledet nå andre omgang 5-0 etter å ha ligget under 1-4 til pause!
Aleksander Gundersen mistet så ballen og for å rette opp egen feil kastet han seg inn i en takling som ble belønnet med gult kort etter 82 minutter.
Vi la merke til at Simon Sakkestad skadet seg tidligere i omgangen. De siste ti minuttene hadde han stivnet voldsomt til og han slet med å bevege seg. Jonatan Hebnes kom derfor innpå igjen etter 90 minutter.
Inn i overtiden hadde man faktisk en brukbar periode. Først ble Erik Vogels heading på andre stolpe klarert på strek etter at en god Bergum la inn.
Eirik Moen ble så tatt ned på 18 meter sentralt. Aleksander Gundersen sendte avgårde et skudd, men keeper fikk reddet til corner.
Etter fire minutters tilleggstid blåste den unge dommeren av kampen.
Vi satt igjen klissvåte på tribunen og klødde oss i hodet over denne kampen.
Det skal sies at SIF stilte med et bra lag og at Vaulen hadde marginene med seg i første omgang da man straffet noen gedigne feil, men å gå fra det til fullstendig kollaps i andre omgang gjorde iallefall kampen til en vi vil huske i lang tid.