<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

SLO OPPRYKKSKANDIDAT

(05.09.23) Bra kvalitet på denne 6. divisjonskampen så stilte da også Vaulen med en rekke spillere fra A-troppen.

Vaulen fikk en pangstart og tok ledelsen ved Jonatan Hebnes etter sekunder. Pol hadde mest ball etter dette, men da Torbjørn Ankerheim doblet ledelsen tidlig i andre omgang trodde man løpet var kjørt for et opprykksjagende Pol.

Gjestene slo allikevel tilbake. To flotte langskudd og det stod 2-2 på to minutter.

Aleksander Idland skulle faktisk bli matchvinner da Hebnes så han komme på løp fra dypet.

Kampfakta her!

Twitteroppdateringer her!

VAULEN B 3–2
POL IL
Jonatan Hebnes (Mirauskas)
1 min

Torbjørn Ankerheim
57 min

66 min Harald Nilsen Sunde

68 min Per Kvarven Skimmeland
Aleksander Idland (Hebnes)
73 min

27. Mads Isaksen

Kaptein Simon Sakkestad stod over denne gangen. Magnus Torgersen har blitt syk. Morten Fløtre Solheim sliter med en kneskade.

Vaulen B (4
–3–3): Jack Aguera – Aleksander Idland, Espen Knudsen, Aleksander Gundersen, John Herman Ås – Torbjørn Ankerheim, Eirik Moen, William Amund Christensen – Jonatan Hebnes, Audrius Mirauskas, Erik Vogel.

Første omgang
Et forsterket B-lag med syv fra A-stallen fra start og to på benken, her skal det sies at noen var mer perifere enn andre.
Pol tok avspark. Vaulen brøt med en gang og satte fart med Audrius Mirauskas, han ble presset noe utover mot høyre, men la kort inn til Jonatan Hebnes som kom på kryssløp fra sin høyrekant. Med en stopper i hælene fikk han smøyet seg foran og satte inn borte til venstre.
Her snakker vi sekunder. Skal vi anslå atten?
Etter dette skulle Pol heve seg. Det var et velspillende lag, men som kanskje manglet litt trykk helt fremme slik at det sjelden ble farlig i boks.
Vaulen på sin side spilte mye direkte i lengderetning og virket vel så farlige. Enten opp mot targetmann Mirauskas, eller ved hurtige overlapper hvor backene kom helt opp.
Etter ti minutter var Idland nær å finne Vogel på lengste. Christensen overtok showet, men ble blokkert da han prøvde å skyte mellom en rekke spillere.
John Herman Ås har en strøken fot og fikk vist den frem da han prikket inn Erik Vogel, men Pol fikk unna til corner.
Så en lang og tilsynelatende håpløs ball mot Audrius Mirauskas, men som en okse ristet Audi av seg motspilleren. Han kom litt for tett opp i keeper ellers hadde det stått 2-0 etter 18 minutter.
Et par stopp i spillet grunnet skader hos Pol. Verst gikk det utover veteranen Ørjan Pedersen som landet forkjært etter en duell og måtte byttes av etter 22 minutter.
Sammen med Lorentzen-brødrene var Erik Stråtveit en av tre tidligere vaulenspillere som startet for Pol. Etter 25 minutter kom Stråtveit nær da skuddet hans fra 20 meter strøk stolperoten.
Like etter nytt farlig skudd fra distanse, denne gangen var det Ole Lorentzen som fikk en herlig dupp og ballen gikk like over vinkelen.
Erik Vogel fløy så inn i femmeteren på Idlands legg, men skjøt i blokken etter 29 minutter.
Matias Kvernenes fikk gult kort etter 34 minutter da han tok ned Gundersen som var i gang med et heftig raid fra dypet.
Aleksander Idland fikk så en siste advarsel for å ha klagd på en offsideavgjørelse da hans ball ble headet over av Vogel i boks.
Ellers var det fortsatt mye Pol her, men fortsatt lite sluttprodukt.
Aleksander Idland kom i dommerens bok etter 42 minutter da han hektet en motspiller.
To minutter ble lagt til og Vaulen gikk til pause målet foran.

Andre omgang

I pausen kom Even Kvame og Patrick Osei inn for Christensen og Mirauskas. Audrius landet forøvrig vondt på ryggen rett før pause, som kan være grunnen til at han gikk av?
Erik Vogel hadde vår første sjanse i omgangen etter 54 minutter da han skjøt over fra hjørnet av boksen. Debutant Patrick Osei, som startet som høyrekant og avsluttet som venstreback, vant oss en corner etter 56 minutter. En skummel serve fulgte, men Idland kom ikke helt opp i duellen.
Så etter 57 minutter doblet Vaulen ledelsen. Osei og Idland kombinerte fint på høyre. Ballen ble slått flatt inn på første. Her var det kaotisk før Torbjørn Ankerheim dundret inn en returball.
Vaulen foretok et dobbelbytte like etter da Sigurd Årthun og David Møller erstattet Ås og Vogel. Det var her Osei gikk ned som venstreback.
Kampen var i ferd med å dø hen før plutselig Pol fikk kontakt. Harald Nilsen Sunde smekket ballen inn oppunder nettaket fra skrå vinkel. Et overraskende, men bra skudd fra en smal vinkel som gikk inn etter 66 minutter.
Under to minutter senere stod det 2-2. Deres beste spiller Per Kvarven Skimmeland fyrte avgårde et lekkert skudd som smalt opp i bortre kryss.
Nå hadde Pol fått blod på tann og flyttet opp laget såpass at det åpnet seg opp for Vaulen. Even Kvame skjøt like utenfor etter et offensivt kast etter 71 minutter, før det hadde også ballen sklidd av pannebrasken til David Møller.
Vaulen viste kvaliteter ved å score 3-2. Aleksander Idland gikk på løp inn i boks og fikk ballen fra Hebnes. Fra kort hold overlistet han keeper. Det så nesten ut som noe man har øvd inn på treningsfeltet for den lignet på Vogels scoring sist.
Dommeren måtte så stoppe spillet for å gi Hebnes behandling, men han kom seg på beina igjen.
Pol visste at et tap her ville bety at dem mister iniativet til opprykk og hadde langt fra gitt seg. Vaulen var dog kyniske og hadde rimelig god kontroll selv om vi så lite spill det siste kvarteret.
Først etter 90 minutter skapte man noe igjen da Idland la inn og David Møller var nær å punktere kampen.
Aleksander Gundersen fikk gult kort etter 92 minutter etter aggresivt spill.
Fire minutter ble lagt til før dommeren blåste av. Dermed en tredje strake seier for B-laget som nå ligger på en ganske så isolert 4. plass.