VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

VANT PÅ DET DEILIGSTE VIS

(11.06.22) Vaulen B lå tidvis og stanget mot Suldal. Jubelen var derfor ekstra stor da Thomas Surdal Arnesen ble matchvinner med 2-1 i overtiden.

Kanskje årets vanskeligste kamp dette for Vaulen. Borte mot Suldal har alltid vært en mare. Å vinne er nå en ting, men å stille lag har vært problematisk nok det.

Suldal har ofte fått walkover fra Vaulen opp igjennom, men ikke i år da man stilte mannsterke riktignok med noen bomber i troppen som Ronny Hauge, Endre Lien og Thomas Surdal Arnesen. Alle spillerne som var med skal ha stor ros!

Så til selve kampen. Spillemessig jevnt i starten før Daniel Berge Espe plutselig rykket løs sentralt og satte inn 1-0 etter 14 minutter. Bendik Aarstad hadde også en redning på strek rett før hvilen.

I andre omgang fikk man justert seg noe. Samtidig satte mann inn på Thomas Surdal Arnesen som trener Jarle Eike bare betegner som "virvelvinden".

Thomas var jo fantastisk for A-laget, men studerer i Bergen og hadde ikke spilt en elleverkamp siden 2020. Med han på banen fikk Vaulen en helt annen trussel fremover på banen og i andre omgang skulle man skape sjanse på sjanse.

Det var nesten utrolig at man ikke scoret da spillerne til tider stod i kø. Nærmest var vel Simon Sakkestad, men hans redning ble reddet på strek om den ikke var inne.

Så etter 87 minutter får man frispark ute til venstre. John Petter Gilje slo innoverskrudd. Krigeren Torbjørn Ankerheim dukket opp foran kassen og dunket inn 1-1.

Minuttet på overtid fikk Bendik Aarstad skutt. Keeper ga retur og Thomas Surdal Arnesen smekket inn vinnermålet!

Dermed blåkopi av kampforløpet til A-laget som vant 2-1 på samme vis kvelden før.

B-laget har stort sett møtt Suldal hver eneste sesong, men dette var første seier i Prestavikjo siden 2015.

Jarle Eike har nå ledet Vaulen B til åtte strake seire inkludert cupseieren over Sandved.

Bilder fra kampen her!

Kampfakta her!

SULDAL 1–2
VAULEN B
Daniel Berge Espe (Adjemi)
14 min

87 min
Torbjørn Ankerheim (Gilje)

91 min
Thomas Surdal Arnesen (Aarstad)

11.06
Serie
Prestavikjo
Tilskuere: 70 Dommer: Warren Wade (Karmsund)

6. John Petter Gilje

27. Aleksander Berge <– 46 minutter (–> 93 minutter)

29. Eivind Ankerheim <– 58 minutter

75. Thomas Surdal Arnesen –> 46 minutter (<– 93 minutter)

16. Robert Solvang

Håvard Nygård måtte melde forfall etter å ha skadet bicepsen under armbakk-konkurranse med Rune Larsen på lagfesten forrige lørdag. Magnus Kartevold har blitt syk og om ikke et mirakel skjer blir han hjemme. Alexander Nilsen Surdal måtte passe barna da fruen var på reisefot.

Vaulen B (3–4–12): Jack Aguera – Gabriel Økland Retallack, Simon Sakkestad, Eirik Moen – Eirik Reiestad, Torbjørn Ankerheim, Bendik Aarstad, John Herman Ås – John Petter Gilje – Aleksander Berge, Eivind Ankerheim.

Første omgang
Fryktelig tidlig avgang fra Vaulen da bilkortesjen gikk litt over 08:00. Suldølen John Herman Ås hadde gitt reisetips og det klaffet bra med timingen da man var på plass en time før avspark.

Jarle Eike hadde en fulltallig tropp inkludert seg selv og assistent Robert Solvang som nødløsninger på benk. Her tok man ingen sjanser da det var mange av dem på benken som hadde tynt treningsgrunnlag.

Troppen ble ikke bekreftet før i de sene nattetimer og man benyttet kjøreturen oppover til å sette opp laget. Jarle Eike overrasket noe ved å sette opp Aleksander Berge som spiss, en helt ny rolle for 30-åringen som etter hvert har blitt for en klubbveteran å regne med spill for B-laget siden 2014.

Prestavikjo var en intim bane nede i en hule mellom vakre fjell, men været var mildt sagt skiftende med både sol og kraftige regnskyll om en annen.

Det var iallefall greit å få vannet banen selv om innbytterne hadde sitt svare strev med å holde seg tørre i den lille innbytterboksen.

Suldal og Vaulen har opp igjennom utvekslet en rekke spillere. Vi nevner i fleng - Vegard Natland, John Herman Ås, Sverre Gjuvsland, Vegard Aas, Knut Foldøy, Erik Bård Bråtveit, Halil Husic, Ingvald Sandvik Halgunset, Gunnar Skålheim, Mohammed Ibra Dawud og Jørgen Andre Mikkelsen!

I dag var det to tidligere vaulenspillere hos Suldal i Rene Adjemi og Tore Søraas.

