VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SLUTT PÅ SPRØ SEIERSREKKE

(15.08.22) Rekken på elleve strake seire ble brutt for B-laget, men et deilig comeback til 3-3 hjalp på humøret.

Vaulen gikk rett ut fra blokkene og kunne ha punktert kampen, men en god Fiskå-keeper holdt dem inne i kampen.

A-lagets Hogne Heggheim fikk verdifull kamptrening her og spilte sin første kamp for sesongen etter både å ha slitt med skade og hatt pause. De første tjue minuttene var 17-åringen den store forskjellen på lagene og han sendte da også de oransje foran etter ni minutter.

Fiskå fikk justert seg noe etter en tidlig drikkepause og resten av omgangen var jevnbyrdig. Etter 41 minutter utlignet Fiskå ved Andre Tungland som klarte å lure inn ballen fra skrå vinkel, selv om det lignet på en offside.

Varsko her etter sekunder av andre omgang da Fiskå traff stolpen.

Vaulen fortsatte å ha det meste av spillet, men Fiskå var aggresive og satset på kontringer. En enkel og effektiv plan som ledet til 2-1 etter timen, Jack Aguera leverte en flott dobbelredning før fiskerne fikk ballen i nota på forsøk tre.

Vaulen ble så kontret i mot på en corner og 3-1 var et faktum etter 65 minutter.

B-laget skal ha for at dem ikke ga seg. Det var mye vilje bak da Alexander Nilsen Surdal klemte inn reduseringen til 2-3 etter 70 minutter.

Så tre minutter på overtid headet supersub Michael Sivertsen inn 3-3 på heroisk vis.

De oransje fikk den siste sjansen på et frispark inn i boks, men ballen rullet over foten til Bendik Aarstad.

En småamper kamp hvor dommeren mistet litt kontrollen i andre omgang og plutselig startet å dele ut kort han ikke gjorde i første omgang for lignende dueller.

FISKÅ 3–3
VAULEN B

9 min
Hogne Heggheim (Gilje)
Andre Tungland
41 min

Hassan Abedi Noor
60 min

65 min

70 min
Alexander Nilsen Surdal

93 min

87. Andreas Svensen

Forfall her fra en jobbende Eivind Ankerheim, Eirik "Papa" Haglund, Morten Fløtre Solheim og Espen Klette. David Møller kjente det i hamstringen i internkampen på tirsdag og står over. Den teknisk brilliante Jan Philip Beto Aartun kommer først tilbake til Stavanger i september. Stopperveteranen Øyvind Vollen er ute med nytt overtråkk. Godeste Endre Lien har tydeligvis fått nok av jobblivet i sommer og flyttet fredag til Kristiansand for studier, vi ønsker masse lykke til!

Flere av de andre unggutta man fikk hjelp av før ferien har nå forduftet til studier. Dette gjelder Morten Nygård (Trondheim), Eirik Reiestad (Australia) og Thomas Surdal Arnesen (Bergen). Positive nyheter er at Håvard Nygård blir med laget frem til nyåret før han skal inn i millen.

Ellers håper man å få tilbake Stian Lima og Henrik Lauvsnes fra langtidsskader i høst, men dem må nok trene seg opp først.

Vaulen B (3–4–12): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Espen Knudsen – Håvard Nygård, Bendik Aarstad, Eirik Moen, John Herman Ås – John Petter Gilje – Alexander Nilsen Surdal, Hogne Heggheim.

Første omgang

En foranledningen meget lettkledd vikartrener Robert Solvang hadde kastet buffen og satt opp et lag i 3-4-1-2 med John Petter Gilje som bindeleddet til spissene.

B-lagsdebutanten Hogne Heggheim tok avspark for Vaulen i denne kveldskampen som hadde avspark klokken 20:30.

Fiskå var harde i sin stil og allerede etter to minutter ble Alexander Nilsen Surdal stemplet på hjørnet av boks. John Petter Gilje gikk for skudd på frisparket, men ballen spratt inn til keeper.

De oransje var nær ved å ta ledelsen etter fire minutter. Igjen hadde Fiskå lagd frispark, denne gangen på vår venstre. John Petter Gilje løftet inn i boks hvor Hogne Heggheim fikk stusset, ballen hadde retning bortre stolpe hvor keeper gjorde en fantomredning og fikk gitt til corner.

