VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

ÅTTE AV ÅTTE

(14.06.22) B-laget står nå med full pott etter å ha møtt samtlige lag i serien en gang. Tirsdag kveld slo man Brodd 2 hele 5-1 selv om kampbildet nok var jevnere enn som så.

Jarle Eike satset i kveld på et brødrepar som spisser i en 3
142. Alexander Surdal Nilsen og Thomas Surdal Arnesen spilte også sammen på A-laget fra 2018 til 2019, men dette var første gangen man fikk se dem som et rent tospann på topp.

Eirik Reiestad ble felt av keeper tidlig. Straffespark som Alexander Nilsen Surdal satte inn etter 21 minutter. Så fikk Nilsen Surdal klemt avgårde et skudd etter 34 minutter, returen satte Torbjørn Ankerheim inn fra kort hold.
Brodd reduserte like før pause ved Abdullah Kilinc da han dro i fra og satt retur fra sitt eget skudd.

Alexander Nilsen Surdal fikk sitt andre i kampen etter 57 minutter. Et langt soloraid hvor han dro mot høyre, la ned skulderen og skjøt ned i motsatt.

Nå kvernet man på og en god benk ga Vaulen det lille ekstra. Aleksander Berge ble felt av keeper. Nytt straffespark som Bendik Aarstad satte inn til 4-1 etter 79 minutter.

Berge hadde igjen regi på 5-1 målet etter 87 minutter da han brøt på midten og slo en suveren ball i bakrommet til Morten Fløtre Solheim. Fra 16 meter viste han sine unike avslutter egenskaper og utklassing
resultatmessig selv om Brodd var et brukbart lag.

Seiersrekken fortsetter
Teller man med forrige sesong har Vaulen B nå 10 strake seire i serien. Denne sesongen har man isolert sett åtte serierseire, men faktisk ni strake seire om man tar med 3-0 over Sandved i OBOS-cupen.

14.06.22 Brodd 2 (H) 5-1

100%-rekorder i lokalfotballen (4. - 7. div)
Madla 4 fikk sin rekke på 10 strake seire brutt i dag. Dermed er Vaulen B blant de fire lagene som fortsatt ikke har tapt.

BRODD 2
Alexander Nilsen Surdal (straffe) (Reiestad)
21 min

Torbjørn Ankerheim (Nilsen Surdal)
34 min

45 min
Abdullah Kilinc
Alexander Nilsen Surdal (solo)
57 min

Bendik Aarstad (str) (Berge)
79 min

Morten Fløtre Solheim (Berge)
87 min

14.06
Serie
Vaulenbanen
Tilskuere: 30 Dommer: Frode Kleppe (Tjensvoll)

<– 46 minutter

17. Alexander Nilsen Surdal <– 81 minutter (–> 82 minutter)

75. Thomas Surdal Arnesen <– 69 minutter

4. Bendik Aarstad –> 41 minutter

66. Morten Fløtre Solheim
–> 46 minutter

25 Magnus Kartevold
–> 56 minutter

85. David Møller –> 60 minutter (<– 73 minutter)

21. Eivind Ankerheim31. Mads Isaksen
–> 69 minutter

27. Aleksander Berge
–> 73 minutter

31. Mads Isaksen
–> 81 minutter

Michael Sivertsen og John Herman Ås er opptatt med jobb. Audrius Mirauskas kunne ikke denne gangen, men håper å være med de to neste gangene. Endre Lien er på ferie denne uka. Brødrene Morten og Håvard Nygård er ute med skader, det samme er Espen Knudsen. Morten Fløtre Solheim skal egentlig offshore, men blir med om avreise blir uts
Etter denne kampen vil man ha møtt samtlige lag i divisjonen en gang.

Kampfakta kommer her!

Vaulen B (3–142): Jack Aguera – Gabriel Økland Retallack, Simon Sakkestad, Eirik Moen – Eirik Haglund Eirik Reiestad, Torbjørn Ankerheim, John Petter Gilje, Sondre Isene – Alexander Nilsen Surdal, Thomas Surdal Arnesen.

Første omgang
Kveldens motstander var nok løselig knyttet til Brodd da de spilte med egne sorte drakter som hadde det tyrkiske flagget i logoen.
På laget fant vi den tidligere vaulenspilleren Malik-Ali Yilmaz som i sin tid spilte med 2000-kullet til Vaulen.

Vaulen hadde luksusproblemer denne gangen og stilte en meget god og jevn tropp hvor benken var imponerende i klasse.

