VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

BLÅST AV BANEN

(20.04.24) Etter 8-1 over Hjelmeland i seriepremieren kom B-laget kraftig ned på jorda lørdag da Kvitsøy vant 6-3.

Liten kuling på på tverrs av banen skulle gi Kvitsøy en stor fordel i første omgang. Selv om dem ledet hele 5-0 til pausen hadde man en følelse at man kanskje kunne få med seg noe i andre omgang.

Man vinner riktignok andre omgang 3-1, men det ble aldri helt den utrolige snuoperasjonen man drømte om.

Så skal det sies at Vaulen stilte med et lag som var kastet i sammen av spillere fra fem av våre lag. Her var det innslag fra A, B, C, JR og Veteran-laget hvor de færreste kunne navnet på alle sine medspillere.

Fra A-stallen hadde man med David Chokheli-Losnegård og Brage Brattbakk, mens juniorgutta var Jonas Herikstad, Arne Hårde-Keogh og Sander Dybsjord Malde.

Et par ferskinger hadde man også med. Mats Hovland er ny fra Jarl, mens Jonathan Ring spilte sin første seniorkamp etter en seks års lang pause. Begge disse to spillerne kom godt fra oppgaven!

Den rutinerte ringreven Anders Dale gjorde også comeback etter å ha trent godt i vinter. 49-åringen hadde sin første offisielle elleverkamp siden 2017.

Eirik Moen var i den første troppen, men pådro seg en skade i fredagens A-kamp og måtte melde forfall.

KVITSØY 6–3
Ørjan Bulling Steffensen
4 min

Sander Edland
12 min
Simon Holter Møllegaard
28 min
31 min
Henrik Høie
40 min
62 min

66 min Espen Knudsen (str)

79 min Eirik Haglund (Knudsen)

89 min Anders Dale

20.04
Serie
Kvitsøy stadion
Tilskuere: 40 Dommer: Ronny Ludvigsen (Lura)

85. Jonas Garsjø Herikstad

Lange bortekamper har vært B-lagets nemesis i all den tid. Her er flere utilgjengelige i Magnus Torgersen, Fredrik Strand, Torbjørn Ankerheim, Marius Auflem, Stian Lima, Krister Vistnes, Are Meling, Tom Arne Bø Pedersen og Øystein Winsnes.

Michael Sivertsen har slått opp sin skade og skal nå undersøke den nærmere. Eirik Moen gikk av med skade for A-laget fredag kveld og ble ikke klar med en forslått fot.

Vaulen B (3
–4–1–2): David Chokheli-Losnegård – Brage Brattbakk, Simon Sakkestad, Noah Kellerhals – Mats Hovland, David Møller, Sander Dybsjord Malde, John Herman Ås – Espen Knudsen – Jonathan Ring Undem, Mads Isaksen.

Første omgang
Noe eget med borteturer til Kvitsøy. For å spare tid tok man taktikkmøtet på ferga. De flotte plansjene til trener Jarle Eike sørget Anders Dale for å tape opp på veggene ombord, mens andre brukte toalettene som omkledningsrom.
Når man ankom holmen fortstod man at stiv kuling føles langt sterkere på en øy i havgapet.

Vinden gikk da også på langs av banen slik at det ville være en stor fordel å vinne myntkastet før kampen.
Lykken stod ikke kaptein Simon Sakkestad bi, dermed skulle Vaulen spille i alle motvinders mor fra start.

Man ble automatisk trykket bakpå av naturkreftene og allerede etter tre minutter scoret Kvitsøy, man var nok ikke tøffe nok i en duell og Ørjan Bulling Steffensen heaadet inn.

Å spille lange baller var håpløst, men å slå kort førte med seg høyere press og man fant ikke ut av det.
Simon Sakkestad stupheadet så modig unna etter ti minutter, men bare ut i returrommet hvor Sander Edland knallet inn fra utsiden av boks.

De enkleste tekniske ting ble vanskelige når ballen oppførte seg slik den gjorde.

Vaulen første sjanse kom etter 17 minutter. Jonathan Ring slo et flott innlegg til Mats Hovland som ble nektet av keeper. David Møller hadde også et skudd blokkert før det ble mer Kvitsøy.
Etter 26 minutter fyrte dem over etter en utboksning. Like etter skulle det bli 3-0 ved sønnen til Sverre, Simon Møllegaard, et langskudd blåste rett og slett inn over keeper som stod fem meter utenfor streken.