Vaulen hadde bra tempo på kantene og spesielt Eirik Reiestad var meget aktiv. Etter fem minutter kjempet han seg ned til linja og vant en corner. Eirik Moen slo et innøvd trekk i retning Bendik Aarstad som var litt uheldig med treffet.

Etter en hektisk start var det Vaulen som tok initiativet ved å trille ball. John Herman Ås la flatt inn fra venstre etter syv minutter, men Aleksander Berge nådde akkurat ikke frem da han ville være alene på 16 meter.

John Herman Ås sendte så Aleksander Berge på løp. Han stormet mot målet, men keeper ruste ut og forstyrret såpass at det endte med utspill fra mål etter 13 minutter.

Suldal tok ledelsen etter 14 minutter på en kontring da Daniel Berge Espe kom fri sentralt på en stikker fra Rene Adjemi og dro i fra Vaulens forsvar som var i ubalanse. Keeper Jack Aguera var i ferd med å ruse ut, men stoppet og for å rygge da skuddet gikk mellom stengene.

Suldal hadde ikke mye spill, men var effektive fremover. Etter 18 minutter headet Tore Søraas like utenfor etter en kross fra høyre signert Arin Eirikssønn.

John Herman Ås skaffet så Vaulen corner etter 20 minutter. Vaulen stilte opp toget utenfor boksen. Da det kom inn på perrongen var det keeper Dawud Dawud som fanget.

Eirik Reiestad fikk så lagt inn etter 21 minutter, men headingen til Aleksander Berge var litt for løs slik at keeper holdt uten problemer.

Både Eivind Ankerheim og John Herman Ås ble så avblåst for offside. Spesielt den til Ås, som scoret etter at det ble blåst, virket onside for oss som stod på linja.

Tore Søraas hos Suldal vant så ballen på venstre og så keeper Jack Aguera langt ute. Han sendte avgårde en høy ball og det gikk et gisp gjennom publikum, men Aguera spurtet mot eget mål og holdt ballen.

Nå var det mye vær her og vanskelig å rapportere i friluft, men vi husker at Vaulen hadde forsøk både ved Bendik Aarstad og John Petter Gilje. Eivind Ankerheim var også på ferde og vant en corner etter 34 minutter.

Bendik Aarstad stupte så frem på Eirik Reiestads kross. Han var nær ved å nå frem der i boksen på blankt hold etter 39 minutter. Så en lur stikker av John Petter Gilje, men to overhopp ble minst et for mye da det endte med utspark fra mål minuttet etter.

Tja, Vaulen hadde fått lite ut av sitt lille overtak. Suldal var ikke så svake på sentral midtbane som man hadde fått rapporter om i forkant. Så skal det sies at dem nylig har lagt om til 3-5-2 med hell.

Suldal kunne ha scoret igjen etter 43 minutter, men Bendik Aarstad fikk unna på strek før en påfølgende corner ble skutt mot elva etter 43 minutter.

Tiden var vel ikke ute da dommeren blåste av før Vaulen fikk tatt en corner de hadde vunnet. Så ikke særlig hjelp fra dommeren her.

Andre omgang

Pausen ble tatt i det fri og det ble klart at Thomas Surdal Arnesen skulle starte andre omgang. Thomas har knapt spilt fotball det siste drøye året, men fikk jo en C-kamp i midtuka. Vår best trente spiller, Aleksander Berge, gikk dermed ut og satt seg på benken.

Eivind Ankerheim vant en tidlig corner for Vaulen allerede før minuttet. John Petter Gilje slo litt for langt, men unge Arnesen løpte opp ballen motsatt og slo en god krosser som Eivind Ankerheim var nær ved å få styrt inn på første stolpe.

Thomas Surdal Arnesen hadde satt fart på Vaulen bokstavlig talt. Han kom til et nytt flott legg like etter.

Så var Bendik Aarstad nær å få en straffe da han ble hektet i feltet, men han la seg ikke ned slik at man måtte nøye seg med en corner. John Petter Giljes corner hadde retning Bendik Aarstad, men igjen centimetre for høyt slik at Bendik måtte rygge og kun fikk hårtustene på ballen etter 50 minutter.

Et voldsomt tempo av Thomas Surdal Arnesen vant oss et corner like etter. For en spiller denne Thomas er, men han virket allerede sliten!

John Petter Gilje fant denne gangen Bendik Aarstad på corneren. Aarstad svevede høyt der og ballen dalte flott mot motsatt hjørne, men Ørjan Underbakke reddet på strek etter 52 minutter.

Suldal startet å bli slitne og det var full strekk i laget dems, men de hadde god støtte i ryggen fra omlag 70 tilskuere.

Alle som var med skulle få spille. Endre Lien som er tilbake fra en alvorlig ryggskade matches forsiktig, men det var varslet at han ville få sine minutter før han skulle bli byttet av igjen. Lien tok plass som spiss etter 58 minutter da Eivind Ankerheim ble byttet av.

Ny gigantsjanse for Vaulen da Simon Sakkestad fikk headet en corner. Igjen redning på strek fra denne Underbakke selv om Eirik Moen som stod like ved hevdet ballen var over streken, det var den neppe.