Brodd 2 med frekkis fra start da de skjøt direkte fra avspark, men forsøket på tidenes raskeste mål mislykkest da ballen gikk utenfor.

Gjestene var best i starten. Vår mann Gabriel Økland Retallack hadde to viktige defensive involveringer tidlig hvor han fikk blokkert.

Etter en oppjaget start fikk Vaulen etter hvert mer et eget spill uten at man kom til sjanser.

Brodd 2 hadde så et farlig legg på tverrs av boks etter kvarteret, men fra bakre stolpe skjøt dem i nettveggen.

Sondre Isene kom til Vaulens første skudd på mål etter 19 minutter. Det ble gitt retur hvor vi vant en corner. Her headet Alexander Nilsen Surdal over på John Petter Giljes innoverskrudde variant.

Eirik Reiestad stormet så frem på høyre og inn i boks. Keeper Vahdet Fathi Dereli ruset ut og sendte en høy fot inn i leggen til vår høyrekant. Straffespark! Dereli var kanskje litt heldig som bare fikk gult kort for forseelsen?

Alexander Nilsen Surdal steppet opp på 11 meter og skuddet viklet seg rundt keeper og over streken til 1-0.

Sondre Isene skaffet oss en corner etter 23 minutter uten at det endte i noe, Brodd på sin side var litt unøyaktige på en kontring før de like etter hadde et skudd utenfor i kampens 26. minutt.

Eirik Reiestad skaffet vertene en corner etter 29 minutter. Eirik Haglund slo lavt inn på første stolpe hvor Alexander Nilsen Surdal sklei i skuddøyeblikket, men ballen fikk en ekkel bue for Brodd som headet unna oppunder høyre kryss.

Torbjørn Ankerheim felte så på Brodds venstreside omlag 20 meter fra streken. Bortelaget slo over på lengste hvor et skudd gikk i nærmeste stolpe og på tverrs av goalen etter 33 minutter.

Småskummelt dette for Vaulen. Brodd hadde også tynne rop på straffespark like før da en spiller gikk ned med tre oransje rundt seg i boks.

Ut fra spill og sjanser var det kanskje litt i overkant at Vaulen doblet ledelsen etter 34 minutter? Alexander Nilsen Surdal fikk vendt i boks etter et offensivt kast og skuflet avgårde et voldsomt hardt skudd. Returen gikk til Torbjørn Ankerheim som økte til 2-0 fra kort hold sentralt.

Brodd 2 har tidligere i sesongen kollapset helt når dem har kommet under, men keeperen deres var voldsom på å ildne opp medspillerne at dette ikke var over.

Vaulen var flinke i sitt presise kortpasningsspill og våget å spille fremover sentralt. Etter 38 minutter ga det nær belønning, men John Petter Gilje skjøt en liten halvmeter utenfor.

Brodd fikk et gunstig "frisparkläge" da Eirik Moen felte på 20 meter, men Jack Aguera reddet forsøket som kom etter 40 minutter.

Viktige Bendik Aarstad ankom kampen sent, men var nå klar og gikk inn på midten for Eirik Haglund.

John Petter Gilje slo så en presis stikker til Alexander Nilsen Surdal. Keeper vartet opp med en beinparade. På returballen kastet Torbjørn Ankerheim seg inn inn og pådro seg sitt andre gule kort for sesongen etter 43 minutter.

Brodd hadde ikke stått tilbake for Vaulen spillemessig og fikk en fortjent redusering like før pause. Abdullah Kilinc dro i fra mot vår bakre treer. Jack Aguera stormet ut og reddet flott først, men returen ble satt inn av samme mann.

Målet kom minuttet på overtid og dommeren blåste av like etter. Da var i det minste spenningen bevart foran andre omgang...

Andre omgang

I pausen kom Morten Fløtre Solheim inn for Sondre Isene. Fløtre-pus tok plass på venstre, men det var litt flytende posisjonering der da Thomas Surdal Arnesen ofte trakk utover.

Vaulen med avsparket, men det kunne ha blitt balanse allerede 30 sekunder ute i omgangen, men Jack Aguera vartet opp med en enhåndsredning nede i kroken. OK, nå var vil litt heldige her. Skulle seiersrekken gå mot en ende?

Torbjørn Ankerheim ble så hektet på 20 meter sentralt. Frisparkhold for Bendik Aarstad, men han skjøt i muren etter 48 minutter.

