VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SATTE KJEPPER I HJULA FOR HINNA

(07.09.21) Det ble en vellykket sesong for B-laget som tirsdag slo Hinna 2 1-0 på bortebane etter mål av John Petter Gilje midtveis i første omgang.

Vaulen var meget energisk før pause og det var ikke helt ufortjent at man ledet selv om Hinna nok hadde mer ball. I andre omgang parkerte man ufrivillig bussen, Nervene stod i høyspenn for tilskuerne, men det holdt inn selv om dommeren la til 7 minutter.

Dette var nok det beste rene B-laget Vaulen noen gang har stilt. Et meget sterkt resultat mot Hinna som hadde med fire etablerte A-lagsspillere, samt en rekke unggutter.
Hinna 2 ønsker jo å rykke opp med dette laget for å gi et bedre tilbud til A-lagsrekruttene, men Vaulen ville det annerledes.

Les mer om kampen i vårt
livesenter eller på twitter. Referat kommer onsdag ettermiddag.

Bilder fra kampen på vår facebook.

HINNA 2
0–1
VAULEN B

24 min

69. Espen "Balsam" Knudsen

Vaulen stilte med tilnærmet toppet lag mot Hinna. Magnus Kartevold er vel den eneste som hadde vært selvskreven på dette laget om han var skadefri?

En hamstringplaget Espen Knudsen satt på benken og var nødløsning ved skader i midtforsvaret.

Hinna stilte med veltrente ungfoler som vel trener fire ganger i uka. Det aldrende Vaulen-laget har jo hatt store problemer mot lettbeinte lag tidligere. Det positive er at B-laget kom til kampen med gode erfaringer på bortebane.

Snittalderen på troppen var denne gang 31,6 år. Eldstemann var Jean Andre Gjelsten som feiret sin 43 årsdag denne kvelden.

Det var mest Hinna i starten. Dem var flinke å trille ball hurtig rundt på den store banen. Etter 5 minutter oppstod det kaos i egen boks, men man fikk til slutt unna.

Et lite tilløp hadde man fremover, men Alexander Nilsen Surdal lagde frispark da han fikk ballen i boks.

Kampens første reelle sjanse tilfalt Vaulen etter 11 minutter. John Petter Gilje kastet inn fra venstresiden. Alexander Nilsen Surdal hadde lurt seg inn på baksiden av forsvarsfireren og var plutselig helt fri, men vinkelen var smal og skuddet gikk vel i utsiden av stolpen og ut?

Lokalderby dette og det var mange tøffe tak. Vaulen med mange fysiske spillere og Berge Ohm ble såpass forbanna på Audrius Mirauskas at han torpederte inn i ryggen på Audi med to strake armer. Dommeren nøyde seg med tilsnakk, så her var det lov med mye.

Halvsjanse til Vaulen etter 13 minutter. Torbjørn Ankerheim mottok ballen i boks med ryggen mot målet, han vendte og la an til volley, men en Hinna-forsvarer fikk tuppet unna ballen i skuddøyeblikket.

John Petter Gilje traff både ball og mann i sin takling etter 17 minutter og fikk kampens første gule kort.

Alf Jakob Aano var ikke fornøyd med å bli herset med utpå der og fikk tilsnakk for munnbruk etter 21 minutter.

Aano var frempå med et skudd etter 22 minutter, men Jack Aguera holdt ballen i fast grep.

Så skulle Vaulen ta ledelsen etter 24 minutter. Audrius Mirauskas møtte på midten og bredte ut til Alexander Nilsen Surdal på høyre, han løftet inn sentralt hvor John Petter Gilje kom på løp. Alene med keeper la han ballen nede til høyre for keeper til 0-1!

"Johnsen" strekte armene i været og kunne juble, mens Alli kom løpende til for å gratulere.

Wow, utmerket kontring av Vaulen med stor presisjon.

Hinna var uhyre nære å utligne etter 27 minutter. Vaulens corner hadde retning Bendik Aarstad, men balltap innbød til kontring. Vaulen var i ubalanse og Hinna kom i overtall. Tidligere Vaulen-spiller Bjørnar Ulfeng dundret ballen i tverrligger og ut fra 16 meter. Ikke over før Aano skjøt over. Der var Vaulen litt heldige som slapp med skrekken.

Vaulens rivjern på midten, Torbjørn Ankerheim, elsker å sklitakle. Etter 32 minutter fikk han gult kort, men det var nok oppsamlet for de ørten taklingene han hadde levert i kampen så langt.

Vaulen var nemlig meget hissige i ballpresset og Hinna-spillerne ble pakket inn. Det gjorde vondt å møte dette Vaulen-laget som var topp skjerpet.

Faren var at man lagde litt for mange dødballer. Som etter 35 minutter da Hinna fightet i boks på et frispark, ballen ble vel hælet halvmeteren utenfor der i et kalabalik av spillere.

Torbjørn Ankerheim var nær ved å doble for Vaulen etter 40 minutter. Skuddet hans tok i en motspiller og ballen gikk i farlig bue mot lengste kryss, Hinnas keeper måtte kaste seg lang som han var for å fiste ut.

Minuttet ble lagt til før man gikk til pause med Vaulen liggende foran 1-0.

En meget god omgang av Vaulen. Forsvarsfireren var knallgod, spesielt Magnus Torgersen på høyreback spilte mot 10er på børsen.