Endre Lien ga temperatur til kampen med et herlig skrik da dommeren blåste han av for offside på vei igjennom.

Evigunge Øystein Winsnes kom inn for John Herman Ås etter 65 minutter.

Nå var de bare Vaulen her og spillerne stod i kø for å score etter 67 minutter. Vi hadde virkelig fortjent å ha vært minst i balanse på dette tidspunktet.

Thomas Surdal Arnesen fikk så fyrt av med strak volley på John Petter Giljes fremspill, men keeper reddet etter 71 minutter.

Så skeive tær på et skudd fra Øystein Winsnes som gikk vel tilside fra 25 meter.

Endre Lien fortvilte så over å ikke få ballen da Thomas Surdal Arnesen slo en kross i blinde. Unge Arnesen nærmest svimlet av utmattelse på dette tidspunktet, men for en dimensjon han ga til spillet! Han har et kaliber som overgår det meste i lokalfotballen halvbroren til Alexander den store.

Et tungt dobbelbytte var i emning da både Ronny Hauge og Eirik Haglund hadde tatt av seg jakkene for å komme inn.

Før det ble John Petter Gilje taklet i boks uten å få straffen han ønsket etter 75 minutter.

Etter 77 minutter kom Eirik Haglund inn for Gabriel Økland Retallack, noe som at Ronny Hauge tålmodig måtte vente på sitt ellever-comeback for de oransje.

En tilskuer i Suldal-jakke fikk så satt en stopper for at Vaulen hadde Eivind Ankerheim og Aleksander Berge som ballgutter bak Suldals mål etter mye uthaling fra dems side. Dommeren føyde seg etter kravet og jaget bort våre gutter.

Mer Vaulen da Thomas Surdal Arnesen blåste et legg over da han stod foran kassen etter 79 minutter.

Så kom byttet alle hadde ventet på. Eller det var vel ikke så mange av dagens spillere som visste hvem denne gamle mannen som hadde kjørt fra Sauda var...

Ronny Hauge kom altså inn for Endre Lien etter 80 minutter. Han skulle vise seg å ennå ha futt i beina. Han har nok alle musklene i behold etter mye klatring i fjella rundt Sauda.

Torbjørn Ankerheim gikk så høyt inn i en takling og fikk et fortjent gult kort etter 81 minutter.

Kaotisk i boksen til suldal etter 83 minutter og et skudd gikk i hånda til en gul, men ikke hjelp å få fra dommeren.

Tiden var nå i ferd med å renne ut. Vaulen stod nå meget høyt. John Petter Gilje ble skjøvet et hakk lengre frem, mens Bendik Aarstad også stadig var på tur fremover.

Benken rev seg i håret, eller det som en gang var en manke da Thomas Surdal Arnesens skudd ble reddet.

Eirik Reiestad ble så felt til høyre på kanten av boksen. John Petter Gilje slo innoverskrudd foran mål hvor Torbjørn Ankerheim headet inn fra kort hold. Stor jubel i leiren og så fortjent så fortjent!

Ronny Hauge satte så fart på et flott raid. Stoppet ballen med sålen slik at Suldal-spilleren nærmest føyk inn i pølsebua, dessverre stod ikke innlegget i stil da han søkte Thomas Surdal Arnesen.

Dommeren la iallefall ikke til noe i første omgang, heller tvert i mot. På stillingen 1-1 var vel håpet at vi fikk fortsette litt til?

Så etter 91 minutter var snuoperasjonen komplett. Etter klabb og babb i boks fikk Bendik Aarstad skutt en kanon nede i kroken. Keeper ga retur ut til Thomas Surdal Arnesen som klemte til og ballen suste i nettet!

For noen jubelscener! Thomas visste ikke helt hvor han skulle gjøre av seg og løp mot hjørneflagget med en finger i lufta før han ble omkranset av medspillere som skulle gratulere. En voldsom klemmeseanse fulgte.

Nå hadde plutselig Vaulen god tid. Ronny Hauge tuslet over halve banen for å ta et kast. John Petter Gilje møtte og skjermet før han slo tilbake til Hauge som rutinert fikk et frispark nede ved flagget.

Et taktisk bytte fulgte etter 93 minutter da Aleksander Berge kom inn igjen. Thomas Surdal Arnesen ble tatt av med komplimenter fra benken!

Dommeren skulle blåse av like etter og B-lagets åttende strake seier er et faktum. Syv av disse har kommet i serien, tar man med tampen av forrige sesong står man med ni strake serieseire.

Laget har ikke tapt en seriekamp siden 13. september 2021.

Mange spillere å gi honnør her. Thomas Surdal Arnesen selvsagt som snudde kampen tross tynt grunnlag. Bendik Aarstad som ofret seg ved å reise da flere meldte forfall i siste liten. Evighetsmaskinen Eirik Reiestad som fullførte 180 minutter på drøye 17 timer. Reiestad har forøvrig ikke tapt en kamp under ledelse av Jarle Eike siden 26. september 2019 nå!