VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

HELT LOCO LOKALDERBY

(17.03.22) B-lagsspillerne kan brese seg rundt på Kilden  hele helga etter å ha slått Jarl 2-1. Seieren satt langt inne, men basert på sjansestatistikk var det høyst fortjent at de oransje tok det hjem.

Jarl tok en tidlig ledelse da de headet inn en corner. Etter det var det stort sett kun Vaulen. Med flott teknisk fotball spilte man seg frem til sjanse etter sjanse. Selv ikke på et straffespark ved Gilje etter 42 minutter skulle man få nettsus.

Vaulen fortsatte å jage i andre omgang og Gilje skulle få sin revansj da han skuflet inn et innlegg fra John Herman Ås.

Så tre minutter før slutt kom seiersmålet. Øyvind Vollen slo opp fra dypet. Morten Fløtre Solheim stusset fri Eric Ordaz som dro seg løs og skjøt kaldt tilside for en keeper som var på vei ut.

Oppdateringer fra kampen her!

SK JARL
1–2
VAULEN B
Jarl 4 min

68 min
John Petter Gilje (Ås)

87 min

<– 76 minutter

5. Håvard Nygård <– 36 minutter (–> 46 minutter) (<– 64 minutter)

6. Morten Nygård

7. Eirik Moen <– 64 minutter

8. John Petter Gilje (C)

9. John Herman Ås
<– 86 minutter

10. Morten Fløtre Solheim

11. Eivind Ankerheim <– 64 minutter (–> 86 minutter)

17. Jarle Eike

Man var litt i manko her. Bendik Aarstad stod over med strekk. Ellers var det forfall fra David Møller, Nils Ivar Arefjord, Audrius Mirauskas, Magnus Kartevold, Magnus Torgersen, Alexander Nilsen Surdal, Ole Bjørn Bredesen, Øystein Winsnes og Espen Knudsen. Morten Breivik var i den opprinnelige troppen, men meldte forfall på kampdag slik at trener Jarle Eike tok med sko i nødtilfelle.

Jarl har slitt med korona i troppen og måtte avlyse sin siste kamp. På fotball.no ser vi at dem har den tidligere vaulengutten Morten Husvæg i stallen, han fikk A-kamper i 2012.

Vaulen B (3–142): Tom Arne Bø Pedersen – Aleksander Berge, Øyvind Vollen, Stian Lima – Eirik Moen Håvard Nygård, Morten Nygård, John Petter Gilje, John Herman Ås – Morten Fløtre Solheim, Eivind Ankerheim.

Første omgang

Jack Aguera kom sent til kamp slik at Tom Arne Bø Pedersen var hyret inn som keeper. Han hadde fått en slimfit keeperdrakt med spillernummer 10, men skulle velge å stå i en regnjakke.

Ellers var det et artig poeng at brødrene Nygård, Morten og Håvard, skulle få sin første seniorkamp sammen. De skulle ha et telepatisk samspill på høyresiden av midtbanen.

B-laget kom til kampen som underdogs med divisjonsforskjellen og noen tunge forfall, men yppet seg fra start. Morten Fløtre Solheim la over til venstre i boks hvor John Herman Ås skjøt like utenfor. Det hadde vært noe for John som har hatt god tid til å øve inn en scoringsfering de siste syv årene i klubben.

SK Jarl tok ledelsen etter fire minutter. De hadde flere storvokste spillere og på et corner fra venstre vant de en duell rett foran kassen, keeper Bø Pedersen rakk knapt å reagere.

Etter dette var det stort sett Vaulen som skapte noe med sitt presise spill, mens Jarl satset på kontringer.

Håvard Nygård kunne ha utlignet etter fem minutter, men skuddet gikk vel via keeper og stolpen til kast. Her var det effektivt spill i forkant da utspillet fra keeper ble vinklet ut til høyre av Eivind Ankerheim.

En Nygård-kombo på høyre åpnet opp Jarl før Håvard slo flatt inn til Morten Fløtre Solheim, men skuddet ble blokkert på femmeteren etter 11 minutter.

Motsatt dunket Jarl til med et skudd som gikk høyt over.

Vaulen hadde også et par cornere i denne perioden, men Jarls store keeper fikk bokset unna servene.

John Petter Gilje fikk så strukket ut foten i boks og sendte avgårde et tåskudd som keeper med nød og neppe fikk ut til corner. Den påfølgende corneren fra samme mann hadde fin retning Håvard Nygård, men han fikk ikke satt hodet på den i trengt situasjon.

John Herman Ås så lettere ut enn på lenge og fikk til et flott innlegg etter 19 minutter som Håvard Nygård skjøt utenfor på.

Morten Fløtre Solheim slidet så frem på et innlegg fra John Petter Gilje, men ballen gikk meteren utenfor. Like etter stresset Morten Nygård keeper og ballen kunne raskt ha truffet han annerledes og gått inn buret.

Håvard Nygård hadde nok et farlig innlegg før Morten Fløtre Solheim var nær å få til en styring da Ås slo inn etter 24 minutter.

En lang arm fra keeper ryddet så unna John Petter Giljes frispark inn i boks. Den ballen var nær å krype inn i langhjørnet.

Morten Nygårds frispark fra 25 meter gikk så i muren til corner. To kjappe cornere fra Gilje fulgte etter at Titlestad hos Jarl nær headet den første i eget bur.

