<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

VALSET OVER HJELMELAND

(09.04.24) Vaulen B var meget godt preppet for seriepremieren mot Hjelmeland. Her hadde man lagt en plan for møtet med deres stjernespiss, men Even Østensen skulle vise seg å bli programhelt.

Bortelaget slo jo A-laget ut av Rogalandscupen så dem var for oss en darkhorse om tittelen i en rimelig åpen avdeling.

Hjelmeland prøvde å spille fin fotball, men Vaulen var meget hissige i presspillet og provoserte frem feil som straffet Hjelmeland hardt.

Malurt i begeret var at Aleksander Gundersen ble utvist etter to gule kort for munnbruk i løpet av to minutter helt på tampen.

VAULEN B 8–1
HJELMELAND
Aleksander Gundersen
9 min

Torbjørn Ankerheim
38 min
Theodor Haugen (Møller)
42 min

55 min Pål Skår Hausken
Audrius Mirauskas
57 min
Mads Isaksen (Knudsen)
59 min
Torbjørn Ankerheim (Torgersen)
63 min
Espen Knudsen
74 min
John Herman Ås
80 min

09.04
Serie
Vaulenbanen
Tilskuere: 20 Dommer: Christer Ludvigsen (Sandved)

–> 80 minutter

B-laget har benyttet seg av hele 42 spillere i løpet av vinterens fem treningskamper. Da har man lånt ti fra A-laget og fire fra juniorlaget.
Hjelmeland skulle ha møtt Sandved i Rogalandscupen på torsdag, men den kampen ble flyttet grunnet snøen.
Michael Sivertsen har vært meget god i vinter, men han går glipp av seriepremieren med skade. Keeper Krister Vistnes har meldt forfall. Magnus Kartevold er på vei, men da han ikke har fått trent ennå blir han ikke med her.
En stor nyhet er at Thomas Surdal Arnesen er ventet tilbake i løpet av mai. Studenten ferdigstiller sin bachelor i disse dager, men bor nå i hovedgrad i Stavanger.

Vaulen B (3
–1–4–2): David Chokheli-Losnegård – Magnus Torgersen, Simon Sakkestad, Aleksander Gundersen – Eirik Moen – Brage Nikolai Brattbakk, Torbjørn Ankerheim, David Møller, Theodor Haugen – Espen Knudsen, Audrius Mirauskas.

Første omgang
Rimelig jevn åpning med sjanser til begge lag. Grønvik hos Hjelmeland fikk styrt et innlegg med hodet, men debutant Chokheli reddet kontrollert.
Theodor Haugen kom veldig nær etter fem minutter, men headet Knudsens presise innlegg fra høyre over fra kort hold.
Så smalt det i stolpen like etter da man kriget til seg ball i boks og Mirauskas kom nær fra skrå vinkel.
Vaulen skulle ta ledelsen etter ni minutter. Brage Brattbakk var frisk som høyre vingback i sin første kamp på halvannet år og skaffet oss en corner. Den første serven ble headet ut til ny corner. Så innoverskrudd corner fra høyre ved Aleksander Gundersen. Torbjørn Ankerheim og Simon Sakkestad kom fykende inn, men det var vel et olympisk mål? Simon sa han var på ballen, men han tror den allerede var inne og ga målet til Gundersen.
Etter goalen tok Vaulen helt over. Først et innlegg fra Brattbakk som touchet baksiden av tverrliggeren, så en deilig dupper av Theodor Haugen som hadde fortjent en bedre skjebne etter 12 minutter.
Det lå et mål i lufta da Audrius Mirauskas nærmest hadde klar bane mot mål da han snappet opp en feilpasning, men en dårlig berøring ødela for han. Like etter sklei et innlegg av pannen på Espen Knudsen da Mirauskas la inn etter 16 minutter.
Så en strålende bakromsball signert Gundersen. Mirauskas hadde en dobbelsjanse i boks, men var ikke helt venn med ballen.
Det skal sies at Hjelmeland hadde en del ball, men Vaulen hadde kampen i et godt spor og det var sjelden det så farlig ut bak hos oss. Vaulen hadde stadige tilløp grunnet sitt bra presspill, men den siste presisjonen manglet.
Theodor Haugen var stadig frempå, etter halvtimen fikk han strømpetreff da han møtte en krosser ute på venstresiden av boksen. Samme mann leverte et overraskende skudd fra venstrekanten like etter og traff faktisk tverrligger ut!
Trener Jarle Eike byttet deretter posisjon på Haugen og Mirauskas.
Etter 38 minutter stod det 2-0. Torbjørn Ankerheim pirket med seg ballen på tverrs av goalen ute på 20 meter før han fant en åpning, skuddet gravde seg ned i kroken!
3-0 var det klasse over. Det hele startet med en frekk hælflikk fra Espen Knudsen før David Møller slo inn fra høyre. Ballen ble møtt av Theodor Haugen som var presis i sin avslutning etter 42 minutter.
Så en solid omgang av Vaulen som vel kun slapp Hjelmeland til en halvsjanse, mens man stadig var farlige fremover.

