VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

MESTERLIGE VAULEN

(10.12.22) Vaulen med påfyll til premieskapet da dem tok hjem vandrepokalen i Polturneringen. Før 2019 hadde Vaulen aldri vunnet turneringen, men under Jarle Eike har strandguttene tatt tre strake titler i Norges mest tradisjonstunge turnering!

Det var innstillingen til kampen som var den store forskjellen. En fantastisk laginnsats ga ikke Vardeneset rom til å få i gang noe spill.

Vaulen med fem B-lagsspillere fra start var sett på som store underdogs mot et VBK som er et meget habilt 4. divisjonslag, men man tok kommando fra start og Vetle Birkedal kunne ha sendt oss foran før minuttet.

Så etter 21 minutter fosset man fremover. Amar Kotlica la 45 til Håvard Nygård som dundret inn 1-0 i korthjørnet.

Nå ble VBK sure og dem var heldige som kun slapp unna med gule kort. Spesielt nedsparkingen av Aleksander Gundersen var stygg.

VBK var mer med mot pause før Vaulen fikk samlet seg inn igjen.

I andre omgang var det naturligvis Vardeneset som styrte kampen, men Vaulen lå godt og forsvarte seg. Tastalaget kom til få sjanser og når dem kom var Trym Landråk Gjerstad strålende i mål.

Vardeneset fikk også underkjent et mål for angrep på keeper.

Kaptein Simon Sakkestad var brilliant som stopper med sin taklingstyrke gikk han foran i krigen. Vegard Natland løp kilometervis på midten og nektet Vardeneset ro. Samtidig lå Aleksander Gundersen defensivt på midten og styrte kampen på strålende vis.

Dette var vår tredje strake seier i denne turneringen. Ørjan Bergum, Morten Fløtre Solheim, Torbjørn Ankerheim og Audrius Mirauskas har spillt i den alle.

En perfekt avrunding for trener Jarle Eike som slet med å ikke smile etter kampen. Eike ga Vaulen fire titler i kalenderåret 2022, men nå blir det pause fra trenergjerningen.

Bilder fra kampen finner du her!

VAULEN A+B 1–0
VARDENESET
Håvard Nygård (Kotlica)
21 min

1. Felix Landråk Gjerstad

Vaulen A+B har morfet seg til et bra lag under ledelse av B-lagstrenerne Jarle Eike og Robert Solvang. De aller fleste som var med i torsdagens semifinale var klare igjen her. Eirik Moen hadde reist til Cuba, samtidig som Stian Limas skade fra semifinalen holder han ute. Magnus Kartevold ble heller ikke klar etter sin strekk i kvartfinalen.

Langtidsskadde Bendik Aarstad bivånet finalen fra sidelinjen. Alexander Nilsen Surdal, som er den eneste spilleren som hadde spilt de tre foregående finalene for Vaulen, var også ute med kneskade.

Som i semifinalen var keeper Jack Aguera bortreist. Lillebroren til Trym, Felix (15) ble dermed med som reservekeeper.

Dette var B-lagets 36. kamp i år og avskjedskampen til trener Jarle Eike som før kampen stod med imponerende 27-2-6.

Vaulen A+B (3
142): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Simon Sakkestad, Espen Knudsen – Aleksander Gundersen – Audrius Mirauskas, Vegard Natland, John Petter Gilje, Håvard Nygård – Amar Kotlica, Vetle Birkedal.

Forhåndsomtale
Halvannet døgn etter å ha slått Våganes 4-1 i semifinalen venter i dag Vardeneset i finalen. Kampen har avspark klokken 13:00 på Stemmen. TV Aftenbladet vil sende kampen med sendestart klokken 12:45.

Vaulen kan trenge all den støtten dem kan få fra tribunen da 4. divisjonslaget VBK er storfavoritter etter å ha slått Randaberg 7-3 i sin semifinale.