Vaulen var flinke å finne John Petter Gilje. Etter syv minutter tredde han Alexander Nilsen Surdal fri på høyre, et litt overraskende skudd fra skrå vinkel blåste over.

Flott spill fulgte etter åtte minutter. John Petter Gilje kom fri til venstre i boks og la flatt tilbake sentralt. Her kom Bendik Aarstad fra dypet og skjøt over fra 14 meter. En stor sjanse. Vi kunne ha ledet 2-0 nå!

Så etter ni minutter tok Vaulen B ledelsen. John Petter Gilje var på ferde igjen. Fra venstre i boks slo han kort inn sentralt til Hogne Heggheim som la til rette og dunket ballen inn nede ved venstre stolpe!

Perfekt debut for Hogne som forøvrig scoret to mål i sin A-lagsdebut i 2021!

Espen Knudsen slo så en strøken ball i bakrom etter 12 minutter. Et flott medtak av Hogne Heggheim sendte han fri alene mot keeper. Keeper ruset ut og Hogne løftet over. Han var i ferd med å starte å juble, men ballen spratt like utenfor høyre stolpe!

Nære på igjen da Gilje spilte fri Nilsen Surdal etter 18 minutter. Mer Vaulen da et frispark fra Gilje fant Aarstad, men en ufarlig flikk gikk utenfor.

Dommeren innvilget en drikkepause allerede etter 19 minutter.

Vaulen hadde vært klart best. Fiskå slet med å komme opp i Vaulen-spillerne og når dem først gjorde det lagde dem ofte dødballer.

Disse drikkepausene virker bra som taktiske pauser og Fiskå fikk justert seg slik at Vaulen mistet det klare overtaket. Kampen jevnet seg ut og Vaulen startet å måtte forsvare seg. Espen Knudsen hadde en befriende klarering på en dødball inn i boks før man var heldige da hjemmelaget satte utenfor på en kontring etter 26 minutter.

Trener Robert Solvang tordnet på sidelinjen og ba spillerne om å samle seg.

Etter en død periode så man litt av Vaulens angrepsspill igjen etter halvtimen. Det var bra spill i forkant før Aarstad fant Heggheim som skjøt like over.

Alexander Nilsen Surdal gikk rutinert ned på 20 meter til høyre etter 33 minutter. Espen Knudsens frispark hadde retning stopperen Simon Sakkestad, men keeper kom i mellom med godt feltarbeid.

Fiskå fikk til et bra skudd etter 36 minutter, det var bra retning på den, men Jack Aguera fikk gitt til corner. Jack stod forøvrig i en sort gammel bortedrakt med nummer 10 på ryggen denne kvelden grunnet fargelikhet med Fiskå.

Hogne Heggheim var på ferde igjen etter 37 minutter, men skuddet gikk via gult til noe som ble en resultatløs corner.

John Petter Gilje stormet så mot linja etter 40 minutter, han ble kraftig lent inn i av en motspiller, men ikke noe frispark å få.

I steden utlignet Fiskå like etter. Dem stormet ned på høyre hvor Andre Tunglands skudd nærmest fra død vinkel ble skutt inn via lankene til Aguera. Her mente Vaulen det var en soleklar offside.

Det hadde vært mange etterslenger i denne kampen og Frank Barka hos Fiskå fikk fortjent gult kort etter 43 minutter. Det påfølgende frisparket inn i boks ble avblåst for angrep på keeper av Simon Sakkestad.

Tross drøye to minutters drikkepause ble det kun lagt til tjue sekunder. Vaulen gikk til pause med 1-1, men kunne ha punktert denne kampen de første tjue minuttene. Det tekniske småspillet og stikkerne fra mellomrommet mot Hogne Heggheim hadde vært den store beholdningen. Fiskå hadde vært aggresive og direkte, men var ikke like pene å se på.

Andre omgang

Et planlagt dobbelbytte i pausen hvor Håvard Nygård og Torbjørn Ankerheim kom inn for John Herman Ås og Magnus Torgersen.
Nå kom også flomlyset på slik at dommeren kunne se kampen.