Vaulen hadde vært oppe i ringa i første omgang, spørsmålet nå var hvor lenge kreftene ville holde for et lag som knapt har fått trent de siste ukene med egne kamper og andre lags bruk av vår bane i treningstidene.

Det var et uforandret Vaulen som tok avspark i andre omgang.

Morten Fløtre Solheim, som kom rett fra offshore-jobbing, satte i gang et raid på høyre etter 47 minutter. Innlegget fant John Petter Gilje som headet over.

Motsatt var Bendik Aarstad nær ved å rote det til for Vaulen, men Simon Sakkestad kom til og ordnet opp. Like etter var Hinna frempå igjen da et skudd gikk like utenfor.

Hinna har et meget flott anlegg. Det nye klubbhuset var klasse, men flomlyset var av et annet kaliber. Jack Aguera stod nærmest i mørket da den ene pilaren kun lyste for halv styrke. Etter 49 minutter stoppet man spillet og Vaulen måtte ta på seg gule vester for at man skulle se forskjell på lagene.

Morten Fløtre Solheim ladet kanonen da Vaulen fikk frispark på 25 meter, men det var løskrutt og ballen rullet inn til keeper etter 51 minutter.

Det var mye forsvarsjobbing av Vaulen nå. Hinna hadde mye ball, men slet med å skape all verdens.

Jarle Eike gjorde sitt første bytte etter 61 minutter. Kantspiller Eivind Ankerheim kom inn for venstreback John Herman Ås. Det betød at man byttet litt på posisjonene og Eirik Moen ble dyttet ned som venstreback.

Vaulen jobbet heroisk. Etter 67 minutter fryktet man at dommeren skulle blåse straffespark da Adrian Gausel Bjerga gikk ned i løpsduell med Torgersen. Vi holdt pusten, men dommeren lot spillet fortsette.

Amadeus Veland Arnesen var for ivrig etter 69 minutter og dommeren blåste i tryllefløyten for å vise det gule kortet.

Audrius Mirauskas ble felt nede ved venstre hjørneflagg etter 70 minutter. Et slags kort corner for Vaulen. John Petter Giljes innsvinger fant Simon Sakkestad som headet over. God mulighet for Vaulen.

Nytt bytte for Vaulen. B-lagets kjendis Michael Sivertsen kom inn for Morten Fløtre Solheim etter 71 minutter.

Fortsatt temperatur i kampen med litt knuffing og det endte med gult kort for Vaulens Audrius Mirauskas og Hinnas Adrian Gausel Bjerga etter 77 minutter.

Vaulen hadde jobbet knallhardt og slitne hoder startet å slå litt feilpasninger som ga Hinna flere tilløp.

Rutinerte Bendik Aarstad satt seg så ned. Trolig var det skoen som hadde røket for han måtte i allefall tape i sammen noe.

John Petter Gilje slet med krampetendenser og ble omsider erstattet da Chris Dodds kom inn etter 86 minutter.

Briten markerte seg med en gang. Fra 30 meter fikk han skikkelig deng i skuddet, ballen hadde fin retning nede mot høyre stolpe, men der dukket keeperen opp og fikk slått til corner. Det var faktisk omgangens største sjanse!

Jack Aguera var igjen god for Vaulen, men bommet på utrusningen etter 89 minutter. Hinna hadde dermed ballen nede til venstre med Aguera halsende mot mål. Men på innlegget kom vår britiske keeper svevende og gjorde vel en 360 i lufta før han slo ut til corner.

Corneren ble lagt igjen utover til skudd for Hinna. Bra treff av de røde, men den svarte panteren i mål var raskt nede og reddet dagen.

Inn i overtiden nå og Hinna trykket på med folk. Vaulen slet med å få unna en corner etter 90 minutter. BAleln gikk tilbake i boks før et skudd fra 10 meter ble reddet.

Dommeren må ha hatt problemer med stoppeklokka. For da han sa at han hadde lagt til fire minutter var vi allerede i kampens 93. minutt!

Vaulen gjorde et taktisk bytte da Tom Arne Bø Pedersen kom inn som spiss. Alexander Nilsen Surdal gikk ut slik at en hardtarbeidende Mirauskas tok plass på venstrekanten.

Så etter 97 minutter mente dommeren at det ville være nok fotball for i dag.

En kanonsterk seier av Vaulen som dermed holder seg på øvre halvdel av tabellen.

Vaulen B (4
2–31): Jack Aguera – Magnus Torgersen, Simon Sakkestad, Bendik Aarstad, John Herman Ås – Eirik Moen, Torbjørn Ankerheim – Morten Fløtre Solheim, Alexander Nilsen Surdal, John Petter Gilje – Audrius Mirauskas.

F
RIPASS MOT HINNA
Kapteinen og treneren ga spillerne fritak fra botkassen når det gjalt gule kort mot Hinna. Her skulle man vinne kampen mot Hinna med alle dems A-lagsspillere.

Det stoppet ikke Tommen for å få dagens eneste bot for litt tissing ved banen. Det er en lett feil å gjøre og jeg tenker at Hinnabanen er akkurat som en do!

Vi har nå fått noen nye regler. Folk skal få en fast bot for å komme sent til trening eller ikke å komme i det hele tatt.

Glemmer du drakten, da risikerer du også å bidra til sesongens avslutningsfest.

En oppdatert botliste etter Hinna-kampen kan lastes ned her!