Andre omgang

Vaulen var centimetre fra å gå opp til 4-0 rett fra avspark da Espen Knudsen prøvde en frekk variant.
Minuttet hadde ikke gått før en ny gigasjanse da keeper måtte varte opp med en beinparade på Theodor Haugens forsøk. Her var man også skumle på returballen.
Audrius Mirauskas mottok så ballen fra Theodor Haugen og la an til skudd fra 20 meter, ballen tok via en hvit spiller og gikk til corner.
Så et hurtig tatt innkast av Espen Knudsen som fant Theodor Haugen, men forsøket fra innsiden av boksen ble satt over etter 53 minutter.
Hjelmeland reduserte plutselig etter 55 minutter. Ikke så mye å si på det, et flott mål hvor et hardt og presist innlegg ble stusset inn av Pål Skår Hausken.
Et trippelbytte fulgte. Isaksen, Kellerhals og Auflem kom inn for Haugen, Brattbakk og Møller etter 56 minutter. Man hadde forøvrig en avtale om at A-lagsspiller Haugen maks skulle spille en time.
Da kunne det fort ha blitt en nervepirrende avslutning, men det ble avblåst av to kjappe mål av Vaulen. Først presset Audrius Mirauskas såpass at klareringen traff beina hans og fikk en heldig bue rett i mål! Så et komimål to minutter senere. Espen Knudsen fant Mads Isaksen ute på høyre. Et svakt innlegg fulgte. Ballen sklei av foten, men spant over Hjelmelands lille keeper og inn i nettet!
Det skulle bli mer. 6-1 fulgte etter 63 minutter. Et kippskudd signert Torbjørn Ankerheim fra 25 meter gikk i vakker bue over keeper og inn.
Nå var det viktig å ikke ta lett på det. Etter 65 minutter headet Hjelmeland like utenfor på en corner.
Marius Auflem fant så Espen Knudsen på løp inn i boks. "Balsam" lobbet følsomt over keeper, men en utespiller luktet lunta og fikk reddet på streken.
Dobbelbytte så med Ås og Lima inn for Torgersen og Mirauskas etter 68 minutter.
John Herman Ås presenterte seg med en gang da hans tekniske skudd fra 25 meter gikk like over.
Mer bytter da Haglund og Strand kom inn for Sakkestad og Moen etter 72 minutter.
Marius Auflem ville også score, men lobben hans fra 30 meter gikk over målet da Vaulen kom på en kontring.
Hjelmeland hadde fortsatt en del ball, men Vaulen var som illsinte mygg da Hjelmeland skulle trille bak. Et sjokkpress fra Knudsen og Kellerhals inne i feltet ga godt betalt og Knudsen la på til 7-1 etter 74 minutter.
Så igjen høyt press av Vaulen. Denne gangen var det John Herman Ås som plutselig hadde åpent mål og enkelt kunne spankulere ballen over streken til 8-1 etter 80 minutter.
Så et artig comeback på dette nivået da Are Meling kom inn fro Espen Knudsen. Are la opp på A-laget i 2013, men 45 åringen spilte bra for veteranlaget forrige sesong.
Are husket de lure bevegelsene i boks og skulle heade et fripark fra Haglund over etter 82 minutter.
Gult kort til Aleksander Gundersen etter 84 minutter for munnbruk. Samme mann fosset så frem med ball og ble tacklet stygt. Dermed gult kort til Hjelmelands Vestersjø, men Gundersen var illsint og fikk sitt andre gule kort for munnbruk. Dermed rødt kort og Vaulen måtte avslutte med ti mann.
I undertall slet man med å få til noe fremover på banen og kampen ebber ut.
Vaulen vinner altså 8-1 i seriepremieren. Kanskje litt i overkant ut fra spill, men man var flinke å fremprovosere feil som er en stor del av fotballen.