Uttallige sjanser for Vaulen her, men Jarl satte så ballen inn i målet etter 33 minutter. Det var et frispark fra 20 meter som keeper måtte gi retur på, heldigvis blåste dommeren for offside ved denne anledning.

Så var det temperatur. Håvard Nygård ble taklet stygt og reagerte. Det oppstod knuffing før en Jarl-spiller dyttet Håvard hardt i ryggen. Håvard må også ha fått et slag i nesen da han løp inn i garderoben for å fjerne blod.

Dommeren ga kun tilsnakk til de involverte.

Vaulenbenken var ikke helt sikker på hva som hadde skjedd med den unge kantspilleren på motsatt side og da han kom ut av garderoben igjen var han allerede byttet av for Henrik Lauvsnes.

Morten Fløtre Solheim ble så hektet i boks og gikk i bakken. Straffespark! John Petter Gilje scoret på ørten straffer i fjor, men skulle bomme på sin andre på rad da forsøket gikk hårfint utenfor stolpen.

Like etter sendte Morten Fløtre Solheim avgårde en dupper som hadde retning under tverrliggeren, men keeper fikk slått ballen like over.

Dommeren la ikke til noe og lagene gikk til pause med Jarl liggende målet foran. Sjansestatistikken var vel fordel Vaulen med 8-2!

Andre omgang
Dobbelbytte i pausen. Jack Aguera kom inn i målet for Bø Pedersen. Samtidig kom Håvard Nygård inn igjen da han erstattet Berge. Det betød at Lauvsnes gikk ned i forsvarsleddet.

Vaulen fortsatte å dominere. Morten Nygård hadde et frispark utenfor, mens John Herman Ås skjøt utenfor etter at Gilje hadde hatt et ufrivillig overhopp.

Det var virkelig trøkk over Morten Nygård skudd etter 52 minutter, men keeper reddet.

Så beinparade av Jarls innbytterkeeper på Morten Fløtre Solheims halvvolley nede i korthjørnet.

John Herman Ås la så tilbake før John Petter Gilje kom til, skuddet ble slått over av keeper. Det påfølgende corneret fra Morten Nygårds falt ned foran Øyvind Vollen som ikke helt visste hvor ballen var, dermed fikk keeper kastet seg foran i avslutningsøyeblikket.

Eirik Moen måtte gremme seg etter å ha skutt utenfor på en gylden mulighet fra 16 meters hold.

Et trippelbytte fulgte for Vaulen da Michael Sivertsen, Jean Andre Gjelsten og Eric Ordaz kom inn for Håvard Nygård, Eirik Moen og Eivind Ankerheim etter 64 minutter.

De erfarne innbytterne ga Vaulen ennå mer sluhet i spillet og man skulle ta ledelsen etter 68 minutter. John Herman Ås kom ned til linja og la utover. Det var trangt, men John Petter Gilje fikk kriget inn ballen. 1-1, noe som var høyst fortjent.

Michael Sivertsen hadde så et akrobatisk skudd som traff bilparken til den ene naboen etter 70 minutter.

Morten Nygårds frispark etter 72 minutter var ikke det beste, men Eric Ordaz kom til en duell på restene i boks.

Når Jarl først kom til sjanser var dem store. Et legg fra høyre ble headet like over etter 75 minutter.

Aleksander Berge kom innpå igjen da Stian Lima gikk av etter 76 minutter. Lima er en smart spiller med stoisk ro og ga Vaulen mye trygghet i denne kampen.

Vaulen hadde vært et teknisk lekent lag, men nå skortet nok kreftene etter tynt treningsgrunnlag på flere og det oppstod større rom.

John Herman Ås leverte magi på venstre etter 80 minutter, men John Petter Giljes påfølgende skudd ble blokkert på hjørnet av femmeteren.

Keeper Jack Aguera kom så på mellomdistanse på en lang ball inn i boks, men heldigvis ble det headet utenfor i kampens 81. minutt.

Den tidligere vaulenspilleren Harald Nedreskår hadde fungert som trener i Endre Tangens fravær, men nå hadde 85-modellen kom innpå. Etter 82 minutter var han sent inne i en takling på Morten Nygård, men igjen ga dommeren kun tilsnakk.

Eric Ordaz kastet seg så frem på et innlegg fra Morten Fløtre Solheim etter 84 minutter. Her gikk vel ballen i stolpen, mens en fortvilt Ordaz havnet i garnet.

I et siste taktisk grep gjorde man et offensivt bytte etter 86 minutter da Eivind Ankerheim kom inn for Ås.

Øyvind Vollen klarerte på direkten etter 87 minutter. Morten Fløtre Solheim lå sentralt og fikk stusset videre og til Eric Ordaz. Han møtte med mann i rygg, men vendte lekkert av før han stormet fremover. Keeper kom rusende ut, men Ordaz var kald og rolig og plasserte ballen under keeper til 2-1!

Tre minutter på overtid sendte Morten Nygård avgårde et frispark fra 20 meter. Keeper ga retur ut til Eric Ordaz som skjøt i keeper. Keeper hadde en arm på ballen da Eivind Ankerheim fikk tappet ballen fra han og sendte ballen inn i mål. Dommeren hadde derimot blåst for angrep på keeper.

Like etter blåste dommeren av kampen.

En meget god prestasjon av Vaulen B, man skapte sjanser jevnt og trutt i hele kampen og burde ha vunnet komfortabelt.