Fiskå stormet i angrep rett fra avspark og etter å ha tråklet seg inn sentralt trillet ballen i venstre stolperot på Sindre Gerhardsens forsøk etter 15 sekunder!

Ikke like mye å skrive hjem om nå. John Petter Gilje hadde en stikker i retning Hogne Heggheim i boks, men keeper hadde hele tiden kontroll da han stormet ut og fanget.

Fiskå hadde så en god søknad til straffespark da Espen Knudsen gikk kraftig inn i en duell. Fiskåbenken gikk i fistel, men fikk kun tilsnakk fra dommeren.

Bendik Aarstad traff ikke helt på en takling etter 55 minutter og fikk gult kort.

Simon Sakkestad slo en flott ball opp på John Petter Gilje i mellomrommet. Han dro seg fri og la ballen til rette for skudd fra 20 meter, men forsøket gikk for sentralt mot målet slik at keeper fikk bokset utover. Like etter prøvde Torbjørn Ankerheim med kraft fra 25 meter, men keeper slengte seg flott til siden og fikk slått unna.

Hogne Heggheim ble så spilt fri til venstre åtte meter fra dødlinja. Han stod riktignok på "feil" side av sin oppasser, men det var noe rart å dømme offside der da det stod spillere på femmeteren!

Fiskå tok så ledelsen etter timen. Igjen etter direkte spill langs deres høyreside, man fikk lempet inn i boks og Jack Aguera leverte en flott dobbelredning før vertene fikk klemt inn kula på forsøk tre ved Hassan Abedi Noor.

Alexander Nilsen fikk også et gult kort etter timen uten at vi fikk med oss det.

John Petter Gilje vant så en duell mot keeper på Nilsen Surdals legg etter 63 minutter. Ballen gikk via en gul til corner. Her var keeper Thomas Rønneberg meget misfornøyd med å ikke få frispark, men han fikk gult kort for munnbruket.

Vaulen fikk to påfølgende cornere som begge var skumle, men i steden kontret Fiskå inn 3-1 på den andre corneren. Andre Tungland gjorde sitt andre mål for kvelden.

Fiskå var fulle i skitne triks og da dem tok tak i Håvard Nygårds skjortekrage på et løp igjennom kunne man ha forventet å få frispark.

Flere vaulenspillere ble nå sendt i oppvarming.

Så etter 70 minutter tente Alexander Nilsen Surdal et nytt håp for Vaulen. Han stormet inn i boks fra venstre og dundret av fra 14 meter. Mye vilje i det skuddet som keeper var sjanseløs på!

Plutselig kom Fiskå på at det måtte jo være drikkepause også i andre omgang selv om man på sidelinjen stod og hutret i natta. Vi kunne bare krysse fingrene for at det ble lagt til noe denne gangen.

Like etter at man kom i gang gjorde man et taktisk bytte. Michael Sivertsen kom inn som spiss da venstrekant Eirik Moen gikk av, det betød at Hogne Heggheim gikk ut på kant.

Håvard Nygård ble så felt på høyresiden av boks. Gult kort til Samuel de Monte. John Petter Gilje slo langt over mot andre stolpe, men for langt for Simon Sakkestad som ikke nådde opp etter 77 minutter.

Hogne Heggheim skaffet så Vaulen corner etter 78 minutter. Her oppstod det et farlig etterpress hvor til slutt Alexander Nilsen Surdal fikk tatt ned ballen, han hadde to spillere rundt seg og skuddet mistet fart slik at en liggende keeper fikk strukket ut en arm og stoppet ballens ferd inn i nettet.

John Petter Gilje hadde fått seg en smell like før han ble erstattet av Aleksander Berge etter 83 minutter.

Nytt corner til Vaulen etter 84 minutter. Hogne Heggheim tok over å slå inn nå, han fant Simon Sakkestad som headet over.

Bendik Aarstad fikk så en siste advarsel etter 84 minutter. Der var man nok litt heldige som ikke fikk se det andre gule kortet til Aarstad?

