<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

BLE APPLAUDERT AV BANEN

(09.05.22) B-laget slutter aldri å forbløffe. Mandag slo dem knockout på Sandved som leder sin 5. divisjonsavdeling.

Dermed har man gode muligheter for avansement om man klarer å sope i sammen et slagkraftig lag til den avgjørende kampen borte mot Finnøy 27. juni.

Grunnet divisjonsforskjellen fikk Vaulen et straffespark før kampen. Den satte Bendik Aarstad sikkert inn.

Herlig tiki-taka-fotball med omlag tjue trekk i laget så Sondre Isene finne Morten Nygård på løp. Alene mot keeper gjorde han ingen feil og 2-0 etter ti minutter.

Alexander Nilsen Surdal ble så felt i boks. Straffespark! Bendik Aarstad steppet opp nok en gang, men keeper slo ballen i stolpen. Ballen havnet tilbake til Bendik Aarstad som dundret ballen oppunder nettaket til 3-0!

Vaulen kjempet heroisk og holdt oppe energien i andre omgang. Her kunne man ha økt ytterligere. Nilsen Surdal og Aarstad hadde gedigne sjanser til å øke ytterligere.

Da dommeren blåste av kampen vanket det både applaus og godord fra forbløffede tilskuerne.

Bilder fra kampen her!

VAULEN B 3–0
SANDVED
Bendik Aarstad 0 min

Morten Nygård (Isene)
10 min

Bendik Aarstad
35 min

09.05
Obos Cup gruppespill
Vaulenbanen
Tilskuere: 30 Dommer: Ronny Ludvigsen (Lura)

–> 87 minutter

Ørjan Bergum er tilbake fra sykdom og får nok en drøy omgang. Eirik Reiestad og Sondre Isene er også bekreftet fra A-laget. JP Beto Aartun fikk en overtråkk mot Mastra, men prøver seg her.
Eivind Ankerheim er nok ute noen uker med overtråkk. Broren Torbjørn Ankerheim er bortreist. Heller ikke Michael Sivertsen er tilgjengelig denne gangen.
Morten Nygård er aktuell igjen etter ferie. Morten Fløtre Solheim er også tilbake etter offshorejobbing. John Petter Gilje blir med, men rekker først frem til andre omgang.
Øyvind Vollen (ribbein), Stian Lima (kne), Håvard Nygård (ribbein), Henrik Lauvsnes (ankel), David Møller (lyske) og Mads Isaksen (tå) er fremdeles usikre.

Vaulen B (3–4–12): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Magnus Torgersen – Eirik Reiestad, Morten Nygård, Bendik Aarstad, Sondre Isene – Jan Philip Beto Aartun – Alexander Nilsen Surdal, Espen Knudsen.

Første omgang

Vaulen valgte å spille i sin vante formasjon selv om man da ville speile Sandved som var ansett som et langt sterkere lag da de ledet divisjonen over.

Sandved stilte da også sterkt her så det var godt man hadde et straffespark å gå på før avspark. Bendik Aarstad har fått den tilliten denne sesongen og han gjorde ingen feil. Vaulen kunne starte med en 1-0 ledelse.

Vaulen startet et angrep i egne rekker etter ti minutter. Det gikk hurtig unna med få berøringer. Sondre Isene på venstre fant Morten Nygård på løp opp fra dypet. Alene med keeper satte Morten inn 2-0! Ohlala, for en flott fotball av underdogen!

Morten Nygård var tilbake fra tre uker på Bali, men bar ikke preg av å ha ligget på latsiden. Etter tolv minutter dundret han et skudd fra 28 meter like over.

Sandved var et godt lag og rullet flott opp etter 14 minutter, men keeper Jack Aguera reddet skuddet.

Så en gedigen sjanse til Sandved. Morten Nygård lagde frispark på 18 meter sentralt. Yngve Hagens skudd gikk via Magnus Torgersen og på innsiden av stolpen og ut! Stort nærmere enn det kommer man ikke!

Vaulen kjempet heroisk i duellene. Etter 28 minutter var Sandved frempå igjen, men Christoffer Holmebakken Salte skjøt like utenfor. Her var Vaulen forarget da man ikke fikk et frispark til Sondre Isene i forkant.

Eirik Reiestad kom på skuddhold etter 29 minutter, men måtte nøye seg med en corner som skulle være resultatløs.

Bendik Aarstad skaffet oss en ny corner tre minutter senere. Morten Nygård slo inn igjen. Det ble headet unna, men bare ut til Nygård som denne gangen fant Alexander Nilsen Surdal. "Surens" volleyforsøk i boks ble blokkert.

Fredrik Rogne fikk gult kort for en forseelse etter 33 minutter. Morten Nygård løftet inn i boks. Alexander Nilsen Surdal skjermet ballen i boks før han ble felt. Straffespark!

Bendik Aarstad skulle igjen få sjansen fra krittmerket, men denne gangen reddet keeper Sven-Arne Bærheim. Ballen ble slått i stolpen og ut, på returen fulgte Aarstad opp og dunket ballen oppunder nettaket til 3-0. Bendik så lettet ut i feiringa.

Dommeren som hadde slitt med urverket blåste av omgangen etter 36:40! Etter å ha blitt konfrontert med situasjonen kom man igang igjen.

Jan Philip Beto Aartun hadde vært god, men slet nok med overtråkket fra forrige A-kamp. Han ble byttet ut for Eirik Moen etter 38 minutter.

