VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

ROGALANDS BESTE LAG I SJETTE

(14.11.22) Knallhard jobbing over tre år resulterte i KM-gull for avtroppende trener Jarle Eike som fikk high five av en jublende John Petter Gilje da seieren ble sikret inn med 3-0 i andre omgang.

Dermed kan Vaulen B titulere seg som Rogalands beste 6. divisjonslag! Det er kun fjerde gang at et elleverlag i Vaulens seniorklasse har tatt KM-gull og det var den første triumfen for B-laget noensinne.

2022 - Gull (B-lag)

Etter kampslutt ble det overrekkelse av pokal og medaljer fra kretsen, mens kaptein Simon Sakkestad sprutet champagne over medspillerne! o

Kampens store spiller var John Petter Gilje som var involvert i alle målene og vel scoret B-lagets 100. mål denne sesongen.

Kampfakta her!

VAULEN B 3–0
LYE IL
Magnus Kartevold (Gilje)
35 min

Michael Sivertsen (Gilje)
59 min

John Petter Gilje (Knudsen)
73 min

85. David Møller –> 79 minutter

Jack Aguera kunne spille her da det røde kortet fra OBOS-cupen ikke ble tatt med inn i denne konkurransen.
Man kunne bare benytte spillere fra A-troppen som har spilt minst 1/3 av B-lagets seriekamper, dermed var det en "ren" B-tropp uten ekstern hjelp. Audrius Mirauskas og JP Beto Aartun hadde ikke nok B-kamper.
Forfall fra Torbjørn Ankerheim (bortreist), Morten Fløtre Solheim (bortreist), Alexander Nilsen Surdal (kne) og John Herman Ås av de mest faste.

Vaulen B (3–1–4–2): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Magnus Torgersen – Eirik Moen – Mads Isaksen, Bendik Aarstad, John Petter Gilje, Håvard Nygård – Michael Sivertsen, Espen Knudsen.

Første omgang
Historisk kamp da Vaulen B spilte KM-finale for aller første gang.
Flotte spilleforhold og fin ramme med mange tilreisende supportere fra Lye.

Mye ta og føle på i starten. Første mulighet kom etter seks minutter. John Petter Giljes frispark inn i boks ble halvklarert av Lye, på neste bølge kom Espen Knudsen til volleyskudd til venstre i boks, men ballen strøk over tverrliggeren.

Rimelig jevnt og sjansefattig, men Vaulen tok gradvis mer over på midtbanen da Lye slet med å finne ut av vertenes formasjon.

Michael Sivertsen kunne ha gitt Vaulen ledelsen etter 18 minutter. Lye klarerte en ball høyt opp i lufta på sekstenmeteren. Mikki strakk ut en lang fot og ballen spratt i bue over keeper, men også tilside for goalen.

Lye hadde en god mulighet på en overgang etter 23 minutter, men Martin Lende fikk en litt for lang touch slik at det rant ut i sanden.

Simon Sakkestad avverget så et brudd og fikk gult kort etter 26 minutter. Det påfølgende frisparket inn i boks fant en umarkert gultrøye som heldigvis ikke fikk kraft over headingen fra fem meter.

Mads Isaksen skaffet så Vaulen en corner etter 29 minutter. John Petter Gilje slo kort til Michael Sivertsen som forsøkte å dra av sin mann, men ballen gikk utover kortlinja i forsøket. Før det hadde det også vært noen tilløp fra Vaulen med innlegg inn i boks.

Bendik Aarstad gikk så inn i en duell med keeper, noe Fredrik Risa likte dårlig og dyttet Bendik i ryggen. Vaulens toppscorer ble sittende på knærne, med blikket mot dommeren og strake armer ut til siden.

Håvard Nygård skaffet så Vaulen corner etter 33 minutter, da hans harde legg fra venstre gikk i en motspiller.

Corneren var i det lengste laget, men John Petter Gilje løp opp ballen motsatt og vant et frispark borte ved hjørneflagget.

John Petter Giljes innoverskrudd frispark ble headet inn i korthjørnet av Magnus Kartevold til 1-0. Det så nesten ut som om at Giljes frispark gikk rett inn, men Kartevold claimet målet.

Opp mot pause var det noe småslurv bakover hos Vaulen. Nærmest kom Lye da et skudd fra 20 meter sentralt gikk inn til keeper Jack Aguera. Like etter fikk dem også et skudd blokkert.

Etter 45 minutter var det fare på ferde fra Vaulens del da Håvard Nygård skjøt i nettveggen.

Minuttet ble lagt til og Vaulen gikk til pause liggende foran med ett mål. En heller jevn og sjansefattig omgang hvor det var lite å skrive hjem om.

Andre omgang

Vaulen var uendret etter hvilen. Lye pushet på og Martin Lende headet en corner over fra åtte meter etter 49 minutter.

Stian Lima kom inn på høyre vingback for Mads Isaksen etter 53 minutter.

John Petter Gilje brøt så et oppspill på venstre. Han fikk lagt inn på hodet til Michael Sivertsen. Ikke mye kraft i den headingen, som allikevel gled sakte over streken til 2-0! Mikki strakk armene i været før han bokset i lufta!

Håvard Nygård ble så hektet sentralt på 20 meter etter 61 minutter, men Espen Knudsens frisparkforsøk var heller svakt og traff lavt i muren.

Nå var det mye mer Vaulen. Håvard Nygård fikk blant annet et skudd blokkert etter 63 minutter. Motsatt hadde Simon Sakkestad også en viktig blokkering.

Lye hadde også startet å gjøre en del bytter og Vaulen ville ikke være dårligere. Eivind Ankerheim kom inn for en sliten Michael Sivertsen etter 71 minutter.

Lye var frempå igjen da et frispark gled av hodet til Ole Egeland.

Så kom avgjørelsen. Espen Knudsen la flott igjen til John Petter Gilje som presset inn skuddet til 3-0. JPG løp jublende mot trener Jarle Eike og ga high five.

Resten av kampen var stort sett en transportetappe. Lye hadde en corner hvor Jack Aguera fikk tildelt frispark.

Så dobbelbytte etter 77 minutter da Øyvind Vollen og Eirik Haglund kom inn for Håvard Nygård og Magnus Kartevold.

Trippelbytte to minutter senere. Denne gangen kom Eric Ordaz, Aleksander Berge og David Møller inn. Espen Knudsen, Bendik Aarstad og Eirik Moen kunne ta en velfortjent rast på benken.

Stian Lima tok så en van Basten på Haglunds kross over feltet, bare at Stian fikk dårlig treff i kampens 84 minutt.

Vaulen koste seg her nå og var aldri truet i oppløpet.

Etter 93 minutter blåste dommeren av og spillerne kunne slippe jubelen løs.