Yunus Emre Kilinc kom så til skudd fra skrå vinkel etter 54 minutter, men Aguera reddet på nytt.

Vaulen med sitt tredje bytte da Magnus Kartevold kom inn for Gabriel Økland Retallack etter 56 minutter. Kartevold er kanskje den beste backen i klubben, men hadde vært syk de siste dagene og startet på benken.

Vaulen ga det som skulle vise seg å være nådestøtet etter 57 minutter. Alexander Nilsen Surdal ble spilt fri fem meter inne på motstanders banehalvdel. Han stormet fremover før han dreide innover fra høyre mot midten, fra 16 meter skjøt han lurt nede mot venstre. Klassescoring fra en klassespiller. Alli har fått gått skadefri lenge nå og er på nivået vi husker han fra 3. divisjon.

Inn med friske bein etter timen da David Møller gjorde sin entre. Dave overtok plassen til Torbjørn Ankerheim som jo hadde gult kort.

Det virket som om Vaulen hadde fått tetta igjen helt nå. Det var lenge siden Brodd hadde skapt noe selv om de hadde en del ball.

Alexander Nilsen Surdal la så inn i boks fra høyre etter 66 minutter, men ingen medspillere var på plass.

Eivind Ankerheim kom inn for Thomas Surdal Arnesen etter 69 minutter. Thomas var nok ikke like dominant her som mot Suldal på lørdag, men Brodd 2 stod jo nærmest med fem mann bak på en liten bane, så det var ingen lett oppgave å være spiss.

David Møller hadde allerede satt seg ned på benken igjen da Aleksander Berge erstattet den skadde spilleren etter 73 minutter.

Berge skulle bli svært delaktig i siste akt...

En sjelden Brodd-sjanse da et frispark fra 40 meter ble løftet inn i boks, men headingen gikk utenfor.

Vaulen leverte nå powerplay rundt motstanderlagets boks, men man kom ikke til skudd etter 77 minutter.

Aleksander Berge første så fremover sentralt og inn i boks før han ble felt av keeper. Nytt straffespark for Vaulen etter felling av keeper.

Bendik Aarstad fikk æren av å ta straffen og gjorde ingen feil slik at det stod 4-1 etter 79 minutter. Bendik er nå toppscorer for B-laget med seks mål, ikke verst for en spiller som stort sett har operert i defensive roller hele sin karriere.

Et siste dødssukk fra Brodd 2 da Jack Aguera fikk slått ut til corner da de skummelt headet en dødball på tverrs av mål. Så på corneren var det en utespiller som reddet på strek.

Mads Isaksen kom inn for Alexander Nilsen Surdal etter 81 minutter. Under minuttet senere kom så Alexander Nilsen Surdal inn for John Petter Gilje. Her var det mye humring fra de oppmøtte. Ikke visste de at det var en fult resitutert Nilsen Surdal som kom inn... Han dro iallefall flott fra og fikk skutt flatt mot mål, men keeper holdt forsøket fra den ene Surdølen igjen på banen.

Vaulen koste seg nå med mange trekk i laget vel vitende at man gikk mot 24 av 24 mulige poeng etter å ha møtt alle lagene en gang.

Aleksander Berge fikk så brutt på midten og slo en genial ballen mellom to motspillere og i bakrommet til Morten Fløtre Solheim som skar inn på skrått bak forsvarsleddet. Fra 16 meter var Morten meget presis med høyrefoten og la på til 5-1!

En klassescoring som trenerne virkelig satte pris på. Høy klasse fra dette laget som også øyner muligheten for å komme seg videre i den lokale cupen fra en gruppe med tre 5. divisjonslag. Do the math!

Like før slutt fikk Eivind Ankerheim et litt billig frispark på 19 meter. Alexander Nilsen Surdal gikk for hattricket, men frisparket gikk i nettveggen.

Dommeren var fornøyd og la bare til halvminuttet før han blåste av.

Dermed meget overbevisende 5-1 seier mot et bra Brodd-lag. Seiersmarginen var muligens noe i overkant, men klasse i avgjørende situasjoner var forskjellen på lagene.

Dette laget er nok godt nok for 5. divisjon allerede, men kan som kjent bare rykke opp om Vaulens A-lag gjør det samme. Man skal vel heller ikke ta alt på forskudd foran høstsesongen da det kan minke på spillere. A-laget er jo i beit for folk og det blir et regnestykke for å få det til å opp.