Vaulen slet med å få til særlig i minuttene som fulgte. I steden kunne Fiskå ha punktert kampen etter 89 minutter da dem kom til en lobb etter misforståelse i de bakre ledd.

Michael Sivertsen ble felt ved hjørneflagget like før ordinær tid. Espen Knudsen slo inn på første stolpe, men Aleksander Berge hadde en vanskelig oppgave med å vinkle den ballen og forsøket gikk over.

Fire minutter ble lagt til hørtes det ut som fra dommeren.

Fiskå hadde god tid nå og gjorde sine bytter.

Hassan Abedi Noor fikk så gult kort etter 93 minutter da han felte en oransj på 25 meter. Det påfølgende frisparket fra Espen Knudsen ble slått strakt inn mot femmeteren hvor en uredd Michael Sivertsen strekte nakke og headet inn 3-3 til stor jubel fra medspillerne!

Espen Knudsen fikk så gult kort etter 94 minutter for Vaulen.

Michael Sivertsen ble så felt til høyre for boksen etter 96 minutter. En siste sjanse i kampen der. Kunne man gjøre det? Espen Knudsen slo flatt og slakt utover mot Bendik Aarstad sentralt i kassen, men han fikk ikke rent treff slik at ballen gikk i blokken.

Sekunder etter blåste dommeren av kampen. Vi må være fornøyd med å komme tilbake fra å ha ligget under med to mål til 3-3, men kampen kunne ha blitt langt mer komfortabel hadde man satt flere av de store sjansene tidlig i kampen.

Twitteroppdateringer her og kampfakta her!

Forhåndsomtale
Robert Solvang tar med seg en slagkraftig tropp borte mot Fiskå til kveldens kamp som nå har avspark klokken 20:30.

Fra A-laget får man med seg "forwarden" Hogne Heggheim som vil gjøre sin første kamp for sesongen. Hogne var tilbake i troppen for A-laget før Tjensvoll avlyste kampen sist. Vi husker han fra forrige sesong da han i sin debut scoret to mål i Rogalandscupen!

En B-lagsdebut kan vi også få i Atle Kristiansen. 25-åringen fikk sin seniordebut i 2015 for Hinna 2. Studier fulgte i Molde hvor han fikk kamper i 5. og 6. divisjon for Molde Studentenes IL. Atle har vært meget ivrig på treningsfeltet og det skal bli kjekt å få sett han i den oransje trøya.

Ellers er de fleste faste med her, deriblant toppscorer med ni mål - Bendik Aarstad. Smak på den! Bendik kan her komme opp i et tosiffret antall mål for B-laget, noe som er ganske så eksepsjonelt for den gamle stopperen.

Etter et litt turbulent opprykk fra 7. divisjon i fjor virker det som om den nyoppstarta klubben Fiskå har skumle planer også i år da de stadig henter spillere fra MIL og Staal. Opprykket i denne avdelingen står nok mellom Hinna 2 på andreplass og Fiskå på tredjeplass. Den suverene serielederen Vaulen B er nemlig avhengige av at A-laget også rykker opp.

Det virker som om Hinna 2 har fått med seg dette og dem toppet laget noe voldsomt før ferien da de vant hele 8-2 over Fiskå.

De nyeste signeringene for vertene er Sindre Gerhardsen fra MIL, Emil Abedinoski fra Staal og Hassan Abedi Noor fra Årstad.

Caretaker Robert Solvang har en tropp på foreløpig 17 spillere å komponere i en ellever. Han vil også få med seg kapteinsteamet Gilje, Aarstad og Sakkestad til å sette opp et lag. Vi ser vel heller ikke bort i fra at en ferierende trener Jarle Eike er på tråden fra hete Spania?

Vaulens tropp (17): 1. Jack Aguera; 25. Magnus Kartevold, 2. Magnus Torgersen, 3. Simon Sakkestad, 69. Espen Knudsen, 87. Andreas Svensen; 27. Aleksander Berge, 22. Eirik Moen, Atle Kristiansen, 6. John Petter Gilje, 4. Bendik Aarstad, 64. Torbjørn Ankerheim, 43. John Herman Ås; 17. Alexander Nilsen Surdal, 35. Håvard Nygård, 19. Michael Sivertsen, Hogne Heggheim.