Vaulen hadde sin strie tørn bare med å få spilt seg ut, men Kvitsøy var også dødelig effektive og la på til 4-0 etter 29 minutter ved Ørjan Bulling Steffensen.

Et godt bilde på kampen var 5-0 scoringen. Keeper David Chokheli hadde utspill fra mål. Ballen var i ferd mot midten før den endret retning og landet på 20 meter! Der dukket Henrik Høie opp og skjøt inn 5-0.

Dette var noe av det mer ekstreme vi har vært borti i løpet av snart et kvart århundre med vaulenkamper.

Vaulen spilte egentlig bra forholdende tatt i betraktning og både Knudsen og Kellerhals hadde skuddforsøk, mens David Møller headet Ås' innlegg i tverrligger etter 43 minutter. Dette ga oss troen på at man faktisk kunne snu dette i andre omgang med medvind.

Andre omgang

En kort pause da både bortelag og dommer ville rekke ferga hjem. Vaulen gjorde et dobbelbytte. Eirik Haglund og Arne Hårde-Keogh kom inn for Brattbakk og Ring. Brattbakk spilte jo store deler av A-kampen på fredag og var sliten. Ring hadde tynt grunnlag, men spilte en meget god omgang og kan bli et funn for Vaulen B.

I medvinden var kampbildet snudd og Vaulen hadde to gyldne muligheter tidlig. Noah Kellerhals skjøt over på Haglunds legg etter 47 minutter, mens Haglunds corner nær blåste inn to minutter senere.

Noen enorme sjanser fulgte, men det ville seg ikke. Innsvingerne fra Haglund var livsfarlige i vidnen og både Møller og Hovland kom nær etter 51 minutter. Kellerhals fulgte opp med et skudd fra skrå vinkel som ble reddet etter 55 minutter.

Litt lett å glemme det defensive i jaget og Kvitsøy skjøt utenfor på en utrolig sjanse etter 57 minutter.
Kvitsøy var litt ufine og plukket med seg tre gule kort på ni minutter i denne fasen.

Så en kjemperedning på Sakkestads forsøk etter at Møller la fra linja etter timen.
Drømmen om et mirakel ble knust etter 63 minutter da Vaulen ikke fikk unna og Kvitsøy økte til 6-0 ved Simon Møllegaard.

Da var det duket for et aldri så lite comeback på stor bane. Anders Dale kom inn for Kellerhals.
Vaulen fikk så straffespark da David Møller fikk røff behandling på en corner. Espen Knudsen steppet opp og reduserte til 1-6 etter 66 minutter.

Man foretok så et dobbelbytte da Atle Kristiansen og Jonas Herikstad kom inn for Isaksen og Ås etter 68 minutter.
Vaulen fikk en del cornere ut av det massive trøkket, men man slet med å finne helt ut av det. Vinden var faktisk nær ved å score etter 73 minutter, men en utespiller fikk panisk slått unna på strek.

Like før hadde Chokheli en fin redning motsatt.
Man hadde sin skuddforsøk. Atle Kristiansen skjøt over gjerde og ut på veien, mens Knudsen var nær ved å putte inne i femmeteren, bare for å se sitt forsøk ble slått til corner.

Den påfølgende corneren fra Knudsen ble slått ut på 18 meter. Der stod Eirik Haglund som sendte avgårde et fantastisk skudd som var klistret i nærmeste kryss. Noen vil nok si at ballen snirtet via noen, men Haglund fikk den.

Så etter 89 minutter fikk Anders Dale drømmetreff med tåa fra 35 meter. Ballen fikk en perfekt bue i vinden og gikk inn til 3-6.

Man hadde flere sjanser inn i overtiden. Blant annet et frispark fra Haglund som nesten gikk inn via både Dale og Sakkestad, før den snirtet utsiden av stanga etter 93 minutter. Like etter fyrte Mats Hovland like tilside.

Kampen ble blåst av etter 95:34 minutter. Hadde Vaulen hatt samme uttelling som Kvitsøy kunne det ha blitt poeng ut av det. Vinden ødela fra at vi fikk en normal kamp og det var liksom ingen grunn til å være sure på seg selv da det var forhold man ikke rådet over.