Dette er den 59. finalen i det som regnes som den eldste seniorturneringen i Norge. Vardeneset har tatt seg finalen 21 ganger tidligere og vunnet 9 av dem. Fra 2007 av kom dem til 13 finaler på rad før Vaulen slo dem i kvartfinalen i 2021. VBK har siden skyldt på all snøen i den kampen, men Vaulen slo dem jo også i 2019-finalen.

De oransje kan her ta sin tredje strake turneringsseier og dermed få med seg vandrepokalen hjem til odel og eie. Dette er også klubbens femte opptreden i en finale etter at man tapte i 1963 og 2006.

Dette blir trener Jarle Eikes siste kamp og det hadde vært stort om han førte laget til en ny tittel. 43-åringen ledet jo Vaulen til triumf i både 2019 og den utsatte 2021-finalen.

Strandgutta har faktisk vært regjerende mestre i Pol-turneringen siden 2019 da 2020-turneringen gikk ut grunnet pandemi.

Vaulen A+B har en klar overvekt av spillere fra B-laget i 6. divisjon og blir automatisk underdogs. B-laget har hatt stor suksess denne sesongen og dette vil faktisk være lagets 36. kamp for sesongen. I løpet av året har man vunnet tre titler. Først den utsatte Pol-finalen i januar, seriegullet tok man med seks poengs margin på rivalen Hinna 2, mens man slo ut Våganes og Lye i KM. Skulle det gå veien i dag tar dermed laget sin fjerde tittel for året, det spørs vel om noen kan matche det i landet?

Troppen: Mads Isaksen, Michael Sivertsen, Vegard Natland, Morten Fløtre Solheim, Trym Landråk Gjerstad, Espen Knudsen, John Petter Gilje, Aleksander Gundersen, Even Kvame, Jan Philip Beto Aartun, Simon Sakkestad, Ørjan Bergum, Sigurd Årthun, Torbjørn Ankerheim, Audrius Mirauskas, Håvard Nygård, Vetle Birkedal, Amar Kotlica.

Det var snakk om et par til, men det blir de 18 spillerne slik at snittalderen blir tett oppunder 28 år. Mads Isaksen kommer til kampstart.

Du kan se kampen på TV Aftenbladet her! Vi vil oppdatere på twitter her!

SNØBALLKAMP? Mer snø er på vei og brøytekanter blir tribune under finalen.

Vaulens finaler

1963 Madla - Vaulen 5-1

Polturneringen ble startet i 1963 da "Stemmen" ble innviet. Tidligere var det et vannbasseng på sletta i Kalhammeren, senere ble det en søppeldynge som banen ble lagt oppå.
Vaulen tok seg til finalen i premiereturneringen. I kvartfinalen slo man Pol 2-1 etter mål av målkongene Nils Inge Sægrov og Charles Theodor Hein.
I semifinalen mot Brodd stod det 1-1 ved fulltid etter at Kjell Steinskog hadde nettet for de oransje. Vaulen vant straffesparkkonkurransen 5-3.

I finalen var det jevnt sjansemessig, men Madla vant allikevel hele 5-1! Stillingen til pause var 1-0 til Madla etter mål av indre venstre Olav Jensen. I andre omgang scoret Edvin Jensen (2), Olav Bru og Jan Svendsen for Madla. Ytre venstre Kjell Steinskog reduserte til 3-1.
Ove Tjelta, Kjell Torland og Petter Halvorsen stod frem som de beste spillerne for Vaulen i finalen.

Spillere som spilte alle de tre kampene for Vaulen var; Dagfinn Granlund, Odd Jakobsen, Olav Clausen, Petter Halvorsen, Kjell Tårland, Ove Tjelta, Arthur Auklend, Charles Theodor Hein, Gunnar Hetlelid, Kjell Steinskog, Nils Inge Sægrov.