Nå gnistret det av denne kampen. Sandved hadde et par sjanser før Vaulen hadde en kanonade etter 40 minutter. Her var blant annet Nilsen Surdal og Reiestad frempå uten at vi rakk å memorere alt som skjedde!

Det var tøffe tak og flere vaulenspillere fikk noen trøkker. Først Espen Knudsen som holdt seg til låret etter nærmest å ha kollidert med et mål og Christina Nygård på sidelinjen. Alexander Nilsen Surdal fikk seg også en smell i skuddøyeblikket da han traff noen knotter.

Stor sjanse til Sandved etter 42 minutter. Yngve Hagen fant spissen Jan Eftestad Røgenes som kom til avslutning fra åtte meter, men keeper Jack Aguera fikk fistet over.

Sondre Isene ville så ha straffe etter en motspiller løp inn i bakbeina på han. Dommeren ristet på hodet og var ikke enig.

Det ble ikke lagt til noe og Vaulen B gikk nærmest sjokkerende til pause med stillingen 3-0! Med tanke på hvor lite disse spillerne har trent var det kanskje ikke så dumt å ha noen mål å gå på?

Andre omgang

Etter hvilen kom Ørjan Bergum inn for Magnus Torgersen i forsvaret, samtidig gikk Magnus Kartevold over på venstre.

Morten Nygård stod plutselig på sokkelesten da den ene skoen hadde blitt ødelagt i en takling.

Han løp av banen og mot garderoben for back-up sko, men Vaulen byttet inn John Petter Gilje enn så lenge.

Eirik Moen tok en corner etter 48 minutter. Han fikk ballen tilbake og fant denne gangen Simon Sakkestad som headet over.

Morten Nygård var klar igjen med de rosa skoa til lillebror Håvard. Morten ble byttet inn for Sondre Isene etter 51 minutter.

Vaulen spilte med lave skuldre og hadde vel tjue trekk før Bendik Aarstad fant Eirik Reiestad på løp igjennom, men dommeren blåste for offside i kampens 54. minutt.

Så en kraftig kollisjon som gikk ut over keeper Jack Aguera etter 59 minutter. Han gikk i bakken og ble liggende, men etter å ha fått igjen pusten var han på beina igjen.

Marcus Asbjørnsen fikk gult kort for Sandved etter 61 minutter da han tok et voldsomt tak i armen til Alexander Nilsen Surdal som bare flirte oppgitt til dommeren mens det pågikk.

I denne perioden spilte faktisk Vaulen fletta av Sandved. Alexander Nilsen Surdal kom alene mot keeper etter 69 minutter, men fikk et urent treff. Det var en gylden sjanse!

John Petter Gilje slo så inn til Bendik Aarstad som fikk sitt skudd blokkert på fem meter etter 70 minutters spill. Du verden, det kunne ha stått 5-0 nå.

Motsatt kom Simon Sakkestad til og avleverte en fantastisk takling. 30 tilskuere var virkelig imponert av gutsen og energien dette laget fortsatt leverte.

Ennå mer Vaulen, men denne gangen ble Alexander Nilsen Surdal dømt offside.

Morten Fløtre Solheim kom inn på topp for Espen Knudsen etter 73 minutter.

Yngve Hagen hadde et bra frisparkforsøk like etter, men ballen gikk en tomme tilside for venstre kryss.

Gabriel Økland Retallack kom så inn for Reiestad etter 74 minutter.

Eirik Moen kom i dommerens bok etter 75 minutter for en duell.

Eirik Moen fikk så et corner ut av Økland Retallacks flotte ball etter 77 minutter. Morten Nygård slo fra flagget i retning Simon Sakkestad som ikke kom helt opp.

Morten Nygård skaffet Vaulen et frispark etter 79 minutter. Han tok dødballen selv, men den lure varianten hvor John Petter Gilje snek seg bak muren ble litt for ambisiøs.

Alexander Nilsen Surdal er tydeligvis ennå rask. Han dro fra Sandved-forsvaret, men vristskuddet strøk utenfor høyre stolpe etter 80 minutter.

Sandved hadde et par cornere etter 83 minutter, men Vaulen ga seg ikke på tørre møkka og vant duell etter duell.

Aleksander Berge fikk noen velfortjente minutter etter 85 minutter da han erstattet Aarstad.

Nytt bytte et par minutter senere da Tom Arne Bø Pedersen kom inn for Alexander Nilsen Surdal.

Så en nydelig kontring av Vaulen. Gabriel Økland Retallack satte i gang Morten Fløtre Solheim. Det var nær å bli selvmål på Mortens legg. Det påfølgende corneret fra John Petter Gilje mot Morten Fløtre Solheim ble blåst av for en forseelse i kampens 89. minutt.

Tre minutter ble lagt til, men Vaulen dro det i land og holdt sågar nullen mot laget som hadde scora for gøy tidligere i sesongen.

Her må det roses for en perfekt kampplan fra trener Jarle Eike og et lag som ga topp innsats. Man slet litt i starten av kampen, men etter å ha justert seg fikk man god kontroll.

Magnus Kartevold var nok Vaulens beste, han var pur klasse i denne kampen. Simon Sakkestad og Espen Knudsen var også meget solide. Jack Aguera forhindret også mange sjanser før dem oppstod ved sitt offensive spill. Han er nærmest sweeper til tider.