VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

FIKK IKKE UT SITT POTENSIALE

(13.09.21) Vaulen nådde ikke sitt potensiale og tapte 2-1 borte mot serielederen mandag kveld.
Vaulen var okay de første 15-20 minuttene og skulle også ha hatt et klart straffespark etter åtte minutter da John Petter Gilje ble lagt i bakken. Isteden tok Bogafjell 2 ledelsen etter å ha kontret på et vaulencorner. Hjemmelaget traff først stolpen, før Stian Idland satte inn 1-0 etter 33 minutter.

Opp mot pause var Vaulen energiløse, man var ikke å kjenne igjen fra den fantastiske seieren over Hinna.

Bogafjell 2 doblet etter 53 minutter da Bengt Skrettingland skjøt et frispark over muren og i korthjørnet. Her var det nok en Bogafjellspiller i muren, men dommeren godkjente scoringen.

Vaulen slet med å svare. Når man gikk fremover var det ingen rytme og pasningene gikk ofte bak spillerne slik at alt stoppet opp.

To minutter inn i overtiden fikk man et trøstemål ved John Petter Gilje. Vaulen hadde et corner i forkant hvor Simon Sakkestad var nær ved å stange inn. Både Michael Sivertsen og Torbjørn Ankerheim kunne ha kriget inn restene. Ballen havnet til slutt ute hos "Johnsen" på 25 meter og han løftet lekkert inn i langhjørnet.

Dommeren la kun til to minutter og blåste av like etter. Dermed røyk Vaulens 100%-rekord på bortebane.
Bogafjell 2 tok sin femte strake seier, men kan jo ikke rykke opp om ikke førstelaget i 5. divisjon også rykker opp.

Dette var et Bogafjell-lag man egentlig burde hatt sjanser mot, men de hadde noen gode spillere. Spesielt Christer Pinto på høyrekanten, han kom stadig til innlegg med sin store fart.

Se bilder fra kampen her!
Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter. Sjekk også ut de offisielle kampfakta.

BOGAFJELL 2
2–1
VAULEN B
Stian Idland
33 min

Bengt Skrettingland
53 min

92 min

31. Espen Tore Refvik –> 80 minutter

Bogafjell 2 ledet serien, men fem strekker på forrige økt betød at blant annet toppscoreren Frode Handeland var ute.
Snittalder på troppen var i kveld 31,4 år, men
Bogafjell virket faktisk å være enda eldre.
Vaulen kom til kampen med god tro. Overbevisende seier mot Hinna 2 sist, samt tre av tre seire på bortebane.

Vaulen kunne lett ha tatt ledelsen allerede etter seks minutter. Morten Fløtre Solheim stormet frem på høyresiden og legget kronglet seg frem til Chris Dodds som skjøt over fra 12 meter.

John Petter Gilje ble så snytt for et soleklart straffespark etter åtte minutter. Til og med bogafjellspillerne mente det var straffe!

Bendik Aarstad fikk blokkert til hjørnespark etter 11 minutter, samme mann headet unna corneren og Vaulen kom på en kontring hvor John Petter Gilje ble lagt ned på 20 meter. Morten Fløtre Solheim steppet opp, men curlet frisparket over målet.

Stor sjanse til Bogafjell etter 16 minutter da Emil Mikalsen skjøt stolpe ut.

Det hadde vært en åpen og kjekk kamp med mye frem og tilbake. John Petter Gilje var på ferde etter 20 minutter da han dro seg innover mot hjørnet av femmeteren, han fikk ikke skutt og la ut til Chris Dodds, men det ble ikke noe ut av det.

Et tidlig tatt frispark på midten etter 22 minutter fant John Petter Gilje, som fra 20 meter headet ufarlig inn til keeper.

John Herman Ås var en del med fremover i starten og hans innlegg etter 24 minutter ble headet utenfor av Morten Fløtre Solheim.

Så dabbet Vaulens energi ut, man mistet initiativet i kampen og Bogafjell tok over helt opp mot pause.

Espen Kristiansen hadde et forsøk etter 31 minutter som ble holdt lett av keeper Jack Aguera.

Vaulen hadde så en corner etter 33 minutter, Bogafjell kontret og skjøt stolpe ut. På returen var det to bogafjellspillere som var mest aggresive og Stian Idland kranglet ballen over streken til 1-0.

Christer Pinto burde ha doblet ledelsen etter 41 minutter, men skjøt like over.

Vaulen hadde skapt særs lite i denne perioden, nærmest var Eirik Moen som fikk et skudd blokkert.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, men de mange fremmøtte vaulensupporterne hadde en dårlig følelse.