Trenere: UK (Utvelgingskommite)

2006 Buøy - Vaulen 5-4

Nytt finaletap for Vaulen etter at Buøy ledet 3-0 til pause. I andre omgang scoret man fire mål, men det hjalp lite da Buøy scoret to mål til.
Kjetil Knudsen ga 1-0 allerede etter minuttet. Den fremtidige Vaulen-treneren Aleksander Idland doblet før Lars Joachim ga 3-0 før pause.
Alexander Nilsen Surdal reduserte like etter pause før Jørgen Husby slo tilbake for Madla.
Så ble det ny spenning i kampen. Først en straffe fra Anders Idsø, før Alexander Nilsen Surdal ble tomålsscorer.
Aleksander Idland satte så inn 5-3 for Madla etter 67 minutter. Ti minutter senere satte man press på Madla igjen etter Magne Christiansens mål.

Finalelaget: Tom Arne Bø Pedersen, Ronny Hauge, Espen Klette (C), Robert Hovland, Christian Lyse (Henrik Jelsa 45'), Alexander Nilsen Surdal, Magne Christiansen, Anders Idsø, Andreas Fløgstad, Sverre Gjuvsland, Morten Vadla. Ubenyttet innbytter: Jone Olsen.

Trenere: Ole Søyland og Endre Tangen.

2019 Vaulen - Vardeneset 3-2

I sin tredje finale skulle man endelig ta hjem pokalen. Vaulen var store underdogs, men sjokket Vardeneset ved å lede 3-0 tidlig.
Kampens store spiller, Audrius Mirauskas, sendte Vaulen foran etter 13 minutter. Mathias Røed Randeberg doblet etter assist fra Mirauskas etter 25 minutter, før Mirauskas satte inn 3-0 etter 31 minutter.
I andre omgang så Vaulen ut til å ha full kontroll, men på 3-1 ved Espen Håland etter 78 minutter ble man noe shakey. 100 tilskuere fikk et voldsomt drama på tampen etter at Matias Reinsos ga 3-2 etter 81 minutter, men Vaulen dro det i land.

Finalelaget: Trym Landråk Gjerstad – Gabriel Økland Retallack, Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Casper Tjøstheim, John Petter Gilje – Matthias Røed Randeberg, Tobias Fosse Ekeland, Thomas Surdal Arnesen – Audrius Mirauskas. Benyttede innbyttere: Endre Lien, Felix Alinyoh, Eirik Reiestad, Alexander Nilsen Surdal, Jakob Kalvatn, Torbjørn Ankerheim, Morten Fløtre Solheim.

Trener Jarle Eike

2021 Vaulen - Madla 3-2

2021 finalen ble faktisk spilt i januar 2022 etter to utsettelser, først etter snø, så etter koronaregler.

Igjen startet Vaulen bra med 2-0 ledelse før Madla reduserte før hvilen. Vegard Natland og Morten Fløtre Solheim ga Vaulen en pangstart før Andreas Wergeland Holst svarte.
Etter 72 minutter ga Amar Kotlica 3-2 etter assist fra keeper Jack Aguera!
Andreas Wergeland Holst nettet igjen etter 81 minutter slik at det ble en spennende avslutning på kampen.

Finalelaget: Jack Aguera – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Eirik Reiestad, Torbjørn Ankerheim, Alexander Nilsen Surdal, Vegard Natland, Sondre Brokka – Amar Kotlica, Audrius Mirauskas. Benyttede innbyttere: Morten Fløtre Solheim, Harun Bashir Ali, Michael Sivertsen, Eirik Moen, Espen Knudsen, Simon Sakkestad.

Polturneringen 2022
Pol-turneringen består denne gangen kun av ni lag, åtte av dem tok seg videre til sluttspillet!

Pol-statistikk

Når man tidligere år har slitt med å stille lag til disse kampene har man i år hatt et luksusproblem. Med spillere fra både A- og B-laget, samt noen fra C- og Veteran - er man faktisk oppe i 35 benyttede spillere.
A-lagsspillere har stått for omlag 1/3 av spillerne benyttet, men dem er jo langt færre enn tilfanget til rekruttavdelingen.