VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

HEVET SEG I ANDRE

(05.10.21) B-laget er videre til kvartfinalen i OBOS-cupen, trolig som eneste klubb fra 6. divisjon, samt som et helt uassistert rekruttlag.

Situasjonen før kampen var som følger. Tap med under seks måls differanse og man er videre. Spol frem til pause og Vaulen ligger under 3-1 etter en svak omgang med mye surr. Her kunne det raskt gå feil vei.

I andre omgang får man lagt om systemet samtidig som noen rutinerte ringrever kom inn. Det bedret spillet betraktelig spesielt de første tjue minuttene! Simon Sakkestad reduserer så til 3-2 og da virket avansementet i boks for Vaulen.

Vaulen B manglet flere av de største kanonene her, slik at man var store underdogs før avspark. Det hjalp heller ikke på at Bogafjell ti minutter før avspark påpekte at Bendik Aarstad hadde to gule kort fra turneringen og ville legge inn protest om han spilte.

Et lite knippe bilder fra kampen her!

Kampfakta fra kampen her! Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter.

BOGAFJELL
4–2
VAULEN B

0 min
John Petter Gilje (straffe)
Gøran Wigestrand
12 min
Vegard Berland
39 min
Morten Nybak Urdal
42 min

63 min Simon Sakkestad (Lima)
Tore Selvik
79 min

18. Stian Lima

33. David Møller –> 46 minutter (<– 76 minutter)

88. Lars Hollund –> 46 minutter (<– 74 minutter)

21. Mads Isaksen
–> 74 minutter

27. Aleksander Berge –> 74 minutter

17. Eric Ordaz –> 76 minutter

Vaulen måtte gjøre et bytte på laget like før avspark, det viste seg nemlig at Bendik Aarstad var suspendert etter to gule kort.
Bendik var usikker i forkant med et kink i nakken, så man hadde plan B klar allerede. Michael Sivertsen kom inn og erstattet han.

Siden Bogafjell holder til i divisjonen over fikk Vaulen B et straffe før kampen.
John Petter Gilje hadde satt sine to første straffespark i denne turneringen, men denne gangen skiftet han side. Keeperen var etter ballen, men det var et velplassert straffe over keeperhøyde.

Vaulen slet voldsomt med å finne fasongen i starten og var trykket bakpå.

Bogafjell utlignet til 1-1 etter 12 minutter. Et innoverskrudd corner fra Gøran Wigestrand gikk rett inn. Keeper Jack Aguera var godt pakket inn og fikk ikke kommet opp.

Vaulens første angrep kom først etter kvarteret. En fantastisk 60 meters pasning fra John Petter Gilje fant Eivind Ankerheim på løp ute til høyre. Det ble slått inn i boks og Bogafjell fomlet noe med å få unna ballen. Mats Husberg var nær ved å komme til på fem meter.

Morten Nybak Urdals skuddforsøk etter 20 minutter ble reddet flott av Jack Aguera, men han trakk seg halvveis i utkastet slik at det oppstod en skummel situasjon.

Vaulen prøvde å spille seg ut, men Bogafjells presspill førte til en rekke farlige situasjoner. Simon Sakkestad hadde en viktig involvering etter 26 minutter da han fikk unna på strek etter en corner.

Stor sjanse til Bogafjell etter 32 minutter da Jens Espeland dunket til fra syv meter, men skuddet gikk rett på keeper.

Fare på ferde igjen etter 37 minutter da Ivan Vrcic skjøt like utenfor da han fikk stå umarkert etter en diagonalpasning.

Det var slettes ikke ufortjent at Bogafjell kom foran etter 39 minutter. Et legg over fra motsatt fant Vegard Berland stående fri på venstre, han satte ballen kontant til 2-1.

Bogafjell satte så fart sentralt på en kontring etter 42 minutter og Morten Nybak Urdal satte 3-1. Her ble det ropt på offside var Vaulen, men dommeren lot seg ikke påvirke.

Defensiv fomling ute på siden og Jens Espeland smekket til bare for å se Jack Aguera slå over til corner etter 45 minutter.

Lagene gikk til pause på stillingen 3-1. Vaulen var ennå videre, men på det daværende tidspunkt så det ikke utenkelig ut at man kunne slippe inn fire mål til i andre omgang og ryke ut.

Jarle Eike måtte gjøre noe og la om til 4-1-4-1 samtidig som han foretok fire bytter. Stian Lima og Tom Arne Bø Pedersen hadde jo ankommet kampen sent og var ment å få komme inn uansett. David Møller og Lars Hollund kom også inn på midten for sine sesongdebuter. Ut gikk Henrik Lauvsnes, Chris Dodds, Michael Sivertsen og Mats Husberg.

Bogafjell var på ferde igjen etter 49 minutter da Ivar Vrcic headet utenfor.

Vår nye spiss, Tom Arne Bø Pedersen, er sterk og uredd i dueller. Etter 51 minutter gikk han opp i duell med keeper som ble liggende slik at dommeren blåste frispark.

Vaulen hadde mer ro i spillet og stod ikke lenger bare med ryggen mot eget mål.

Bogafjell var dog det laget som skapte noe. Rundt timen hadde dem en to svære sjanser. Først sklei Tore Selvik inn på et innlegg og satte ballen i tverrlegger og ned på strek!
Like etter tuppet Knut Roald Bøe like utenfor på en corner.

Så et smart legg av John Petter Gilje som fant Eivind Ankerheim til høyre for målet, han skudd gikk via en motspiller til corner etter 63 minutter.

Corneren havnet ut til Stian Lima i returrommet. Han slo hardt mot Simon Sakkestad som klemte til på direkten. Ballen snek seg nede i korthjørnet til 3-2!

Et viktig mål, nå virket avansementet sikret!

Målet ga Vaulen en voldsom boost og plutselig startet man å spille fotball av en annen verden. Vi talte vel opp i mot 30 trekk innen laget ved en anledning!

Lars Hollund ville ut og ble byttet ut sammen med John Herman Ås etter 74 minutter. Inn kom Aleksander Berge og Mads Isaksen.

David Møller måtte gi seg med en skade etter 76 minutter, inn kom Eric Ordaz.

Kreditt til Møller og Hollund som fikk skikk på Vaulens midtbane, når dem to var på banen vant Vaulen 1-0!

Simon Sakkestad gikk så ned i boks på John Petter Giljes frispark etter 77 minutter. Det ble ropt på straffespark. Sakkestad ble liggende med krampe etter fallet.

Bogafjell punkterte kampen etter 79 minutter. Et innlegg fra siden snek seg bak vår forsvarsfirer og Tore Selvik snek seg mellom før han satte inn 4-2 sikkert.

Det var smått utrolig at Rolf Helge Bergan Kvernbakken ikke fikk satt ballen mellom stengene på en 100%-sjanse etter 83 minutter. Ballen traff Simon Sakkestad som fikk klarert.

Stian Lima lagde frispark på hjørnet av boksen etter 84 minutter, men Jack Aguera holdt frisparket etter 84 minutter.

Mer Bogafjell da Jack Aguera bokset unna en corner etter 85 minutter.

Michael Sivertsen kom inn igjen da han erstattet Eivind Ankerheim etter 86 minutter.

Solid involvering av vår keeper Jack Aguera da han reddet et forsøk fra Kvernbakken med en beinparade. Like etter var et høyt legg fra Jonas Østvold nær å sprette inn i lengste.

Dommeren ville nok hjem å legge seg. For han blåste av allerede etter 90:22.

En god andre omgang rettet opp inntrykket for Vaulen B som kunne smile etter at avansementet var i boks.