Trener Jarle Eike gjorde et trippelbytte i pausen. Øyvind Vollen, Torbjørn Ankerheim og Nils Ivar Arefjord kom inn for henholdsvis Bendik Aarstad, Chris Dodds og Espen Knudsen. Det betød at Morten Fløtre Solheim nå ble lagt inn som midtspiss.

Litt bedre av Vaulen i starten av andre omgang. Bogafjells keeper Thomas Stangeland ga et lite glipptak på John Petter Giljes innlegg før Alexander Nilsen Surdal var frempå og luktet på returen før keeperen fikk fast grep.

Vaulens Nils Ivar Arefjord fikk gult kort etter 52 minutter da han hektet kjappe Christer Pinto. Han mente selv han tok ballen der, men frispark til Bogafjell fra 22 meter.

Innbytteren Bengt Skrettingland steppet opp og curlet ballen over muren og inn i korthjørnet.
Et flott mål, men det var en hvit spiller i muren slik at det skulle ha blitt underkjent.

Et artig poeng på Bengt Skrettingland er at han i 2005 spilte en kamp for Vaulens A-lag da man lånte et par spillere fra motstanderen i en treningskamp mot Ålgård i 2005.

Vaulen hadde starta andre omgangen bra, men 2-0 var et slag i trynet. Man slet med å samle seg som en enhet og Bogafjell kunne lett ha økt ytterligere i fasen som fulgte.

Ivan Vrcic brente en stor sjanse over da Christer Pinto la inn 45 etter 67 minutter.

Inn med friske bein for Vaulen etter 69 minutter da Michael Sivertsen erstattet Alexander Nilsen Surdal.

Endelig litt tendenser over et vaulenangrep etter 70 minutter da Torbjørn Ankerheim skjøt i blokken.

Evigunge Tore Bjerk skjøt et corner over for hjemmelaget etter 72 minutter.

Motsatt slo John Herman Ås en nydelig ball til Morten Fløtre Solheim som fikk en corner ut av situasjonen.

Nytt bytte av Vaulen. Jean Andre Gjelsten kom inn som midtbanespiller, ut gikk venstrebacken John Herman Ås. Dermed gikk Eirik Moen ned som venstreback.

Programmessig gult kort til Torbjørn Ankerheim etter 76 minutter. Hans tredje for sesongen slik at han nå lever i faresonen for karantene.

Espen Tore Refvik fikk sin sesongdebut etter 80 minutter da han erstattet Morten Fløtre Solheim som midtspiss.

Det var stort sett Bogafjell her. Vrcic stussset utenfor, mens Skrettingland fikk et mål annullert.

Vaulen fikk en corner etter 89 minutter. Forsøket gled gjennom boksen før det ble headet utenfor. Øyvind Vollen ble nå stående igjen som spiss i et siste desperat forsøk.

Torbjørn Ankerheim fikk til et bra skudd fra 30 meter inne i overtiden. To strake cornere fulgte for Vaulen.

På den andre corneren var det flere farligheter. Simon Sakkestad var nær ved å heade inn, før ballen havnet over hos Michael Sivertsen som avleverte et skudd. Torbjørn Ankerheim kriget for å få ballen over streken.

Bogafjell halvklarerte ut på 25 meter til John Petter Gilje som på nydelig vis løftet ballen inn i lengste kryss til 2-1.

Bogafjell tok avspark, men dommeren blåste av på direkten etter to minutters tillegg.

Dermed endte det med B-lagets første tap på bortebane.

Vaulen (4
–2–3–1): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Bendik Aarstad, Simon Sakkestad, John Herman Ås – Eirik Moen, Chris Dodds – Morten Fløtre Solheim, Alexander Nilsen Surdal, John Petter Gilje – Espen Knudsen.

FORHÅNDSOMTALE
Før kveldens bortemøte med Bogafjell 2 har Vaulen B spilt totalt seks kamper i serie, cup og privat. Hjemme har man en uavgjort og to tap med 4-10 i målforskjell. Borte er rekorden helt en annen med tre av tre seire og 8-1 i målforskjell.

Både Morten Breivik og Christian Gramstad meldte forfall på kampdagen. Inn kom Jean André Gjelsten.
Espen Tore Refvik kan få sin sesongdebut her da han er med i troppen.
Samtidig er Øyvind Vollen klar igjen etter sin skade i foten. Stian Lima står over etter at han slo opp sin hamstringstrekk på forrige trening. Magnus Kartevold sliter ennå etter sitt kraftige overtråkk mot Lura.
Eivind Ankerheim står over med et akillesproblem.

Andreas Svensen har kastet krykkene, men er ute for resten av sesongen. Tom-Are Svenning sliter med lysken, men håper å prøve seg på trening om en ukes tid. Lars Petter Grønvigh sliter med en kneskade og vil være ute til ultimo oktober.